X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pastelowa Poznań 🩺
Odpowiedz

Pastelowa Poznań 🩺

Oceń ten wątek:
  • kicia_kocia Autorytet

Wysłany: 26 września, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niezły bałagan... 🙄

Ale ta historia z bliźniakami jeden z procedury, drugi z naturalnego cyklu - to jest dopiero przypadek jeden na tysiąc 😍🤩 Niesamowite!

Ewunia, trzymam kciuki za udaną wizytę i za wyniki prenatalnych 🍀🍀🍀

PCOS, starania o drugiego 👶🏼

styczeń 2025 ➡️ start IVF 🚀
    Rekovelle 8 ug + Orgalutran + Gonapeptyl
    23 pobrane ➡️ 16 MII ➡️ 10 ❄️

kwiecień ➡️ 1. transfer 5AA ❌️
    maj ➡️ 2. transfer 4AB ❌️
    czerwiec ➡️ 3. transfer 4AB❌️
    czerwiec ➡️ histeroskopia + cd138 ✅️
    sierpień ➡️ 4. transfer 4BB ❌️
    wrzesień ➡️ 5. transfer 4AB + 4AC ❌️
    październik ➡️ 6. transfer 4AB + 4BC ⏳️
    Beta: 19.10 ⏳️

Zostało 2 ❄️
  • Misiasiaa Koleżanka

Wysłany: 26 września, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewunia, po tym jak wyszłaś z kliniki, wróciła prof. B. I pod gabinetem dziewczyna z rejestracji przekazała jej, że wróciłaś do domu, bo dziewczyna z labu nie potrafiła wykonać badania.

Ogromnie Ci współczułam tej sytuacji. Szczęście w nieszczęściu, że sama doczytałaś, że tamto badanie nie byłoby w pełni wystarczające. Nie dosyć, że tyle czasu straciłaś to jeszcze tyle pieniędzy poszłoby na marne 🤦‍♀️ no to było słabe i nieprofesjonalne .

• Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 26 września, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewunia omg szok mam z twoim bliźniaczym przypadkiem 😮 😍 do mnie też długo nie docierało, że będzie dwójka, ale wiadomo no teraz już sobie nie wyobrażam inaczej 😉

Misiasiaa jak po wizycie?

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    1xCP 💔⏸️
    2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    Mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
    1. FET+EG 5AA ✅🥹🍀🤞
    Dwa bobasy na pokładzie ♥️♥️
    NIFTY pro-zdrowi chłopcy 🩵🩵

30+2 chłopcy są z nami na świecie 😍
    1930g 45 cm i 1900g 44 cm naszych kochanych Misiów 🐻🐻
  • Misiasiaa Koleżanka

Wysłany: 26 września, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się martwiłam, bo od dwóch dni bolało mnie mocno podbrzusze, mocniej niż zazwyczaj.
    Na szczęście na usg wszystko ok, nawet sama w końcu wypatrzyłam bijące serduszko 🙂
    Wracam do nospy, no i kolejna wizyta za tydzień 🙂

Nowa2024, Ewunia209, kicia_kocia lubią tę wiadomość

• Ewunia209 Koleżanka

Wysłany: 26 września, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym mieszkała w Poznaniu to pewnie przymknęłabym oko na tą sprawę, ale straciłam tyle godzin no i nie było to badanie za 50 zł.. ciekawa jestem co powie profesor na wizycie, nie ukrywam złości i rozczarowania.

Tyle czasu starań, stymulacji owulacji i się nie udało, a przy transferze nasz naturalny cud 💕

Misiasiaa ja też mam wizytę za tydzień, może znów miniemy się gdzieś na korytarzu 🙂

Misiasiaa lubi tę wiadomość

• kicia_kocia Autorytet

Wysłany: 26 września, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewunia, na twoim miejscu tez bym oczekiwała wyjaśnień. Mam nadzieję, że za tydzień usłyszysz szczere przeprosiny i faktycznie w klinice wyciagna wnioski z tej sytuacji.

Misiasiaa, gratuluję wypatrzonego serduszka 😍🥰

Misiasiaa lubi tę wiadomość

Zostało 2 ❄️
  • Misiasiaa Koleżanka

Wysłany: 27 września, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kicia 😘

Dokładnie, powinni Ewunię przeprosić za tę całą sytuację. Kto jak kto, ale lekarz powinien wiedzieć na jakie badania skierować swoją pacjentkę. A potem dziwią się, że siedzimy w internetach i czytamy fora albo zadajemy pytania chatowi gpt.

