Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pastelowa Poznań 🩺
Odpowiedz

Pastelowa Poznań 🩺

Oceń ten wątek:
  • frankapzn Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia_kocia wrote:
    Franka, będziemy trzymać kciuki w piątek 🍀🍀🍀 Daj koniecznie znać, co tam słychać u twojej malutkiej 🥰

Powiem wam, że taka końcówka ciąży z określonym terminem rozwiązania to zupełnie inne doświadczenie niż standardowa ciąża, gdzie data porodu jest nieznana. Na pewno jest we mnie więcej spokoju ze względu na przewidywalność tego co się wydarzy, ale też nie ma tego efektu niespodzianki, który daje zupełnie inny wymiar emocji 😉 Chyba że ten spokój wynika z tego, że po prostu już wiem jak wygląda cesarskie cięcie 😄

Pewnie jedno i drugie Kiciu Kociu, ja ostatnio od swojego lekarza usłyszałam że jeśli nie będzie silnych wskazań to " zabroni mi " CC - oczywiście na ten moment absoutnie jeszcze o tym nie rozmyślam jakoś bardzo ,ale stanowczość dr mnie zaskoczyła. A jakie u Ciebie sa wskazania jeśli mogę zapytać?

Ewelina - najważniejsze są przyrosty, sama wartość nie daje żadnej informacji. Na spokojnie sprawdź po 48 h ...

Ona : 36 🧡Hashimoto,adeno,mieśniak, mthfr oraz pai, KIR AA NK 44% Cross match - ujmeny, AMH 23'-2,8 24' -2,1 25'-3,6? On: 40 🧡obniżone parametry nasienia Kariotypy ok
    Starania od 2019 , 1 poronienie
    I IVF 12/2023 , brak zarodków 😭
    II IVF 05/2024 ❄️❄️4AB ,4BC
    08/24 FET 4 AB 😿💔
    02/25FET 4 BC 😿
    III IVF 03/2025 ❄️❄️❄️! 05/2025 histeroskopia (usunięcie zrostów, cd138 ok, brak stanu zapalnego)
    06/25 FET 5 AA🍀 14 tc 💔👼
    02/26 FET ❤️ 🥹 🙏🌈
    12+1 Prenatalne , ryzyka niskie
    Felia - Zdrowa dziewczynka 🩷

preg.png
  • kicia_kocia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka u mnie głównym wskazaniem są 2 znaczące operacje na macicy w wywiadzie plus cc w wywiadzie. Do tego mamy teraz miednicowe ułożenie płodu, ale ono jest już tylko dodatkiem.

Z tego co mi mówił prof. to decyzję i tak podejmuje lekarz w szpitalu a nie oni w klinice. Oni mogą wystawić skierowanie oceniając wskazania, ale to szpital musi uznać, czy faktycznie CC jest konieczne czy najpierw rekomendują próbę porodu siłami natury.

frankapzn lubi tę wiadomość

PCOS, starania o drugiego 👶🏼

styczeń 2025 ➡️ start IVF 🚀
    Rekovelle 8 ug + Orgalutran + Gonapeptyl
    23 pobrane ➡️ 16 MII ➡️ 10 ❄️

kwiecień ➡️ 1. transfer 5AA ❌️
    maj ➡️ 2. transfer 4AB ❌️
    czerwiec ➡️ 3. transfer 4AB❌️
    czerwiec ➡️ histeroskopia + cd138 ✅️
    sierpień ➡️ 4. transfer 4BB ❌️
    wrzesień ➡️ 5. transfer 4AB + 4AC ❌️
    październik ➡️ 6. transfer 4AB + 4BC
    14 dpt: betaHCG 1285 mlU/mL 🙀😻
    17 dpt: GS 5mm, YS 1 mm 🥰
    21 dpt: betaHCG 5840 mlU/mL 🥰
    Panorama: niskie ryzyka
    It's a girl! 💕

Jesteśmy już w komplecie 💗🥰
  • frankapzn Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciak Kocka jutro już Wasz dzień prawda? Jak się czujesz? Trudno mi sobie nawet to teraz wyobrazić 🫣😻mocno trzyma kciuki i czekam na informację.
    Za nami badanie połówke - wszystko w porządku, Pani Doktor przekochana - tłumacza wszystko bardzo dokładnie. Malutka chyba jest nieśmiała ( za mamą) zakrywał się rączkami 🩷

