Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Blanka31 wrote:Nie, wcześniej tylko progesteron w 3 dobie po transferze jak było zalecone.
Jak testy są pozytywne beta też będzie dodatnia, tak myślę 🙂 Ważne będą teraz przyrosty
Dzięki 🙂
Już mam wynik bhcg 103🙂........, Ania🙂, Izabela🌺, Blanka31 lubią tę wiadomość
-
Ania🙂 wrote:......, jak sie czujesz?
Ten czas tak leci jutro mam wizytę u dr prowadzącego, za tydzień prenatalne, niedawno miałam trasfer 🙃
Hej dzięki że pytasz ogólnie dobrze,tylko od 2 dni po transferze czuje tak jak na okres A raczej na dole w kroczu,i się boję ze się nie udało.
W pt w 3d.p.t robiłam progesteron dla Prof. I mi wyszło 21.15ng kazał dołożyć prolutex (w dniu transferu miałam prawie 26) I oczywiście nie była bym sobą jak bym nie zrobiła bety 🙈 i mi wyszło 17.3 ale to pewnie ovitrelle jutro rano lecę powtórzyć i zobaczę czy rośnie czy spada -
........ wrote:Hej dzięki że pytasz ogólnie dobrze,tylko od 2 dni po transferze czuje tak jak na okres A raczej na dole w kroczu,i się boję ze się nie udało.
W pt w 3d.p.t robiłam progesteron dla Prof. I mi wyszło 21.15ng kazał dołożyć prolutex (w dniu transferu miałam prawie 26) I oczywiście nie była bym sobą jak bym nie zrobiła bety 🙈 i mi wyszło 17.3 ale to pewnie ovitrelle jutro rano lecę powtórzyć i zobaczę czy rośnie czy spada
To trzymam kciuki 🤞 prolutex to jest przekleństwo, około 8 tygodnia zeszłam ma jeden zastrzyk, mam nadzieję, że niedługo odstawie całkowicie, jeszcze clexane, ostatnio próbowałam w udo, ale jednak zrezygnowałam 🤪........ lubi tę wiadomość
4.07. 2022 jest ❤️ -
Ania🙂 wrote:To trzymam kciuki 🤞 prolutex to jest przekleństwo, około 8 tygodnia zeszłam ma jeden zastrzyk, mam nadzieję, że niedługo odstawie całkowicie, jeszcze clexane, ostatnio próbowałam w udo, ale jednak zrezygnowałam 🤪
No ja chyba też bym zrezygnowała nawet wsumie nie pomyślałam żeby dać w udo 🤣🤣🤣 -
........ wrote:No ja chyba też bym zrezygnowała nawet wsumie nie pomyślałam żeby dać w udo 🤣🤣🤣
Jak doktor ostatnio zobaczył mój brzuch🙈 to mówił, że trzeba dać mu troche odpocząć i położne po wizycie pokazały mi jak robić w ramię no ale ja nie umiem(może męża poproszę) bo prolutexu nie można podawać domięśniowo, a gdzieś wyczytałam o tym, że w udo, ale jednak nie dla mnie 🤣🤣🙈4.07. 2022 jest ❤️ -
Ania🙂 wrote:Jak doktor ostatnio zobaczył mój brzuch🙈 to mówił, że trzeba dać mu troche odpocząć i położne po wizycie pokazały mi jak robić w ramię no ale ja nie umiem(może męża poproszę) bo prolutexu nie można podawać domięśniowo, a gdzieś wyczytałam o tym, że w udo, ale jednak nie dla mnie 🤣🤣🙈
Ja już też mam takie siniaki ale zrobiły mi się tylko po jednej stronie brzucha -
Cześć
Krew juz oddana tylko czekanie na wynik,
Zrobiłam najzwyklejszy test ciążowy i chyba mi wyszło cień cienia tylko nie wiem czy nie wmawiam sobie tego i widzę to co chce widzieć -
........ wrote:Cześć
Zrobiłam najzwyklejszy test ciążowy i chyba mi wyszło cień cienia tylko nie wiem czy nie wmawiam sobie tego i widzę to co chce widzieć[/Q
Wyślij zdjęcie ☺️😁Ona 26
Starania od maja 2020 r.
AMH 05.2022 r. :2,67
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, Trombofilia
On 28
Obniżone parametry nasienia
Start IN VITRO - Czerwiec 2022r.
SCRATCHING- Czerwiec 2022r.
POLNA-POZNAŃ, I procedura(ICSI)/ krótki protokół, punkcja 14.07: pobrano 8 oocytów, 6 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 2 4.2.2, 4.2.3
tranfer nr 1 19.07 odwołany
TRANFER Nr 1 08/09. 2022r? -
Izabela🌺 wrote:........ wrote:Cześć
Zrobiłam najzwyklejszy test ciążowy i chyba mi wyszło cień cienia tylko nie wiem czy nie wmawiam sobie tego i widzę to co chce widzieć[/Q
Wyślij zdjęcie ☺️😁
Nie umiem 🙈🙈 -
Chciałam umówić się na spokojnie na wizytę do profesora na Dąbrowskiego, ale termin na koniec września... A leków mam na 3 tygodnie jeszcze. Nie dostałam też zaleceń jak długo mam brać poszczególne leki. Nie myślałam że takie kosmiczne terminy są...