Miłego, spokojnego weekendu dziewczyny!

kicia_kocia lubi tę wiadomość

• frankapzn Autorytet

Wysłany: 29 września, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziś po wizycie i uwaga odbyła się ona punktualnie! 😱😅
    Na usg bo zabiegu niby ok,ale lekarza martwi, że betą wciąż wysoka, więc dziś powtórzyłam i mam nadzieję, że obędzie się bez kolejnej łyżeczkowania 🤞😮‍💨
    Narazie nie ustaliliśmy żadnego planu, musi minąć trochę czasu.
    Śledzę Was na bieżąco więc postanowiłam, że podzielę się tym z Wami żeby próbować wrócić do normalności ❤️

Ona :35 🧡Hashimoto,adeno,mieśniak, mthfr oraz pai, KIR AA NK 44% Cross match - ujmeny, AMH 23'-2,8 24' -2,1 25'-3,6? On: 39 🧡obniżone parametry nasienia Kariotypy ok
    Starania od 2019 , 1 poronienie
    I IVF 12/2023 , brak zarodków 😭
    II IVF 05/2024 ❄️❄️4AB ,4BC
    08/24 FET 4 AB 😿💔
    02/25FET 4 BC 😿
    III IVF 03/2025 ❄️❄️❄️! 05/2025 histeroskopia (usunięcie zrostów, cd138 ok, brak stanu zapalnego)
    06/25 FET 5 AA🍀 14 tc 💔
  • kicia_kocia Autorytet

Wysłany: 29 września, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka, super że piszesz 🫶🫶🫶 Mam nadzieję, że dziś beta bedzie juz zauważalnie niższa i oszczędzą ci dalszych stresow i zabiegow 🙏

A propos punktualności wizyt, ostatnio widzialam w klinice tabliczkę z informacją, ze umówione godziny wizyt maja charakter orientacyjny 😉 Pewnie niektórzy pacjenci sie dosc mocno burzyli na opóźnienia typu godzina albo wiecej 🙄

Zostało 2 ❄️
  • Misiasiaa Koleżanka

Wysłany: 29 września, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka, szok!
    Ja ostatnio miałam wizytę po 9, myślałam, że jak tak wczesna godzina to nie będzie jeszcze żadnego opóźnienia a weszłam ponad godzinę później :).
    Trzymamy mocno kciuki żeby beta spadła! (Rany, jaki to chichot losu... Raz chcemy aby rosła, raz żeby spadała...).
    Czekamy na Ciebie <3

Może faktycznie się burzyli, bo jest to na pewno dość irytujące..
    Z drugiej strony ja podchodzę do tego tak, że doceniam, że lekarz poświęca nam tyle czasu ile potrzebujemy i podchodzi do nas indywidualnie.
    Kiedyś byłam na wizycie wieczorem, weszłam z dużym opóźnieniem (ok godz. 21). Mimo wyraźnego zmęczenia dr, późnej godziny i jeszcze paru pacjentek na poczekalni, poświęcał każdej pacjentce/parze nadal dużo czasu. Wszystko było bez pośpiechu, jak zawsze.
    U poprzedniego lekarza, mimo, że też chodziłam prywatnie, wizyty trwały 10-15 minut. Jeszcze nie zdążyłam dobrze wstać a lekarz już mi drzwi otwierał... ;)

• Kasia2306 Ekspertka

Wysłany: 29 września, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka super,że się odezwałaś. Dawaj znaki jak tam beta.
    Co do opóźnień tak samo myślę, że lekarze tutaj mimo opóźnień poświęcają dużo czasu. Ja ostatnio miałam wizytę na 20 było opoznienie, a prof. I tak poświęcił mi wystarczająco dużo czasu, dokładnie wszystko omówił.
    Dokładnie jakie to dziwne raz chcemy żeby beta rosła, raz żeby spadała 😌 ale teraz musi spać żeby mogła urosnac już na 9 miesięcy ❤️

