X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pastelowa Poznań 🩺
Odpowiedz

Pastelowa Poznań 🩺

Oceń ten wątek:
  • kicia_kocia Autorytet

Wysłany: 25 września, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, jakby cie tam dlugo trzymali, to dawaj znać, przyjadę z jakimis przekąskami i pumpkin spice latte😉! 🫶🫶🫶

Misiasiaa, Nowa2024 lubią tę wiadomość

PCOS, starania o drugiego 👶🏼

styczeń 2025 ➡️ start IVF 🚀
    Rekovelle 8 ug + Orgalutran + Gonapeptyl
    23 pobrane ➡️ 16 MII ➡️ 10 ❄️

kwiecień ➡️ 1. transfer 5AA ❌️
    maj ➡️ 2. transfer 4AB ❌️
    czerwiec ➡️ 3. transfer 4AB❌️
    czerwiec ➡️ histeroskopia + cd138 ✅️
    sierpień ➡️ 4. transfer 4BB ❌️
    wrzesień ➡️ 5. transfer 4AB + 4AC ❌️
    październik ➡️ 6. transfer ⏳️

Zostało 4 ❄️
  • Misiasiaa Koleżanka

Wysłany: 25 września, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia Kocia, a Ty już masz termin wizyty wyznaczony czy jeszcze czekasz?

• kicia_kocia Autorytet

Wysłany: 25 września, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiasiaa, juz mam termin na 6.10, liczę że dostanę wtedy kwalifikację do kolejnego transferu 🤞

Zostało 4 ❄️
  • Misiasiaa Koleżanka

Wysłany: 25 września, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo zapewne tak! Szybciutko zleci... :)

kicia_kocia lubi tę wiadomość

• Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 25 września, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiasiaa ja mam 115km do kliniki…
    Od tego siedzenia w aucie i na poczekalni boli mnie wszystko dzisiaj. Dopiero po 15 byłam w domu

Kicia kocia hahah takie latte by wjechało jak złoto 😍

Powiem wam, że założenie tego pessara było nieprzyjemne max…ale mam nadzieję że spełni swoją rolę i pociągnę do listopada…dobrze, że teraz wizyta już za tydzień bo bym oszalała ze stresu chyba

kicia_kocia lubi tę wiadomość

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    1xCP 💔⏸️
    2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    Mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
    1. FET+EG 5AA ✅🥹🍀🤞
    Dwa bobasy na pokładzie ♥️♥️
    NIFTY pro-zdrowi chłopcy 🩵🩵

Update:
    28+5 1337g i 1540g Misiów 🐻 🐻

Czekamy na Was Skarby 🫶🫶

preg.png
  • Misiasiaa Koleżanka

Wysłany: 25 września, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić.
    Do tej pory, najbardziej niekomfortowe, choć to za mało powiedziane, najbardziej bolesne badanie ginekologiczne jakie przeżyłam to było hsg. O rany, łzy leciały ciurkiem (podobnie jak krew).
    Bolesne przeżycie 🥹

• Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 25 września, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiasiaa wrote:
    Nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić.
    Do tej pory, najbardziej niekomfortowe, choć to za mało powiedziane, najbardziej bolesne badanie ginekologiczne jakie przeżyłam to było hsg. O rany, łzy leciały ciurkiem (podobnie jak krew).
    Bolesne przeżycie 🥹

To dla mnie od badania drożności gorsze było to dzisiejsze założenie pessara…w dodatku jestem cała obolała bo tak naprawdę 2x siedziałam po 2h dzisiaj na poczekalni plus jeszcze siedzenie w aucie w jedną stronę 2h…

🍼Starania od 06.2023
    1xCP 💔⏸️
    2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    1. FET+EG 5AA ✅🥹🍀🤞

Update:

Czekamy na Was Skarby 🫶🫶

preg.png
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 25 września, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Misiasiaa ja mam 115km do kliniki…
    Od tego siedzenia w aucie i na poczekalni boli mnie wszystko dzisiaj. Dopiero po 15 byłam w domu

Kicia kocia hahah takie latte by wjechało jak złoto 😍

Powiem wam, że założenie tego pessara było nieprzyjemne max…ale mam nadzieję że spełni swoją rolę i pociągnę do listopada…dobrze, że teraz wizyta już za tydzień bo bym oszalała ze stresu chyba

Nowa przykro mi że szyjka się skróciła :( miałaś wcześniej jakieś objawy że się skraca albo skracała się wcześniej ? Ja się tego też boję bo wyszło mi ryzyko porodu przedwczesnego na prenatalnych. Domyślam się że pessar był mega nieprzyjemny ale dobrze że to założyli, utrzyma szyjkę na pewno w ryzach. A dostałaś też jakiś progesteron dopochwowo ?

