X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • ewelina_30 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LoliM wrote:
    Super, dziękuję za odpowiedź :)

Tak też mogą się zdarzyć wizyty zastępcze z innym lekarzem u mnie był również dr Trzciński bardzo spoko lekarz ,ale głównie jest się prowadzonym przez jednego lekarza .

LoliM lubi tę wiadomość

1ivf 16 pobranych 10 ( gonapeptyl ,puregon )zapłodnionych 1 zarodek
    Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
    2ivf 12 pobranych 9 zapłodnionych( puregon ,mensinorm ,orgalutran )
    5❄️
  • frankapzn Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki rozumiem,czyli na początku żeby dostać sie do Docenta należy prywatnie umówić się na ul. Ułańską?

Ona :35 🧡Hashimoto,adeno,mieśniak, mthfr oraz pai, KIR AA NK 44% AMH 23'-2,8 24' -2,1 25'-3,6?
    Kariotyp ok On: 39 🧡obniżone parametry nasienia
    Kariotypy ok AZF/CFTR ok
    Starania od 2019 , 1 poronienie
    grudzień 2023 I procedura , brak zarodków 😭
    maj 2024 II procedura
    2 ❄️❄️4AB ,4BC
    08/24 FET 4 AB
    beta 7,3 (6dpt) 14,4 (8dpt) 12 (10 dpt)😿💔
    02.25FET ( z zaleceniami immuno) :( beta 0 ;(

Wysłany: 18 lutego, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frankapzn wrote:
    Oki rozumiem,czyli na początku żeby dostać sie do Docenta należy prywatnie umówić się na ul. Ułańską?

Co do godzin monitoringów czy wizyt na Polnej to są do godziny do południa.Jeżeli chodzi o wizytę to kwestia Ułańskiej jest na plus pod względem godzin 13 ,20 ,21 ,16 itd jeżeli byś chciała na Polnej to są to godziny do południa . Możesz również się umówić bezpośrednio na Polną jeżeli chodzi o klasyfikacje i tematy ivf ,ale tutaj kwestia godziny .Jednak osobiście również polecam na Ułańskiej sama byłam i teraz już chodzę tylko na Polną

frankapzn lubi tę wiadomość

Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
    5❄️
  • ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Polnej wszyscy są bardzo mili i pomocni jeżeli chodzi o prowadzenie samej stymulacji to dobre efekty również mają Panie doktor ,ale jeżeli jesteś pacjentką która wymaga prowadzenie interdyscyplinarnego czyli krótko mówiąc przyjmujesz te 12 /15 tabletek dziennie to doc B spora część lekarzy poprostu każe odstawić leki a doc jednak podchodzi to tego ostrożnie i poprostu wie jak prowadzić pacjentki z dużą ilością leków.

• LoliM Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_30 wrote:
    Tak też mogą się zdarzyć wizyty zastępcze z innym lekarzem u mnie był również dr Trzciński bardzo spoko lekarz ,ale głównie jest się prowadzonym przez jednego lekarza .

To dla mnie nie problem, mi bardzo zależy na kontakcie z lekarzem, bo teraz zostałam zdana sama na siebie i nie wiem co robić, bo nie ma wgl kontaktu z lekarzem :( a sytuacja przykra, bo drugi raz ciąża biochemiczna

✖️oligozoospermia ciężka ⭢ suplementacja ⭢ poprawa
    ✖️fragmentacja 30 % ⭢ 12%

✖️KIR Bx: ➕2DS2; ➖2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Allo 27,6%

☑️ AMH 2,38 / jajowody drożne / ANA 2, ANA3 / homocysteina 3,8 /białko S i C / gen V i gen II / zapalenie endometrium wyleczone 2/10

IVF I mamy: ❄️5.1.1❄️5.1.1❄️5.1.1❄️6.2.1❄️4.1.1❄️4.1.1

✖️02.09.24 transfer pgta 5.1.1 💔 (cs: encorton 5 mg, clexane, prolutex, duphaston)

