NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiulka84 wrote:Dziewczyny mialam dzis telefon z kliniki okazuje sie ze mam zapalenie endometrium i musze przez 2 tygodnie brac antybiotyk. Po tym czasie bedziemy mogli ruszyc z procedura wstepnie mam ustalone ze bedzie to dlugi protokol. Do tej pory mialam zawsze krotki czy mozecie mi po krotce przyblizyc jak przebiega dlugi protokol ile czeka mnie wizyt. Trochę się tego wszytkiego obawiam ze nie ogarne logistycznie bo ja z Poznania wuec kawalek mam do kliniki. Jak to później wyglada z monitoringiem. Będę wam wdzieczna za pomoc 😊carola12
-
carola12 wrote:Asiulka,ja przy dlugim protokole od 1 do 20 dc bralam antyki,ok.17-19 dc powinna byc wizyta.Potem przez 14 dni bralam tylko decapeptyl.Okolo 12-14 dnia brania decapeptylu wizyta.Potem juz wlasciwa stymulacja i wizyta chyba 7 dnia stymulacji i potem 2 lub 3 wizyty co dwa dni. Potem punkcja i transfer po 3 lub 5 dniach.Tez mieszkam spory kawalek od Warszawy i bardziej skomplikowane jest dopasowanie wizyt podczas stymulacji Te wczesniejsze spokojnie mozna zaplanowac bo moga byc dzien lub dwa wczesniej lub pozniej.
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Dziewczyny czy w Novum mają jakieś przeciwwskazania do paznokci hybrydowych? Mam odrost i nie wiem czy się umawiac czy lepiej na jakis czas dac sobie spokój z tego typu upiększaniem03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
Cześć dziewczyny. Postanowiłam dołączyć. Jestem po badaniu klinicznym (transfer nieudany). Mamy jeszcze dwa zamrożone zarodki. Stoję przed dylematem co dalej, którego lekarza wybrać. Chyba muszę poczytać wasze opinie i doświadczenia.
Basia-Basia lubi tę wiadomość
-
Asiulka84 wrote:Dziewczyny mialam dzis telefon z kliniki okazuje sie ze mam zapalenie endometrium i musze przez 2 tygodnie brac antybiotyk. Po tym czasie bedziemy mogli ruszyc z procedura wstepnie mam ustalone ze bedzie to dlugi protokol. Do tej pory mialam zawsze krotki czy mozecie mi po krotce przyblizyc jak przebiega dlugi protokol ile czeka mnie wizyt. Trochę się tego wszytkiego obawiam ze nie ogarne logistycznie bo ja z Poznania wuec kawalek mam do kliniki. Jak to później wyglada z monitoringiem. Będę wam wdzieczna za pomoc 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 12:46
-
Sesil wrote:Dziewczyny czy w Novum mają jakieś przeciwwskazania do paznokci hybrydowych? Mam odrost i nie wiem czy się umawiac czy lepiej na jakis czas dac sobie spokój z tego typu upiększaniem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 13:11
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Sesil wrote:Dziewczyny czy w Novum mają jakieś przeciwwskazania do paznokci hybrydowych? Mam odrost i nie wiem czy się umawiac czy lepiej na jakis czas dac sobie spokój z tego typu upiększaniem
-
ja w informacjach dotyczących histero miałam zaznaczone że jeden paznokieć prawej dłoni ma być nie pomalowany niczym. więc wczoraj zrobiłam hybrydę na 9 a jeden pomalowałam zwykłym i zmyję w piątek przed zabiegiem
znieczulenie do histero i punkcji jest to samo więc tu chodzi o to żeby bez problemu założyć pulsoksymetr
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Kwiatek wrote:Hej chciałam podpytać bo tez miałam histeroskopie 19.04 i nikt do mnie nie dzownil odnośnie wyników. A kto do Ciebie dzwonił lekarz? I skąd masz mieć ten antybiotyk? Wypisują od razu receptę i jedziesz po odbiór? Czy wytłumaczyli Ci przez tel. co dokładnie wyszło na histeroskopii? Bede wdzięczna za odp. bo tez jestem spoza Warszawy.
