X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • agatkaagatka Koleżanka

Wysłany: 10 lutego, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:
    No i po wizycie. Wodniaczek znów się pokazał - decyzja, transfer odroczony w marcu laparoskopia by go namierzyć i usunąć…

A miałam nadzieję jeszcze zdążyć na rodzę w 2025…

Wiem, że ciężko ,ale jest to najlepsza z możliwych decyzji . Mi doc B mówił , że to wylewają się toksyczne substancje i żadna ciąża ,transfer nie ma mocy aby się udała u mnie doszło do kilku poronień pod rząd zanim się dowiedziałam bo niestety wodniaka nie zawsze wydać w USG i dopiero teraz ciąża rozwija się prawidłowo .

Emfanka lubi tę wiadomość

• Emfanka Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego się trzymam... I trzymam mocno kciuki za Twoją ciążę <3 Liczę bezczelnie na taki sam happy end... Wiecie Ja czułam, że on tam siedzi, bo to tłumaczy kilka rzeczy -więc tak będzie lepiej...

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

06.2022 💉 IVF krótki protokół
    2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌

08.2022 💉 IVF krótki protokół
    4 zarodki - 1 prawidłowy

Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami

04.2023 transfer nieudany 💔

08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg

03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty

Zmiana kliniki

01.2025 💉 IVF krótki protokół
    5 zarodków
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_30 wrote:
    Patisonek25 tak jeszcze co do hiperstymulacji to tutaj naprawdę wszystko jest pod kontrolą więc spokojna głowa .Dzisiaj mam wieczorem odezwać się do docenta więc jak coś będzie potrzeba czy jakiś kontakt badania to wszystko będziesz wiedziała 🙂,ale w odpowiednim czasie.

Faktycznie zauważyłam że wcześniej doc nic nie mowi ale może u lepiej bo głowa odpoczywa 😁

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji ⏳️
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Faktycznie zauważyłam że wcześniej doc nic nie mowi ale może u lepiej bo głowa odpoczywa 😁

Doc B taki jest ja akurat to bardzo ceniłam z Nim to nawet o porodzie nie porozmawiasz np w 20 tygodniu 🤣 nie da się doktora złamać 🤣 bo mówi , że najpierw musimy się skupić aby ciążę donosić a potem będzie rozmawiać jaka forma porodu co i jak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 14:10

Patisonek 25 lubi tę wiadomość

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • Bezova Koleżanka

Wysłany: 10 lutego, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:
    No i po wizycie. Wodniaczek znów się pokazał - decyzja, transfer odroczony w marcu laparoskopia by go namierzyć i usunąć…

A miałam nadzieję jeszcze zdążyć na rodzę w 2025…
    Współczuję ale faktycznie lepiej się go pozbyć teraz :/ Zaproponowali Ci operację na Polnej w jakimś rozsądnym terminie, czy wolisz wykonać w innym miejscu?

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Doc B taki jest ja akurat to bardzo ceniłam z Nim to nawet o porodzie nie porozmawiasz np w 20 tygodniu 🤣 nie da się doktora złamać 🤣 bo mówi , że najpierw musimy się skupić aby ciążę donosić a potem będzie rozmawiać jaka forma porodu co i jak

Może i lepiej z jednej strony bo za dużo się nie myśli.
    W zasadzie to ma rację po co wybiegać tak na przód 😅

Dominikaaa lubi tę wiadomość

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji ⏳️
  • Emfanka Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova wrote:
    Współczuję ale faktycznie lepiej się go pozbyć teraz :/ Zaproponowali Ci operację na Polnej w jakimś rozsądnym terminie, czy wolisz wykonać w innym miejscu?

Czekam na termin na Polnej - mam mieć w marcu :) Ponoć 1 otwierają nowy oddział - i na nim mam mieć zabieg - czekam na dane do kontaktu by móc się umówić :)

Ja wiem, że to jest dobra decyzja, ale wiecie już wolałabym mieć to za sobą - ja już chcę móc przerobić gabinet na pokój dziecięcy :D

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

4 zarodki - 1 prawidłowy

Zmiana kliniki

5 zarodków
  • ewelina_30 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:
    Czekam na termin na Polnej - mam mieć w marcu :) Ponoć 1 otwierają nowy oddział - i na nim mam mieć zabieg - czekam na dane do kontaktu by móc się umówić :)

Ja wiem, że to jest dobra decyzja, ale wiecie już wolałabym mieć to za sobą - ja już chcę móc przerobić gabinet na pokój dziecięcy :D

Ooo a co to ma być za oddział?

1ivf 16 pobranych 10 ( gonapeptyl ,puregon )zapłodnionych 1 zarodek
    Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
    2ivf 12 pobranych 9 zapłodnionych( puregon ,mensinorm ,orgalutran )
    5❄️
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_30 wrote:
    Ooo a co to ma być za oddział?

