Pastelowa Poznań 🩺
-
WIADOMOŚĆ
-
Już wam tłumaczę, nie raz próbowałam zapytać mojego lekarza o immuno, zawsze ucinał temat i dawał do zrozumienia że to bzdura. Ja wiem że bez tego u mnie nie ruszę dalej, wyniki mówią same za siebie |Kir AA, brak kirów implantacyjnych, wysokie komórki NK...bo widzicie u immunologa tylko się w tym upewniłam. Wczoraj dr. powiedział ze to statystyka, nie ten zarodek. Szanuję go, jest ginekologiem nie mus znać się na immunologii.
Mi został ostatni zarodek. W pierwszej procedurze nie mieliśmy żadnego, w drugie tylko dwa. Boję się trak transferować "na pałę" bo w kolejne procedurze mogę znowu ich nie mieć, czego się ogromnie boję. Musze zrobić wszystko ( nawet to co tylko mi wydaje się słuszne) żeby dać szanse temu ostatniemu kropkowi. Dlaczego na grudzień? bo zaczęłam brać leki , i jeszcze musze wykonać kilka badań.kicia_kocia lubi tę wiadomość
Ona :34 🧡Hashimoto,adenomioza, usunięty polip,biopsja endo CD 138 -(2 kom/1 d.p.w. według lekarza ok ) mthfr oraz pai, KIR AA NK 44%
Kariotyp ok On: 38 🧡obniżone parametry nasienia
Kariotypy ok AZF/CFTR ok
Starania od 2019 , 1 poronienie
I.IVF 12/23 krótki protokół (bemfola 225 oraz ganirelix)💉01/24 punkcja jajnikow,pobrano 14 🥚i 6 poszło do zaplodnienia,do 3 doby wszystko pięknie,do 5 doby nie przerwał żaden 😭
maj 2024 II procedura
( Puregon, Menopur, Ganirelix)
05/24 punkcja 💉 Pobrano 14komorek ,9 🥚 mamy 2 ❄️❄️4AB ,4 BC
08/24 FET 4 AB ✊( Estrofem 3x1 Oestrogel 2x1 Duphaston 3x1 Cyclogest 400 2x1 Prolutex )
25.08 cień cienia beta 7,3 (6dpt) 14,4 (8dpt) 12 (10 dpt)😿💔
10.24 biopsja endometrium - czekam na wynik -
frankapzn wrote:Już wam tłumaczę, nie raz próbowałam zapytać mojego lekarza o immuno, zawsze ucinał temat i dawał do zrozumienia że to bzdura. Ja wiem że bez tego u mnie nie ruszę dalej, wyniki mówią same za siebie |Kir AA, brak kirów implantacyjnych, wysokie komórki NK...bo widzicie u immunologa tylko się w tym upewniłam. Wczoraj dr. powiedział ze to statystyka, nie ten zarodek. Szanuję go, jest ginekologiem nie mus znać się na immunologii.
Mi został ostatni zarodek. W pierwszej procedurze nie mieliśmy żadnego, w drugie tylko dwa. Boję się trak transferować "na pałę" bo w kolejne procedurze mogę znowu ich nie mieć, czego się ogromnie boję. Musze zrobić wszystko ( nawet to co tylko mi wydaje się słuszne) żeby dać szanse temu ostatniemu kropkowi. Dlaczego na grudzień? bo zaczęłam brać leki , i jeszcze musze wykonać kilka badań.
Rozumiem, też na twoim miejscu w tej sytuacji robiłabym wszystko co możliwe, żeby zwiększyć szanse. A te badania na KIR itp robiłaś na własną rękę, czy immunolog powiedział ci, które badania zrobić?🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Nowa2024 wrote:Rozumiem, też na twoim miejscu w tej sytuacji robiłabym wszystko co możliwe, żeby zwiększyć szanse. A te badania na KIR itp robiłaś na własną rękę, czy immunolog powiedział ci, które badania zrobić?
