p/c przeciwplemnikowe
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po wizycie u immunologa (dr Sydor)
I wyobraźcie sobie że powtórzyłam przeciwciała przeciw plemnikom na polecenie lekarza i zniknęły. Nie wiem czy to takie normalnie że ich nie stwierdzono, ale badanie było robione miesiąc po skończonej kuracji encortonem
Ana 2 też wyszło ujemne, na resztę wyników jeszcze czekam
Swoją drogą dostać się do tego lekarza to też trzeba mieć szczęście, nie mówiąc już o kosztach całego leczenia
No i jestem ciekawa tych wyników i opinii lekarza bo skoro immunologia się poprawiła to gdzie tkwi problem -
Podbijam post. Czy ktoś jeszcze tu zagłada? Albo ma tez p/c plemnikowe i chce podzielić się swoimi doświadczeniami...Ona 38
Prolaktyna 20,22
AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
-koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
- wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
On
Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
9.05- menopur 450 + Orgalutran
22.05 - punkcja
Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️ -
Tosięnieuda wrote:Jesteśmy z mężem po tym badaniu i oboje mamy wynik powyżej normy.Ona 38
Prolaktyna 20,22
AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
-koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
- wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
On
Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
9.05- menopur 450 + Orgalutran
22.05 - punkcja
Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️ -
Dzień dobry ,
przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
Bardzo proszę o Twoją pomoc w tym badaniu.
https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6 -
nick nieaktualnyRucola wrote:Dziewczyny nie wiem czy ktoś wchodzi jeszcze na ten wątek, ale chce napisać coś ku pokrzepieniu serc...
Jestem posiadaczka ASA 1:40 czyli max mozliwe stężenie, w mojej opinii całkowicie uniemozliwiające zajscie ciążę. Warto sobie postawić pytanie, skąd biorą się te przeciwciała. Zainteresowanych odsylam na mojego bloga, adres w linku poniżej. Aktualnie pisanie jest zawieszone bo czuje się fatalnie z uwagi na ciążę, ale jeśli tylko poczuje się lepiij to wracam. Trzymam kciuki za wszystkie, przeciwciala przeciwplemnikowe to nie wyrok, ale trzeba szukać przyczyny. Pozdrawiam !! -
Dzień dobry dziewczyny,
przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
Ankieta jest anonimowa a Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję Ci bardzo serdecznie.
https://forms.gle/9Z2f2GCsugid9aCp6 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny podpinam się do tematu . U mnie również w badaniach pojawiły się przeciwciała wynik miałam +++ . W tym momencie czekam na wizytę u mojego lekarza , którą mam dopiero 26 stycznia ( . Bardzo jestem ciekawa co z tego wyniknie jak narazie wiem tylko tyle że mój ginekolog chce wprowadzić jakieś leczenie lekami . Widzę że sporo z nas ma ten problem ... Czy macie może jakieś poleconka w tym temacie ?? ))
-
nick nieaktualny31081999Patrycja wrote:Cześć dziewczyny podpinam się do tematu . U mnie również w badaniach pojawiły się przeciwciała wynik miałam +++ . W tym momencie czekam na wizytę u mojego lekarza , którą mam dopiero 26 stycznia ( . Bardzo jestem ciekawa co z tego wyniknie jak narazie wiem tylko tyle że mój ginekolog chce wprowadzić jakieś leczenie lekami . Widzę że sporo z nas ma ten problem ... Czy macie może jakieś poleconka w tym temacie ?? ))
Ja brałam Encortolon 10mg , od immunologa i mi spadły do ujemnych . Biorę też buzdyganek takie zioła, wyczytałam na forach zagranicznych.31081999Patrycja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny31081999Patrycja wrote:A czy jakieś dodatkowe badania robiłaś? Po jakim czasie przeciwciala Ci spadły?
31081999Patrycja lubi tę wiadomość
-
Mam jeszcze pytanie do was . Czy uważacie że posiadanie tych przeciwcial może być jedyną przyczyną braku ciąży? Jak dotąd reszta badania raczej wzorowa hormony w porządku owulacja jest . Nawet na wizycie w październiku kiedy jeszcze nie wiedzialam o przeciwcialach lekarz podejrzewał że mogę być w bardzo wczesnej ciąży. Jednak dostałam okresu i wtedy zrobilam te badania .
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny31081999Patrycja wrote:Mam jeszcze pytanie do was . Czy uważacie że posiadanie tych przeciwcial może być jedyną przyczyną braku ciąży? Jak dotąd reszta badania raczej wzorowa hormony w porządku owulacja jest . Nawet na wizycie w październiku kiedy jeszcze nie wiedzialam o przeciwcialach lekarz podejrzewał że mogę być w bardzo wczesnej ciąży. Jednak dostałam okresu i wtedy zrobilam te badania .
Zdaniem mojego immunologa tak.
Warto zrobić oprócz podstawowych badań nasienia również:
MAR
HBA
Fragmentację dna plemników, wyników >30% świadczy o trudności w zajściu w ciąże naturalnie.
Wynik najlepiej musi być < 15%
Ja przewertowałam cały internet odkąd się dowiedziałam o ASA, czego w mojej klinice nie uznają i bagatelizują. A przecież nie zaszłam naturalnie w ciąże.
Jestem na innych forach immuno i dużo dziewczyn co miało ASA nie mogło zajść naturalnie w ciąże.
Niektórym pomagają szczepienia limfocytami, niektórym leki ( immunosupresja ) a innym nic...przykre ale prawdziwe.
Każda z nas ma inny organizm, i inne choroby lub nie.
Nie poddawaj się , walcz, być może u Ciebie będzie wszystko dobrze.
Ja wykluczyłam również Helicobacter pyroli, gdyż jedna dziewczyna pisała , że stan zapalny i ASA w krwi miała od tej bakterii jak ustaliła po latach...i pokonała ASA a miała miano 1:40, czyli wysokie.31081999Patrycja lubi tę wiadomość
-
Fela 37 dziękuję Ci bardzo za cenne informacje. Ja mam bardzo dobrego lekarza i specjalizuje się właśnie w problemach z zajściem w ciążę także może coś wymyśli . Jestem w szoku że jest nas tak dużo z tym problemem. Cieszę się że tak szybko przynajmniej dowiedzialam się o tej przypadłości. Mam dopiero 23 lata nie sądziłam że tyle problemów napotkam na swojej drodze . Na wielu forach czytałam że ciężko jest naturalnie zajść w ciążę ale ile przypadków tyle opinii:-) . Najgorsze jest czekanie na wizytę a jestem bardzo niecierpliwa
Fela37 lubi tę wiadomość