Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Maja93 wrote:Sukienka ja zamawiam na Doz albo kupuje w Gemini na szczęście to moje ostatnie tygodnie mam skończony 10 tc i będziemy odstawiać na kolejnej wizycie.
Dzięki 🙂IVF 2024 .
4 ❄️❄️❄️❄️
1 transfer bhcg 0,2
2 transfer bhcg 330 ,720 ,1629 .
19.02.2025 jest ♥️ -
Martulek jak jeszcze wchodzisz to zamelduj się co tam i Ciebie i Emilki gotowe jesteście ? To już coraz bliżej 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 19:58
2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️ -
Sukienka wrote:Jeszcze mam ostatnie pytanie do pacjentek doc B wiecie może jakie doktor ma zdanie na temat badań Nifty itd ?
Dziękuję i życzę miłego weekendu 🙂
Doc mi mówił , że na chwilę obecną nie na badań naukowych statystyk potwierdzających, że dzieci urodzone z procedury ivf są obarczone większym ryzykiem wad genetycznych niż poczęte naturalnie ALE u par które zmagają się z niepłodnością statystycznie jest zwiększony odsetek w porównaniu z parami zdrowymi urodzenia dziecka z wadą tutaj tyczy się wad rozwojowych, ,letalnych w trakcie trwania ciąży ,genetycznych , także nie sam sposób zapłodnienia jak ivf ,ale problem niepłodności jest tym "haczykiem" .Doc rekomenduje wykonane nanue takich badań jak Nifty Pro ,Sanco itd .Sukienka lubi tę wiadomość
-
Manka wrote:Doc mi mówił , że na chwilę obecną nie na badań naukowych statystyk potwierdzających, że dzieci urodzone z procedury ivf są obarczone większym ryzykiem wad genetycznych niż poczęte naturalnie ALE u par które zmagają się z niepłodnością statystycznie jest zwiększony odsetek w porównaniu z parami zdrowymi urodzenia dziecka z wadą tutaj tyczy się wad rozwojowych, ,letalnych w trakcie trwania ciąży ,genetycznych , także nie sam sposób zapłodnienia jak ivf ,ale problem niepłodności jest tym "haczykiem" .Doc rekomenduje wykonane nanue takich badań jak Nifty Pro ,Sanco itd .
Dziękuję 🙂 Jak wszystko dalej będzie dobrze to z pewnością zrobimy .IVF 2024 .
4 ❄️❄️❄️❄️
1 transfer bhcg 0,2
2 transfer bhcg 330 ,720 ,1629 .
19.02.2025 jest ♥️ -
Sukienka wrote:Jeszcze mam ostatnie pytanie do pacjentek doc B wiecie może jakie doktor ma zdanie na temat badań Nifty itd ?
Dziękuję i życzę miłego weekendu 🙂
Również robiliśmy w piątek przyszły wyniki zdrowy synek 💙Emfanka, Dziewczynka, OlgaW, Manka, ewelina_30 lubią tę wiadomość
-
Dominikaaa wrote:Martulek jak jeszcze wchodzisz to zamelduj się co tam i Ciebie i Emilki gotowe jesteście ? To już coraz bliżej 😘
Hej 😘 we wtorek mam lekarza. To już 35 tc ❤️ chodzę jak pingwin 🐧 na razie wszystko oki 😍 buziaki dla wszystkichEmfanka, Dziewczynka, Bezova, Manka, Dominikaaa, ewelina_30 lubią tę wiadomość
2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Dziewczynka wrote:Patisonek25 Ty już jesteś po rozpisaniu stymulacji czy dopiero teraz będziesz miała?
Czekam na 🐒 i będę się umawiać dopiero na rozpisanie stymulacji. A jak u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 13:10
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji ⏳️ -
Dziewczynka wrote:Ja mam w przyszłym tygodniu wizytę klasyfikacyjną 🙂
No to na tej wizycie będziesz miała pobieraną krew na wirusowki, plus wymaz na chlamydię i biocenozę oraz partner krew oraz mocz i się umówi na bad nasienia. Ci tam na wizycie u immunologa? Dostałaś jakieś zalecenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 16:20
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Patisonek 25 wrote:No to na tej wizycie będziesz miała pobieraną krew na wirusowki, plus wymaz na chlamydię i biocenozę oraz partner krew oraz mocz i się umówi na bad nasienia. Ci tam na wizycie u immunologa? Dostałaś jakieś zalecenia?
Dziękuję.
Wstępnie nam zalecony steryd plquenil,acard i clexane ,ale dawka 0,8 i później z kontrolą Anty -Xa u mnie głównym problemem są wysokie przeciwciała w zespole antyfosfolipidowym i dodatnie ANA w kierunku tocznia układowego,trochę się zmartwiłam tym jeszcze się zapytam docenta B .Immunolog powiedział, że niestety ciąża może być tym ogniwem zapalnym albo okres po do ścisłej obserwacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 06:07
-
Dziewczynka wrote:Dziękuję.
Wstępnie nam zalecony steryd acard i clexane ,ale dawka 0,8 i później z kontrolą Anty -Xa u mnie głównym problemem są wysokie przeciwciała w zespole antyfosfolipidowym i dodatnie ANA w kierunku tocznia układowego,trochę się zmartwiłam tym jeszcze się zapytam docenta B .Immunolog powiedział, że niestety ciąża może być tym ogniwem zapalnym albo okres po do ścisłej obserwacji.
Kurcze mam nadzieję że dojdziecie do tego żeby się Wam udało 🤞 doc na pewno się zastosuje do zaleceń immunologaDziewczynka lubi tę wiadomość
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Patisonek 25 wrote:Kurcze mam nadzieję że dojdziecie do tego żeby się Wam udało 🤞 doc na pewno się zastosuje do zaleceń immunologa
Ja jestem zadowolona z doc Paśnika chociaż ostatnio słuchać coraz więcej na nie ,ale według mnie jest bardzo konkretny jak czegoś nie trzeba to nie zapisuje a jednak leczenie immunologiczne to nie witaminy .Patisonek 25 lubi tę wiadomość
-
Martulek wrote:Hej 😘 we wtorek mam lekarza. To już 35 tc ❤️ chodzę jak pingwin 🐧 na razie wszystko oki 😍 buziaki dla wszystkich
Ojej to już coraz bliżej 😘 co do chodzenia jak pingwin jeny w ciąży z dziewczynkami na końcówce już miałam taki brzuch , że myślałam o kulaniu z łóżka aby wstać 🤣2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️