Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynka wrote:Ja jestem zadowolona z doc Paśnika chociaż ostatnio słuchać coraz więcej na nie ,ale według mnie jest bardzo konkretny jak czegoś nie trzeba to nie zapisuje a jednak leczenie immunologiczne to nie witaminy .
To prawda, mi na tą chwilę niestety nie pomógł i coraz więcej osób jest nie zadowolonychStarania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji ⏳️ -
Patisonek 25 wrote:To prawda, mi na tą chwilę niestety nie pomógł i coraz więcej osób jest nie zadowolonych
Ja myślę, że immunologia jest jeszcze mało poznanym tematem w niepłodności i każdy bardziej opiera się na własnych doświadczeniach brak jednoznacznych wytycznych , ścieżek postępowania.Doc jednak ma bardzo duże doświadczenie zobaczymy .Z ta immunologią trochę mam wrażenie podobnie jak z endometriozą ostatnio jest coraz więcej specjalistów którzy nagle stają się autorytetami w tej dziedzinieewelina_30, Patisonek 25 lubią tę wiadomość
-
Dziewczynka wrote:Ja myślę, że immunologia jest jeszcze mało poznanym tematem w niepłodności i każdy bardziej opiera się na własnych doświadczeniach brak jednoznacznych wytycznych , ścieżek postępowania.Doc jednak ma bardzo duże doświadczenie zobaczymy .Z ta immunologią trochę mam wrażenie podobnie jak z endometriozą ostatnio jest coraz więcej specjalistów którzy nagle stają się autorytetami w tej dziedzinie
Zobaczymy, czy też kolejne leczenie przyniesie u nas skutek. Trochę mam wrażenie że odbijam się od ściany bo skoro cross jest wysoki a immunosupresja go podniosła to może problem jest gdzieś indziej. Problem też robi się coraz większy i lekarze są bardzo oblegani ale do czasu kiedy nie dotyczyło to nas to się nawet specjalnie tym nie interesowałam.Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
ewelina_30 wrote:Zaczynam stymulację 💪
Powodzenia🤞 jakie leki dostałaś?Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Patisonek 25 wrote:Zobaczymy, czy też kolejne leczenie przyniesie u nas skutek. Trochę mam wrażenie że odbijam się od ściany bo skoro cross jest wysoki a immunosupresja go podniosła to może problem jest gdzieś indziej. Problem też robi się coraz większy i lekarze są bardzo oblegani ale do czasu kiedy nie dotyczyło to nas to się nawet specjalnie tym nie interesowałam.
Kiedyś dość mocno chorowałam i spędziłam długie tygodnie w szpitalu i jak mi jeden z lekarzy powiedział diagnostyka i leczenie chorób w tym przewlekłych wymaga dużo spokoju i cierpliwości 🙈 niestety my pacjenci chcemy wszystko na już leki też mają działać natychmiast ile ja z tym walczyłam 🙈 .Czasami dopiero zamiana na inny pomoże ,albo inne dawki obu u Ciebie tym razem leczenie przyniosło zamierzony efekt✊💪 .Sama miałam taką sytuację, że dopiero trzecie podejście do terapii i ustawienie leków dało efekty.Patisonek 25 lubi tę wiadomość
-
Patisonek 25 wrote:Powodzenia🤞 jakie leki dostałaś?
Puregon ,Orgalutran i ostatnie kilka dni Mensinorm przy pierwszej procedurze w innym miejscu miałam dużo pęcherzyków ,ale ostatecznie tylko jeden zarodekPatisonek 25 lubi tę wiadomość
1ivf 16 pobranych 10 ( gonapeptyl ,puregon )zapłodnionych 1 zarodek
Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
2ivf 12 pobranych 9 zapłodnionych( puregon ,mensinorm ,orgalutran )
5❄️ -
Dziewczynka wrote:Kiedyś dość mocno chorowałam i spędziłam długie tygodnie w szpitalu i jak mi jeden z lekarzy powiedział diagnostyka i leczenie chorób w tym przewlekłych wymaga dużo spokoju i cierpliwości 🙈 niestety my pacjenci chcemy wszystko na już leki też mają działać natychmiast ile ja z tym walczyłam 🙈 .Czasami dopiero zamiana na inny pomoże ,albo inne dawki obu u Ciebie tym razem leczenie przyniosło zamierzony efekt✊💪 .Sama miałam taką sytuację, że dopiero trzecie podejście do terapii i ustawienie leków dało efekty.
To prawda my chcemy wszystko najlepiej na już 🫣🤭 teraz mam wydłużoną immunosupresję ale dopiero będę ją miała cykl przed transferem. Na razie muszę się umówić na rozpisanie stymulacji, ciekawe jak będę na nie reagowała. Tym razem staram się za dużo nie myśleć bo u poprzedniego lekarza za bardzo się nakręcałam. Za Ciebie też trzymam kciuki , daj znać jak będziesz po wizycie jaki dalszy plan.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 08:43
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
ewelina_30 wrote:Puregon ,Orgalutran i ostatnie kilka dni Mensinorm przy pierwszej procedurze w innym miejscu miałam dużo pęcherzyków ,ale ostatecznie tylko jeden zarodek
Trzymam kciuki za dużo dojrzałych pęcherzyków i zarodki. Kiedy kolejna wizyta? Jak długo masz brać zastrzyki i od kiedy? Ja się dzisiaj zapisałam na rozpisanie stymulacji 🫣🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 09:23
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
ewelina_30 wrote:Zaczynam stymulację 💪
Powodzenia!!!!
