Pastelowa Poznań 🩺
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny przychodzę z szybką informacją.
W nocy o 1 dostałam skurczy, szybko do miejskiego szpitala. Na ktg pisały się skurcze i przewieźli mnie karetka do szpitala z 3 stopniem referencyjności na neonatologii. Tam po wyjęciu pessara okazało się, że rozwarcie na 7 cm. W ciągu 15 min byłam już na sali operacyjnej i wykonali pilne cc. Tak więc nasze Misie przyszły na świat dzisiaj w 30+2 o godz 8:58 i 8:59 z wagami 1930g i 1900g, długości 45 cm i 44 cm. Ich waga jest bardzo na plus i to dużo ratuje 😍 leżą na neonatologii, na ten moment nie chce zapeszać, ale jest z nimi całkiem dobrze, nie muszą mieć podłączonych respiratorów, oddychają sami z lekkim wspomaganiem cpap. Nie wyglądają jak wcześniaki, tyle że są małymi słodkimi Misiami 😍
Proszę trzymajcie za nich mocno kciuki, żeby nic złego się nie wydarzyło i żeby nie było komplikacji, bo lekarze uprzedzili, że w każdej chwili stan może się zmienić i pogorszyćEwunia209, kicia_kocia, Misiasiaa, Maggie_93, Jeszcze_zaswieci_dla_nas_slonce lubią tę wiadomość
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
1xCP 💔⏸️
2x IUI ❌
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
Mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
1. FET+EG 5AA ✅🥹🍀🤞
Dwa bobasy na pokładzie ♥️♥️
NIFTY pro-zdrowi chłopcy 🩵🩵
30+2 chłopcy są z nami na świecie 😍
1930g 45 cm i 1900g 44 cm naszych kochanych Misiów 🐻🐻 -
Nowa2024 wrote:Dziewczyny przychodzę z szybką informacją.
W nocy o 1 dostałam skurczy, szybko do miejskiego szpitala. Na ktg pisały się skurcze i przewieźli mnie karetka do szpitala z 3 stopniem referencyjności na neonatologii. Tam po wyjęciu pessara okazało się, że rozwarcie na 7 cm. W ciągu 15 min byłam już na sali operacyjnej i wykonali pilne cc. Tak więc nasze Misie przyszły na świat dzisiaj w 30+2 o godz 8:58 i 8:59 z wagami 1930g i 1900g, długości 45 cm i 44 cm. Ich waga jest bardzo na plus i to dużo ratuje 😍 leżą na neonatologii, na ten moment nie chce zapeszać, ale jest z nimi całkiem dobrze, nie muszą mieć podłączonych respiratorów, oddychają sami z lekkim wspomaganiem cpap. Nie wyglądają jak wcześniaki, tyle że są małymi słodkimi Misiami 😍
Proszę trzymajcie za nich mocno kciuki, żeby nic złego się nie wydarzyło i żeby nie było komplikacji, bo lekarze uprzedzili, że w każdej chwili stan może się zmienić i pogorszyć
Gratulacje!! Życzę dużo zdrówka i szybkiego powrotu do domu 🥰🥰 -
Nowa, na maxa mnie to wzrusza 😍😭 Gratuluję ci z całego serca 😍 Trzymam kciuki za Misie i za ciebie. Mam nadzieję, że masz dobrą opiekę i wsparcie. Niech Miśki rosną tak, byście mogli byc już tylko razem 🥰
Nowa2024 lubi tę wiadomość
PCOS, starania o drugiego 👶🏼
styczeń 2025 ➡️ start IVF 🚀
Rekovelle 8 ug + Orgalutran + Gonapeptyl
23 pobrane ➡️ 16 MII ➡️ 10 ❄️
kwiecień ➡️ 1. transfer 5AA ❌️
maj ➡️ 2. transfer 4AB ❌️
czerwiec ➡️ 3. transfer 4AB❌️
czerwiec ➡️ histeroskopia + cd138 ✅️
sierpień ➡️ 4. transfer 4BB ❌️
wrzesień ➡️ 5. transfer 4AB + 4AC ❌️
październik ➡️ 6. transfer 4AB + 4BC ⏳️
Beta: 19.10 ⏳️
Zostało 2 ❄️ -
Nowa ale wiadomości 😱😱 z całego serca trzymam kciuki za Misiaczki małe, chociaż w sumie prawie po 2 kg to wcale nie takie małe! Dobrze że tak szybko zareagowaliście, i od razu pojechałaś do szpitala i że szybko Cię przewieźli. Jesteś na Polnej? I jak Ty jak się czujesz po cesarce?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 23:24
-
Martolina wrote:Nowa ale wiadomości 😱😱 z całego serca trzymam kciuki za Misiaczki małe, chociaż w sumie prawie po 2 kg to wcale nie takie małe! Dobrze że tak szybko zareagowaliście, i od razu pojechałaś do szpitala i że szybko Cię przewieźli. Jesteś na Polnej? I jak Ty jak się czujesz po cesarce?
