X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • Manka Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladydixon wrote:
    Dzień dobry ! :)
    Jestem tutaj nowa :) Dopiero zaczynam przygodę z in vitro. Leczę się na Polnej, jestem już po pierwszym kriotransferze (niestety nieudanym...). Kiedy skończył mi się okres, umówiłam się na badanie i na wizycie dowiedziałam się, że kolejny transfer możemy wykonać już w następnym cyklu (drugi i ostatni zamrożony zarodek). Okres powinnam dostać na 3-4 lutego, mam od kilku lat regularne cykle.
    Chciałam się Was poradzić w kwestii długości cykli po nieudanym transferze.
    W 17 dniu cyklu (24 stycznia) zaczęłam bardzo delikatnie plamić (jasnobrązowy śluz), trochę się zdziwiłam. Przypomniało mi się,że na wizycie u ginekolog w 11 dniu cyklu, Pani doktor poinformowała mnie , ze jestem już po owulacji i widzi ciałko żółte. Z moich wyliczeń wychodzi,że okres może przyjść ok 23 dnia cyklu (28 stycznia).
    Nie wiem co mam myśleć o tym plamieniu i tym, ze cykl miałabym krótszy. Zwykle mam cykle 28-30dni
    Zdarzało się Wam mieć krótsze cykle i długie plamienia po nieudanych transferach?
    Z góry dziękuję za wszelkie informacje i pomoc :)
    Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia w staraniach :)

Witaj 🙂
    Tak może tak być zarówno krótszy jak i dłuższy od hormonów które się przyjmowało tak samo jak np po punkcji.

• Manka Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka to jeszcze dwa dni ✊

Emfanka lubi tę wiadomość

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:
    Jasne w 100% zgoda na szczęście z doktorem można po ludzku porozmawiać i poprosić o wiele rzeczy

Wiem że można ale jakby nie było okazji za bardzo 😒

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
  • ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Wiem że można ale jakby nie było okazji za bardzo 😒

Patisonek25 ja też myślę, że to przez taki dzień nawał pacjentów sama taki miałam a tak swoją drogą docent bardzo dobrze odczytuje emocje z mimiki twarzy,gęsty itd jak coś mi nie pasuje i to wyrażę w taki sposób to nawet nie muszę mówić 🤣🤣

Patisonek 25 lubi tę wiadomość

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladydixon wrote:
    Dzień dobry ! :)
    Jestem tutaj nowa :) Dopiero zaczynam przygodę z in vitro. Leczę się na Polnej, jestem już po pierwszym kriotransferze (niestety nieudanym...). Kiedy skończył mi się okres, umówiłam się na badanie i na wizycie dowiedziałam się, że kolejny transfer możemy wykonać już w następnym cyklu (drugi i ostatni zamrożony zarodek). Okres powinnam dostać na 3-4 lutego, mam od kilku lat regularne cykle.
    Chciałam się Was poradzić w kwestii długości cykli po nieudanym transferze.
    W 17 dniu cyklu (24 stycznia) zaczęłam bardzo delikatnie plamić (jasnobrązowy śluz), trochę się zdziwiłam. Przypomniało mi się,że na wizycie u ginekolog w 11 dniu cyklu, Pani doktor poinformowała mnie , ze jestem już po owulacji i widzi ciałko żółte. Z moich wyliczeń wychodzi,że okres może przyjść ok 23 dnia cyklu (28 stycznia).
    Nie wiem co mam myśleć o tym plamieniu i tym, ze cykl miałabym krótszy. Zwykle mam cykle 28-30dni
    Zdarzało się Wam mieć krótsze cykle i długie plamienia po nieudanych transferach?
    Z góry dziękuję za wszelkie informacje i pomoc :)
    Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia w staraniach :)

Tak cykle mogą być inne jeden albo dwa zależy od organizmu .

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA92 wrote:
    Patisonek25 ja też myślę, że to przez taki dzień nawał pacjentów sama taki miałam a tak swoją drogą docent bardzo dobrze odczytuje emocje z mimiki twarzy,gęsty itd jak coś mi nie pasuje i to wyrażę w taki sposób to nawet nie muszę mówić 🤣🤣

Z mojej czytał niedosyt 😁zwłaszcza że ta wizyta miała być z nim a ostatecznie była z dr.T a doc był dochodzący więc nas bardzo przepraszał ale na następnej wizycie mam nadzieję ze się dowiem co i jak 😆 na każdej wizycie macie okazję porozmawiać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 18:24

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
  • ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Z mojej czytał niedosyt 😁zwłaszcza że ta wizyta miała być z nim a ostatecznie była z dr.T a doc był dochodzący więc nas bardzo przepraszał ale na następnej wizycie mam nadzieję ze się dowiem co i jak 😆 na każdej wizycie macie okazję porozmawiać?

W 98 % 99 % tak czasami są takie sytuacje raz też miałam, że musiał coś pilnie jako szef załatwić i miałam z dr Trzcińskim,ale to taki "uczeń" doktora bardzo spoko lekarz.Ale jako coś to ja też zawsze piszę czy mówię ma następnej wizycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 19:35

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA92 wrote:
    W 98 % 99 % tak czasami są takie sytuacje raz też miałam, że musiał coś pilnie jako szef załatwić i miałam z dr Trzcińskim,ale to taki "uczeń" doktora bardzo spoko lekarz.Ale jako coś to ja też zawsze piszę czy mówię ma następnej wizycie

Miałam okazję poznać wczoraj dr.Trzcinskiego bo doc latał po centrum ale doglądał na wizycie wszystko i też spoko lekarz tylko bardziej jako że z prowadzącym chciałam pogadać 😉 więc na następnej wizycie wypytam 😄

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
  • Dziewczynka Znajoma

Wysłany: 25 stycznia, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam takie pytanie do tej pory nie miałam takiej sytuacji czy piszecie podczas urlopu do docenta SMS ? Muszę skonsultować jeden wynik ,ale to też nie jest sprawa bardzo pilna .