Ona : 36 🧡Hashimoto,adeno,mieśniak, mthfr oraz pai, KIR AA NK 44% Cross match - ujmeny, AMH 23'-2,8 24' -2,1 25'-3,6? On: 40 🧡obniżone parametry nasienia Kariotypy ok
    08/24 FET 4 AB 😿💔
    02/25FET 4 BC 😿
    III IVF 03/2025 ❄️❄️❄️! 05/2025 histeroskopia (usunięcie zrostów, cd138 ok, brak stanu zapalnego)
    06/25 FET 5 AA🍀 14 tc 💔👼
    02/26 FET ❤️ 🥹 🙏🌈

preg.png
  • kicia_kocia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Franka 🫶 Jutro idę do szpitala, ale samo cc odbędzie się dopiero we wtorek. Jutro badania, może już podłącza oksytocynę. Dam znać, jak już będziemy razem z malutką 😉

Ale super że twoja kruszynka pięknie rośnie 🥰 To są najlepsze wiadomości. Druga połowa ciąży mija szybciej niż pierwsza, więc ani się obejrzysz a będziesz na tym etapie co ja 🥰

It's a girl! 💕

• frankapzn Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia czekamy na raport ;) i mocno ściskam kciuki żeby wszystko poszło sprawnie 🤗

08/24 FET 4 AB 😿💔
    02/25FET 4 BC 😿
    06/25 FET 5 AA🍀 14 tc 💔👼
    02/26 FET ❤️ 🥹 🙏🌈

preg.png
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia kocia widziałam w opisie, że jesteście już w komplecie 🥹😍 gratulacje !!!
    Daj znać jak się czujecie 😘😘😘

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    1xCP 💔⏸️
    2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    Mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
    1. FET+EG 5AA ✅🥹🍀🤞
    Dwa bobasy na pokładzie ♥️♥️
    NIFTY pro-zdrowi chłopcy 🩵🩵

30+2 chłopcy są z nami na świecie 😍
    1930g 45 cm i 1900g 44 cm naszych kochanych Misiów 🐻🐻
  • kicia_kocia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, my już w komplecie od poniedziałku 🥰 W ogóle była to super szybka akcja. Przyszłam w poniedziałek na planowe przyjęcie i od początku poprosili bym już nic nie jadła, bo może zadziałamy tego samego dnia. I tak się stało. Sama cesarka była raczej ciężka, nie mogli wydobyć malutkiej i musieli użyć do tego vacuum. Ja też dość mocno czułam całą procedurę i nawet dali mi extra znieczulenie na rozluźnienie 🫣
    Z malutką wszystko ok, obie czujemy się dobrze i dziś już planujemy powrót do domu 🥰
    W ogóle to muszę wam powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona z opieki w szpitalu Raszei. Jak porównam ją do moich doświadczeń z Polnej sprzed kilku lat to jest to zupełnie inna liga wsparcia, zainteresowania i empatii.

It's a girl! 💕

• frankapzn Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia_kocia wrote:
    Hej kochane, my już w komplecie od poniedziałku 🥰 W ogóle była to super szybka akcja. Przyszłam w poniedziałek na planowe przyjęcie i od początku poprosili bym już nic nie jadła, bo może zadziałamy tego samego dnia. I tak się stało. Sama cesarka była raczej ciężka, nie mogli wydobyć malutkiej i musieli użyć do tego vacuum. Ja też dość mocno czułam całą procedurę i nawet dali mi extra znieczulenie na rozluźnienie 🫣
    Z malutką wszystko ok, obie czujemy się dobrze i dziś już planujemy powrót do domu 🥰
    W ogóle to muszę wam powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona z opieki w szpitalu Raszei. Jak porównam ją do moich doświadczeń z Polnej sprzed kilku lat to jest to zupełnie inna liga wsparcia, zainteresowania i empatii.
    Kicia kocia, witamy Maluszka 🩷i dużo zdrówka dla Was obu 💓💓ja już podczytywalam inne wątki, żeby sprawdzić co u Was 🫣
    Cieszę się, że jesteś zadowolna, ja bardzo powoli zaczynam się zastanawiać nad szpitalem i zaczynam mieć obawy bo wszędzie słyszę, że najlepiej mieć w szpitalu swojego lekarza...no a u nas nie ma. Oczywiście w jeśli będzie potrzeba wybiorę Polną, ale naczytałam się już bardzo średnich opinii.
    Dziewczyny pięknego powrotu do domu, i przytylajcie się ile możecie 😻😻 dwaj koniecznie znać co u Was!