Niestety na Poznań było już za późno tak się to wszystko szybko działo 😱
Ale leżymy w szpitalu 30 km od domu, także jak coś to będzie bliżej do dzieci i to pociesza plus jest to oddział neonatologiczny o 3 stopniu referencyjności 💪🥹
Ja czuję się nadwyraz dobrze, aż się nie spodziewałam. Rana boli mnie już tylko przy wstawaniu i chodzeniu, ale ogólnie jest ok, wszyscy do tej pory tutaj są bardzo mili, interesują się i opiekują, także złego słowa powiedziec nie mogę. Do dzieci mogę wejść w każdej chwili nawet w nocy 😉, jedynie tatusiowie mają ograniczony ten czas 15-18 każdego dniakicia_kocia, Misiasiaa lubią tę wiadomość
🍼Starania od 06.2023
1xCP 💔⏸️
2x IUI ❌
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
1. FET+EG 5AA ✅🥹🍀🤞
Nowa2024 wrote:Niestety na Poznań było już za późno tak się to wszystko szybko działo 😱
Ale leżymy w szpitalu 30 km od domu, także jak coś to będzie bliżej do dzieci i to pociesza plus jest to oddział neonatologiczny o 3 stopniu referencyjności 💪🥹
Ja czuję się nadwyraz dobrze, aż się nie spodziewałam. Rana boli mnie już tylko przy wstawaniu i chodzeniu, ale ogólnie jest ok, wszyscy do tej pory tutaj są bardzo mili, interesują się i opiekują, także złego słowa powiedziec nie mogę. Do dzieci mogę wejść w każdej chwili nawet w nocy 😉, jedynie tatusiowie mają ograniczony ten czas 15-18 każdego dnia
A no właśnie bo Ty trochę dalej mieszkasz od kliniki, to i tak dobrze że mieliście szpital z 3 stopniem w obrębie 30 km! Cieszę się że dobrze się czujesz. Gratuluję Wam z całego serca, wiem że to nie jest scenariusz porodu który sobie zaplanowałaś i wymarzyłaś ale najważniejsze że chłopcy sobie pięknie radzą i są tacy duzi! I że jesteś zadowolona z opieki, to też jest bardzo ważne. Moja przyjaciółka też pacjentka kliniki rodziła w zeszłym tygodniu w Raszei, też miała cesarkę i ogólnie nie wspomina dobrze opieki po porodzie więc naprawdę dobrze trafiliście. Życzę Wam dużo zdrówka i żebyście szybko mogli wrócić do domu 🍀 -
Nowa24, a byliście przygotowani już z wyprawką? U mnie profesor mówi, aby się wstrzymać do samego końca bo to różnie może być, ale jakoś boję się, że też wcześnie urodzę i będę nieprzygotowana. Tak wiem, że teraz można wszystko zamówić i w ciągu dwóch dni wszystko mamy, ale jednak wolałabym na spokojnie chyba już mieć coś uszykowane dla maluszków.
-
Ewunia209 wrote:Nowa24, a byliście przygotowani już z wyprawką? U mnie profesor mówi, aby się wstrzymać do samego końca bo to różnie może być, ale jakoś boję się, że też wcześnie urodzę i będę nieprzygotowana. Tak wiem, że teraz można wszystko zamówić i w ciągu dwóch dni wszystko mamy, ale jednak wolałabym na spokojnie chyba już mieć coś uszykowane dla maluszków.
