Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
OlgaW wrote:Mi też właśnie chodziło bardziej o regenerację po 🙂 Zobaczymy dzisiaj 🙂
Dzwonisz pytać? Daj znać co Ci powiedzieli.Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️ -
OlgaW wrote:Na spokojnie sobie podejdę do położnych . Mają to wszystko w systemie a teraz bywam często u koleżanki .
Pewnie, my tam dziś będziemy i to samo chcę zrobić 😊Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️ -
OlgaW co do basenu to wszystko jest niestety bardzo indywidualne mi to doc B tłumaczył ma zasadzie diety i endometriozy .Ma pacjentki którym dieta keto pomaga przy endometriozie do tego stopnia , że widać zmiany w USG w postaci np zmniejszającego się rozmiaru torbieli ,ale ogólnie nie jest aż tak polecana przez dietetyków trzeba wszystko dostosować niestety pod siebie.
-
Mamy wyniki punkcji. Z 10 jajeczek, 7 się zapłodniło, i mamy 5 zarodków - z czego 2 na pewno w klasie 5 jeden albo dwa w 4 i jeden albo 2 w 3 - na wypisie dostaniemy wszystko dokładnie więc chyba pierwszy etap zakończony sukcesem - byle tak dalej
Sukienka, Bezova, Patisonek 25, Dziewczynka, ........, OlgaW lubią tę wiadomość
🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
06.2022 💉 IVF krótki protokół
2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌
08.2022 💉 IVF krótki protokół
4 zarodki - 1 prawidłowy
Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami
04.2023 transfer nieudany 💔
08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty -
Emfanka wrote:Mamy wyniki punkcji. Z 10 jajeczek, 7 się zapłodniło, i mamy 5 zarodków - z czego 2 na pewno w klasie 5 jeden albo dwa w 4 i jeden albo 2 w 3 - na wypisie dostaniemy wszystko dokładnie więc chyba pierwszy etap zakończony sukcesem - byle tak dalej
Piękny wynik gratulację!!!!!Emfanka lubi tę wiadomość
-
Emfanka wrote:Mamy wyniki punkcji. Z 10 jajeczek, 7 się zapłodniło, i mamy 5 zarodków - z czego 2 na pewno w klasie 5 jeden albo dwa w 4 i jeden albo 2 w 3 - na wypisie dostaniemy wszystko dokładnie więc chyba pierwszy etap zakończony sukcesem - byle tak dalej
Super😘 my uzyskaliśmy 4 zarodki za 6 zapłodnionych komórek.Emfanka lubi tę wiadomość
-
Emfanka lubi tę wiadomość
-
Świetna wiadomość 🥰Emfanka lubi tę wiadomość
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️ -
Emfanka super wieści 🙂
Powiedz mi czy to tylko tak na pierwszy rzut oka mi się wydaje i czytając forum , że ta trzecia procedura taka jakaś spokojna? U mnie też będzie trzecia ,pierwsza na Polnej i podziwiam ten Twój spokój 🙂 pierwsza wiadomo to są emocje bo coś nowego nie znanego z każdą kolejną jest inaczej już się wie co czeka . Pewnie też dużo zależy od naszego charakteru ,temperamentu itd ito -
Dziewczynka wrote:Emfanka super wieści 🙂
Powiedz mi czy to tylko tak na pierwszy rzut oka mi się wydaje i czytając forum , że ta trzecia procedura taka jakaś spokojna? U mnie też będzie trzecia ,pierwsza na Polnej i podziwiam ten Twój spokój 🙂 pierwsza wiadomo to są emocje bo coś nowego nie znanego z każdą kolejną jest inaczej już się wie co czeka . Pewnie też dużo zależy od naszego charakteru ,temperamentu itd ito
Chyba najbardziej świadoma. Co do spokoju, mam lepsze i gorsze dni, ale jak się okazuje, wyniki mamy na razie najlepsze z tych 3. I niech tak zostanie I to pierwsza, o której wie moja szefowa - więc też inaczej. Ogólnie dużo się dzieje u nas też w innych obszarach więc uwaga jest ciut rozproszona.