Po wizycie mam już zlecone leki, i dalsze badania do wykonania.Ona :34 🧡Hashimoto,adenomioza, usunięty polip,biopsja endo CD 138 -(2 kom/1 d.p.w. według lekarza ok ) mthfr oraz pai, KIR AA NK 44%
Kariotypy ok AZF/CFTR ok
I.IVF 12/23 krótki protokół (bemfola 225 oraz ganirelix)💉01/24 punkcja jajnikow,pobrano 14 🥚i 6 poszło do zaplodnienia,do 3 doby wszystko pięknie,do 5 doby nie przerwał żaden 😭
maj 2024 II procedura
08/24 FET 4 AB ✊( Estrofem 3x1 Oestrogel 2x1 Duphaston 3x1 Cyclogest 400 2x1 Prolutex )
frankapzn wrote:Już wam tłumaczę, nie raz próbowałam zapytać mojego lekarza o immuno, zawsze ucinał temat i dawał do zrozumienia że to bzdura. Ja wiem że bez tego u mnie nie ruszę dalej, wyniki mówią same za siebie |Kir AA, brak kirów implantacyjnych, wysokie komórki NK...bo widzicie u immunologa tylko się w tym upewniłam. Wczoraj dr. powiedział ze to statystyka, nie ten zarodek. Szanuję go, jest ginekologiem nie mus znać się na immunologii.
Mi został ostatni zarodek. W pierwszej procedurze nie mieliśmy żadnego, w drugie tylko dwa. Boję się trak transferować "na pałę" bo w kolejne procedurze mogę znowu ich nie mieć, czego się ogromnie boję. Musze zrobić wszystko ( nawet to co tylko mi wydaje się słuszne) żeby dać szanse temu ostatniemu kropkowi. Dlaczego na grudzień? bo zaczęłam brać leki , i jeszcze musze wykonać kilka badań.
U mnie właśnie też był problem z immunologią i w klinice usłyszałam, że to bez sensu i dlatego wybrałam inną bo u mniej by się nie udało bez niej.Oby kiedyś zmienili podejście do tego tematu -
ZOSIA92 wrote:U mnie właśnie też był problem z immunologią i w klinice usłyszałam, że to bez sensu i dlatego wybrałam inną bo u mniej by się nie udało bez niej.Oby kiedyś zmienili podejście do tego tematu
Ona :34 🧡Hashimoto,adenomioza, usunięty polip,biopsja endo CD 138 -(2 kom/1 d.p.w. według lekarza ok ) mthfr oraz pai, KIR AA NK 44%
Kariotypy ok AZF/CFTR ok
maj 2024 II procedura
frankapzn wrote:i po leczeniu immuno sie udało? w jakiej klinice się leczysz?
Nie chce promować konkretnego lekarza, jest wielu dobrych mi się udało na Polnej u doc Brązerta,akceptuje immunologię w sensie przegląda zalecenia pyta czy są potrzebne recepty czy coś,ale samo leczenie immunologiczne ściśle pod kontrolą immunologa nie wchodzi w zalecenia.Tak transfer udany po leczeniu immunologicznymfrankapzn lubi tę wiadomość
-
ZOSIA92 wrote:Nie chce promować konkretnego lekarza, jest wielu dobrych mi się udało na Polnej u doc Brązerta,akceptuje immunologię w sensie przegląda zalecenia pyta czy są potrzebne recepty czy coś,ale samo leczenie immunologiczne ściśle pod kontrolą immunologa nie wchodzi w zalecenia.Tak transfer udany po leczeniu immunologicznymOna :34 🧡Hashimoto,adenomioza, usunięty polip,biopsja endo CD 138 -(2 kom/1 d.p.w. według lekarza ok ) mthfr oraz pai, KIR AA NK 44%
Kariotypy ok AZF/CFTR ok
maj 2024 II procedura
Fakt, jest to ogromne utrudnienie. Ja prócz tego nie mam innych zastrzeżeń do kliniki ponieważ pomimo wszystko czuję się bardzo dobrze zaopiekowania.Ona :34 🧡Hashimoto,adenomioza, usunięty polip,biopsja endo CD 138 -(2 kom/1 d.p.w. według lekarza ok ) mthfr oraz pai, KIR AA NK 44%
Kariotypy ok AZF/CFTR ok
maj 2024 II procedura
frankapzn wrote:Fakt, jest to ogromne utrudnienie. Ja prócz tego nie mam innych zastrzeżeń do kliniki ponieważ pomimo wszystko czuję się bardzo dobrze zaopiekowania.
