Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Sukienka wrote:Raz jeszcze dziękuję.To spokojnie czekam 🙂 Mam uraz do leków i połykania tym bardziej jak są większe kapsułki 🙈
Swoją drogą też mam z tym problem 🙈 Jak widzę te olbrzymie kapsułki od tych wszystkich suplementów to albo kupuje w proszku albo pytam moją dietetyk czy są zamienniki na mikro kapsułki 🙈. Jedną dwie jeszcze przeboleje ,ale jak trzeba podbić dawkę i wychodzi po kilka dziennie to no nie 🙈 -
Dziewczynka wrote:Swoją drogą też mam z tym problem 🙈 Jak widzę te olbrzymie kapsułki od tych wszystkich suplementów to albo kupuje w proszku albo pytam moją dietetyk czy są zamienniki na mikro kapsułki 🙈. Jedną dwie jeszcze przeboleje ,ale jak trzeba podbić dawkę i wychodzi po kilka dziennie to no nie 🙈
Ja mam taki uraz po antybiotyku Duomox do dzisiaj jak widzę to albo ma połowę robię raz prosiłam lekarza czy jest to samo w formie quicktab do rozpuszczenia.Dziewczynka lubi tę wiadomość
IVF 2024 .
4 ❄️❄️❄️❄️
1 transfer bhcg 0,2
2 transfer bhcg 330 ,720 ,1629 .
19.02.2025 jest ♥️ -
Mama_Hani wrote:Dobry wieczór.
Czy któraś z dziewczyn jest mi w stanie napisać czy na podpisanie dokumentów do procedury ivf trzeba się umawiać telefonicznie ? Zapomniałam dopytać.
Z góry dziękuję 🙂
Nie .Od pon do sob w godzinach pracy bez umawianie.IVF 2024 .
4 ❄️❄️❄️❄️
1 transfer bhcg 0,2
2 transfer bhcg 330 ,720 ,1629 .
19.02.2025 jest ♥️ -
Dziewczynka wrote:Ewelina -30 jak się czujesz?
Całkiem dobrze. Mam plamienia i czuje, że idzie miesiączka dziś albo jutro tym razem w 99,9 % hiperstymulacja mnie ominie 🙂Dziewczynka lubi tę wiadomość
1ivf 16 pobranych 10 ( gonapeptyl ,puregon )zapłodnionych 1 zarodek
Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
2ivf 12 pobranych 9 zapłodnionych( puregon ,mensinorm ,orgalutran )
5❄️ -
Potrzebuję porady, za mną 2 nieduane procedury, w klinice Pastelova... trochę jestem zawiedziona tą kliniką 🥺 myślę o zmianie kliniki na Polna ? Jak wygląda tu z terminami? Jakiego lekarza polecacie i czy akceptuja tutaj immunologię? Jak się w ogóle do tego zabrać żeby przejść do tej kliniki...jestem w rozpsyce, proszę o podpowiedź 🥺🥺🥺
Ona :35 🧡Hashimoto,adeno,mieśniak, mthfr oraz pai, KIR AA NK 44% AMH 23'-2,8 24' -2,1 25'-3,6?
