X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • ewelcia45 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila 90 wrote:
    Krew oddana czekamy na wyniki.
    U kogo się leczysz?

ewelcia45
  • Kamila 90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelcia45 wrote:
    U kogo się leczysz?
    Wyslalam zaproszenie bo Twojego nie miałam sprawdz czy doszlo

3jvztgf6kycusqbj.png
  • Arcola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    July wrote:
    Dziewczyny,
    Robiłam domowe porządki. Czy któraś z Was potrzebuje
    Prolutex - 6 fiołek, ważne do 05.2021
    Estrofem - 2 nowe opakowania ważne 10.2022
    Crinone - 5 ampułek, ważne do 10.2021
    Gonal - cały pen, ważny do 04.2020, przechowywany w lodówce
    Ja chętnie crinone żel. Wysylam zaproszenie ☺️.

Dzisiaj odebrałam też kariotypy ufff na szczęście prawidłowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 16:08

Marmis lubi tę wiadomość

Kariotypy ok, Mthfr +v (R2) heterozygotyczne
    Nk - 13%, kiry AA/hlac c1,
    Allo 28,5%, Ana - ujemne
    Starania od lipiec`18
    AMH 4,63 ng/ml
    Euthyrox 75mg
    Nasienie:
    styczeń'19- morfologia 0%
    marzec'19 - morfologia 8%
    CB - wrzesień'18 (6t*), kwiecien'19(5t), kwiecien' 20(5t)
    ICSI maj' 19 (14 pobranych i zapłodnionych, jeszcze 4 ❄️)
    1 transfer 27.07.19 - 4.1.1 -złe przyrosty bety. Mały pęcherzyka do tygodnia ciąży. Aniołek (8t*).
    2 transfer 26.10.19 - 4.1.1 9dpt - 241,5/11dpt - 478/14dpt - 1260 (2x9t*)
    3 transfer 18.06.20- 8dpt beta 0,2
    Ciąża naturalna czerwiec'20 - pusty pęcherzyk (9t*)
    4 transfer 21.11.20- pusty pecherzyk (9t*)
    5 transfer 07.04.21 - 10t*
    To nie walka to wojna, a ja już się poddaje...
  • Kamila 90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelcia45 wrote:
    U kogo się leczysz?
    Dr Wojewodzki

3jvztgf6kycusqbj.png
  • ewelcia45 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila 90 wrote:
    Wyslalam zaproszenie bo Twojego nie miałam sprawdz czy doszlo
    Doszlo

ewelcia45
  • ewelcia45 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kogo się wybrać na pierwszą wizytę startowa w Novum ?

ewelcia45
  • Arcola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelcia45 wrote:
    Tyle opini co dziewczyn na forum. Ja np chodzę do Łukasiewicz, dużo dziewczyn chodzi też do Wojewódzkiego, Zamory, Zygler, Starosławskiej. Ciężko tak doradzić. Wszystko trochę zależy od tego czy jesteś ciężkim przypadkiem czy nie. Niby każdy z nich się konsultacje ale niektórzy idą schematami a inni starają się bardziej indywidualnie podejść. Niemniej jednak pierwsza stymulacja to loteria i nie wiadomo jak organizm odpowie.

Allo 28,5%, Ana - ujemne
    Starania od lipiec`18
    AMH 4,63 ng/ml
    Euthyrox 75mg
    Nasienie:
    1 transfer 27.07.19 - 4.1.1 -złe przyrosty bety. Mały pęcherzyka do tygodnia ciąży. Aniołek (8t*).
  • ewelcia45 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arcola wrote:
    Tyle opini co dziewczyn na forum. Ja np chodzę do Łukasiewicz, dużo dziewczyn chodzi też do Wojewódzkiego, Zamory, Zygler, Starosławskiej. Ciężko tak doradzić. Wszystko trochę zależy od tego czy jesteś ciężkim przypadkiem czy nie. Niby każdy z nich się konsultacje ale niektórzy idą schematami a inni starają się bardziej indywidualnie podejść. Niemniej jednak pierwsza stymulacja to loteria i nie wiadomo jak organizm odpowie.
    A jesteś zadowolona z Łukasiewicz? A jaki koszt procedury? I wizyty startowej ?