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
nick nieaktualnyDziewczyny, chciałabym zapytać jaka jest procedura związana z zapładnianiem komórek? Zastanawiamy się z mężem jak do tego podejść, bo z jednej strony boimy się ze nie uda się zapłodnić żadnej, a z drugiej jeśli uda się wszystkie 6? Nie bierzemy pod uwagę przekazania ewentualnych zarodków, można powiedzieć ze chcemy zapłodnić np 4? Czy to w ogóle ma sens? Mamy wizytę w przyszłym tygodniu i chciałabym się trochę przygotować.. mąż ma azoospermie i nie wiem czy przy męskiej niepłodności zapładnianie nie wyglada inaczej? Z drugiej strony plemników jest niewiele bo są z biopsji.. z góry dziękuje za wszystkie rady. Pozdrawiam Was
-
mwm wrote:Dziewczyny, chciałabym zapytać jaka jest procedura związana z zapładnianiem komórek? Zastanawiamy się z mężem jak do tego podejść, bo z jednej strony boimy się ze nie uda się zapłodnić żadnej, a z drugiej jeśli uda się wszystkie 6? Nie bierzemy pod uwagę przekazania ewentualnych zarodków, można powiedzieć ze chcemy zapłodnić np 4? Czy to w ogóle ma sens? Mamy wizytę w przyszłym tygodniu i chciałabym się trochę przygotować.. mąż ma azoospermie i nie wiem czy przy męskiej niepłodności zapładnianie nie wyglada inaczej? Z drugiej strony plemników jest niewiele bo są z biopsji.. z góry dziękuje za wszystkie rady. Pozdrawiam Was
Z tego co się orientuję to przy poważnym czynniku męskim jakim jest azospermia zapladniaja wszystkie komórki. Plemnikami z biopsji trudniej zaplodnic a zarodki są słabsze i podawane już w trzeciej dobie (marti pisał że u nich podawali w drugiej..) lepiej mieć zamrozona jak największą ilość w razie gdyby się nie przyjmowały a po porodzie zastanowić się co dalej03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
Asiulka84 wrote:Dzieki Carola za info a mialas juz puncje,transfer ?ja sie zastanawiam czy tak dojezdzac co drugi dzien czy poprostu na dluzej nie zostac w Wawie...zobaczymy jak to sie ulozy poki co lykam antybiotykcarola12
-
mwm wrote:Dziewczyny, chciałabym zapytać jaka jest procedura związana z zapładnianiem komórek? Zastanawiamy się z mężem jak do tego podejść, bo z jednej strony boimy się ze nie uda się zapłodnić żadnej, a z drugiej jeśli uda się wszystkie 6? Nie bierzemy pod uwagę przekazania ewentualnych zarodków, można powiedzieć ze chcemy zapłodnić np 4? Czy to w ogóle ma sens? Mamy wizytę w przyszłym tygodniu i chciałabym się trochę przygotować.. mąż ma azoospermie i nie wiem czy przy męskiej niepłodności zapładnianie nie wyglada inaczej? Z drugiej strony plemników jest niewiele bo są z biopsji.. z góry dziękuje za wszystkie rady. Pozdrawiam Wascarola12
-
nick nieaktualnyZwykle z 6 zaplodnionych komórek powstaje 2-3 zarodki takie są statystyki. Nawet jak się wszystkie komórki zaplodnia to zwykle cześć odpada po 3 dobie. Sam transfer dobrego zarodka daje 30-40% szans na ciążę więc musicie to dobrze przemyśleć, sama stałam przed tym tylematem bo chcieliśmy jak najmniej. Trudne, ale to loteria i 100% raczej nigdy nie powstaje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 19:51
Basia-Basia lubi tę wiadomość
-
gitmartusia wrote:Cześć dziewczyny. Postanowiłam dołączyć. Jestem po badaniu klinicznym (transfer nieudany). Mamy jeszcze dwa zamrożone zarodki. Stoję przed dylematem co dalej, którego lekarza wybrać. Chyba muszę poczytać wasze opinie i doświadczenia.38 lat
Niedoczynność tarczycy po jodowaniu, IO
2015 CP,
2017 CP,
05.2018 IVF
Histeroskopia Novum - ok
Kariotypy - ok
2019 start Novum
Maj 2019 transfer 2 zarodków czterokomorkowych CB crio
Wizyta w Katowicach Invimed.
Kir AA masa brakujących kirów implantacyjnych -
mwm wrote:Dziewczyny, chciałabym zapytać jaka jest procedura związana z zapładnianiem komórek? Zastanawiamy się z mężem jak do tego podejść, bo z jednej strony boimy się ze nie uda się zapłodnić żadnej, a z drugiej jeśli uda się wszystkie 6? Nie bierzemy pod uwagę przekazania ewentualnych zarodków, można powiedzieć ze chcemy zapłodnić np 4? Czy to w ogóle ma sens? Mamy wizytę w przyszłym tygodniu i chciałabym się trochę przygotować.. mąż ma azoospermie i nie wiem czy przy męskiej niepłodności zapładnianie nie wyglada inaczej? Z drugiej strony plemników jest niewiele bo są z biopsji.. z góry dziękuje za wszystkie rady. Pozdrawiam Was
Mieliśmy ten sam dylemat i ostatecznie popełniliśmy błąd zapładniając nie wszystkie (a mogliśmy). Jeżeli występuję poważny czynnik męski to zdecydowanie zapładniajcie większą ilość bo statystyka i tak raczej nie będzie dla Was łaskawa. U nas z 4 zapłodnionych 1 zarodek (plemniki z biopsji). Aha i odradzam zamrażanie komórek jajowych, gdyż plemniki z biopsji bardzo słabo sobie z nimi radzą. W tym przypadku szansę są tak naprawdę tylko na świeżych komórkach. A jeszcze lepiej żeby i na świeżo pobranych plemnikach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 21:04
-
Basia-Basia wrote:Kto teraz Ciebie prowadził ? Czasami zmiana nie wpływa korzystnie.
-
gitmartusia wrote:Trudno mówić o lekarzu prowadzącym. Teoretycznie byliśmy przypisani do dr Traczyńskiej. Miałam u niej chyba dwie albo trzy wizyty. Poza tym raz byłam u dr Łukasiewicz. Punkcję robił mi dr Zamora. Po punkcji wizytę miałam u dr Starosławskiej i ona robiła mi transfer. Także w sumie w cały świat. Dlatego nie wiem do kogo teraz się udać a raczej chciałabym pójść za ciosem i nie odkładać kolejnego transferu.38 lat
Niedoczynność tarczycy po jodowaniu, IO
2015 CP,
2017 CP,
05.2018 IVF
Histeroskopia Novum - ok
Kariotypy - ok
2019 start Novum
Maj 2019 transfer 2 zarodków czterokomorkowych CB crio
Wizyta w Katowicach Invimed.
Kir AA masa brakujących kirów implantacyjnych