Kariotyp ok On: 39 🧡obniżone parametry nasienia
Kariotypy ok AZF/CFTR ok
Starania od 2019 , 1 poronienie
grudzień 2023 I procedura , brak zarodków 😭
maj 2024 II procedura
2 ❄️❄️4AB ,4BC
08/24 FET 4 AB
beta 7,3 (6dpt) 14,4 (8dpt) 12 (10 dpt)😿💔
02.25FET ( z zaleceniami immuno)beta 0 ;(
-
frankapzn wrote:Potrzebuję porady, za mną 2 nieduane procedury, w klinice Pastelova... trochę jestem zawiedziona tą kliniką 🥺 myślę o zmianie kliniki na Polna ? Jak wygląda tu z terminami? Jakiego lekarza polecacie i czy akceptuja tutaj immunologię? Jak się w ogóle do tego zabrać żeby przejść do tej kliniki...jestem w rozpsyce, proszę o podpowiedź 🥺🥺🥺
Część 🙂 Sama niedawno zmieniałam klinikę z Medart na Polną.Osobiscie zdecydowanie lepiej czuje się na Polnej pod względem bezpieczeństwa w Medart ginekolog był specjalistą od wszystkiego i leczył problemy które należą do hematologa ,gastrologa było podważanie opinie innych specjalistów na Polnej jest inaczej każdy ma swoją działkę i jest współpraca między specjalistami .Ja leczę się u doc Brązerta. immunologia jest akceptowalna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 17:31
1ivf 16 pobranych 10 ( gonapeptyl ,puregon )zapłodnionych 1 zarodek
Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
5❄️ -
frankapzn wrote:Potrzebuję porady, za mną 2 nieduane procedury, w klinice Pastelova... trochę jestem zawiedziona tą kliniką 🥺 myślę o zmianie kliniki na Polna ? Jak wygląda tu z terminami? Jakiego lekarza polecacie i czy akceptuja tutaj immunologię? Jak się w ogóle do tego zabrać żeby przejść do tej kliniki...jestem w rozpsyce, proszę o podpowiedź 🥺🥺🥺
Przykro mi 😔 Jestem po dwóch nieudanych procedurach w innej klinice i teraz czekam na trzecią.To co dla mnie na plus to dokładne zapoznanie się z dokumentacją pacjenta bez krytyki swoich kolegów po fachu jeżeli ma się inne zdanie tylko z kulturą powiedzenie swojej innej opinii ( Dzisiaj niestety ciężko z tym ) .Jestem pod opieką innych specjalistów również jest dokładne zapoznanie z ich zaleceniami .Czuje się dobrze zaopiekowana.Właśnie przez to dokładne ostrożne podejście czuje , że moje zdrowie jest w dobrych rękach . -
Frankapzn podpinam się pod Twoje pytanie, jeśli chodzi o kwalifikacje itp. Za mną 3 nieudane transfery w Medart i już chyba brak pomysłów
zostały mi 3 zarodki w tym jeden niezbadany, drugi nieprawidłowy i jedną mozaika. Nie chce więcej badać, skoro dwa zdrowe nie dały ciąży…
Mam wizytę do docenta Brązerta za tydzień, mam nadzieję, że znajdzie odpowiedź na nasze niepowodzenia, również walczę z immunologią.
Słyszałam, że właśnie docent jest bardzo polecany i akceptuję immunologię
♂
✖️oligozoospermia ciężka ⭢ suplementacja ⭢ poprawa
✖️fragmentacja 30 % ⭢ 12%
♀
✖️KIR Bx: ➕2DS2; ➖2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Allo 27,6%
☑️ AMH 2,38 / jajowody drożne / ANA 2, ANA3 / homocysteina 3,8 /białko S i C / gen V i gen II / zapalenie endometrium wyleczone 2/10
IVF I mamy: ❄️5.1.1❄️5.1.1❄️5.1.1❄️6.2.1❄️4.1.1❄️4.1.1
✖️02.09.24 transfer pgta 5.1.1 💔 (cs: encorton 5 mg, clexane, prolutex, duphaston)
Doc Paśnik / dr Jarosz ( działamy wg zaleceń dr Jarosz 🙏)
11.24 Cross match 38.3% ⭢ immunosupresja equroal + encorton
✖️02.01.25 transfer pgta 4.1.1 cb 4 + 6💔 (cs: atosiban, accofil, relanium, clexane, encorton 5 mg, prolutex, duphaston, Bryophyllum)
✖️ 05.02.25 transfer 5.1.1 cb 4+3 💔(cs: accofil, relanium, clexane, encorton 10 mg, prolutex, duphaston, Bryophyllum) -
A jak wygląda to z terminami? Prowadzi wszystko jeden lekarz? A terminy i godziny wizyt? Bo ciężko jest dopasować termin pracując na 3 zmiany, żeby nie trzeba było pokrywać tego urlopemOna :35 🧡Hashimoto,adeno,mieśniak, mthfr oraz pai, KIR AA NK 44% AMH 23'-2,8 24' -2,1 25'-3,6?
Kariotypy ok AZF/CFTR ok
maj 2024 II procedura
2 ❄️❄️4AB ,4BC
08/24 FET 4 AB
-
LoliM wrote:Frankapzn podpinam się pod Twoje pytanie, jeśli chodzi o kwalifikacje itp. Za mną 3 nieudane transfery w Medart i już chyba brak pomysłów
zostały mi 3 zarodki w tym jeden niezbadany, drugi nieprawidłowy i jedną mozaika. Nie chce więcej badać, skoro dwa zdrowe nie dały ciąży…
Mam wizytę do docenta Brązerta za tydzień, mam nadzieję, że znajdzie odpowiedź na nasze niepowodzenia, również walczę z immunologią.