👩 1993 🧔🏻‍♂️1986

Starania na luzie od 01.2024
    4 cykle z ovitrelle

03.2025 IVF krótki protokół - 8🥚-> 6MII -> tylko 1 ❄️
    25.04.2025 FET 4BB 🤞🍀
    05.05.2025 10 dpt beta 216 🍀🥹
    20.05.2025 25dpt - serduszko pracuje ❤️

Zdrowa córeczka 🩷

preg.png
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 25 września, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Nowa przykro mi że szyjka się skróciła :( miałaś wcześniej jakieś objawy że się skraca albo skracała się wcześniej ? Ja się tego też boję bo wyszło mi ryzyko porodu przedwczesnego na prenatalnych. Domyślam się że pessar był mega nieprzyjemny ale dobrze że to założyli, utrzyma szyjkę na pewno w ryzach. A dostałaś też jakiś progesteron dopochwowo ?

Moja szyjka cały czas była w okolicach 40-42mm.
    Dopiero w 26+5 miała 35 mm no i dzisiaj w 28+5 nagle 27 mm, więc niepokojące było tempo skracania, a wizyty miałam do tej pory co 2 tyg. nie dostałam żadnego proga dopochwowo, tylko globulki w razie w żeby nie wystąpiła żadna infekcja, które mam aplikować co 3 dni.
    A Ty nadal masz wizyty co 4 tyg czy już coś częściej?
    No ja nie ukrywam, że mega się wystraszyłam tą szyjką, ale mam nadzieję, że reakcja lekarza była w porę i że da się to wszystko ogarnąć jeszcze…

🍼Starania od 06.2023
    1xCP 💔⏸️
    2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    1. FET+EG 5AA ✅🥹🍀🤞

Update:

Czekamy na Was Skarby 🫶🫶

preg.png
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 25 września, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Moja szyjka cały czas była w okolicach 40-42mm.
    Dopiero w 26+5 miała 35 mm no i dzisiaj w 28+5 nagle 27 mm, więc niepokojące było tempo skracania, a wizyty miałam do tej pory co 2 tyg. nie dostałam żadnego proga dopochwowo, tylko globulki w razie w żeby nie wystąpiła żadna infekcja, które mam aplikować co 3 dni.
    A Ty nadal masz wizyty co 4 tyg czy już coś częściej?
    No ja nie ukrywam, że mega się wystraszyłam tą szyjką, ale mam nadzieję, że reakcja lekarza była w porę i że da się to wszystko ogarnąć jeszcze…

Myślę że przy tym pessarze będzie ok, mojej kumpeli też się skróciła szyjka w 26 tc do 2,5 cm a finalnie teraz jest w 38 tc także donosiła ciążę. Grunt że była szybka reakcja i będziesz miała częstsze wizyty.

Ja mam ogólnie co 4 tygodnie ale teraz wyjątkowo we wtorek byłam na dodatkowej wizycie po 2 tygodniach od ostatniej, bo mam z kolei przygody z pęcherzem i bakteriami w moczu, brałam 2 antybiotyki i byłam u urologa który kazał pobrać wymazy z pochwy i szyjki na bakterie (swoją drogą też bardzo nieprzyjemne). Szyjka póki co 4,5 cm, ale i tak jestem na utrogestanie od 20 tc wlasnie ze względu na to ryzyko z prenatalnych.

👩 1993 🧔🏻‍♂️1986

4 cykle z ovitrelle

25.04.2025 FET 4BB 🤞🍀

Zdrowa córeczka 🩷

preg.png
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 25 września, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Myślę że przy tym pessarze będzie ok, mojej kumpeli też się skróciła szyjka w 26 tc do 2,5 cm a finalnie teraz jest w 38 tc także donosiła ciążę. Grunt że była szybka reakcja i będziesz miała częstsze wizyty.

Ja mam ogólnie co 4 tygodnie ale teraz wyjątkowo we wtorek byłam na dodatkowej wizycie po 2 tygodniach od ostatniej, bo mam z kolei przygody z pęcherzem i bakteriami w moczu, brałam 2 antybiotyki i byłam u urologa który kazał pobrać wymazy z pochwy i szyjki na bakterie (swoją drogą też bardzo nieprzyjemne). Szyjka póki co 4,5 cm, ale i tak jestem na utrogestanie od 20 tc wlasnie ze względu na to ryzyko z prenatalnych.