Tak, na szczęście mamy wszystko, pokoik zrobiony, ciuszki wyprane i wyprasowane już ułożone w komodach a tydzień temu kurier przywiózł wózek i foteliki 😉 nie wyobrażam sobie teraz to ogarniać, ale to fakt że można wszystko teraz zamówić od ręki. Natomiast ja zaczęłam kompletować wyprawkę jakoś w 18 tc i tak systematycznie po kolei wszystko kupowaliśmy 😉Misiasiaa lubi tę wiadomość
🍼Starania od 06.2023
1xCP 💔⏸️
2x IUI ❌
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
1. FET+EG 5AA ✅🥹🍀🤞
Jeju jaki wzrusz 🥰🥰🥰 kochana gratulacje dużo zdrówka dla ciebie i misiów, trzymamy kciuki, będzie wszystko dobrze ❤️❤️
08.2024- 1 procedura ❄️ 5AB
03.10.2024- transfer ➡️ 9tc💔
12.2024- 2 procedura ❄️❄️❄️❄️ 5AA,4AA,2X3AA
01.2025- transfer ❄️❄️ ciaza bioch.
02.2025- biopsja endometrium ➡️ stan zapalny, antybiotyk
03.2025- transfer ❄️, beta 0
05.05.2025- transfer ❄️, ciaza biochemiczna.
06.2025, zmiana kliniki, 3 procedura🍀
12.06.2025- początek stymulacji 💉
23.06.2025- pobrano 19 🥚 mamy 8❄️
10.07.2025- histeroskopia ok, brak stanu zapalnego
18.08.2025- transfer ❄️ ⏳️
24.08.2025- ⏸️
27.08.2025- beta 9dpt 180,28 🍀 beta 11dpt 464,91🍀
12.09.2025- usg ➡️ 24.09.2025 wszystko ok jest ❤️
21.10.2025 prenatalne⏳️ -
Nowa, powiedz nam tylko jak to wygląda z bliźniakami, czy ty ich odróżniasz, czy sa faktycznie identyczni? 😉😄
Martolina, Nowa2024 lubią tę wiadomość
Zostało 2 ❄️ -
Ewunia209 wrote:Nowa24, a byliście przygotowani już z wyprawką? U mnie profesor mówi, aby się wstrzymać do samego końca bo to różnie może być, ale jakoś boję się, że też wcześnie urodzę i będę nieprzygotowana. Tak wiem, że teraz można wszystko zamówić i w ciągu dwóch dni wszystko mamy, ale jednak wolałabym na spokojnie chyba już mieć coś uszykowane dla maluszków.
Ewunia ja bym zdecydowanie zaczęła wcześniej niż na sam koniec, tak naprawdę zawsze w ciąży różnie może być. Ja też zaczęłam mniej więcej od 18 tygodnia i teraz mam już wszystko gotowe, chciałam się wyrobić przed 3 trymestrem -
kicia_kocia wrote:Nowa, powiedz nam tylko jak to wygląda z bliźniakami, czy ty ich odróżniasz, czy sa faktycznie identyczni? 😉😄
Ogólnie na ten moment to ciężko nam stwierdzić czy są identyczni 🤣 bo mają na buźkach te maseczki do oddychania. Ale ich rozróżniamy na zasadzie „lewy i prawy” 🤣 no i większy ale młodszy to Krzyś a ten mniejszy ale o minutę starszy to OluśMisiasiaa, Martolina, kicia_kocia lubią tę wiadomość
🍼Starania od 06.2023
1xCP 💔⏸️
2x IUI ❌
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
1. FET+EG 5AA ✅🥹🍀🤞
Nowa! jakie wspaniałe widomości!!!! ♥️♥️
Chłopaczki witajcie na Świecie! Ściskam Was mocno, dużo szczęścia i zdrowia!!! 😍😍😍Nowa2024 lubi tę wiadomość
Ona :35 🧡Hashimoto,adeno,mieśniak, mthfr oraz pai, KIR AA NK 44% Cross match - ujmeny, AMH 23'-2,8 24' -2,1 25'-3,6? On: 39 🧡obniżone parametry nasienia Kariotypy ok
Starania od 2019 , 1 poronienie
I IVF 12/2023 , brak zarodków 😭
II IVF 05/2024 ❄️❄️4AB ,4BC
08/24 FET 4 AB 😿💔
02/25FET 4 BC 😿
III IVF 03/2025 ❄️❄️❄️! 05/2025 histeroskopia (usunięcie zrostów, cd138 ok, brak stanu zapalnego)
06/25 FET 5 AA🍀 14 tc 💔 -
Nowa2024 wrote:Ogólnie na ten moment to ciężko nam stwierdzić czy są identyczni 🤣 bo mają na buźkach te maseczki do oddychania. Ale ich rozróżniamy na zasadzie „lewy i prawy” 🤣 no i większy ale młodszy to Krzyś a ten mniejszy ale o minutę starszy to Oluś
Piękne imiona 🥹🥹Nowa2024 lubi tę wiadomość
-
To jest cuteness overload 🫠🥰 A dawałaś juz znać doktorkowi, ze chłopcy sa na świecie? Coś mówił ciekawego? Pewnie czeka na odwiedziny na wizycie popołogowej 😉
Zostało 2 ❄️ -
Nowa, o wow mega gratulacje !!!!! Tak się cieszę, że wszystko w porządku, śliczne imiona rośnijcie zdrowo Misiaczki ❤️ Dużo zdrówka życzę i szybkiego powrotu do siebie, ale szybka akcja!!!