08.2024- 1 procedura ❄️ 5AB
    03.10.2024- transfer ➡️ 9tc💔
    12.2024- 2 procedura ❄️❄️❄️❄️ 5AA,4AA,2X3AA
    01.2025- transfer ❄️❄️ ciaza bioch.
    02.2025- biopsja endometrium ➡️ stan zapalny, antybiotyk
    03.2025- transfer ❄️, beta 0
    05.05.2025- transfer ❄️, ciaza biochemiczna.
    06.2025, zmiana kliniki, 3 procedura🍀
    12.06.2025- początek stymulacji 💉
    23.06.2025- pobrano 19 🥚 mamy 8❄️
    10.07.2025- histeroskopia ok, brak stanu zapalnego
    18.08.2025- transfer ❄️ ⏳️
    24.08.2025- ⏸️
    27.08.2025- beta 9dpt 180,28 🍀 beta 11dpt 464,91🍀
    12.09.2025- usg ➡️ 24.09.2025 wszystko ok jest ❤️
    21.10.2025 prenatalne⏳️
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 29 września, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka dobrze, że na USG chociaż nie ma nic niepokojącego, a beta może potrzebuje więcej czasu 🤞🍀
    Szok, że weszłaś punktualnie 😁
    Ja mam teraz w tym tyg wizytę właśnie po 9 i już się boje ile będzie opóźnienia skoro ostatnio na 8 było opóźnienie 2h 🤣
    Ale myślę, że to też kwestia tego, że dr w międzyczasie wychodzi wykonywać zabiegi i to ma duży wpływ na terminowość wizyt

🍼Starania od 06.2023
    1xCP 💔⏸️
    2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    1. FET+EG 5AA ✅🥹🍀🤞

• Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 2 października, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Update z dzisiejszej wizyty:
    Dr zaczął badać szyjkę ale powiedział „pessar siedzi idealnie na szyjce”. Szyjki już na USG nie mierzył bo powiedział że jakakolwiek by nie była to zadaniem pessara jest to wszystko trzymać i powiedział że po co mam się stresować. Ogólnie na USG wyszło że chłopaki pięknie wyrównali swoje wagi i mają 1665g i 1689g, oboje są równo tydzień do przodu i powiedział że jest bardzo zadowolony bo jak na bliźniaki to ewenement i rosną lepiej niż niekiedy dzieciaczki w pojedynczej ciąży 😍 płynu owodniowego jest bardzo ładna ilość, ale ten jeden ma tak nisko główkę że jest on głównym prowodyrem moich dziwnych dolegliwości typu bóle, kłucia, czy zakwasy w pachwinach. Mam leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć 😉
    Powiedział że oczywiście gdyby mnie coś niepokoilo to mam dzwonić a ja mówię że mnie niepokoi wszystko 🤣
    Ale powiedział że dobrze że zwracam tak na wszystko uwagę ale mam zakaz panikowania 🤣🤣🤣
    I mówi że mógłby mnie zobaczyć po prenatalnych ale nie chce się denerwować że coś przeoczy więc kolejna wizyta 09.10 a prenatalne 13.10 😁

Ewunia209, kicia_kocia, Misiasiaa lubią tę wiadomość

🍼Starania od 06.2023
    1xCP 💔⏸️
    2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    1. FET+EG 5AA ✅🥹🍀🤞

• Ewunia209 Koleżanka

Wysłany: 2 października, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa super, że pessar wszystko trzyma. Ja dziś na wizycie usłyszałam byle wytrwać do 30tc to będzie połowa sukcesu. Na wyjaśnienie badań profesor wytłaczyła, że w klinice dopiero doczytali, że tych badań się nie wykonuje przy ciąży dwujajowej.. także nie wiem, czy nie kierowali wcześniej ciężarnych na to badanie, czy nikt nie zwrócił uwagi 🤦‍♀️ za bardzo nie rozumiem, ale już nie drążyłam tematu. Najważniejsze, że z dzieciaczkami wszystko ok i na chwilę obecną wizyty co miesiąc 🙂

Nowa2024 lubi tę wiadomość

• Ewunia209 Koleżanka

Wysłany: 2 października, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy na prenatalnych poznałyście płeć dziecka/dzieci, czy później dopiero? Jutro mam prenatalne i zastanawiam się, czy się dowiemy kto w brzuszku rośnie 🙂

• Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 2 października, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewunia209 wrote:
    Czy na prenatalnych poznałyście płeć dziecka/dzieci, czy później dopiero? Jutro mam prenatalne i zastanawiam się, czy się dowiemy kto w brzuszku rośnie 🙂

Ja przed pierwszymi prenatalnymi robiłam nifty więc i tak znaliśmy już płeć, ale akurat jeden z bobasów na USG prenatalnym tak rozszerzył nóżki, że pani dr nie miała wątpliwości co do obecności armaty 🤣

