X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Plamienia w II fazie cyklu
Odpowiedz

Plamienia w II fazie cyklu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • NaamaH6669 Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    wiem, że na forum przewijały się już tematy dotyczące plamień, ale one nie odpowiedziały na mój problem, który jest następujący.
    Staramy się z Mężem o dziecko 5 cykl. Od 5 cykli jestem na ovufriend (w 1 nie mierzyłam tempki) wcześniej jedyne co zapisywałam to czas trwania każdego cyklu i występujące plamienia. I w niemal w każdym z nich występowały. Ale skupię się na tych ostatnich 5 cyklach.
    W 1 cyklu (23 dni) plamienie w 16,17,18,20 dniu cyklu
    w 2 cyklu (28 dni) plamienie w 18 - 1dpo i 28 dniu cyklu
    w 3 cyklu (27 dni) plamienie w 26 i 27 dniu cyklu
    w 4 cyklu (25 dni) plamienie w 16 - 1dpo, 17, 23, 24 ,25 dniu cyklu
    w obecnym 5 cyklu plamienie w 18 - 2dpo, 19, 22, 24, 26 dniu cyklu.
    W obecnym cyklu od 2 dpo biorę luteinę podjęzykową 2x1.
    W każdym cyklu chyba mam owulację (potwierdza tempka, testy i 2x usg po owulacji)
    Skąd te plamienia? Mój progesteron wynosił ok 9 i z tej racji dostałam luteinę, ale widzę, że nie pomaga. Plamienia są różne - raz tylko zabarwiają na różowo śluz, innym razem żywoczerwone, czasem ciemnoczerwone z małymi skrzepami, a dziś np. brązowo-kremowe. Martwię się o to wszystko, bo wydaje mi się, że to jest właśnie przyczyna naszych niepowodzeń w staraniach.
    Będę wdzieczna za pomoc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 11:06

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten temat rzeczywiście się przewijał. Ja też mam plamienia w drugiej fazie cyklu. Ani luteina ani duphaston jak pamiętam nie pomagały. W ostatnich cyklach jeden miałam bez plamienia zapewne po pewnym suplemencie diety.
    Ginekolodzy zwalają na hormony. Z drugiej strony moje hormony są w normie. Najlepiej pogadać z dobry endokrynologiem i ginem w jednym.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Veri Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NaamaH6669, witam w klubie :/ Co prawda nie mam plamień tak często w jednym cyklu jak Ty, ale zawsze pojawiają się w II fazie. Łudziłam się, że luteina pomoże (biorę od 2 miesięcy) i nic :(
    Jak uda Ci się je zwalczyć, to chętnie spróbuję Twojego sposobu..

M* lubi tę wiadomość

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • NaamaH6669 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi.
    W zeszły piątek byłam u gina i wiecie co powiedział? Że to plamienia fizjlogiczne -_- i nic, nie dał mi ani luteiny ani dupka. Nie mam pojęcia co robić :(

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NaamaH6669 wrote:
    Dzięki za odpowiedzi.
    W zeszły piątek byłam u gina i wiecie co powiedział? Że to plamienia fizjlogiczne -_- i nic, nie dał mi ani luteiny ani dupka. Nie mam pojęcia co robić :(

Koniecznie zmień lekarza.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • madziad Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie taki plamienia się zaczęły po wypalance nadżerki po porodowej , od tamtego czasu zawsze przed @ mam 3-4dni plamień biorę progesteron drugi miesiąc na drugą fazę cyklu ale to niczego nie zmieniło, no może tyle że plamię już piaty dzień bardzo licho i nie wiem o co chodzi , robiłam badanie prolaktyny i progesteronu i wszystko idealnie po środku norm, za miesiąc biorę ostatnią dawkę potem mam obserwować 3miesiące i wrócić do gina:( mm nadzieję że wcześniej tam zawitam z pozytywnym testem:)

37218bc88ec301f1022932c8ee636f84.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