Słyszałam, że właśnie docent jest bardzo polecany i akceptuję immunologięOna :35 🧡Hashimoto,adeno,mieśniak, mthfr oraz pai, KIR AA NK 44% AMH 23'-2,8 24' -2,1 25'-3,6?
Kariotypy ok AZF/CFTR ok
maj 2024 II procedura
2 ❄️❄️4AB ,4BC
08/24 FET 4 AB
-
Ewelina_30 a mogę zapytać jak wygląda kontakt z docentem ? Zależy mi bardzo na dobrym kontakcie z lekarzem, bo teraz czuję się olana♂
♀
Allo 27,6%
☑️ AMH 2,38 / jajowody drożne / ANA 2, ANA3 / homocysteina 3,8 /białko S i C / gen V i gen II / zapalenie endometrium wyleczone 2/10
✖️02.09.24 transfer pgta 5.1.1 💔 (cs: encorton 5 mg, clexane, prolutex, duphaston)
✖️02.01.25 transfer pgta 4.1.1 cb 4 + 6💔 (cs: atosiban, accofil, relanium, clexane, encorton 5 mg, prolutex, duphaston, Bryophyllum)
✖️ 05.02.25 transfer 5.1.1 cb 4+3 💔(cs: accofil, relanium, clexane, encorton 10 mg, prolutex, duphaston, Bryophyllum) -
frankapzn wrote:A jak się do niego umówić? Jakie są terminy?
Ja się umówiłam do Centrum Ułańska prywatnie i czekałam miesiąc na wizytę.♂
♀
Allo 27,6%
LoliM wrote:Ewelina_30 a mogę zapytać jak wygląda kontakt z docentem ? Zależy mi bardzo na dobrym kontakcie z lekarzem, bo teraz czuję się olana
Odpowiedź najczęściej jest tego samego dnia szczególnie w sprawach ważnych ,pilnych , zdarzają się odpowiedzi na następny dzień,ale to zauważyłam, że jak pytanie może poczekać.Teraz jak po punkcji były turbo ważne sprawy ,wyniki badań to kontakt błyskawiczny .Kontakt jest płynny czas odpowiedzi zależy czy sprawa pilna /stabilna . Też doc mi mówił , że jak nie odpisuje to się przypominać.1ivf 16 pobranych 10 ( gonapeptyl ,puregon )zapłodnionych 1 zarodek
Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
5❄️ -
ewelina_30 wrote:Odpowiedź najczęściej jest tego samego dnia szczególnie w sprawach ważnych ,pilnych , zdarzają się odpowiedzi na następny dzień,ale to zauważyłam, że jak pytanie może poczekać.Teraz jak po punkcji były turbo ważne sprawy ,wyniki badań to kontakt błyskawiczny .Kontakt jest płynny czas odpowiedzi zależy czy sprawa pilna /stabilna . Też doc mi mówił , że jak nie odpisuje to się przypominać.
Super, dziękuję za odpowiedź♂
♀
Allo 27,6%
Dziewczyny jeśli chodzi o zmianę kliniki i lekarza to ja również zmieniłam poprzedniego lekarza na doc B i nie żałuję. Zaczęłam od wizyt na Ułańskiej i byłam na 2. Po Nowym Roku doc wziął nas na Polną i teraz czekamy na wizytę i rozpisanie stymulacji, akceptuje immunologię co tez bylo dla mnie wazne. Z mojej perspektywy nie narzekam poza jedną wizytą przy której było nieporozumienie względem godziny. Jak jest potrzeba to umawia się na dany dzień cyklu to nie ma z tym problemu, jedynie trzeba się nastawić że doc nie jest tam zawsze i można trafić na innego lekarza, miałam okazję trafić do dr. Trzcińskiego - bardzo sympatyczny lekarz zresztą wszyscy tam są bardzo mili i pomocni.
LoliM pytałaś o kontakt z docentem. Jest on bardzo szybki praktycznie w ten sam dzień badz błyskawicznie jeśli jest to pilne, raz mi się zdarzyło że odpisał po kilku dniach ale nie było to pilne i doc był na urlopie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 18:49
LoliM lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️