ewelcia45
  • Arcola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelcia45 wrote:
    A jesteś zadowolona z Łukasiewicz? A jaki koszt procedury? I wizyty startowej ?
    Jestem zadowolona i mogę ja polecić. Ja niestety mam wszystko pełno płatne, więc nie ma sensu żebym Ci podawała (Ty pewnie bedziesz miała zniżkę na leki). Startowa wizyta chyba coś kolo 200 pln mnie kosztowała. Całość do tej pory co wydałam w klinice to 17.000 tys (bez lekarstw z 2 crio transferami i badaniami, plus wszystkie wizyty które miałam do crio). Niestety czeka mnie histeroskopia a to kolejne 2500 tys.

Allo 28,5%, Ana - ujemne
    Starania od lipiec`18
    AMH 4,63 ng/ml
    Euthyrox 75mg
    Nasienie:
  • carola12 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Byłam dzis u Pasnika . Jakimś cudem wbiłam się na wizyte w Warszawie. Mam powtorzyc ANA 1, jak.bedzie dodatnie to zrobić ANA 3 . On ma jeszcze sprawdzić w Łodzi w mojej historii jedno badanie - jakiś crossmatch, czy jakoś tak. Nie wiem czy to.mialam. I jak wszystko dodatnie to leczenie immosupresyjne A jak ujemne to szczepienia Ale powiedział, że zobaczymy jak wyniki będą. Więc na razie odpuszczam trabsfer- bo tylk9 jeden zarodek mamy. No i mówił, że jeśli immunosupresja, to też jednak potem do transferu accofil w mniejszych dawkach, bo ja nie mam tych implantacyjnych kirow. Te szczepienia mnie trochę przeraziły...
    Marmis,to moze gdzies sie dzisiaj minęlysmy:). U mnie dr zlecil immunosupresje-zaczynam od 1dc.Potem wyniki-i jak sie poprawia cytokiny to transfer,jak nie-to szczepienia-jesli sie zdecyduje.No nic,trzeba probowac-u mnie tez ostatni zarodek.
    Cross march to chyba pod katem szczepien.A allo mlr badalas?-bo to tez chyba istotne.

carola12
  • amica Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis, Carola12 ja jestem po immunosupresji w grudniu, ale też zaproponował mi szczepienia.

Trasfer pewnie w przyszłym tygodniu, dam znac czy immunosupresja pomogła :)

Marmis, magg85 lubią tę wiadomość

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • carola12 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amica wrote:
    Marmis, Carola12 ja jestem po immunosupresji w grudniu, ale też zaproponował mi szczepienia.

Amica,czyli nie zdecydowalas sie na szczepienia?Czy plan jest taki ze immunosupresja i ewntualnie (oby nigdy!!!)szczepienia? Bede czekala z niecierpliwoscia na twoj transfer i bete:)
    Czy ty tez masz zle wyniki cytokin?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 17:38

carola12
  • carola12 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelcia45 wrote:
    Ja tez polecam dr. Lukasiewicz

carola12
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carola12 wrote:
    Marmis,to moze gdzies sie dzisiaj minęlysmy:). U mnie dr zlecil immunosupresje-zaczynam od 1dc.Potem wyniki-i jak sie poprawia cytokiny to transfer,jak nie-to szczepienia-jesli sie zdecyduje.No nic,trzeba probowac-u mnie tez ostatni zarodek.
    Cross march to chyba pod katem szczepien.A allo mlr badalas?-bo to tez chyba istotne.
    Ja bylam na godz. 10. Co do allo to wlasnie mowił, ze u mnie lepiej ten cross. Hmm. Moze dlatego, ze ja w ciazy raz bylam, ale poroniłam.Czyli jeśli u mnie immunosupresja to transfer najwcześniej w marcu. Dziś pierwszy dzien cyklu mam. Wlasnie @ przyszla po nieudanym transferze. Bo w tym cyklu co immunosupresja no nie transfer tak? A jakie to leki w ogole?

