NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyamica wrote:Berbeć dokładnie jest tak jak mówisz, jak człowiek tyle przeszedł to po prostu już wie i nie ma sensu wmawianie że jest inaczej. Poza tym mam wrażenie że aktualnie jest tam więcej ciężarówek niż starających, dziewczyny wpadają i wypadaja, co chwilę ktoś nowy....no nie ogarniam 😂
A tutaj na wątku Novum czuje się jak u siebie. Znam dziewczyny, wiem co u nich, utożsamiam się z nimi i tutaj ciezaroweczki w ogóle mi nie przeszkadzają. Wiem jak wiele przeszły i im strasznie kibicuję. Ale grono jest mniejsze i czuję się tu po prostu lepiej
Tak, no teraz już jest 3.5 roku jak zaczęliśmy się starać. Trochę porażek na koncie jest, ale cóż walczę dalej. A Ty kiedy zabierasz kropeczkę?
Jesli endo urośnie i będzie wszystko si to za tydzień gdzieś. Ale endo na razie kiepskie więc różnie może być. -
Jusia 82 wrote:Dokladnie tak jak mowisz- na miesiecznym watku mam wrazenie ze wiekszosc jest ciezarnych juz. Jak podchodzilam do poprzednich tansferow to byly tam tylko starajace sie a ciezarowki byly wrecz wyganiane na fioletowa. Ja sama jak przez chwile bylam w ciazy to od razu tam ucieklam zeby nikomu przykrosci nie sprawiac. Bo z jednej strony fajnie ze tylu z nas sie udaje ale z drugiej nie wiem czy taki byl zamysl.
Jesli chodzi o szaserow to tez postaram sie po znajomosci troche- jak okaze sie ze tylko ten maj wchodzi w gre to zrobie w novum.
P.s. Chcialam sie dzis w warszawie zapisac do pasnika. Po 7 min nie bylo miejsc😂
No ja to nawet nie próbowałam nigdy zapisać się w Wawie, bo to tylko dwie soboty w miesiącu. Dlatego wybierałam zawsze łódź. Jusia a Ty już byłaś kiedyś u Paśnika? Czy to pierwsza wizyta?
Daj znać czy Ci się uda ogarnąć Saszerów.Arcola lubi tę wiadomość
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
Berbeć. wrote:Jesli endo urośnie i będzie wszystko si to za tydzień gdzieś. Ale endo na razie kiepskie więc różnie może być.
winko najlepsze :p
Trzymam kciuki żeby było odpowiednie"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
nick nieaktualnyamica wrote:No to koksuj
winko najlepsze :p
Trzymam kciuki żeby było odpowiednie
Właśnie w tym cyklu nie pijęPo tamtm roku i iluśdziesiesięciu butelkach wypitych pod endo win nie mogę patrzeć na wino. Resweratrol łykam tylko.
Jusia 82, amica lubią tę wiadomość
-
Jusia 82 wrote:Dokladnie tak jak mowisz- na miesiecznym watku mam wrazenie ze wiekszosc jest ciezarnych juz. Jak podchodzilam do poprzednich tansferow to byly tam tylko starajace sie a ciezarowki byly wrecz wyganiane na fioletowa. Ja sama jak przez chwile bylam w ciazy to od razu tam ucieklam zeby nikomu przykrosci nie sprawiac. Bo z jednej strony fajnie ze tylu z nas sie udaje ale z drugiej nie wiem czy taki byl zamysl.
Jesli chodzi o szaserow to tez postaram sie po znajomosci troche- jak okaze sie ze tylko ten maj wchodzi w gre to zrobie w novum.
P.s. Chcialam sie dzis w warszawie zapisac do pasnika. Po 7 min nie bylo miejsc😂ale swoje odstałam
)
amica lubi tę wiadomość
4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
8 dpt - 25.35 -
amica wrote:No wiem że były na ten temat dyskusje i jedne są za tym żeby ciezarne tam były inne nie. Mnie osobiście zaczęło to po prostu dołować, że innym się udaje a mi nie, było mi mega przykro z tego powodu. Więc kierując się zasada ze jak Ci nie pasuje, to zabierz swoje zabawki i idź, zabrałam swoje klamoty i wybrałam inna piaskownice 🤣
No ja to nawet nie próbowałam nigdy zapisać się w Wawie, bo to tylko dwie soboty w miesiącu. Dlatego wybierałam zawsze łódź. Jusia a Ty już byłaś kiedyś u Paśnika? Czy to pierwsza wizyta?
