X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Oosight - system weryfikowania prawidłowości komórki jajowej
Odpowiedz

Oosight - system weryfikowania prawidłowości komórki jajowej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Krąsi Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim!

Mam pytanie, czy któraś z Was podczas in vitro korzystała z systemu Oosight? Polega on na szczegółowym oglądaniu komórki jajowej i sprawdzaniu również jej wnętrza, a nie tylko istnienia prawidłowej osłonki wokół. Jeśli tak, to polecacie czy nie? No i z jakim skutkiem zakończyła się procedura, w której zastosowałyście Oosight? A może są tu dziewczyny, które miały jedną procedurę bez tego, a kolejną już z tym?

Wszystkie informacje mile widziane :)

Anuśla lubi tę wiadomość

ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
    musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;

on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
    leniwiec, przyparty do muru - walczy;

1. ICSI - nieudane;
    2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka :)
  • Czarna1989 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpielabym sie chetnie - obszukalam internety / fora, rowniez zagraniczne - albo zle szukalam, albo nie ma nigdzie info jak rzeczywiscie to podnosi powodzenie IVF - nigdzie nie widzialam zadnych % ani wynikow badan.

Czarna

Endometrioza 4st, dysbioza jelitowa, IO, Pai-1 hetero
    Kariotypy ok, DNa plemnika ok, nasienie ok, oprocz morfo 0% (09.2019) , zylaki powrozka (12.2019).

2016 - laparoskopia
    10.2017 - IUI :(
    03.2018 - cn, 6t, serduszko przestalo bic
    03.2019 - laparoskopia prywatna
    05.2019 - cn, puste jajo plodowe
    10.2019 - Invimed
    01.2020 - pierwsza stymulacja
    20.01.2020 - punkcja (5 komorek)
    23.01.2020 - transfer NIEUDANY
    03.2020 - ciaza naturalna <3
  • evkill Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro badają tak wnikliwie to chyba nie nadaje się już do zapłodnienia?

Już doczytałam. A to nie jest w standardzie klinik. Widzę, że moja klinika korzysta z tej metody. Czy za to się dopłaca?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 17:27

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Czarna1989 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Skoro badają tak wnikliwie to chyba nie nadaje się już do zapłodnienia?

Już doczytałam. A to nie jest w standardzie klinik. Widzę, że moja klinika korzysta z tej metody. Czy za to się dopłaca?

A w jakiej klinice jesteś? Tak doplaca się 800zl... i nie, raczej nie jest to standard skoro pokazują to jako nowość. Zagranica to jest standard i za free z tego co wyczytałem

Czarna

Endometrioza 4st, dysbioza jelitowa, IO, Pai-1 hetero
    Kariotypy ok, DNa plemnika ok, nasienie ok, oprocz morfo 0% (09.2019) , zylaki powrozka (12.2019).

2016 - laparoskopia
    10.2017 - IUI :(
    03.2018 - cn, 6t, serduszko przestalo bic
    03.2019 - laparoskopia prywatna
    05.2019 - cn, puste jajo plodowe
    10.2019 - Invimed
    01.2020 - pierwsza stymulacja
    20.01.2020 - punkcja (5 komorek)
    23.01.2020 - transfer NIEUDANY
    03.2020 - ciaza naturalna <3
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi sie o uszy obilo, że ten sposób nie jest do końca trafiony, bo sprawdza jakość danych komórek, ale w innym cyklu komórki moga byc komórki innej jakości. No chyba że podaje się te komórkę która się już sprawdzilo? Ale czy wtedy nie bylaby to rewolucja? Wtedy wszyscy by z tego korzystali.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • evkill Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna1989 wrote:
    A w jakiej klinice jesteś? Tak doplaca się 800zl... i nie, raczej nie jest to standard skoro pokazują to jako nowość. Zagranica to jest standard i za free z tego co wyczytałem
    https://klinikanieplodnosci.pl/laboratorium-angelius/nasze-laboratoria/laboratorium-in-vitro/

Tu o tym piszą. Ceny nie widzę.

"Jako jeden z nielicznych ośrodków leczenia niepłodności w Polsce stosujemy technologię Oosight, która pomaga w lepszej ocenie komórek jajowych oraz pozwala na wykrycie i pomiar w czasie rzeczywistym struktur wewnątrzkomórkowych."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 22:40

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Krąsi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla, oni sprawdzają komórki pobrane od Ciebie w trakcie punkcji. I to nie ingeruje w komórkę na tyle, by ją zniszczyć lub uszkodzić. I potem te, które są prawidłowe (według Oosight) zapładniają, a resztę chyba wywalają.

ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
    musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;

on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
    leniwiec, przyparty do muru - walczy;

1. ICSI - nieudane;
    2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka :)
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, rozumiem, no to brzmi dobrze. Zapytam o to w mojej klinice.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