08/24 FET 4 AB 😿💔
    02/25FET 4 BC 😿
    06/25 FET 5 AA🍀 14 tc 💔👼
    02/26 FET ❤️ 🥹 🙏🌈

preg.png
  • Kasia2306 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia kocia gratulacje, dużo zdrówka dla mamusi i coreczki🩷🩷 jak się czujecie? Jak mala ma na imię?
    Franka teraz czas na ciebie🩷

08.2024- rozpoczęcie in vitro,
    06.2025, zmiana kliniki, 3 procedura🍀
    12.06.2025- początek stymulacji 💉
    23.06.2025- pobrano 19 🥚 mamy 8❄️
    10.07.2025- histeroskopia ok, brak stanu zapalnego
    18.08.2025- transfer ❄️ ⏳️
    24.08.2025- ⏸️
    27.08.2025- beta 9dpt 180,28 🍀 beta 11dpt 464,91🍀
    12.09.2025- usg ➡️ 24.09.2025 wszystko ok jest ❤️
    21.10.2025 I prenatalne✅️
    18.12.2025- II prenatalne ✅️ 350g szczęścia 🩷

event.png
  • Misiasiaa Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia, gratuluję!!! 😍😍♥️
    Zdrowka dla Was!!

• Misiasiaa Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia2306 wrote:
    Dziekuje❤️ a co u Was Misia?

Kasiu, dopiero zauważyłam Twój komentarz, bo zrobiłam sobie przerwę od forum.
    Niestety, na prenatalnych dowiedziałam się, że serduszko nie bije, ciąża zakończyła się w 12 tygodniu 😔
    Minęły dwa miesiące, dochodzę do siebie fizycznie, psychicznie też już lepiej i będziemy wkrótce walczyć dalej.

• pasteLOVA Debiutantka

Wysłany: 6 lipca, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, stoję przed wyborem lekarza. Proszę napiszcie kto jest u kogo. Spaczyński, banaszewska,derwich czy Jędrzejczak? Myślę o spaczynskim albo banaszewskiej.

• Agnes91 Nowa

Wysłany: 6 lipca, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasteLOVA wrote:
    Cześć dziewczyny, stoję przed wyborem lekarza. Proszę napiszcie kto jest u kogo. Spaczyński, banaszewska,derwich czy Jędrzejczak? Myślę o spaczynskim albo banaszewskiej.

Hej,
    nam się udało u prof. Banaszewskiej za 1 podejściem w 1 procedurze.

W przyszłym roku chcemy wracać po rodzeństwo, ale nie wiem czy nie pójdziemy tym razem do prof. Spaczyńskiego, bo jedyny minus u prof. Banaszewskiej to długie oczekiwanie na wejście do gabinetu. Zdarzało się, że czekałam nawet po 2h pod gabinetem zanim weszłam.

Ogólnie jestem bardzo zadowolona. Dobrała mi takie leki, że nie miałam hiperstymulacji, a mam podejrzenie PCOS, endometriozę i CT1.

• Martolina Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia Kocia gratuluję z całego serca ♥️ dużo zdrówka i szczęścia dla Was

PasteLOVA ja też się leczyłam u Beaty i udało się za pierwszym razem. Ale musisz mieć świadomość że ona jest specyficzna - bardzo bezpośrednia i raczej ostra, raczej nie głaszcze po głowie. Ja musiałam się przyzwyczaić do jej stylu ale mojej przyjaciółce pomogła więc zostałam u niej i nie żałuję. Opoźnienia na wizytach chyba są u wszystkich lekarzy ale to i minus i plus - jeśli masz jakiś pilny przypadek - ja na przykład miałam plamienie w ciąży - to lekarz wciska gdzieś pilnie na wizytę i potem ci co są zapisani muszą czekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca, 23:42

