NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Niki2803 wrote:Cudowne wieści, gratuluję 😁 . System da się oszukać, sama wiem to najlepiej 😂. Kiedy wizyta u gin, idziesz do kliniki czy swojego lekarza poza novum?
Niki2803, monzaw lubią tę wiadomość
-
Marmis wrote:Jejku. Rzeczywiście dużo tych badań. Ja zrobilam rok temu to, co zlecił mi Pasnik- Ale tego aż tyle nie było. A co to za immunolog? A robilas Kiry?carola12
-
Arcola wrote:Poniekąd kariotypy ale lekarz immunolog mówi że cześć immunologia też o genetyke zahacza (cholera wie już w co i komu wierzyć). W novum coś Ci dalej proponują?.
W ogóle to wszystko jest jakies takie dziwne. Jeszcze kilka lat temu w novum wysyłali sami na konsultacje immunologiczne a teraz już w to nie wierzą. Rozumiem ze medycyna idzie naprzód i wiele się zmienia, ale wydaje mi się że też trzeba mieć trochę otwarta głowę tym bardziej ze wielu dziewczyną po leczeniu immunologiczny udaje się zajść w ciążę (moze to leczenie a może placebo i sama myśl ze leczenie pomaga działa cuda). Oczywiście nikogo nie namawiam i sama nie wiem jak moja przygoda z immuno się zakończy, ale chcę już spróbować wszystkiego.
W ogóle uważam że pewnie niektórych invitro dałoby się uniknąć jeśli trafiłoby się na dobrego lekarza ginekologa specjalizujące się w niepłodności. Większość lekarstw które biorę do transferu mógłby mi przecież ginekolog zapisać. Ale takich lekarzy nie jest niestety dużo i ciężko znaleźć kogoś dobrego - to takie moje przemyślenia.carola12 -
carola12 wrote:Marmis,a jakie masz wskazania od Pasnika?Tylko accofil na kiry?Badalas cytokiny-tutaj wszystko u ciebie ok?A moze przed transferem ostatniego zarodka warto jeszcze raz isc na konsultacje immunologiczna.Moze zleci cos innego.Marmis
-
Marmis wrote:Nie mam kirów implantacyjnych. Myślę, że Pasnik mi zlecił wszystko co potrzeba. Cytokiny też miałam i CBA. Sporo badałam u niego w Lodzi, tzn. zrobiłam wszystko co zalecił . Wczoraj z nim rozmawialam. Powiedział, ze musimy się spotkać - - bo chce jeszcze wszystko raz sprawdzić . Musze się wbic na wizyte. No chyba, ze on mnie jakoś wciśnie .carola12
-
carola12 wrote:Dlatego wlasnie ci sugerowalam ponowna wizyte u Pasnika bo mi po nieudanym transferze przedostatniego zarodka tez zaproponowal spotkanie.Tez nie mam kirow implantacyjnych i tez mialam accofil.I dodatkowo encorton i heparyne.Ale licze ze moze zaproponuje cos jeszcze lub inaczej-zamiast lub oprocz tego co juz bylo.Marmis
-
Marmis wrote:Zobaczmy. Chciałabym sie wbic na wizyte jak najszybciej. Nie wiem, czy jeszcze można coś wymyśleć. Wszystko co immunologicznie mogłam mieć, to miałam - accofil, encorton, heparyna- przy każdym transferze. A badania robiłam dokładnie rok temu Moze coś mi się zmieniło po transferach i ostatniej stymulacji...carola12
-
Kacha5000 wrote:Ja sie przrnioslam tez do novum po 1 procedurze gdzie indziej. Wlasni3 glownym powoden bylo laboratorium i doswiadczenie embriologow, j3dnak uczą się od jednej z najlepszej z Polsce dr Kozioł
generalnie tez nie mialam jakis super zarodkow wszytskie w drugiej dobie mrozone. Teraz jestem w ciąży po pierwszym transferze w Novum. Z pewnością miałam wiele szczęścia, ale strategia i embriologa i mojej dr w tym pomogla.
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Niki2803 wrote:Kamila trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze🙂. Odpoczywaj i dbaj o siebie😚Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
czekamynadzidzie wrote:Niki co zrobiłaś że w drugiej procedurze miałaś tyle blastek? 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 09:13
-
July wrote:Dziewczyny,
Robiłam domowe porządki. Czy któraś z Was potrzebuje
Prolutex - 6 fiołek, ważne do 05.2021
Estrofem - 2 nowe opakowania ważne 10.2022
Crinone - 5 ampułek, ważne do 10.2021
Gonal - cały pen, ważny do 04.2020, przechowywany w lodówceMarmis -
carola12 wrote:No tak ale moga byc inne dawki , czas stosowania itd.Moze byc jeszcze immunosupresja i szczepienia ale to wiadomo juz ciezszy kaliber.Licze ze dr najpierw probuje jednego a jak nie wyjdzie to dalej kombinuje.Ja mam niezbyt dobre cytokiny i moze tu dr zaleci cos innego.Bo na kiry to chyba tylko accofil.Marmis