Ewunia209 lubi tę wiadomość

🍼Starania od 06.2023
    1xCP 💔⏸️
    2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    1. FET+EG 5AA ✅🥹🍀🤞

• kicia_kocia Autorytet

Wysłany: 2 października, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewunia, tak standardowo określa sie plec na badaniach połówkowych. Pierwsze prenatalne to jeszcze dosyć wczesnie, chociaż czasem lekarze juz próbują cos dostrzec. Super, że Twoje maluszki pięknie rosną 😍

Nowa, super slyszec dobre wiesci! Faktycznie juz konkretne to twoje chłopaki 😍🥰 No to mamy odhaczony kolejny tydzień ✅️ czekamy na kolejne 🍀🍀🍀

Nowa2024 lubi tę wiadomość

Zostało 2 ❄️
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 2 października, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewunia209 wrote:
    Nowa super, że pessar wszystko trzyma. Ja dziś na wizycie usłyszałam byle wytrwać do 30tc to będzie połowa sukcesu. Na wyjaśnienie badań profesor wytłaczyła, że w klinice dopiero doczytali, że tych badań się nie wykonuje przy ciąży dwujajowej.. także nie wiem, czy nie kierowali wcześniej ciężarnych na to badanie, czy nikt nie zwrócił uwagi 🤦‍♀️ za bardzo nie rozumiem, ale już nie drążyłam tematu. Najważniejsze, że z dzieciaczkami wszystko ok i na chwilę obecną wizyty co miesiąc 🙂

A dlaczego wytrwać do 30 tc to będzie połowa sukcesu? U Ciebie blizniaki dwujajowe to najbezpieczniejszy wariant ciąży bliźniaczej przecież 🧐 wie co ja bym się tutaj nastawiała pozytywnie 😉

🍼Starania od 06.2023
    1xCP 💔⏸️
    2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    1. FET+EG 5AA ✅🥹🍀🤞

• Ewunia209 Koleżanka

Wysłany: 2 października, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    A dlaczego wytrwać do 30 tc to będzie połowa sukcesu? U Ciebie blizniaki dwujajowe to najbezpieczniejszy wariant ciąży bliźniaczej przecież 🧐 wie co ja bym się tutaj nastawiała pozytywnie 😉

No tak, niby najbezpieczniejszy wariant, ale Pani profesor cały czas podkreśla, że to ciąża wysokiego ryzyka, nie ma co szykować wyprawki itd. Jak będzie 30 tc bez problemu to później, gdyby coś się działo to raczej uda nam się już dotrwać do 35 tc. A jeśli coś będzie się już działo przed 30tc (np. skracanie szyjki) to może być różnie. Tymbardziej, że u mnie na pokładzie roczny bobas, więc ciężko o odpoczynek i leżenie w ciagu dnia.

• Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 2 października, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewunia209 wrote:
    No tak, niby najbezpieczniejszy wariant, ale Pani profesor cały czas podkreśla, że to ciąża wysokiego ryzyka, nie ma co szykować wyprawki itd. Jak będzie 30 tc bez problemu to później, gdyby coś się działo to raczej uda nam się już dotrwać do 35 tc. A jeśli coś będzie się już działo przed 30tc (np. skracanie szyjki) to może być różnie. Tymbardziej, że u mnie na pokładzie roczny bobas, więc ciężko o odpoczynek i leżenie w ciagu dnia.

No to u mnie jest skracanie szyjki przed 30 tc, a jednak dr dzisiaj powiedział że na spokojnie powinno się udać wytrzymać jeszcze długo, on nawet wspomniał dzisiaj o 37 tc, ale dla mnie to abstrakcja 😁. Wiadomo że trzeba się liczyć z ryzykiem, ale teraz medycyna ratuje nawet skrajne wczesniaczki więc nie ma co się negatywnie nastawiać i trzeba być dobrej myśli 😉 każdy tydzień do przodu to sukces. Szkoda, że częściej nie robi ci wizyt, bo jednak ciąża bliźniacza no to jest większe obciążenie dla szyjki i łatwiej byłoby wyłapać gdyby coś się działo. U mnie szyjka bardzo długo trzymała się ponad 4 cm, a jak się zaczęła skracać to nagle…
    Ale na pewno będzie wszystko dobrze u was i na spokojnie wytrzymacie do bezpiecznego terminu 😉🤞🍀

🍼Starania od 06.2023
    1xCP 💔⏸️
    2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    1. FET+EG 5AA ✅🥹🍀🤞

‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