Po udanym transferze prowadzi was nadal lekarz z Polnej czy od razu przenioslyscie się do swoich lekarzy?♀️Endometrioza, Niedoczynność tarczycy, LUF
♂️ Morfologia 3%, fragmentacja 21%
🔸05.2020 pierwszy cykl stymulowany: clo+ovitrelle+duphaston+glucophage // ⚠️LUF
🔸10.2020 HSG - jajowody drożne
🔸11.2021 start długi protokół IVF – ICSI: 💉8 komórek - 6 dojrzałych - 5 zapłodnionych - 2 blastki
🔸12.2021 ET ❌
🔸03.2022 FET ✅ [7tc - krwiak; 9tc poronienie zatrzymane💔]
🔺06.2022 start długi protokół IVF ICSI: 💉 9 komórek - 7 dojrzałych - 6 zapłodnionych - 4 blastki
🔺07.2022 ET 5.1.1
(10dpt - betaHCG 224; 13 dpt - betaHCG 606; 18 dpt - betaHCG 3996)
38+4 🤱 👣 -
Blanka31 wrote:Chciałam umówić się na spokojnie na wizytę do profesora na Dąbrowskiego, ale termin na koniec września... A leków mam na 3 tygodnie jeszcze. Nie dostałam też zaleceń jak długo mam brać poszczególne leki. Nie myślałam że takie kosmiczne terminy są...
Po udanym transferze prowadzi was nadal lekarz z Polnej czy od razu przenioslyscie się do swoich lekarzy?
Z tego co wiem to może wypisać ci leki i na recepcji zostawi. Ja niedawno zgubiłam receptę i po progesteron byłam normalnie u rodzinnej i mi wypisała recepteBlanka31 lubi tę wiadomość
-
Blanka31 wrote:Chciałam umówić się na spokojnie na wizytę do profesora na Dąbrowskiego, ale termin na koniec września... A leków mam na 3 tygodnie jeszcze. Nie dostałam też zaleceń jak długo mam brać poszczególne leki. Nie myślałam że takie kosmiczne terminy są...
Po udanym transferze prowadzi was nadal lekarz z Polnej czy od razu przenioslyscie się do swoich lekarzy?
To zależy od Ciebie ja zostałam, moja znajoma ma ponad 200 km do Poznania i poszukała u siebie w mieście lekarza co prowadzi ciążę po ivf bo to też ważne aby wiedział jak schodzić z leków i nie kazał wszystkiego odstawiać 🤷♀️🤷♀️4.07. 2022 jest ❤️ -
Cześć dziewczyny.
Obserwuję Was od pewnego czasu, ale dopiero dzisiaj odważyłam się napisać. Leczę się u prof. P, jestem po długim protokół, w sobotę był świeży transfer. Dzisiaj dowiedziałam się że nie udało się zamrozić żadnego zarodka, ten transfer który się odbył to nasza jedyna nadzieja... Postanowilam napisać, bo czuje ze tylko wy wiecie naprawdę co teraz przeżywam.. -
Ania🙂 wrote:To zależy od Ciebie ja zostałam, moja znajoma ma ponad 200 km do Poznania i poszukała u siebie w mieście lekarza co prowadzi ciążę po ivf bo to też ważne aby wiedział jak schodzić z leków i nie kazał wszystkiego odstawiać 🤷♀️🤷♀️
Też mam kawałek do Poznania, dojeżdżała bym na wizyty chociaż na początku, aż nie zejdę z leków ale nie sądziłam że ma wizytę prywatna są 2 miesięczne termimy. Właśnie w tym problem ze u mnie nie ma za bardzo lekarza który prowadzi ciąże po in vitro... Więc chyba zostaje mi wrócić do starej kliniki z pierwszej procedury
♀️Endometrioza, Niedoczynność tarczycy, LUF
🔸11.2021 start długi protokół IVF – ICSI: 💉8 komórek - 6 dojrzałych - 5 zapłodnionych - 2 blastki
🔸12.2021 ET ❌
🔺06.2022 start długi protokół IVF ICSI: 💉 9 komórek - 7 dojrzałych - 6 zapłodnionych - 4 blastki
🔺07.2022 ET 5.1.1
38+4 🤱 👣 -
Blanka31 wrote:Też mam kawałek do Poznania, dojeżdżała bym na wizyty chociaż na początku, aż nie zejdę z leków ale nie sądziłam że ma wizytę prywatna są 2 miesięczne termimy. Właśnie w tym problem ze u mnie nie ma za bardzo lekarza który prowadzi ciąże po in vitro... Więc chyba zostaje mi wrócić do starej kliniki z pierwszej procedury
U mojego lekarza też sa terminy od 2 do 3 miesięcy, a wizyty ciążowe rozpisywane kilka terminów do przodu ze względu na ilość pacjentek, albo właśnie zostać do momentu zejścia z leków 🙂4.07. 2022 jest ❤️ -
Nowa Koleżanka wrote:Cześć dziewczyny.
Obserwuję Was od pewnego czasu, ale dopiero dzisiaj odważyłam się napisać. Leczę się u prof. P, jestem po długim protokół, w sobotę był świeży transfer. Dzisiaj dowiedziałam się że nie udało się zamrozić żadnego zarodka, ten transfer który się odbył to nasza jedyna nadzieja... Postanowilam napisać, bo czuje ze tylko wy wiecie naprawdę co teraz przeżywam..
Trzeba wierzyć, że ten jeden zarodek wystarczy.
Trzymam mocno kciuki! 🤞🤞🤞
Nowa Koleżanka lubi tę wiadomość
♀️Endometrioza, Niedoczynność tarczycy, LUF
🔸12.2021 ET ❌
🔺07.2022 ET 5.1.1
38+4 🤱 👣