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka wrote:
    Jeszcze mam takie pytanie do tej pory nie miałam takiej sytuacji czy piszecie podczas urlopu do docenta SMS ? Muszę skonsultować jeden wynik ,ale to też nie jest sprawa bardzo pilna .

Podczas urlopu piszę,ale właśnie z sprawami które nie mogą poczekać są pilne .Doktor może odpisywać z opóźnieniem raz mi właśnie napisał, że odpisuje tak późno bo jest na urlopie i nie miał przy sobie telefonu .Dwa to też taki czas dla żony i dzieci więc jak mogę to czekam na czas po urlopie.

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka wrote:

Ja napisałam wczoraj aczkolwiek czekam jeszcze za odpowiedzią

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
  • agatkaagatka Znajoma

Wysłany: 25 stycznia, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka wrote:

Staram się nie pisać jeżeli pytanie może poczekać.

• Dotipik Znajoma

Wysłany: 25 stycznia, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatkaagatka wrote:
    Staram się nie pisać jeżeli pytanie może poczekać.
    No dajcie spokój, niech odpocznie na urlopie:) musi mozg zresetować, jak wypocznie będzie na wyższych obrotach potem w pracy:) ja czasami też mam różne telefony na urlopie i po godzinach pracy i "rzygam" z całym szacukiem do wszystkich dzwoniących do mnie:))))

agatkaagatka, Dziewczynka lubią tę wiadomość

• agatkaagatka Znajoma

Wysłany: 25 stycznia, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    No dajcie spokój, niech odpocznie na urlopie:) musi mozg zresetować, jak wypocznie będzie na wyższych obrotach potem w pracy:) ja czasami też mam różne telefony na urlopie i po godzinach pracy i "rzygam" z całym szacukiem do wszystkich dzwoniących do mnie:))))

Też pracuje z pacjentem w sanepidzie i również mam telefonu w dni wolne po godzinach i taki reset jest bardzo potrzebny po takim całym dniu rozmów itd itp czasami na koniec dnia to i nie wiem jak się nazywam albo musiałam wypić wino czy coś głowa paruje .

• Dziewczynka Znajoma

Wysłany: 25 stycznia, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.W sumie to tylko posiew a też doktor pobierał w gabinecie to zadzwonię za rejestrację i też któryś z innych lekarzy może wystawić receptę

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jeszcze dziewczyny koleżanka ostatnio była na konferencji medycznej i jest coraz więcej badań naukowych na temat tego , że zbyt niska ferrytyna i żelazo mogą być przyczyną niepowodzeń i implantacji zarodka i warto bardzo zawracać na to uwagę i skontrolować sobie poziom ferrytyny .

OlgaW lubi tę wiadomość

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka wrote:
    Dzięki dziewczyny.W sumie to tylko posiew a też doktor pobierał w gabinecie to zadzwonię za rejestrację i też któryś z innych lekarzy może wystawić receptę

A czyli masz podobnie u mnie też coś wyszło w biocenozie
    i nie wiem co dalej, czy czekać do kolejnej wizyty czy będą jakoś reagować wcześniej a że będę tam w poniedziałek to dopytam bo doc nie odpisał więc nie ponaglam pytania bo nie chcę przeszkadzać na urlopie.

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
  • Dziewczynka Znajoma

Wysłany: 25 stycznia, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    A czyli masz podobnie u mnie też coś wyszło w biocenozie
    i nie wiem co dalej, czy czekać do kolejnej wizyty czy będą jakoś reagować wcześniej a że będę tam w poniedziałek to dopytam bo doc nie odpisał więc nie ponaglam pytania bo nie chcę przeszkadzać na urlopie.

No właśnie u mnie też to taka "pierdoła" nie wiem nawet czy będzie do leczenia bo tylko dwa plusy są a też nie jestem przed transferem , że na cito trzeba leczyć.To bym się zapytałam w centrum jak będziesz w poniedziałek.

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka wrote:
    No właśnie u mnie też to taka "pierdoła" nie wiem nawet czy będzie do leczenia bo tylko dwa plusy są a też nie jestem przed transferem , że na cito trzeba leczyć.To bym się zapytałam w centrum jak będziesz w poniedziałek.

Mimo wszystko lepiej żeby zerknęli. Mi wyszedl posiew na grzyby dodatni i IV stopień więc pewnie będzie trzeba leczyć. Podejrzewam że po antybiotykach bo dopiero co byłam chora. W poniedziałek dopytam na Polnej jak to wygląda jak coś wyjdzie nie tak w wynikach badań. Ja to jestem dużo przed stymulacją ale wolałabym reagować niż żeby to się rozwijało dalej.

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
  • Dziewczynka Znajoma

Wysłany: 26 stycznia, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Mimo wszystko lepiej żeby zerknęli. Mi wyszedl posiew na grzyby dodatni i IV stopień więc pewnie będzie trzeba leczyć. Podejrzewam że po antybiotykach bo dopiero co byłam chora. W poniedziałek dopytam na Polnej jak to wygląda jak coś wyjdzie nie tak w wynikach badań. Ja to jestem dużo przed stymulacją ale wolałabym reagować niż żeby to się rozwijało dalej.

U mnie grzyby ,ale dwa plusy podejrzewam , że to niestety od mojego folgowania z cukrem 🙈ostatnio albo urodziny ,imieniny jakieś spotkania itd i ooo .Tak nie jem cukru .

‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