Ja w poniedziałek wizyta i informacja co dalej - kiedy transfer.... chyba zaczynam się tym stresować.
Ogólnie u mnie wyszły w tej stymulacji miałam lepsze wynikiNa tych samych lekach
OlgaW lubi tę wiadomość
🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
06.2022 💉 IVF krótki protokół
2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌
08.2022 💉 IVF krótki protokół
4 zarodki - 1 prawidłowy
Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami
04.2023 transfer nieudany 💔
08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty
Zmiana kliniki
01.2025 💉 IVF krótki protokół
5 zarodków -
Patisonek 25 wrote:Trzymam kciuki za dużo dojrzałych pęcherzyków i zarodki. Kiedy kolejna wizyta? Jak długo masz brać zastrzyki i od kiedy? Ja się dzisiaj zapisałam na rozpisanie stymulacji 🫣🤭
Ja mam teraz pierwszą wizytę w czwartek ,stymulację zaczynam od 4 dnia cyklu ,ale doc jeszcze raz kazał mi zbadać progesteron przed rozpoczęciem brania zastrzyków i wstępnie wyjdzie 11 / 12/13 dni ,ale ostatecznie będziemy na bieżąco decydować ostatnio miałam hiperstymulacje leżałam pod kroplówkami z albuminy i teraz od początku mam zaleconą diete ,picie itd zobaczymy lekki stres mam bo po raz drugi nie chce tego przechodzić 🙈
Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
5❄️ -
Emfanka wrote:Powodzenia!!!!
Ja w poniedziałek wizyta i informacja co dalej - kiedy transfer.... chyba zaczynam się tym stresować.
Ogólnie u mnie wyszły w tej stymulacji miałam lepsze wynikiNa tych samych lekach
Sama się lekko stresuje więc nie napiszę aby się nie stresować.🙈
Kciuki za wizytę ✊1ivf 16 pobranych 10 ( gonapeptyl ,puregon )zapłodnionych 1 zarodek
Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
5❄️ -
ewelina_30 wrote:Ja mam teraz pierwszą wizytę w czwartek ,stymulację zaczynam od 4 dnia cyklu ,ale doc jeszcze raz kazał mi zbadać progesteron przed rozpoczęciem brania zastrzyków i wstępnie wyjdzie 11 / 12/13 dni ,ale ostatecznie będziemy na bieżąco decydować ostatnio miałam hiperstymulacje leżałam pod kroplówkami z albuminy i teraz od początku mam zaleconą diete ,picie itd zobaczymy lekki stres mam bo po raz drugi nie chce tego przechodzić 🙈
Daj znać po wizycie. Mam nadzieję że tym razem obejdzie się bez hiperstymulacji. Jakie miałaś objawy przy tym?Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Patisonek 25 wrote:Daj znać po wizycie. Mam nadzieję że tym razem obejdzie się bez hiperstymulacji. Jakie miałaś objawy przy tym?
Ojej u mnie były duszności ogólnie mam powiedziane , że jak sytuacja się powtórzy i w zależności jak będzie to doc mnie przekaże na kilka dni obserwacji na oddział.Niestety tego do końca nie da się przewidzieć oczywiście są czynniki ryzyka itd ,ale to wszystko zależy tak naprawdę od reakcji danego organizmu .Doc mi mówił , że czasami przy znacznej odpowiedzi jajników na stymulację gdzie by się wydawało , że to ryzyko hiperstymulacje jest duże nie dochodzi do tego a u pacjentek przy umiarkowanej odpowiedzi jajników na stymulację dochodzi do hiperstymulacji jest to niestety proces złożony .1ivf 16 pobranych 10 ( gonapeptyl ,puregon )zapłodnionych 1 zarodek
Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
5❄️ -
ewelina_30 wrote:Ojej u mnie były duszności ogólnie mam powiedziane , że jak sytuacja się powtórzy i w zależności jak będzie to doc mnie przekaże na kilka dni obserwacji na oddział.Niestety tego do końca nie da się przewidzieć oczywiście są czynniki ryzyka itd ,ale to wszystko zależy tak naprawdę od reakcji danego organizmu .Doc mi mówił , że czasami przy znacznej odpowiedzi jajników na stymulację gdzie by się wydawało , że to ryzyko hiperstymulacje jest duże nie dochodzi do tego a u pacjentek przy umiarkowanej odpowiedzi jajników na stymulację dochodzi do hiperstymulacji jest to niestety proces złożony .
Oj to brzmi poważnie ale wtedy pisałaś do niego i doc jakoś reagował czy od razu jechałaś na sor?Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Patisonek 25 wrote:Oj to brzmi poważnie ale wtedy pisałaś do niego i doc jakoś reagował czy od razu jechałaś na sor?
Pierwsza stymulacja była w innej klinice .1ivf 16 pobranych 10 ( gonapeptyl ,puregon )zapłodnionych 1 zarodek
Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
5❄️ -
ewelina_30 wrote:Pierwsza stymulacja była w innej klinice .
RozumiemStarania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Patisonek 25 wrote:Rozumiem
Ale tym się na zapas nie przejmuj.Kolezanka co się leczy u doc miała ryzyko hiperstymulacji ostatecznie nie doszło miała kontrole USG jajników u doc po wszystko wiedziała co robić w razie w więc spokojnie.Patisonek 25 lubi tę wiadomość
Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
5❄️