Marmis
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arcola wrote:
    Ja chętnie crinone żel. Wysylam zaproszenie ☺️.

Dzisiaj odebrałam też kariotypy ufff na szczęście prawidłowe.
    Arcola a co robiliście, że nasienie się tak poprawiło? Jakieś suplementy?

Marmis
  • carola12 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Ja bylam na godz. 10. Co do allo to wlasnie mowił, ze u mnie lepiej ten cross. Hmm. Moze dlatego, ze ja w ciazy raz bylam, ale poroniłam.Czyli jeśli u mnie immunosupresja to transfer najwcześniej w marcu. Dziś pierwszy dzien cyklu mam. Wlasnie @ przyszla po nieudanym transferze. Bo w tym cyklu co immunosupresja no nie transfer tak? A jakie to leki w ogole?
    To jednak sie nie widzialysmy:). U mnie transfer bedzie jeszsze pozniej bo po immunosupresji (21 dni ) musze zrobic za 2 tyg badania a na ich wyniki czeka sie chyba ok 4 tyg. Jak bedzie ok to wtedy transfer. Ogolnie chyba nie ma szans na transfer w tym samym cyklu co immunosupresja bo ona trwa 21 dni.No chyba ze mozna tez wlaczyc wczesniej leki -estrofem i progesteron ale nie wydaje mi sie. A ty bylabys gotowa na szczepienia?

carola12
  • Arcola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Arcola a co robiliście, że nasienie się tak poprawiło? Jakieś suplementy?
    Marmis:
    Pierwsze badanie w bocianie, komputerowe
    Drugie w novum ręczne (w sensie że nie komputerowe - chyba 😁) pisze bo może to jest tez ważne.
    Wizyta u Wolskiego, brak żylaków i zalecenie suplementacji (on polecał nucleox - my sie nie zdecydowaliśmy bo mieliśmy już cześć suplementów wykupionych). Wszystkie suplementy brane oddzielnie: solgar: cynk, selen, wit b complex (w składzie jest kw foliowy), dodatkowo jakas wit c 1000 lub 1500, lkarnityna, wit a+e, orzechy brazylijskie, brak gorących kąpieli i praktycznie 0 alko. I tak mniej więcej przez 3 miesiące.

Marmis lubi tę wiadomość

Allo 28,5%, Ana - ujemne
    Starania od lipiec`18
    AMH 4,63 ng/ml
    Euthyrox 75mg
    Nasienie:
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carola12 wrote:
    To jednak sie nie widzialysmy:). U mnie transfer bedzie jeszsze pozniej bo po immunosupresji (21 dni ) musze zrobic za 2 tyg badania a na ich wyniki czeka sie chyba ok 4 tyg. Jak bedzie ok to wtedy transfer. Ogolnie chyba nie ma szans na transfer w tym samym cyklu co immunosupresja bo ona trwa 21 dni.No chyba ze mozna tez wlaczyc wczesniej leki -estrofem i progesteron ale nie wydaje mi sie. A ty bylabys gotowa na szczepienia?
    Sama nie wiem co myśleć o tych szczepieniach. Na wątku in vitro grudzień jest Kosanka. Jej się udało po szczepieniach. Ja w ten temat się jeszcze nie zaglebiałam. Ale ja jestem z tych co naiwnie wierza w to, ze lekarze wiedza co robia . Przynajmniej Pasnik mnie przekonuje. Bo lekarze w klinice, niestety - na tych na ktorych ja trafiałam- działają schematycznie, jak na jakiejś tasmie produkcyjnej. Nawet wielki L. Moze trochę rozczarowanie przeze mnie przemawia- bo się nie udaje. Ale takie mam poczucie po wczorajszej wizycie u Zamory. Na moje pytanie- "Co moglibysmy jeszcze zrobic , żeby se udało, Bo to moj ostatni zarodek i 4 procedury nie będzie " , odpowiedział" A co.mozemy zrobić. Transferować i liczyć, że to ten właściwy zarodek". Po czym dodał, ze najważniejszy jest zarodek, a te wszystkie dodatkowe działania niewiele wnosza i są bardziej dla dobrego samopoczucua pacjentki. Nie oczekiwałam głaskania po głowie- bo mimo tylu porażek jakoś się trzymam- ale odrobina zaangażowania by się przydała. Nawet udawanego... w czwartek umowilam sie na ANA w salve i zobaczmy co dalej.