Natomiast też szczerze myślę o spotkaniu z psychologiem. Bo boję się trochę wybiegać do przodu, z drugiej strony aż mnie nosi by popatrzeć na wózki, łóżeczka i inne - by nie zapeszyć, a FB i instagram już odkryły więc reklamy mnie atakują...Dziewczynka lubi tę wiadomość
🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
4 zarodki - 1 prawidłowy
03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty -
Emfanka wrote:Chyba najbardziej świadoma. Co do spokoju, mam lepsze i gorsze dni, ale jak się okazuje, wyniki mamy na razie najlepsze z tych 3. I niech tak zostanie I to pierwsza, o której wie moja szefowa - więc też inaczej. Ogólnie dużo się dzieje u nas też w innych obszarach więc uwaga jest ciut rozproszona.
Natomiast też szczerze myślę o spotkaniu z psychologiem. Bo boję się trochę wybiegać do przodu, z drugiej strony aż mnie nosi by popatrzeć na wózki, łóżeczka i inne - by nie zapeszyć, a FB i instagram już odkryły więc reklamy mnie atakują...
To się zgadza 🙂 Zobaczymy jak będzie u mnie .Co do psychologa bardzo polecam tylko poszukać faktycznie takiego sprawdzonego wcześniej trafiłam na takich, szkoda gadać 🙄 sama chodzę jesteśmy tylko ludźmi ile może udźwignąć jedna osoba . -
Sukienka wrote:OlgaW co do basenu to wszystko jest niestety bardzo indywidualne mi to doc B tłumaczył ma zasadzie diety i endometriozy .Ma pacjentki którym dieta keto pomaga przy endometriozie do tego stopnia , że widać zmiany w USG w postaci np zmniejszającego się rozmiaru torbieli ,ale ogólnie nie jest aż tak polecana przez dietetyków trzeba wszystko dostosować niestety pod siebie.
Dzięki i zgadzam się z tym w 100% .Zobaczę czy basen będzie mi służył . -
Emfanka wrote:Chyba najbardziej świadoma. Co do spokoju, mam lepsze i gorsze dni, ale jak się okazuje, wyniki mamy na razie najlepsze z tych 3. I niech tak zostanie I to pierwsza, o której wie moja szefowa - więc też inaczej. Ogólnie dużo się dzieje u nas też w innych obszarach więc uwaga jest ciut rozproszona.
Natomiast też szczerze myślę o spotkaniu z psychologiem. Bo boję się trochę wybiegać do przodu, z drugiej strony aż mnie nosi by popatrzeć na wózki, łóżeczka i inne - by nie zapeszyć, a FB i instagram już odkryły więc reklamy mnie atakują... -
Bezova wrote:Emfanka po dobrej informacji od embriologia jak wyglądają kolejne kroki? Wiesz już kiedy możesz przyjść na wizytę i przygotowywać się do transferu?
Edit: Jestem po telefonie - mam przyjść w 2 połowie cyklu ok 20 dnia - bez żadnych badań
Ogólnie już w dniu punkcji dostałam informację kiedy mam przyjść wstępnie - między 10-14 lutego. Umówiłam się na 10, ponieważ mam delegację w tym właśnie tygodniu.
Chcę jeszcze potwierdzić w tym tygodniu, czy mogę przyjść w 16 dniu cyklu czy może w 20. ZobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 11:00
Bezova lubi tę wiadomość
🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
4 zarodki - 1 prawidłowy
Natomiast też szczerze myślę o spotkaniu z psychologiem. Bo boję się trochę wybiegać do przodu, z drugiej strony aż mnie nosi by popatrzeć na wózki, łóżeczka i inne - by nie zapeszyć, a FB i instagram już odkryły więc reklamy mnie atakują...
Teraz jest możliwość na każdym etapie ivf mnie się doc pytał czy potrzebujemy rozmowy .Czasami warto to są takie emocje ,oczywiście indywidualnie według uważania.Sukienka lubi tę wiadomość
-
Manka wrote:Teraz jest możliwość na każdym etapie ivf mnie się doc pytał czy potrzebujemy rozmowy .Czasami warto to są takie emocje ,oczywiście indywidualnie według uważania.
Ja byłam na jednej rozmowie jak ktoś czuje potrzebę to uważam, że warto tym bardziej , że Panie psycholog mają podejście bo z tym jak któraś już napisała bywa bardzo różnie. -
Sukienka wrote:Wiecie może gdzie najtaniej dostanę prolutex?
Ja korzystam ze strony gdzie po lek - ale ogólnie leki do IVF kupowałam na Polnej -🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
4 zarodki - 1 prawidłowy
03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty