Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Patisonek25 znasz się na wynikach cross match ? Wysłałam już wynik doc ,ale bym miała pytanie i jeszcze mi ANA profil wyszło dodatnie i dostałam od reumatologa Plaquenil ,ale dopiero zaczyna działać po trzech miesiącach ( mam te przeciwciała co powodują blok serca u płodu więc muszę brać)chyba się załamie jak tak muszę czekać 😔😔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 13:10
1ivf 16 pobranych 10 ( gonapeptyl ,puregon )zapłodnionych 1 zarodek
Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
2ivf 12 pobranych 9 zapłodnionych( puregon ,mensinorm ,orgalutran )
5❄️ -
Karina89 wrote:Osobiście mam do polecenia specjalistę z Bydgoszczy i Warszawy . Kraków też ma dobrą obstawę w tym zakresie . Chociaż jest to jeszcze mało poznany problem i specjaliści dość różnią się w zaleceniach głównie w przypadku połączenia endometriozy i zespołu przekrwienia a jak wiemy w tym schodzeniu bardzo ważna jest praca nad odpowiednim ukrwieniem macicy .
Dzięki. -
ewelina_30 wrote:Patisonek25 znasz się na wynikach cross match ? Wysłałam już wynik doc ,ale bym miała pytanie i jeszcze mi ANA profil wyszło dodatnie i dostałam od reumatologa Plaquenil ,ale dopiero zaczyna działać po trzech miesiącach ( mam te przeciwciała co powodują blok serca u płodu więc muszę brać)chyba się załamie jak tak muszę czekać 😔😔
😔 Jak doc ostatnio powiedział, że na miesiąc zastrzyki to musiałam posiedzieć z 20 minut po wyjściu z gabinetu aby przetrawić informacje ,ale czasami warto się wstrzymać na jakiś czas jak coś trzeba poprawić niż działać pochopnie nawet jak wiąże się to z kolejnym wydłużeniem wszystkiego .Damy radę 💪ewelina_30 lubi tę wiadomość
-
ewelina_30 wrote:Patisonek25 znasz się na wynikach cross match ? Wysłałam już wynik doc ,ale bym miała pytanie i jeszcze mi ANA profil wyszło dodatnie i dostałam od reumatologa Plaquenil ,ale dopiero zaczyna działać po trzech miesiącach ( mam te przeciwciała co powodują blok serca u płodu więc muszę brać)chyba się załamie jak tak muszę czekać 😔😔
Znam się tyle co z swoich wyników. Jaki Ci wyszedł?Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji ⏳️ -
Hej Dziewczyny, czy na wizytę kwalifikacyjną powinnam mieć kopię wszystkich dokumentów (opisy wizyt, operacji itd.) i zostawiam je lekarzowi, czy dokumenty są tylko do wglądu i nie ma potrzeby kserowania?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 20:35
-
Bezova wrote:Hej Dziewczyny, czy na wizytę kwalifikacyjną powinnam mieć kopię wszystkich dokumentów (opisy wizyt, operacji itd.) i zostawiam je lekarzowi, czy dokumenty są tylko do wglądu i nie ma potrzeby kserowania?
Bezova lubi tę wiadomość
-
Bezova wrote:Hej Dziewczyny, czy na wizytę kwalifikacyjną powinnam mieć kopię wszystkich dokumentów (opisy wizyt, operacji itd.) i zostawiam je lekarzowi, czy dokumenty są tylko do wglądu i nie ma potrzeby kserowania?
Dokumenty są do wglądu, wez wszystko co masz. Ja wcześniej byłam w CMU więc doc miał moją historięBezova lubi tę wiadomość
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Hej dziewczyny, czy na każdą wizytę na Polnej zabieracie z sobą wyniki badań czy później już nie?Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Tak jak napisała Patisonek25Patisonek 25 lubi tę wiadomość
-
Patisonek 25 wrote:Hej dziewczyny, czy na każdą wizytę na Polnej zabieracie z sobą wyniki badań czy później już nie?