A no to masz wdrożone już coś w razie czego 😉 a 4,5 cm to elegancka szyjka! 💪 i oby taka została jak najdłużej 🤞🍀
    U mnie trochę większe obciążenie od dwóch bobasów, dodatkowo oboje leżą główkami w dół i też właśnie bardzo napierają na szyjkę…
    Nie wątpię, że te wymazy były nieprzyjemne…ja od kiedy jestem w ciąży to mam taką fobie, że z szyjka trzeba się obchodzić jak z jajkiem 🤣 a to co dzisiaj przeszła moja szyjka to w głowie już miałam, że krew będzie tryskać 🤦🏼‍♀️

🍼Starania od 06.2023
    1xCP 💔⏸️
    2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    1. FET+EG 5AA ✅🥹🍀🤞

Update:

Czekamy na Was Skarby 🫶🫶

preg.png
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 25 września, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    A no to masz wdrożone już coś w razie czego 😉 a 4,5 cm to elegancka szyjka! 💪 i oby taka została jak najdłużej 🤞🍀
    U mnie trochę większe obciążenie od dwóch bobasów, dodatkowo oboje leżą główkami w dół i też właśnie bardzo napierają na szyjkę…
    Nie wątpię, że te wymazy były nieprzyjemne…ja od kiedy jestem w ciąży to mam taką fobie, że z szyjka trzeba się obchodzić jak z jajkiem 🤣 a to co dzisiaj przeszła moja szyjka to w głowie już miałam, że krew będzie tryskać 🤦🏼‍♀️

No tak, bo Ty masz jednak dwójkę to też pewnie robi różnicę. Moja też już leży główką w dół, mam nadzieję że to nie zaszkodzi na tak wczesnym etapie. A kazał Ci leżeć albo się oszczędzać ? Mi prof mówiła że mam dużo odpoczywać, nie ćwiczyć nie sprzątać i nie współżyć. Także głównie się lenię na kanapie przez ostatnie tygodnie. Dla mnie szyjka to też jest fobia, od momentu pierwszych prenatalnych

👩 1993 🧔🏻‍♂️1986

4 cykle z ovitrelle

25.04.2025 FET 4BB 🤞🍀

Zdrowa córeczka 🩷

preg.png
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 26 września, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    No tak, bo Ty masz jednak dwójkę to też pewnie robi różnicę. Moja też już leży główką w dół, mam nadzieję że to nie zaszkodzi na tak wczesnym etapie. A kazał Ci leżeć albo się oszczędzać ? Mi prof mówiła że mam dużo odpoczywać, nie ćwiczyć nie sprzątać i nie współżyć. Także głównie się lenię na kanapie przez ostatnie tygodnie. Dla mnie szyjka to też jest fobia, od momentu pierwszych prenatalnych

Tak samo zero sprzątania, ban na współżycie, dużo leżenia i nie stać i nie chodzić długo 😉 chociaż ja od ostatniej wizyty i tak praktycznie całe dnie przeleżałam, mam max 1500 kroków dziennie, a i tak szyjka zrobiła swoje 🤷‍♀️ a teraz to wiadomo dodatkowa schiza
    Myślę, że niekoniecznie może oznaczać coś złego, że Mała już jest główką w dół 😉 u mnie jedno dziecko ma główkę bardzo nisko od kiedy pamiętam, a teraz doszła druga i oboje leżą główkami w dół, a nogi mają totalnie pod moimi żebrami także kopniaki są średnio przyjemne 😁

🍼Starania od 06.2023
    1xCP 💔⏸️
    2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    1. FET+EG 5AA ✅🥹🍀🤞

Update:

Czekamy na Was Skarby 🫶🫶

preg.png
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 26 września, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Tak samo zero sprzątania, ban na współżycie, dużo leżenia i nie stać i nie chodzić długo 😉 chociaż ja od ostatniej wizyty i tak praktycznie całe dnie przeleżałam, mam max 1500 kroków dziennie, a i tak szyjka zrobiła swoje 🤷‍♀️ a teraz to wiadomo dodatkowa schiza
    Myślę, że niekoniecznie może oznaczać coś złego, że Mała już jest główką w dół 😉 u mnie jedno dziecko ma główkę bardzo nisko od kiedy pamiętam, a teraz doszła druga i oboje leżą główkami w dół, a nogi mają totalnie pod moimi żebrami także kopniaki są średnio przyjemne 😁

Ahh czyli czillujemy sobie razem 😅 ale teraz z tym pessarem tak naprawdę kilka tygodni musisz wytrzymać bo potem to już przecież fizjologicznie nawet powinna się skracać. Trzymam kciuki żebyś już miała święty spokój ❤️

Ewunia209 lubi tę wiadomość

👩 1993 🧔🏻‍♂️1986

4 cykle z ovitrelle

25.04.2025 FET 4BB 🤞🍀

Zdrowa córeczka 🩷

preg.png
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 26 września, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Ahh czyli czillujemy sobie razem 😅 ale teraz z tym pessarem tak naprawdę kilka tygodni musisz wytrzymać bo potem to już przecież fizjologicznie nawet powinna się skracać. Trzymam kciuki żebyś już miała święty spokój ❤️

