Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pastelowa Poznań 🩺
Odpowiedz

Pastelowa Poznań 🩺

Oceń ten wątek:
  • frankapzn Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia_kocia wrote:
    Franka, będziemy trzymać kciuki w piątek 🍀🍀🍀 Daj koniecznie znać, co tam słychać u twojej malutkiej 🥰

Powiem wam, że taka końcówka ciąży z określonym terminem rozwiązania to zupełnie inne doświadczenie niż standardowa ciąża, gdzie data porodu jest nieznana. Na pewno jest we mnie więcej spokoju ze względu na przewidywalność tego co się wydarzy, ale też nie ma tego efektu niespodzianki, który daje zupełnie inny wymiar emocji 😉 Chyba że ten spokój wynika z tego, że po prostu już wiem jak wygląda cesarskie cięcie 😄

Pewnie jedno i drugie Kiciu Kociu, ja ostatnio od swojego lekarza usłyszałam że jeśli nie będzie silnych wskazań to " zabroni mi " CC - oczywiście na ten moment absoutnie jeszcze o tym nie rozmyślam jakoś bardzo ,ale stanowczość dr mnie zaskoczyła. A jakie u Ciebie sa wskazania jeśli mogę zapytać?

Ewelina - najważniejsze są przyrosty, sama wartość nie daje żadnej informacji. Na spokojnie sprawdź po 48 h ...

Ona : 36 🧡Hashimoto,adeno,mieśniak, mthfr oraz pai, KIR AA NK 44% Cross match - ujmeny, AMH 23'-2,8 24' -2,1 25'-3,6? On: 40 🧡obniżone parametry nasienia Kariotypy ok
    Starania od 2019 , 1 poronienie
    I IVF 12/2023 , brak zarodków 😭
    II IVF 05/2024 ❄️❄️4AB ,4BC
    08/24 FET 4 AB 😿💔
    02/25FET 4 BC 😿
    III IVF 03/2025 ❄️❄️❄️! 05/2025 histeroskopia (usunięcie zrostów, cd138 ok, brak stanu zapalnego)
    06/25 FET 5 AA🍀 14 tc 💔👼
    02/26 FET ❤️ 🥹 🙏🌈
    12+1 Prenatalne , ryzyka niskie
    Felia - Zdrowa dziewczynka 🩷

preg.png
  • kicia_kocia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka u mnie głównym wskazaniem są 2 znaczące operacje na macicy w wywiadzie plus cc w wywiadzie. Do tego mamy teraz miednicowe ułożenie płodu, ale ono jest już tylko dodatkiem.

Z tego co mi mówił prof. to decyzję i tak podejmuje lekarz w szpitalu a nie oni w klinice. Oni mogą wystawić skierowanie oceniając wskazania, ale to szpital musi uznać, czy faktycznie CC jest konieczne czy najpierw rekomendują próbę porodu siłami natury.

frankapzn lubi tę wiadomość

PCOS, starania o drugiego 👶🏼

styczeń 2025 ➡️ start IVF 🚀
    Rekovelle 8 ug + Orgalutran + Gonapeptyl
    23 pobrane ➡️ 16 MII ➡️ 10 ❄️

kwiecień ➡️ 1. transfer 5AA ❌️
    maj ➡️ 2. transfer 4AB ❌️
    czerwiec ➡️ 3. transfer 4AB❌️
    czerwiec ➡️ histeroskopia + cd138 ✅️
    sierpień ➡️ 4. transfer 4BB ❌️
    wrzesień ➡️ 5. transfer 4AB + 4AC ❌️
    październik ➡️ 6. transfer 4AB + 4BC
    14 dpt: betaHCG 1285 mlU/mL 🙀😻
    17 dpt: GS 5mm, YS 1 mm 🥰
    21 dpt: betaHCG 5840 mlU/mL 🥰
    Panorama: niskie ryzyka
    It's a girl! 🩷💕🥰

preg.png
‹‹ 96 97 98 99 100
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