Doc Paśnik / dr Jarosz ( działamy wg zaleceń dr Jarosz 🙏)

11.24 Cross match 38.3% ⭢ immunosupresja equroal + encorton

✖️02.01.25 transfer pgta 4.1.1 cb 4 + 6💔 (cs: atosiban, accofil, relanium, clexane, encorton 5 mg, prolutex, duphaston, Bryophyllum)

✖️ 05.02.25 transfer 5.1.1 cb 4+3 💔(cs: accofil, relanium, clexane, encorton 10 mg, prolutex, duphaston, Bryophyllum)

Wysłany: 19 lutego, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LoliM wrote:
    To dla mnie nie problem, mi bardzo zależy na kontakcie z lekarzem, bo teraz zostałam zdana sama na siebie i nie wiem co robić, bo nie ma wgl kontaktu z lekarzem :( a sytuacja przykra, bo drugi raz ciąża biochemiczna

Jeżeli chodzi o kontakt to nie mam się do czego doczepić tym bardziej w sytuacjach awaryjnych to ten kontakt jest bardzo szybki .

Ps : dostaliśmy informację mamy 5 zarodków

LoliM, Patisonek 25, Emfanka, OlgaW, Dziewczynka, Bezova lubią tę wiadomość

Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
    5❄️
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LoliM wrote:

W takiej sytuacji doc na pewno nie zostawił by Cię na lodzie i bez odpowiedzi. Bardzo mi przykro kochana 🫂 sama niestety przechodziłam przez to.
    Powtarzałaś może cross-match po immunosupresji?
    U mnie było tak że nie udało się w tych 3 cyklach i P kazał powtórzyć to cross wzrósł z 33.2 do 60.5 także przed transferem też czeka mnie kolejna immunosupresja przez 21 dni.

Ewelina_30 ładny wynik 💪🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 09:35

LoliM lubi tę wiadomość

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji ⏳️

Wysłany: 19 lutego, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LoliM wrote:

Ja wiem , że w Medart mają dużo pacjentów itd ,ale według mnie powinni jakoś to zmienić.Kontakt z dr K jest praktycznie zerowy ja nie wiedziałam co mam robić albo czekać miesiąc za wizytą u doktor inny lekarz też przykre było , że z innymi pacjentkami ma kontakt stały 🤷 ,ale było minęło .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 09:16

Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
    5❄️
  • LoliM Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę konsultować się z docentem, myślę o histeroskopii z powtórną biopsją. Histeroskopii nigdy nie miałam. A jeśli chodzi o powtórkę cross match jestem pod opieką dr Jarosz i z nią już mam ustalony plan, że powtórzę w marcu wraz z cytokinami. Musi upłynąć conajmniej miesiąc, żeby móc wykonać badanie cytokin więc odrazu zrobię oba badania.

Dziękuję dziewczyny za wsparcie ❤️ to jest bardzo przykre, bo 14 lutego wysłałam badanie ze spadkowa beta, zapytałam o tą histeroskopie oraz o badania immunologiczne, czy Pani dr akceptuje taki plan a do tej pory zero odzewu…
    Bardzo liczę na docenta, może on zauważy / zleci coś czego do tej pory nie było :)

Allo 27,6%

☑️ AMH 2,38 / jajowody drożne / ANA 2, ANA3 / homocysteina 3,8 /białko S i C / gen V i gen II / zapalenie endometrium wyleczone 2/10

✖️02.09.24 transfer pgta 5.1.1 💔 (cs: encorton 5 mg, clexane, prolutex, duphaston)

✖️02.01.25 transfer pgta 4.1.1 cb 4 + 6💔 (cs: atosiban, accofil, relanium, clexane, encorton 5 mg, prolutex, duphaston, Bryophyllum)