Tak natomiast w tej klinice zależy od historii leczenia dla mnie bez immunologii to cofanie się w leczeniu do tyłu a na własną rękę za dużo komplikacji może się wydarzyć i nie chciałam tak działać.frankapzn lubi tę wiadomość
-
Kurczę zastanawiam się dlaczego w pastelovej jest taki problem z tą immunologia…skoro wiele od tego zależy to nie rozumiem dlaczego są na NIE. Sama nie wiem co mnie dalej czeka w staraniach i już zaczynam się tym martwić, że nie akceptują tam immunologii…🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Nowa2024 wrote:Kurczę zastanawiam się dlaczego w pastelovej jest taki problem z tą immunologia…skoro wiele od tego zależy to nie rozumiem dlaczego są na NIE. Sama nie wiem co mnie dalej czeka w staraniach i już zaczynam się tym martwić, że nie akceptują tam immunologii…
Też się tym martwię, że nie akceptują immunologii mimo że nie zrobiłam badań w tym kierunku.
Mam zamiar zrobić to jak najszybciej na własną rękę.
Jestem po punkcji, dziś dostałam informację że z 13 komórek zamrożono 3 zarodki.
Jak myślicie czy to dobry wynik? -
Nowa2024 wrote:Ja teraz jestem u dr Derwicha, ale zastanawiałam się też wcześniej nad prof Spaczynskim. Podpowiedz co konkretnie lepiej u prof niż było u Derwicha? Więcej nowości proponuję? Bo też już z różnymi opiniami się spotkałam
Mam wrażenie że obaj lekarze mają podobne podejście do leczenia niepłodności. Różnią się podejściem do pacjenta i osobowością. Żaden z nich nie pogłębił diagnostyki, nie zlecił dodatkowych badań. Chociaż dr Spaczyński zasugerował lekkie PCOS pokazując na monitorze i wyjaśniając. Natomiast dr Derwich stwierdził, że mam mięśniaki, których żaden inny lekarz nie potwierdził.
Miałam także nieprzyjemną sytuację z dr Derwichem podczas nieobecności dr Spaczyńskiego, ponieważ byłam zmuszona do wizyty u dr Derwicha z uwagi na monitoring stymulacji.
-
MagdalenaOla wrote:Mam wrażenie że obaj lekarze mają podobne podejście do leczenia niepłodności. Różnią się podejściem do pacjenta i osobowością. Żaden z nich nie pogłębił diagnostyki, nie zlecił dodatkowych badań. Chociaż dr Spaczyński zasugerował lekkie PCOS pokazując na monitorze i wyjaśniając. Natomiast dr Derwich stwierdził, że mam mięśniaki, których żaden inny lekarz nie potwierdził.
Miałam także nieprzyjemną sytuację z dr Derwichem podczas nieobecności dr Spaczyńskiego, ponieważ byłam zmuszona do wizyty u dr Derwicha z uwagi na monitoring stymulacji.🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Nowa2024 wrote:O kurczę to zaskoczona jestem tą nieprzyjemną sytuacją u dr Derwicha…zawsze wydaje się miły i sympatyczny 😮 chyba, że to tylko do czasu? To już całkiem mnie zestresowałaś
Też jestem bardzo zaskoczona nieuprzejmością dr Derwicha. Ja wraz z każdą kolejną wizytą byłam i jestem coraz bardziej przekonana, że słusznie wybrałam i czuję się dobrze zaopiekowania. Miałam raz kontakt z Profesorem Spaczyńskim w zastępstwie za dr Derwicha robił mi transfer i nie chcę za bardzo się wypowiadać krytycznie , ale transfer moim zdaniem wykonany dużo szybciej, co do kontaktu to po prostu zrobił zabieg i wyszedł. Niestety powiedział coś co było dla mnie średnio miłe, a mianowicie wspomniał, że moim problemem jest Pesel. Niestety nie znając mojej historii leczenia nie wie przez co przechodzimy i jak długo się leczymy. No więc było mi przykro słysząc te słowa. Absolutnie nie chcę negować Profesora Spaczyńskiego i ujmować jego kwalifikacją i wiedzy. Chciałam tylko podzielić się swoimi refleksjami, jak dla mnie dr Derwich jest bardzo empatyczny i mi jego osobowość i spokój bardzo pasują. Natomiast wiem, że lekarze z Pastelovej mają raczej bardzo dobre opinie. Wiadomo, że każdy jest inny i nie ma takiego, który „pasowałoby wszystkim.” -