Mój cel to wytrwać chociaż do 34+0 bo to już całkiem bezpieczna granica dla dzieci 😉

Ewunia209, kicia_kocia, Martolina lubią tę wiadomość

🍼Starania od 06.2023
    1xCP 💔⏸️
    2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    1. FET+EG 5AA ✅🥹🍀🤞

Update:

Czekamy na Was Skarby 🫶🫶

preg.png
  • Ewunia209 Koleżanka

Wysłany: 26 września, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:

U mnie w pierwszej ciąży na prenatalnych również wyszło ryzyko porodu przedwczesnego, a urodziłam po terminie poprzez cc z uwagi na brak postępu porodu, także może i u Ciebie nie będzie aż tak źle z szyjką 🙂

U mnie dziś niestety ogromne rozczarowanie kliniką, pojechałam na test panorama zgodnie z zaleceniem lekarza, a okazało się, że dziewczyna w laboratorium nie wiedziała jak wykonuje się taki test (dzwoniła do koleżanki po instrukcje), po czym wypełniając deklarację zgody na badanie zauważyłam dopisek, że test nie powinien być wykonywany w przypadku ciąży bliźniaczej dwujajowej ponieważ może być niewiarygodny.. straciłam 6 godzin, 5 godzin na dojazd, 1 godzina w klinice.. gdybym nie doczytała to pewnie i bym straciła 2300 zł..

• kicia_kocia Autorytet

Wysłany: 26 września, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Ewunia. To faktycznie spora wtopa, szczególnie ze nie mówimy o badaniu za 40 zł 🙄
    Ja bym opowiedziała o tym lekarzowi prowadzącemu, niech wyciągną wnioski i zadbają o wiedzę osób w rejestracji.

Swoją drogą totalnie przegapiłam ze twoje bliźniaki sa dwujajowe. Czyli mialas udany podwojny transfer 😍

Zostało 4 ❄️
  • Ewunia209 Koleżanka

Wysłany: 26 września, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj spory błąd lekarza prowadzącego bo to on kierował na ten test. Już na wstępie byłam zaskoczona bo Panie z recepcji pytały jaki wariant, a przy rozmowie na wizycie nie było nic wspomniane o wariantach, ale miałam okazję podejść do lekarza i dopytać. Gdy doczytałam, iż nie powinnam mieć tego badania to Pani z laboratorium podeszła na salę zabiegową do prof. B zapytać co dalej to otrzymała informację, że mam mieć wykonany test NIFTY, ale Pani z laboratorium nie wiedziała jak wykonać taki test i sprawdzała miejsca w Poznaniu gdzie mogłabym podjechać zrobić ten test. Ostatecznie podziękowałam. W czwartek jadę na wizytę, w piątek prenatalne. Mam nadzieję, że chociaż one przebiegną pomyślnie, ale jestem też ciekawa co na tą sytuację powie lekarz na wizycie.

• Ewunia209 Koleżanka

Wysłany: 26 września, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do moich bliźniaków to transfer był udany, a drugi bobas z ciąży naturalnej. Nie wiemy jak do tego doszło, prawdopodobnie przesunęła się owulacja. Nadal jestem w szoku. Myślę, że po prenatalnych do mnie to dotrze, że będzie dwójka.

• Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 26 września, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewunia209 wrote:
    Tutaj spory błąd lekarza prowadzącego bo to on kierował na ten test. Już na wstępie byłam zaskoczona bo Panie z recepcji pytały jaki wariant, a przy rozmowie na wizycie nie było nic wspomniane o wariantach, ale miałam okazję podejść do lekarza i dopytać. Gdy doczytałam, iż nie powinnam mieć tego badania to Pani z laboratorium podeszła na salę zabiegową do prof. B zapytać co dalej to otrzymała informację, że mam mieć wykonany test NIFTY, ale Pani z laboratorium nie wiedziała jak wykonać taki test i sprawdzała miejsca w Poznaniu gdzie mogłabym podjechać zrobić ten test. Ostatecznie podziękowałam. W czwartek jadę na wizytę, w piątek prenatalne. Mam nadzieję, że chociaż one przebiegną pomyślnie, ale jestem też ciekawa co na tą sytuację powie lekarz na wizycie.

Wychodzi na to, że o wszystkim trzeba czytać i dowiadywać się samemu…a skąd my mamy wiedzieć jakie warianty kiedy ehh…no niefajna sytuacja, ja pewnie bym się tam nieźle odpaliła 🤣

🍼Starania od 06.2023
    1xCP 💔⏸️
    2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    1. FET+EG 5AA ✅🥹🍀🤞

Update:

Czekamy na Was Skarby 🫶🫶

preg.png
‹‹ 69 70 71 72 73
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