✖️ 05.02.25 transfer 5.1.1 cb 4+3 💔(cs: accofil, relanium, clexane, encorton 10 mg, prolutex, duphaston, Bryophyllum)
  • LoliM Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina gratuluję zarodków ❤️

ewelina_30 lubi tę wiadomość

Allo 27,6%

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LoliM wrote:
    Będę konsultować się z docentem, myślę o histeroskopii z powtórną biopsją. Histeroskopii nigdy nie miałam. A jeśli chodzi o powtórkę cross match jestem pod opieką dr Jarosz i z nią już mam ustalony plan, że powtórzę w marcu wraz z cytokinami. Musi upłynąć conajmniej miesiąc, żeby móc wykonać badanie cytokin więc odrazu zrobię oba badania.

Dziękuję dziewczyny za wsparcie ❤️ to jest bardzo przykre, bo 14 lutego wysłałam badanie ze spadkowa beta, zapytałam o tą histeroskopie oraz o badania immunologiczne, czy Pani dr akceptuje taki plan a do tej pory zero odzewu…
    Bardzo liczę na docenta, może on zauważy / zleci coś czego do tej pory nie było :)

Powtórz koniecznie bo mi Paśnik mówił że może być infekcja bezobjawowa a cross wzrośnie, nie wiadomo jak u Ciebie. Mój przypadek jest taki że immunosupresja najwyraźniej nie pomogła.

Może ponaglij pytanie do lekarza ? Chociaż ja na początku jak zmieniałam lekarza stałam nad wyborem MedArtu dr.K i CM Ułańska doc M.B ale ostatecznie wybrałam doc.M.Brązerta poczytałam i znalazłam kilka nie fajnych opinii o Medart.

Trzymaj się kochana 🥰 doc na pewno coś zaradzi 💪

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji ⏳️
  • frankapzn Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za informację Dziewczyny, muszę zacząć działać...boje się koleje 3 stymulacji i koleje porażki jeśli chodzi o zarodki . Wbrew pozorom nasze wyniki (raporty pobrania komórek i plemników nie wyglądają tragicznie ) nie wiem o co chodzi...może coś nie tak z embriologami

Ona :35 🧡Hashimoto,adeno,mieśniak, mthfr oraz pai, KIR AA NK 44% AMH 23'-2,8 24' -2,1 25'-3,6?
    Kariotypy ok AZF/CFTR ok
    maj 2024 II procedura
    2 ❄️❄️4AB ,4BC
    08/24 FET 4 AB

Wysłany: 19 lutego, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frankapzn wrote:
    Dziękuję za informację Dziewczyny, muszę zacząć działać...boje się koleje 3 stymulacji i koleje porażki jeśli chodzi o zarodki . Wbrew pozorom nasze wyniki (raporty pobrania komórek i plemników nie wyglądają tragicznie ) nie wiem o co chodzi...może coś nie tak z embriologami

Wiem , że zawsze chcemy znaleźć odpowiedź dlaczego sama tak pytałam .Jeżeli chodzi o sam aspekt embriologów to akurat w klinice pastelova jest dość dobry czasami stymulację poprostu nie wychodzą każdy cykl stymulacyjny jest inny u mnie w Medart na 16 komórek 1 zarodek teraz 12 komórek 5 zarodków podejrzewam , że u mnie to była kwestia przestymulowania miałam zdecydowanie większe dawki i też praca embriologów była lepsza . Jesteś pod opieką jakiegoś dietetyka? Sama teraz byłam i miałam dobrane suplementy i dietę .

Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
    5❄️
  • Dziewczynka Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LoliM wrote:

Myślę, że histeroskopia to dobry pomysł np polipowate endometrium może być przyczyną niepowodzeń w tym , że zarodek nie może się dalej rozwijać.Adenomioza doc B mi mówił , że jeżeli jest w macicy czy endometrioza która się rozrasta na macicę a nie wszystko widać w obrazie USG zmienia bardzo środowisko endometrium co też może być przyczyną niepowodzeń implantacji czy ciąż biochemicznych.

