X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Plamienia - badania zalecone przez gina
Odpowiedz

Plamienia - badania zalecone przez gina

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    staramy sie o 3 malucha, teraz 3 cykl. W poprzednim mialam spore plamienia w drugiej fazie cyklu - 3 razy po 2 dni. I gin zalecił mi zrobic w 20 dc badanie progesteronu, prolaktyny z obciążeniem ( metoclopramid) i androsterion. Zleciłby tarczyce tez, ale mialam ostatnio tsh 1,6, wiec super.
    Moze którejś z Was sie przyda takie info, jakie badania zrobic. Dam Ok 18-19.10 znac jak wyniki.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym jeszcze polecała biopsję endometrium ;)

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Przyprawa123 Debiutantka

Wysłany: 21 października 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Witajcie,
    staramy sie o 3 malucha, teraz 3 cykl. W poprzednim mialam spore plamienia w drugiej fazie cyklu - 3 razy po 2 dni. I gin zalecił mi zrobic w 20 dc badanie progesteronu, prolaktyny z obciążeniem ( metoclopramid) i androsterion. Zleciłby tarczyce tez, ale mialam ostatnio tsh 1,6, wiec super.
    Moze którejś z Was sie przyda takie info, jakie badania zrobic. Dam Ok 18-19.10 znac jak wyniki.
    No i jakie masz wyniki?

W marcu puste jajo.
    Aromek od września.
    20 cykl starań.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