👩 32 🧔🏻‍♂️39

03.2025 IVF krótki protokół - 8🥚-> 6MII -> tylko 1 ❄️
    25.04.2025 FET 4BB 🤞🍀
    05.05.2025 10 dpt beta 216 🍀🥹
    20.05.2025 25dpt - serduszko pracuje ❤️

Zdrowa córeczka 🩷
    18.12.2025; 37+0; 3650 g

age.png
  • pasteLOVA Debiutantka

Wysłany: 7 lipca, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ona po przeanalizowaniu historii leczenia itp , dalej drąży temat i szuka przyczyny? Bo ja mam 40 lat i zrobione wszystko co było potrzebne i w ciążę nir zaszłam. Ja nie mam juz czasu na szukanie, chcę od razu in vitro , żeby nie marnować czasu. A jak to wygląda od pierwszej wizyty az po punkcje,transfer?ile czasu to trwa? Boje sie,ze jak rozpoczne teraz to jak będzie to trwało kilka miesięcy to braknie funduszy. Nie mam już sił. Zapisałam sie do niej na 24 lipca.

• Martolina Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasteLOVA wrote:
    A czy ona po przeanalizowaniu historii leczenia itp , dalej drąży temat i szuka przyczyny? Bo ja mam 40 lat i zrobione wszystko co było potrzebne i w ciążę nir zaszłam. Ja nie mam juz czasu na szukanie, chcę od razu in vitro , żeby nie marnować czasu. A jak to wygląda od pierwszej wizyty az po punkcje,transfer?ile czasu to trwa? Boje sie,ze jak rozpoczne teraz to jak będzie to trwało kilka miesięcy to braknie funduszy. Nie mam już sił. Zapisałam sie do niej na 24 lipca.

Mnie zapytała czy chce wiedzieć co jest przyczyną czy chce mieć dziecko, powiedziałam że chce dziecko. Po USG moich jajników i niskim amh powiedziała że nie ma na co czekać i od razu robimy in vitro. Pierwszą wizytę miałam 5 lutego, kwalifikacje do invitro i start stymulacji na początku marca, w kwietniu transfer. 5 maja pozytywna beta więc u mnie wszystko trwało dokładnie 3 miesiące od pierwszej wizyty do ciąży. Jej ogromnym plusem jest że ona lubi działać więc myślę że w Twoim przypadku to dobry kierunek.

pasteLOVA lubi tę wiadomość

👩 32 🧔🏻‍♂️39

25.04.2025 FET 4BB 🤞🍀

Zdrowa córeczka 🩷
    18.12.2025; 37+0; 3650 g

age.png
  • pasteLOVA Debiutantka

Wysłany: 7 lipca, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa czy ta pierwsza wizyta moja ,24 lipca będzie już kwalifikacyjną. Skoro wszystko mam. I akurat na początku sierpnia znowu będę miała miesiączkę, to może to będzie kwalifikacyjna i zacznę stymulację. Bardzo bym chciała. A jak to właśnie jest że niektóre dziewczyny z tą pierwszą wizytę mają już kwalifikacyjną?

• Martolina Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasteLOVA wrote:
    Jestem ciekawa czy ta pierwsza wizyta moja ,24 lipca będzie już kwalifikacyjną. Skoro wszystko mam. I akurat na początku sierpnia znowu będę miała miesiączkę, to może to będzie kwalifikacyjna i zacznę stymulację. Bardzo bym chciała. A jak to właśnie jest że niektóre dziewczyny z tą pierwszą wizytę mają już kwalifikacyjną?

Myślę że nie. Pamiętam że na pierwszej wizycie dostałam stos dokumentów które musiałam wypełnić w domu i przynieść na kwalifikacje. Nie wiem czy jest możliwość żeby od razu pierwsza wizyta była kwalifikacyjną, musiałabyś zadzwonić do rejestracji i się zapytać

👩 32 🧔🏻‍♂️39

25.04.2025 FET 4BB 🤞🍀

Zdrowa córeczka 🩷
    18.12.2025; 37+0; 3650 g

age.png
  • pasteLOVA Debiutantka

Wysłany: 8 lipca, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, trzeba czekać na wizytę. Szybko termin, ale i tak wydaję sie odległy 🤦

‹‹ 96 97 98 99 100
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