• LoliM Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Powtórz koniecznie bo mi Paśnik mówił że może być infekcja bezobjawowa a cross wzrośnie, nie wiadomo jak u Ciebie. Mój przypadek jest taki że immunosupresja najwyraźniej nie pomogła.

Może ponaglij pytanie do lekarza ? Chociaż ja na początku jak zmieniałam lekarza stałam nad wyborem MedArtu dr.K i CM Ułańska doc M.B ale ostatecznie wybrałam doc.M.Brązerta poczytałam i znalazłam kilka nie fajnych opinii o Medart.

Trzymaj się kochana 🥰 doc na pewno coś zaradzi 💪

Dziękuję kochana za pomoc ❤️

Na pewno powtórzę, został nam ostatni cykl na immunosupresji, spróbujemy naturalnie może wydarzy się cud :) zastanawiam się nad miesiącem przerwy od badań, od jeżdżenia do kliniki, od in vitro. Chyba za dużo dał nam popalić ten początek roku i głowa musi odpocząć ale z drugiej strony szkoda czasu…
    Zobaczymy co powie docent, może natchnie mnie nowa energia i nadzieja, że to kiedyś się uda ❤️

Allo 27,6%

• LoliM Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka wrote:
    Myślę, że histeroskopia to dobry pomysł np polipowate endometrium może być przyczyną niepowodzeń w tym , że zarodek nie może się dalej rozwijać.Adenomioza doc B mi mówił , że jeżeli jest w macicy czy endometrioza która się rozrasta na macicę a nie wszystko widać w obrazie USG zmienia bardzo środowisko endometrium co też może być przyczyną niepowodzeń implantacji czy ciąż biochemicznych.

No i właśnie w tym kontekście myślę o tym badaniu…może coś wyjaśni i znajdzie się przyczyna moich niepowodzeń…

Allo 27,6%

• frankapzn Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LoliM wrote:

Na pewno powtórzę, został nam ostatni cykl na immunosupresji, spróbujemy naturalnie może wydarzy się cud :) zastanawiam się nad miesiącem przerwy od badań, od jeżdżenia do kliniki, od in vitro. Chyba za dużo dał nam popalić ten początek roku i głowa musi odpocząć ale z drugiej strony szkoda czasu…
    Zobaczymy co powie docent, może natchnie mnie nowa energia i nadzieja, że to kiedyś się uda ❤️
    Koniecznie daj znać co stwierdził doc.😌 Dużo siły 💪💪

LoliM lubi tę wiadomość

Kariotypy ok AZF/CFTR ok
    maj 2024 II procedura
    2 ❄️❄️4AB ,4BC
    08/24 FET 4 AB
  • LoliM Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frankapzn wrote:
    Koniecznie daj znać co stwierdził doc.😌 Dużo siły 💪💪

Dziękuję ❤️

Allo 27,6%

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LoliM wrote:

Takie świeże spojrzenie lekarza myślę że też dużo pomoże a lekarz na pewno znajdzie na Was pomysł wierzę że Wam się uda ❤️
    My mamy odpoczynek od starań od zeszłego roku w zasadzie i szczerze mówiąc taka przerwa dobrze robi na głowę więc osobiście bym się nie zastanawiała będąc na Twoim miejscu, sama przeżyłam biochemy i to też bardzo wpływa na psychikę 🫂

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji ⏳️
  • Dziewczynka Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LoliM wrote:
    No i właśnie w tym kontekście myślę o tym badaniu…może coś wyjaśni i znajdzie się przyczyna moich niepowodzeń…

Trzymam kciuki ✊.Niestety czasami trzeba gdzieś bardzo głęboko poszukać źródła a i to nie zawsze się udaje .
    U mnie już też sporo diagnostyki defakto docent jest moim 5 lekarzem tylko od endometriozy trzymam się jednego w końcu mnie wyprowadził na prostą.

‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