Daj znać czy Ci się uda ogarnąć Saszerów.
Nie, nie bylam... bylaby to moja pierwsza wizyta. Myslisz ze probowac dzwonic do tej Lodzi?Na grupie na fb dziewczyny pisaly ze tam tez ostatnio bez szans. Dla mnie nie ma problemu dojechac- w zadadzie to rzut beretem.
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️ -
Aś2018 wrote:A to ja się pochwale. Mam wizytę u Pasnika w sobotę i kolejna wizytę w marcu
ale swoje odstałam
)
O ktorej bylas😁 ja jestem zla bo mialam spory zapas czasowy i zamiast stac w tej kolejce to sie paletalam po miescie🤦♀️
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️ -
Berbeć. wrote:Właśnie w tym cyklu nie piję
Po tamtm roku i iluśdziesiesięciu butelkach wypitych pod endo win nie mogę patrzeć na wino. Resweratrol łykam tylko.
Ja za to od dwóch lat nie pije w ogóle alco. No i teraz w piątek i w sobote nie wzięłam leków na IO i w niedziele mówię do męża, że skoro tak się to wszystko ułożyło to zrób drinka. Po jednym takim słabym mi szumiało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 19:25
Berbeć. lubi tę wiadomość
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
Aś2018 wrote:A to ja się pochwale. Mam wizytę u Pasnika w sobotę i kolejna wizytę w marcu
ale swoje odstałam
)
Ooo czyli jest progres, no to super! Strasznie jestem ciekawa co Ci powie.
Aś2018 lubi tę wiadomość
Jusia 82 wrote:Nie, nie bylam... bylaby to moja pierwsza wizyta. Myslisz ze probowac dzwonic do tej Lodzi?Na grupie na fb dziewczyny pisaly ze tam tez ostatnio bez szans. Dla mnie nie ma problemu dojechac- w zadadzie to rzut beretem.
Druga sprawa ze jeżeli jesteś dyspozycyjna to dziewczyny odwołują często wizyty z dnia na dzień.. Tylko no to jest już czatowanie na termin.
nick nieaktualnyamica wrote:Rozumiem
Ja za to od dwóch lat nie pije w ogóle alco. No i teraz w piątek i w sobote nie wzięłam leków na IO i w niedziele mówię do męża, że skoro tak się to wszystko ułożyło to zrób drinka. Po jednym takim słabym mi szumiało
Hehe też tak mam 😊 -
Jusia 82 wrote:Chcialam sie dzis w warszawie zapisac do pasnika. Po 7 min nie bylo miejsc😂
Dowiedz się w które soboty P. przyjmuje. Dzień wcześniej są potwierdzane wizyty i czasami ktoś rezygnuje. Mi tak udało się dostać na wizytę pod koniec października.Jusia 82 lubi tę wiadomość
Starania od 09.2014, 5 procedur IVF, 10 transferów (w tym 3 x cb - 08.2017, 11.2017, 10.2019)
-
amica wrote:Wiesz co teraz też może być kiszka, nie wiem kiedy były zapisy ale tam jakoś mi było łatwiej. Wiem też że ja kiedyś byłam u niego na wizycie też poza APC Analizy. W jakiejś innej przychodni. Znalazłam tam właśnie szybciej termin na znanylekarz.
Druga sprawa ze jeżeli jesteś dyspozycyjna to dziewczyny odwołują często wizyty z dnia na dzień.. Tylko no to jest już czatowanie na termin.
Dzis Panie mowily w recepcji o APC i APS (chyba?!). Musze dzwonic i probowac- nic innego nie pozostalo.
