X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • Kamila 90 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki2803 wrote:
    Cudowne wieści, gratuluję 😁 . System da się oszukać, sama wiem to najlepiej 😂. Kiedy wizyta u gin, idziesz do kliniki czy swojego lekarza poza novum?
    Wiesz co ja chodzę do dr Wojewodzkiego. Dzisiaj z nim rozmawialam. To chciał żebym pokazała sie w przyszłym tyg.

Niki2803, monzaw lubią tę wiadomość

3jvztgf6kycusqbj.png
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze🙂. Odpoczywaj i dbaj o siebie😚

iv09sg18eb4gszsc.png
  • carola12 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Jejku. Rzeczywiście dużo tych badań. Ja zrobilam rok temu to, co zlecił mi Pasnik- Ale tego aż tyle nie było. A co to za immunolog? A robilas Kiry?
    Marmis,a jakie masz wskazania od Pasnika?Tylko accofil na kiry?Badalas cytokiny-tutaj wszystko u ciebie ok?A moze przed transferem ostatniego zarodka warto jeszcze raz isc na konsultacje immunologiczna.Moze zleci cos innego.

carola12
  • carola12 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arcola wrote:
    Poniekąd kariotypy ale lekarz immunolog mówi że cześć immunologia też o genetyke zahacza (cholera wie już w co i komu wierzyć). W novum coś Ci dalej proponują?.
    W ogóle to wszystko jest jakies takie dziwne. Jeszcze kilka lat temu w novum wysyłali sami na konsultacje immunologiczne a teraz już w to nie wierzą. Rozumiem ze medycyna idzie naprzód i wiele się zmienia, ale wydaje mi się że też trzeba mieć trochę otwarta głowę tym bardziej ze wielu dziewczyną po leczeniu immunologiczny udaje się zajść w ciążę (moze to leczenie a może placebo i sama myśl ze leczenie pomaga działa cuda). Oczywiście nikogo nie namawiam i sama nie wiem jak moja przygoda z immuno się zakończy, ale chcę już spróbować wszystkiego.
    W ogóle uważam że pewnie niektórych invitro dałoby się uniknąć jeśli trafiłoby się na dobrego lekarza ginekologa specjalizujące się w niepłodności. Większość lekarstw które biorę do transferu mógłby mi przecież ginekolog zapisać. Ale takich lekarzy nie jest niestety dużo i ciężko znaleźć kogoś dobrego - to takie moje przemyślenia.
    W Novum oficjalnie w immunologie nie wierza ale sa lekarze ktorzy zalecaja konsultacje immunologiczne jak sami nie moga znalezc przyczyny niepowodzen.Mysle ze warto zbadac immunologie -to co teraz nie jest uznawane powszechnie moze byc standardem za kilka lat. Wielu dziewczynom sie udalo jak zajely sie immunologia.

carola12
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carola12 wrote:
    Marmis,a jakie masz wskazania od Pasnika?Tylko accofil na kiry?Badalas cytokiny-tutaj wszystko u ciebie ok?A moze przed transferem ostatniego zarodka warto jeszcze raz isc na konsultacje immunologiczna.Moze zleci cos innego.
    Nie mam kirów implantacyjnych. Myślę, że Pasnik mi zlecił wszystko co potrzeba. Cytokiny też miałam i CBA. Sporo badałam u niego w Lodzi, tzn. zrobiłam wszystko co zalecił . Wczoraj z nim rozmawialam. Powiedział, ze musimy się spotkać - - bo chce jeszcze wszystko raz sprawdzić . Musze się wbic na wizyte. No chyba, ze on mnie jakoś wciśnie .

Marmis
  • carola12 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Nie mam kirów implantacyjnych. Myślę, że Pasnik mi zlecił wszystko co potrzeba. Cytokiny też miałam i CBA. Sporo badałam u niego w Lodzi, tzn. zrobiłam wszystko co zalecił . Wczoraj z nim rozmawialam. Powiedział, ze musimy się spotkać - - bo chce jeszcze wszystko raz sprawdzić . Musze się wbic na wizyte. No chyba, ze on mnie jakoś wciśnie .
    Dlatego wlasnie ci sugerowalam ponowna wizyte u Pasnika bo mi po nieudanym transferze przedostatniego zarodka tez zaproponowal spotkanie.Tez nie mam kirow implantacyjnych i tez mialam accofil.I dodatkowo encorton i heparyne.Ale licze ze moze zaproponuje cos jeszcze lub inaczej-zamiast lub oprocz tego co juz bylo.

carola12
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carola12 wrote:
    Dlatego wlasnie ci sugerowalam ponowna wizyte u Pasnika bo mi po nieudanym transferze przedostatniego zarodka tez zaproponowal spotkanie.Tez nie mam kirow implantacyjnych i tez mialam accofil.I dodatkowo encorton i heparyne.Ale licze ze moze zaproponuje cos jeszcze lub inaczej-zamiast lub oprocz tego co juz bylo.
    Zobaczmy. Chciałabym sie wbic na wizyte jak najszybciej. Nie wiem, czy jeszcze można coś wymyśleć. Wszystko co immunologicznie mogłam mieć, to miałam - accofil, encorton, heparyna- przy każdym transferze. A badania robiłam dokładnie rok temu Moze coś mi się zmieniło po transferach i ostatniej stymulacji...