Ciekawe 🤔 Czy to otwierają oddział nowy od Prof Wilczaka jako operacyjny czy od kliniki niepłodności . Doc B był bardzo dobry operatorem tak mówili na Polnej więc jak by wrócił do operowania to już by było w ogóle Rewelacyjnie.

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • Manka Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciekawa chociaż na Polnej są takie czystki jeżeli chodzi i lekarzy , że nawet nie wiem kto by miał nim pokierować już teraz jest no jeden profesor na dwa ,trzy oddziały .

• Bezova Koleżanka

Wysłany: 10 lutego, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś faktycznie mieli swój oddział leczenia niepłodności ale lekarze którzy operowali pracują teraz w Pastelovej. Ciekawe jak to będzie wyglądać. Fajnie, że się rozwijają

• Bezova Koleżanka

Wysłany: 10 lutego, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:
    Też jestem ciekawa chociaż na Polnej są takie czystki jeżeli chodzi i lekarzy , że nawet nie wiem kto by miał nim pokierować już teraz jest no jeden profesor na dwa ,trzy oddziały .
    To prawda. Doc. Brązert jest pewnie najbliżej tej posady porównując jego doświadczenie z pozostałymi lekarzami Centrum ale to oznaczałoby jeszcze dłuższe terminy do niego na in vitro..

• Manka Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova wrote:
    To prawda. Doc. Brązert jest pewnie najbliżej tej posady porównując jego doświadczenie z pozostałymi lekarzami Centrum ale to oznaczałoby jeszcze dłuższe terminy do niego na in vitro..

Zobaczymy .Czy to w ogóle chodzi o oddział centrum i jeżeli tak to oby udało się znaleźć takie rozwiązanie jak przy funkcjonowaniu samego centrum ivf , że nie upadło jak wszyscy odeszli i bardzo dobrze funkcjonuje

Bezova lubi tę wiadomość

• Dotipik Koleżanka

Wysłany: 10 lutego, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova wrote:
    Docent jest też prodziekanem na uczelni:) także wszystkiego nie ogarnie:) ale fajne są te ploty ploteczki. Jeszcze jest K.O.. Lekarzy trochę jest myślę, że jakoś się podzielą:)

• Emfanka Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam nazwy :( Jednak myśli uciekły mi w inną stronę :)

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

4 zarodki - 1 prawidłowy

Zmiana kliniki

5 zarodków
  • ewelina_30 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości się zapytam jak teraz będę,ale fajnie jak by był taki oddział albo chociaż "zaprzyjaźniony" i tam były kierowane pacjentki na różne operacje ,zabiegi po pierwsze to daje poczucie bezpieczeństwa psychicznego nie jest to kolejne obce miejsce ,ale coś musi być na rzeczy skoro akurat na nowy oddział Ciebie kierują a defakto na każdym odbywają się operacje

1ivf 16 pobranych 10 ( gonapeptyl ,puregon )zapłodnionych 1 zarodek
    Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
    2ivf 12 pobranych 9 zapłodnionych( puregon ,mensinorm ,orgalutran )
    5❄️
  • Bezova Koleżanka

Wysłany: 10 lutego, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:
    Nie pamiętam nazwy :( Jednak myśli uciekły mi w inną stronę :)
    A mówili czy to Twoja lekarka prowadząca będzie przeprowadzać zabieg?

• agatkaagatka Koleżanka

Wysłany: 11 lutego, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:
    Tego się trzymam... I trzymam mocno kciuki za Twoją ciążę <3 Liczę bezczelnie na taki sam happy end... Wiecie Ja czułam, że on tam siedzi, bo to tłumaczy kilka rzeczy -więc tak będzie lepiej...

Trzymam kciuki ♥️ U mnie tak się sytuacja potoczyła, że musieli wyciąć jajowód,drugi straciłam przez ciążę pozamaciczna przeszłam załamanie, że może nigdy nie będziemy mieć biologicznych dzieci ( zaczęliśmy myśleć o procesie adopcyjnym ) zostało tylko ivf a to też nie jest 100% gwarancja ,ale jak na chwilę obecną jest happy end i oby tak dalej 🙂

• Dziewczynka Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i my już po wizycie klasyfikacyjnej ,ale nie ma tak łatwo ze względu na endometrioze i braku poprawy po antykoncepcji ( torbiele ) dostałam na miesiąc zastrzyki przed stymulację więc jeszcze czekamy 🙂

• Dziewczynka Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek25 to może razem zaczniemy stymulację będę szła długim protokołem a patrząc, że dopiero będziesz miała rozpisaną stymulację to tak miesiąc plus /minus 🙂

‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