Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ovitrelle a poziom estradiolu i lh
Odpowiedz

Ovitrelle a poziom estradiolu i lh

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2022, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Czy któraś z Was orientuje się przy jakiś poziomach estradiolu i lh można zrobić zastrzyk? Mój estradiol to 250, a Lh wynosi 5. Wczoraj pęcherzyk miał 17mm

O ❤️
    Z ❤️
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2022, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Czy któraś z Was orientuje się przy jakiś poziomach estradiolu i lh można zrobić zastrzyk? Mój estradiol to 250, a Lh wynosi 5. Wczoraj pęcherzyk miał 17mm

Ważna jest wielkość pęcherzyka- przy okazji można jedynie zbadać estradiol czy zbliża się do ok 300. 17mm to chyba ciut za mało. 19 jest już ok.

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2022, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Ważna jest wielkość pęcherzyka- przy okazji można jedynie zbadać estradiol czy zbliża się do ok 300. 17mm to chyba ciut za mało. 19 jest już ok.

W 5dc był 10, w 9dc 17mm, mam wziąć w 11dc, ale obawiam się że może być już za duży. Ostanio przy 22mm zrobiła się torbiel...

O ❤️
    Z ❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