Zabierałam tylko te które nie były robione na Polnej i nie były w systemie .Chodzi o najnowsze wyniki badańPatisonek 25 lubi tę wiadomość
-
agatkaagatka wrote:Zabierałam tylko te które nie były robione na Polnej i nie były w systemie .Chodzi o najnowsze wyniki badań
Dziękuję bardzo za odpowiedź 😘 bo nie chcę zabierać ma każda wizytę całej teczki a trochę tego jest. Wezmę tyko to czego doc nie widział.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 06:41
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Patisonek 25 wrote:Znam się tyle co z swoich wyników. Jaki Ci wyszedł?
20,1 czy chociaż tu jest dobrze? Tak tylko mnie czeka teraz Plaquenil steryd dopiero przed transferem i większa dawka clexany.1ivf 16 pobranych 10 ( gonapeptyl ,puregon )zapłodnionych 1 zarodek
Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
5❄️ -
ewelina_30 wrote:20,1 czy chociaż tu jest dobrze? Tak tylko mnie czeka teraz Plaquenil steryd dopiero przed transferem i większa dawka clexany.
Wynik jest słabo dodatni więc możliwe że jest jakiś lekki stan zapalny i pewnie immunosupresja będzie potrzebna.Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Patisonek 25 wrote:Wynik jest słabo dodatni więc możliwe że jest jakiś lekki stan zapalny i pewnie immunosupresja będzie potrzebna.
Dzięki🙂 Czekam jeszcze co mi doc P odpisze.
Ps : Już mi się humor poprawił słoneczko idzie wiosna ☀️🌼🌻🌾🌱🌿 rower,spaceryWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 08:21
Patisonek 25 lubi tę wiadomość
Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
5❄️ -
Manka to Chyby Ty pisałaś jaki polecasz maślan sodu , laktoferyne to akurat biorę w FeMe na żelazo.1ivf 16 pobranych 10 ( gonapeptyl ,puregon )zapłodnionych 1 zarodek
Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
5❄️ -
ewelina_30 wrote:Manka to Chyby Ty pisałaś jaki polecasz maślan sodu , laktoferyne to akurat biorę w FeMe na żelazo.
Nucleobutin Forte dlatego , że zawiera czysty skład jako jeden z nielicznych na rynku plus nukleotydy .Cena też dobra . Brałam kilka miesięcy około 3/4 przy innych lekach jak np sterydy bo to niestety bardzo wpływa na stan jelit potem odstawiłam w ciąży już nie biorę .ewelina_30 lubi tę wiadomość
-
ewelina_30 wrote:Dzięki🙂 Czekam jeszcze co mi doc P odpisze.
Ps : Już mi się humor poprawił słoneczko idzie wiosna ☀️🌼🌻🌾🌱🌿 rower,spacery
No sama jestem ciekawa co Ci napisze, daj znać.
Oj dziś cieplutko ja już na tą chwilę zrobiłam ponad 5 tys krokow 💪Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Patisonek 25 wrote:No sama jestem ciekawa co Ci napisze, daj znać.
Oj dziś cieplutko ja już na tą chwilę zrobiłam ponad 5 tys krokow 💪
My się właśnie zbieramy na spacer później może pójdę pobiegać.🙂
Teraz i tak trzy miesiące przerwy w staraniach reumatolog mówił , że Plaquenil swoją moc terapeutyczną osiąga po trzech miesiącach brania i za ten czas mam zrobić ponownie ANA i przeciwciała RO i LA czy będą potrzebne sterydy jakie dawki itd .Patisonek 25 lubi tę wiadomość
Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
5❄️ -
Z ciekawostek reumatolog mi powiedział , że teraz według najnowszej wiedzy odchodzi się już od przewlekłego brania sterydów ze względu na potencjalne odległe skutki uboczne i się obserwuje coraz większą sterydo - zależność potem jest bardzo ciężko odstawić sterydy organizm się przyzwyczaja i są pacjenci u których niestety próby odstawienia kończą się niepowodzeniem.1ivf 16 pobranych 10 ( gonapeptyl ,puregon )zapłodnionych 1 zarodek
Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
5❄️ -
ewelina_30 wrote:My się właśnie zbieramy na spacer później może pójdę pobiegać.🙂
Teraz i tak trzy miesiące przerwy w staraniach reumatolog mówił , że Plaquenil swoją moc terapeutyczną osiąga po trzech miesiącach brania i za ten czas mam zrobić ponownie ANA i przeciwciała RO i LA czy będą potrzebne sterydy jakie dawki itd .
Macie plan także sie nie obejrzysz a znów zaczniesz starania 😘Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️