Marmis
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amica wrote:

Super. Trzymam.kciuki. A jaki mialas schemat tego leczenie?. Jak.dlugo trwało? Po jakim czasie transfer? A i u kogo jesteś Novum? Ja już przerobiłam Lewandowskiego.i Zamore. I u zadnego nie czułam, że im zależy. Straciłam zaufanie.

amica lubi tę wiadomość

Marmis
  • carola12 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Sama nie wiem co myśleć o tych szczepieniach. Na wątku in vitro grudzień jest Kosanka. Jej się udało po szczepieniach. Ja w ten temat się jeszcze nie zaglebiałam. Ale ja jestem z tych co naiwnie wierza w to, ze lekarze wiedza co robia . Przynajmniej Pasnik mnie przekonuje. Bo lekarze w klinice, niestety - na tych na ktorych ja trafiałam- działają schematycznie, jak na jakiejś tasmie produkcyjnej. Nawet wielki L. Moze trochę rozczarowanie przeze mnie przemawia- bo się nie udaje. Ale takie mam poczucie po wczorajszej wizycie u Zamory. Na moje pytanie- "Co moglibysmy jeszcze zrobic , żeby se udało, Bo to moj ostatni zarodek i 4 procedury nie będzie " , odpowiedział" A co.mozemy zrobić. Transferować i liczyć, że to ten właściwy zarodek". Po czym dodał, ze najważniejszy jest zarodek, a te wszystkie dodatkowe działania niewiele wnosza i są bardziej dla dobrego samopoczucua pacjentki. Nie oczekiwałam głaskania po głowie- bo mimo tylu porażek jakoś się trzymam- ale odrobina zaangażowania by się przydała. Nawet udawanego... w czwartek umowilam sie na ANA w salve i zobaczmy co dalej.
    Znam historie Kosanki i jest ona dla mnie bardzo budujaca.Ale Pasnik powiedzial ze niektore pacjenki na szczepienia w ogole nie reaguja.Ja mam tylko jeden zarodek i dwie drogi leczenia.Dr stwierdzil ze immunosupresja +sprawdzenie wynikow bedzie dla mnie optymalne.I wiadomo-immunosupresja to mniejszy kaliber niz szczepienia.Wiec na razie to.I tez mu ufam-wydaje mi sie ,ze to jeden z niewielu lekarzy ktory analizuje wyniki,kombinuje i zmienia cos jak nie wychodzi.A z lekarzami w Novum to masz racje.Novum to troche tasma-maja wypracowany schemat, dobrych lekarzy, dobre laboratorium i zazwyczaj to wystarczy.Ale jak trafia sie trudniejszy przypadek to nie wszystkim chce sie kombinowac.Choc ja akurat na swojego aktualnego lekarza nie moge narzekac-tez zmieniamy,probujemy roznych rzeczy.I wreszcie po n-tej nieudanej probie uslyszalam ze to nie moze byc tylko i wylacznie wina zarodkow.Wtedy poszlam do Pasnika.A czy cos z tego wyjdzie?Zobaczymy .
    Trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie.Jak pokazuje historia Kosanki (i nie tylko jej ) wszystko jest mozliwe.

Marmis lubi tę wiadomość

carola12
‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