Starania od 10.2022 r.
Klinika Niepłodności od 01.2025 r.
Ona: 32, niedoczynność tarczycy, badania w normie, AMH: 3,77
On: 37, oligoasthenoteratozoospermia, badania hormonalne i kariotyp prawidłowe, fragmentacja DNA 13 %
I IVF start marzec 2025: Pobranych 13 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
II IVF start lipiec 2025: Pobranych 24 🥚 -> ⏳ -
kicia_kocia wrote:To jest cuteness overload 🫠🥰 A dawałaś juz znać doktorkowi, ze chłopcy sa na świecie? Coś mówił ciekawego? Pewnie czeka na odwiedziny na wizycie popołogowej 😉
Tak, dałam mu znać i od razu zadzwonił do mnie. Był w niemałym szoku 😁 no i codziennie mam mu dawać znać co u mnie i chłopakówkicia_kocia lubi tę wiadomość
🍼Starania od 06.2023
1xCP 💔⏸️
2x IUI ❌
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
1. FET+EG 5AA ✅🥹🍀🤞
Nowa2024 wrote:Dziewczyny przychodzę z szybką informacją.
Proszę trzymajcie za nich mocno kciuki, żeby nic złego się nie wydarzyło i żeby nie było komplikacji, bo lekarze uprzedzili, że w każdej chwili stan może się zmienić i pogorszyć
Ogromne gratulacje 😍 i życzę zdrowia dla Ciebie i chłopców. Trzymam kciuki byście jak najszybciej mogli cieszyć się sobą w domu.Nowa2024 lubi tę wiadomość
🙍♀️ Ona 35
Starania od grudnia 2017 r.
AMH 10.2021: 1,79
AMH 05.2022: 1,38
AMH 03.2023: 1,15
TSH❌➡️💊Letrox50➡️✅
Kortyzol❌
Inne badania prawidłowe.
🙍♂️ On
Bardzo słabe parametry nasienia po raku i chemii.
Fragmentacja plemników ❌
I IUI 12.2021 ❌
II IUI 01.2022 ❌
III IUI 02.2022 ❌
START IN VITRO - Czerwiec 2022 r.
Polna - Poznań, I procedura (ICSI) /długi protokół, punkcja 14.07.: pobrano 10 oocytów, 5 dojrzałych 🥚, 4 zapłodnione,
transfer nr 1: 19.07. ET blastka 3.3.3,
8dpt beta hcg <2,30 mlU/ml 😪
0❄️ ☹️
Sierpień/wrzesień 2022- covid
Polna - Poznań, II procedura (ICSI) /krótki protokół, punkcja 07.09.: pobrano 7 oocytów, 3 dojrzałe 🥚, 3 zapłodnione,
transfer nr 2: 12.09. ET blastka 4.1.1
7dpt beta hcg 56,75 mlU/ml prog. 56,20 ng/ml😍
9 dpt beta hcg 144,91 mlU/ml
11 dpt beta hcg 286,04 mlU/ml prog. 95,54 ng/ml
1❄️ (4.2.1) -
Nowa, kochana, jak tam u was? Jak chłopcy? I jak ty się czujesz? 🫶PCOS, starania o drugiego 👶🏼
Zostało 2 ❄️