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
11. transfer, beta<0,2
6+0 mamy ❤️ -
A ja Wam jeszcze dam mały update terminów histero. Można też zrobić histero w Invicta na NFZ. Termin to koniec marca. Tego co zrozumiałam jest jakaś tam doplata 450zl plus jakieś badania i konsultacja u anestezjologa. Tam jakiś lekarz jest na zwolnieniu a dr Jezak (chyba?) na urlopie dlatego dopiero koniec marca. No my byliśmy u Jezaka jak zaczynaliśmy przygodę z klinikami i od niego uciekliśmy więc nie wiem czy to najlepszy specjalista... On przy AMH 0.79 w wieku 29 lat stwierdził że w zasadzie to mam jeszcze czas i żeby jechać na wakacje to się uda. A byliśmy już rok po ślubie i rok starań....
Tyle że no kurcze nie wiem, ale już chyba wolę zapłacić i zrobić u Dońca."Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
amica wrote:A ja Wam jeszcze dam mały update terminów histero. Można też zrobić histero w Invicta na NFZ. Termin to koniec marca. Tego co zrozumiałam jest jakaś tam doplata 450zl plus jakieś badania i konsultacja u anestezjologa. Tam jakiś lekarz jest na zwolnieniu a dr Jezak (chyba?) na urlopie dlatego dopiero koniec marca. No my byliśmy u Jezaka jak zaczynaliśmy przygodę z klinikami i od niego uciekliśmy więc nie wiem czy to najlepszy specjalista... On przy AMH 0.79 w wieku 29 lat stwierdził że w zasadzie to mam jeszcze czas i żeby jechać na wakacje to się uda. A byliśmy już rok po ślubie i rok starań....
Tyle że no kurcze nie wiem, ale już chyba wolę zapłacić i zrobić u Dońca.
Mi ginekolog po 3 latach staran powiedziala zebysmy pojechali do Kazimierza, napili sie wina i zapomnieli o wszystkim i na pewno sie uda. Lekarz mial super recenzja na znanym lekarzu a ja myslalam ze go udusze... jestem w stanie zrozumiec jak ludzie tak pierdziela ale lekarz?!?!?
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
11. transfer, beta<0,2
6+0 mamy ❤️ -
Za pierwszym razem 6.30 za drugim 16.004 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
8 dpt - 25.35 -
amica wrote:Ooo czyli jest progres, no to super! Strasznie jestem ciekawa co Ci powie.4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
8 dpt - 25.35 -
Dziewczyny, moj M. Dziś zapisal mnie do dr Pasnika ,dzielnie stal w kolejce ok 1,5 h.
Chciałabym Was poprosic o zestaw badan jakie warto zrobic na pierwsza wizyte u dr Pasnika. Nie chce pojsc bez niczego bo zapisanie sie do niego to nie jest prosta sprawa.
Ps. Jestem juz po histeroskopii, niestety wykazała liczne mikropolipydr Doniec powiedzial, ze to moglo byc przyczyna tych ciaz biochemicznych. Pobrali wycinki i bede czekac na wynik.
Troche mnie to zmartwilo bo nie wiem czy da sie te mikropolipy wyleczec...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 20:52
Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
Naturals - 10.2020 😊
Kir aa, nk 30%, il 10 za nisko, il2 za wysoko.
Histeroskopia: mikropolipy brak stanu zapalnego
Maz nasienie ok -
Sofia2019 wrote:Dziewczyny, moj M. Dziś zapisal mnie do dr Pasnika ,dzielnie stal w kolejce ok 1,5 h.
Chciałabym Was poprosic o zestaw badan jakie warto zrobic na pierwsza wizyte u dr Pasnika. Nie chce pojsc bez niczego bo zapisanie sie do niego to nie jest prosta sprawa.
Ps. Jestem juz po histeroskopii, niestety wykazała liczne mikropolipydr Doniec powiedzial, ze to moglo byc przyczyna tych ciaz biochemicznych. Pobrali wycinki i bede czekac na wynik.
Troche mnie to zmartwilo bo nie wiem czy da sie te mikropolipy wyleczec...Sofia2019 lubi tę wiadomość
carola12