Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
OlgaW wrote:Patisonek25 to już coraz bliżej 👍 u mnie jak miesiączka przyjdzie w terminie to za około dwa tygodnie zaczynam stymulację.
Trzymam kciuki, będziesz trochę przedemną ale czasowo podobnie 😘 będzie nam raźniejStarania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji ⏳️ -
Patisonek 25 wrote:Trzymam kciuki, będziesz trochę przedemną ale czasowo podobnie 😘 będzie nam raźniej
Zobaczymy jak przyjdzie miesiączka tak ma regularne jak w zegarku a jak coś potrzeba aby było w terminie to psikus 🤣 doc mi kiedyś mówił , że to podświadomość w sensie jakoś mi to tłumaczył dokładnie nie zapamiętałam coś z działaniem hormonów -
OlgaW wrote:Zobaczymy jak przyjdzie miesiączka tak ma regularne jak w zegarku a jak coś potrzeba aby było w terminie to psikus 🤣 doc mi kiedyś mówił , że to podświadomość w sensie jakoś mi to tłumaczył dokładnie nie zapamiętałam coś z działaniem hormonów
A no to jest tak zawsze chociaż ja wyjątkowo miałam wcześnie teraz, jakiś krótki cykl miałam co mi się nie zdarza 🤔Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Patisonek 25 wrote:A no to jest tak zawsze chociaż ja wyjątkowo miałam wcześnie teraz, jakiś krótki cykl miałam co mi się nie zdarza 🤔
Przyjmowałaś ostatnio jakieś leki typu sterydy czy infekcje to niestety wszystko ma wpływ u mnie przy np grypie miesiączki z terminem są plus/minus nawet tydzień gdzie tak od czasu jak jestem na diecie ,suple itd przed torbielami były co 26/28. -
Dziewczynka wrote:Przyjmowałaś ostatnio jakieś leki typu sterydy czy infekcje to niestety wszystko ma wpływ u mnie przy np grypie miesiączki z terminem są plus/minus nawet tydzień gdzie tak od czasu jak jestem na diecie ,suple itd przed torbielami były co 26/28.
Tak w styczniu byłam chora najpierw grypa, goraczka, zawalone zatoki to dostałam antybiotyk itd zas powikłanie po grypie zapalenie ucha kolejny antybiotyk i encorton, później Nawrot choroby i infekcja intymna po takiej dawce leków więc zapewne od tego. Zawsze mniej więcej cykle 28-30-32Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Ja tylko daje znać, że już po pobrało 12 komórek . Zostaje jeszcze na obserwacji i kroplówce ,ale to że względu na wcześniejszą powikłaną hiperstymulacje .Wszystko przebiegło sprawnie ,fachowo w miłej atmosferze.
Dotipik, Dziewczynka, Patisonek 25, Emfanka, Manka, Bezova, ZOSIA92 lubią tę wiadomość
1ivf 16 pobranych 10 ( gonapeptyl ,puregon )zapłodnionych 1 zarodek
Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
2ivf 12 pobranych 9 zapłodnionych( puregon ,mensinorm ,orgalutran )
5❄️ -
ewelina_30 wrote:Ja tylko daje znać, że już po pobrało 12 komórek . Zostaje jeszcze na obserwacji i kroplówce ,ale to że względu na wcześniejszą powikłaną hiperstymulacje .Wszystko przebiegło sprawnie ,fachowo w miłej atmosferze.
-
Patisonek 25 wrote:Tak w styczniu byłam chora najpierw grypa, goraczka, zawalone zatoki to dostałam antybiotyk itd zas powikłanie po grypie zapalenie ucha kolejny antybiotyk i encorton, później Nawrot choroby i infekcja intymna po takiej dawce leków więc zapewne od tego. Zawsze mniej więcej cykle 28-30-32
To możliwe, że to jest przyczynąPatisonek 25 lubi tę wiadomość
-
Dotipik wrote:A kto robił Ci punkcję?
Lekarz prowadzący.
Dziewczynka tutaj jest różnie dzisiaj doc już koło 12:30 /40 nie było na oddziale ,ale był w sekretariacie .Mi położna nawet podała numer w razie w końcówka 04 bo muszę coś jeszcze dogadać a jak Go nie ma na oddziale to w sekretariacie najlepiej wiedzą do której urzęduje .Dziewczynka lubi tę wiadomość
Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
5❄️ -
ewelina_30 wrote:Lekarz prowadzący.
Dziewczynka tutaj jest różnie dzisiaj doc już koło 12:30 /40 nie było na oddziale ,ale był w sekretariacie .Mi położna nawet podała numer w razie w końcówka 04 bo muszę coś jeszcze dogadać a jak Go nie ma na oddziale to w sekretariacie najlepiej wiedzą do której urzęduje .
Super bardzo Ci dziękuję to sobie przedzwonie. -
ewelina_30 wrote:Ja tylko daje znać, że już po pobrało 12 komórek . Zostaje jeszcze na obserwacji i kroplówce ,ale to że względu na wcześniejszą powikłaną hiperstymulacje .Wszystko przebiegło sprawnie ,fachowo w miłej atmosferze.
Piękny wynik, teraz kiedy będziesz cos wiedziała? Masz sama dzwonić czy czekać na tel? Jak się czujesz?Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Dziewczynka wrote:Dziewczyny orientuje się się do których godzin można "złapać" doc w centrum .Muszę jeszcze załatwić jedną rzecz .
Mam do doc nr jak byś chciała 😉Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Patisonek 25 wrote:Mam do doc nr jak byś chciała 😉
Dzięki też mam numer chodzi tylko o jedną teczkę z wynikami bo nie mogłam znaleźć a prosił aby dostarczyć ( chociaż to już stare badania 🙈) jak znajdę to myślałam, że drogą "urzędową" załatwię u położnych albo w sekretariacie mu zostawię defakto też mogę na Ul... .Patisonek 25 lubi tę wiadomość
-
Dziewczynka wrote:Dzięki też mam numer chodzi tylko o jedną teczkę z wynikami bo nie mogłam znaleźć a prosił aby dostarczyć ( chociaż to już stare badania 🙈) jak znajdę to myślałam, że drogą "urzędową" załatwię u położnych albo w sekretariacie mu zostawię defakto też mogę na Ul... .
U mnie też patrzył nawet na stare badania więc może to ma znaczenie nie wiem🤔Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Patisonek 25 wrote:Piękny wynik, teraz kiedy będziesz cos wiedziała? Masz sama dzwonić czy czekać na tel? Jak się czujesz?
Embriolog powiedział, że będą dzwonić na koniec hodowli jak nic złego się nie wydarzy ,ale mam przyjść na USG w sobotę to może podpytam🙈 aby sprawdzić jak jajniki bo są ogromne .Ogólnie czuje się nawet dobrze ,teraz kilka dni poleżę w łóżku mam clexane ,medargin ( to mi zalecili w szpitalu jak byłam po pierwszej hiperstymulacji ) ,ale ogólnie jest całkiem nieźle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 18:59
Patisonek 25 lubi tę wiadomość
Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
5❄️