Ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny,jestem tu nowa ,staram się o dziecko od ponad roku a nie zabezpieczam od 5 lat,co miesiąc robię sobie zastrzyk z Ovitrelle już od września i nadal nic,czy któraś z was ma doświadczenie z tym zastrzykiem??dodatkowo cały miesiąc dostaje Bromergon i Metformax+kwas foliowy+ od 2do 6 dnia cyklu Clostilbegyt,od 12 do 16 dnia cyklu Encorton I od 16 do 25 Luteinę,można zwariować.Jest mi bardzo ciężo,wszystkie koleżanki mają dzieci,malutkie dzieci a ja nie,pracuję dodatkowo w takim miejscu że dzieci mam na pęczki,już nie wiem co robić,noszę się z zamiarem inseminacji ale troche kasa mnie blokuje i to że może się nie udaćkiśka
-
Cześć, ja nie mam doświadczenia z tym zastrzykiem, o którym piszesz, ale w każdym cyklu dostają zastrzyk z Pregnylu, by pęcherzyk pękł. Powiem, że działa bo pęka, ale dzidzi nadal brak teraz będzie 3 cykl, oby ostatni...
paulina1984 lubi tę wiadomość
[img][/img][url][/url][url]
https://bellybestfriend.pl/graph/c1c39f0ba777992f5962555063f7ccec
27.05.2013r. [*] (8tc)[/url] -
Cześć,Pregnyl to jest to samo co Ovitrelle też na pęknięcie pęcherzyka i ja tak od września biorę co miesiąc,a inseminacja tak jak In vitro może się nie udać do końca tzn.można nie donosić ciąży ,niestety do 6 tygodnia jest największe ryzyko poronienia:(kiśka
-
nick nieaktualnywitam mam taki sam problem jak wy w piątek dostałam zastrzyk ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka, który byl wielkości 100mm współrzędnym z mężem i podczas orgazmu zabolałam mnie jajnik jak nigdy. Dzis jest 4 dzień od zastrzyku a ja czuje dołem brzucha ból i krzyży nie wiem o czym to świadczy pomocy
-
nick nieaktualny
-
Ja zastrzyk z ovitrelle zrobiłam sobie w niedziele o 6.30...
w poniedziałek o 11 miałam inseminację na dwóch nie pękniętych pęcherzykach które chyba pękły parę godzin później...
a we wtorek rano dodatkowo mieliśmy serduszkować...
więc nie weim jak to ma wygladac u Ciebie ale moze moja odpowiedź coś Ci podpowiedziała
życze powodzeniaZaczarowana lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Dziękuję Fedro. Ja zastrzyk robię jutro o 10:00, to myślę, że podziałamy wieczorem i jeszcze w sobotę, bo tylko w sobotę, to chyba trochę za bardzo na styk... niby pęcherzyk może pęknąć po 36 h.
Czy zastrzyk z Ovitrelle robi się w brzuch ?
Wam również życzę powodzenia -
ja pierwszy raz robilam sobie zastrzyk przy pecherzyku 24mm wczoraj o 18robilam i odrazu ginekolg kazal dzialac bo nie mialam nigdy problemu z peknieciem pechrzykow moj ginekolg mi dal tak na wszelki wypadek oby pomogl:)w pn ide na potwierdzenie czy wszystko ok
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa brałam juz kilka razy pregnyl, pozniej ovitrelle bo z pregnylem byl problem. Ogolnie ovit.jest troch mocniejszy 6500 j.m. pregnyl ma 5000j.m. Jak byłam na monitoringu to rzeczywiście pękały ale ciązy brak. Staram sie od 4lat, badania ok jajowody drozne bylo HSG nasienie ok. W nastepnym cyklu jak maz bedzie (bo wyjezdza) mam sprobowac jeszcze raz do tego dołożę clostilbegyt i duphaston. Zobaczymy co z tego będzie ale to chyba ostatnia próba bo psychicznie wysiadam. Miałam znajomą ktora miała in vitro i za kazdym razem poraniała az 3razy, nawet w 3mies. To sie nazywa katorga. Teraz dała spokoj widocznie nie wszystkim pisane są dzieci. Ja sama nie wiem co myśleć o sobie jak wszystkie koleżanki maja juz 2 dzieci. Znowu zalapalam dola. Jeszcze te docinki jak ostatnio bylismy u znajomych i wychodzilismy do domu to od razu uslyszalam tekst gdzie sie spieszycie przeciez i tak nie macie dzieci. Mialam ochote komus przylozyc w pysk. Gowno to ich obchodzi nie bede sie spowiadala wszystkim ze swoich problemow. Ale szczerze im zazdroszcze ze mieli dzieci raz dwa i jest. Jakby sie starali tak jak my to by sie chwile zastanowili
cherry84, Justin34, ulaaaa:( lubią tę wiadomość
-
Ja równiez z ovitrelle mialam przyjemnosc podczas brania clo i pecherzyki zawsze pieknie pękały ale ciazy i tak nie udalo sie uzyskac Szczerze rozumiem arizonę87 bo przechodze przez to samo,prawie 4 lata staran i nic!Tez bedac u znajomych az mnie serducho kuje bo wszedzie dzieciaczki,ale coz taki nasz los widocznie mamy dłuzej poczekac na nasze skarby.I nie wolno nam tracic nadziei, a gdy psychika siada pomysl ze nie jestes sama!Zobacz ile nas tu jest walczacych...
arizona 87, yourself, grafka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki Cherry84. Mam nadzieję, że Nam Wszystkim wkrótce Sie uda. Trzeba w końcu dbać o wyż demograficzny haha. Zastanawiam się czasem czemu te Aniołki nie chcą do nas przyjść jak czytam o kolejnym porzuconym noworodku a u nas byłby on przeogromnym Szczęściem. Dla pocieszenia powiem Wam, że kiedyś miałam znajomą, której lekarz zapowiedział ze nigdy nie będzie miała dzieci. Pogodziła się z tym a dziś ma dwójkę Powodzenia
asiam lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny. Pomóżcie proszę ...
Wczoraj o 22:00 mąż podał mi zastrzyk Ovitrelle. Moje pytanie: kiedy możemy "serduszkować"? Mąż poszedł na do pracy, a jego zmian trwa 24 godziny. Martwię się że możemy nie wstrzelić się w odpowiedni czas
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź
Pozdrawiam i Powodzenia -
nick nieaktualny