Aja1 wrote:Też jestem bardzo zaskoczona nieuprzejmością dr Derwicha. Ja wraz z każdą kolejną wizytą byłam i jestem coraz bardziej przekonana, że słusznie wybrałam i czuję się dobrze zaopiekowania. Miałam raz kontakt z Profesorem Spaczyńskim w zastępstwie za dr Derwicha robił mi transfer i nie chcę za bardzo się wypowiadać krytycznie , ale transfer moim zdaniem wykonany dużo szybciej, co do kontaktu to po prostu zrobił zabieg i wyszedł. Niestety powiedział coś co było dla mnie średnio miłe, a mianowicie wspomniał, że moim problemem jest Pesel. Niestety nie znając mojej historii leczenia nie wie przez co przechodzimy i jak długo się leczymy. No więc było mi przykro słysząc te słowa. Absolutnie nie chcę negować Profesora Spaczyńskiego i ujmować jego kwalifikacją i wiedzy. Chciałam tylko podzielić się swoimi refleksjami, jak dla mnie dr Derwich jest bardzo empatyczny i mi jego osobowość i spokój bardzo pasują. Natomiast wiem, że lekarze z Pastelovej mają raczej bardzo dobre opinie. Wiadomo, że każdy jest inny i nie ma takiego, który „pasowałoby wszystkim.”
Tak jak piszesz, każdy musi przypasować sobie swojego lekarza, jednym pasuje ten, innym jeszcze kto inny. Ja oprócz dr Derwicha z żadnym innym lekarzem z Pastelovej nie miałam do czynienia więc nie mam absolutnie porównania. U dr Derwicha byłam już na wizytach na oko z 20 razy i zawsze było miło, raz tylko miałam taki moment zawahania, czy by właśnie nie zasięgnąć opinii jeszcze jakiegoś innego dr (zastanawiałam się nawet nad Spaczynskim), bo miałam takie poczucie że to wszystko w moim przypadku idzie za wolno, że dr za bardzo nie spieszy się w moim przypadku, a ja już miałam mega pragnienie zostania mamą…Aja1 lubi tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Nowa2024 wrote:Tak jak piszesz, każdy musi przypasować sobie swojego lekarza, jednym pasuje ten, innym jeszcze kto inny. Ja oprócz dr Derwicha z żadnym innym lekarzem z Pastelovej nie miałam do czynienia więc nie mam absolutnie porównania. U dr Derwicha byłam już na wizytach na oko z 20 razy i zawsze było miło, raz tylko miałam taki moment zawahania, czy by właśnie nie zasięgnąć opinii jeszcze jakiegoś innego dr (zastanawiałam się nawet nad Spaczynskim), bo miałam takie poczucie że to wszystko w moim przypadku idzie za wolno, że dr za bardzo nie spieszy się w moim przypadku, a ja już miałam mega pragnienie zostania mamą…
Też z mężem mieliśmy chwile zwątpienia czy nie powinniśmy jeszcze się z kimś konsultować. Szczególnie zwątpienia dopadały nas jak transfery się nie udawały mimo bardzo dobrych zarodków. Ostatecznie jednak trzymaliśmy się dr Derwicha i się udało 😊Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i maleństwo będzie dalej zdrowo się rozwijać.Nowa2024 lubi tę wiadomość
-
Aja1 wrote:Też z mężem mieliśmy chwile zwątpienia czy nie powinniśmy jeszcze się z kimś konsultować. Szczególnie zwątpienia dopadały nas jak transfery się nie udawały mimo bardzo dobrych zarodków. Ostatecznie jednak trzymaliśmy się dr Derwicha i się udało 😊Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i maleństwo będzie dalej zdrowo się rozwijać.
Super, że się wam udało 😍🤞🤞🤞Aja1 lubi tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023