Marmis
  • Kamila 90 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki2803 wrote:
    Kochana ja tylko boje sie ciazy pozamacicznej. A mam dziwne przeczucia

3jvztgf6kycusqbj.png
  • carola12 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Zobaczmy. Chciałabym sie wbic na wizyte jak najszybciej. Nie wiem, czy jeszcze można coś wymyśleć. Wszystko co immunologicznie mogłam mieć, to miałam - accofil, encorton, heparyna- przy każdym transferze. A badania robiłam dokładnie rok temu Moze coś mi się zmieniło po transferach i ostatniej stymulacji...
    No tak ale moga byc inne dawki , czas stosowania itd.Moze byc jeszcze immunosupresja i szczepienia ale to wiadomo juz ciezszy kaliber.Licze ze dr najpierw probuje jednego a jak nie wyjdzie to dalej kombinuje.Ja mam niezbyt dobre cytokiny i moze tu dr zaleci cos innego.Bo na kiry to chyba tylko accofil.

carola12
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha5000 wrote:
    Ja sie przrnioslam tez do novum po 1 procedurze gdzie indziej. Wlasni3 glownym powoden bylo laboratorium i doswiadczenie embriologow, j3dnak uczą się od jednej z najlepszej z Polsce dr Kozioł :) generalnie tez nie mialam jakis super zarodkow wszytskie w drugiej dobie mrozone. Teraz jestem w ciąży po pierwszym transferze w Novum. Z pewnością miałam wiele szczęścia, ale strategia i embriologa i mojej dr w tym pomogla.
    Zaakceptuj zaproszenie chciałam napisac na priv

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki2803 wrote:
    Niki co zrobiłaś że w drugiej procedurze miałaś tyle blastek? 😁

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Kamila 90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chwila prawdy jade upuscic krew na drugą Bhcg . Modlę się o prawidłowy przyrost . Trzymajcie kciuki.

Niki2803 lubi tę wiadomość

3jvztgf6kycusqbj.png
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Niki co zrobiłaś że w drugiej procedurze miałaś tyle blastek? 😁
    Zmiana leku na Rekovelle i nic wiecej, to była dobra zmiana przez lekarza. W pierwszej procedurze brałam Gonal i Menopur, komórek było dużo ale padały od razu po zapłodnieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 09:13

iv09sg18eb4gszsc.png
  • ewelcia45 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila 90 wrote:
    No to chwila prawdy jade upuscic krew na drugą Bhcg . Modlę się o prawidłowy przyrost . Trzymajcie kciuki.
    Kamila wysłałam zaproszenie do przyjaciółek . Chciałabym zapytać o coś na priv

ewelcia45
  • ewelcia45 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ,
    Możecie powiedzieć jaki jest koszt procedury z dofiansowaniem?

ewelcia45
  • ewelcia45 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Zaakceptuj zaproszenie chciałam napisac na priv
    Mogę wysłać zaproszenie do przyjaciółek?

ewelcia45
  • ewelcia45 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle tu postów 😁większość z Was dziewczyny leczy się u dr Wojewódzkiego ?

ewelcia45
  • July Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 12:56

• Marmis Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    July wrote:
    Dziewczyny,
    Robiłam domowe porządki. Czy któraś z Was potrzebuje
    Prolutex - 6 fiołek, ważne do 05.2021
    Estrofem - 2 nowe opakowania ważne 10.2022
    Crinone - 5 ampułek, ważne do 10.2021
    Gonal - cały pen, ważny do 04.2020, przechowywany w lodówce
    Chętnie prolutex.

Marmis
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carola12 wrote:
    No tak ale moga byc inne dawki , czas stosowania itd.Moze byc jeszcze immunosupresja i szczepienia ale to wiadomo juz ciezszy kaliber.Licze ze dr najpierw probuje jednego a jak nie wyjdzie to dalej kombinuje.Ja mam niezbyt dobre cytokiny i moze tu dr zaleci cos innego.Bo na kiry to chyba tylko accofil.
    Byłam dzis u Pasnika . Jakimś cudem wbiłam się na wizyte w Warszawie. Mam powtorzyc ANA 1, jak.bedzie dodatnie to zrobić ANA 3 . On ma jeszcze sprawdzić w Łodzi w mojej historii jedno badanie - jakiś crossmatch, czy jakoś tak. Nie wiem czy to.mialam. I jak wszystko dodatnie to leczenie immosupresyjne A jak ujemne to szczepienia Ale powiedział, że zobaczymy jak wyniki będą. Więc na razie odpuszczam trabsfer- bo tylk9 jeden zarodek mamy. No i mówił, że jeśli immunosupresja, to też jednak potem do transferu accofil w mniejszych dawkach, bo ja nie mam tych implantacyjnych kirow. Te szczepienia mnie trochę przeraziły...

Marmis
‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