X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • ........ Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa Koleżanka wrote:
    Mam wyniki 283, 7. 10 dpt ☺️☺️☺️

Super 🥰

Nowa Koleżanka lubi tę wiadomość

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
  • Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....., jak sie czujesz, kiedy wizyta? Ja sie lepiej czuje więc korzystam i nie jestem na bieżącą z informacjami.

4.07. 2022 jest ❤️
  • ........ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2022, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania🙂 wrote:
    ....., jak sie czujesz, kiedy wizyta? Ja sie lepiej czuje więc korzystam i nie jestem na bieżącą

Prv

Dla naszej Kamisi

age.png

• Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........ wrote:
    Ania🙂 wrote:
    ....., jak sie czujesz, kiedy wizyta? Ja sie lepiej czuje więc korzystam i nie jestem na bieżącą

Prv

Ok

4.07. 2022 jest ❤️
  • Nowa Koleżanka Znajoma

Wysłany: 18 sierpnia 2022, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa Koleżanka wrote:
    Mam wyniki 283, 7. 10 dpt ☺️☺️☺️

Dzisiaj 12 dpt beta 667.0
    Niedo końca to do mnie dociera ☺️☺️☺️🙉

........, Blanka31 lubią tę wiadomość

• PozytywnaAna Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2022, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa Koleżanka wrote:
    Dzisiaj 12 dpt beta 667.0
    Niedo końca to do mnie dociera ☺️☺️☺️🙉
    Ale super!! 😍

• ........ Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2022, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje 🥰

Dla naszej Kamisi

age.png

• Karo1111 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Czy są tutaj dziewczyny, które miały in vitro z dofinansowania na polnej i chcą przenieść zarodki na pastelowa? Ale na dzień dzisiejszy jest to niemożliwe?

• Matołek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo1111 wrote:
    Hej,
    Czy są tutaj dziewczyny, które miały in vitro z dofinansowania na polnej i chcą przenieść zarodki na pastelowa? Ale na dzień dzisiejszy jest to niemożliwe?

Hej. Ja jestem w tej sytuacji. Co prawda jeszcze nie zdecydowaliśmy ostatecznie o przenosinach, ale bierzemy to pod uwagę. A wczoraj na Pastelowej dowiedziałam się, że zarodkami z dofinansowania jest problem. Wiesz coś więcej, dlaczego?

• Karo1111 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest mega problem i nie wiadomo jak to będzie wyglądać;( chodzi o to że polna z urzędem mają jakąś umowę ze z dofinansowanien cała procedurę trzeba zakończyć na polnej. My póki co zdecydowaliśmy się na transfer na Polnej, zobaczymy. Ogólnie chcieliśmy przenieść na pastelowa ale że względu na problem nie chcemy dłużej czekać. A u kogo się leczysz?

• Matołek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślałam, że dofinansowania zablokuje mi możliwość przenosin. Muszę pogadać z mężem, co robimy dalej, czy Polna czy czekamy na rozwój sytuacji. I tak zresztą czekam. Po łyżeczkowaniu po poronieniu moje endo urasta max do 7mm, czyli bida na jakikolwiek transfer. Ale coś mi mówi, żeby zostać na Polnej, bo mam jakieś takie głupie myślenie, że zarodki mogłyby nie przetrwać przenosin. A tak chciałam trzymać się mojego doktora (tego na D. ;) ) a Ty u kogo jesteś?

• Karo1111 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę wg naszej umowy paragraf 2 pkt. 2 jest możliwość przeniesienia zarodków, ale podobno polna z urzędem mają wew umowę.
    Czyli już byłaś w ciąży.
    A jaki u Was problem ogólnie?
    Ja u Jędrzejczaka.
    Ehh wszystko dofinansowanie zepsuło ;( chcieliśmy Dalej u niego ale co mam zrobić.

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo1111 wrote:
    Jest mega problem i nie wiadomo jak to będzie wyglądać;( chodzi o to że polna z urzędem mają jakąś umowę ze z dofinansowanien cała procedurę trzeba zakończyć na polnej. My póki co zdecydowaliśmy się na transfer na Polnej, zobaczymy. Ogólnie chcieliśmy przenieść na pastelowa ale że względu na problem nie chcemy dłużej czekać. A u kogo się leczysz?

Jeżeli dalej sa zawierane umowy w taki sposób między szpitalem a urzedem to jest to zabezpieczenie danego szpitala, że wszystko odbywa sie u ich, ogólnie trudna sytuacja jeżeli w takiej sytuacji chce sie przenieść zarodek.

• Karo1111 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie.
    Karina a Ty też jesteś w takiej sytuacji?

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo1111 wrote:
    Dokładnie.
    Karina a Ty też jesteś w takiej sytuacji?

Nie ja już po trasferach z dziećmi na pokładzie, piszę od strony prawnej bo wiem jak to działa 🙂

• Matołek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo1111 wrote:
    Tak naprawdę wg naszej umowy paragraf 2 pkt. 2 jest możliwość przeniesienia zarodków, ale podobno polna z urzędem mają wew umowę.
    Czyli już byłaś w ciąży.
    A jaki u Was problem ogólnie?
    Ja u Jędrzejczaka.
    Ehh wszystko dofinansowanie zepsuło ;( chcieliśmy Dalej u niego ale co mam zrobić.

Tak, byłam. W 10tc okazała się tylko pustym jajem. Potem poronienie z covidem, szpital i tak mnie oczyścili, że endo do tej pory dochodzi do siebie, a to było w lutym.

U nas problem męski - kryptozoospermia. Ja do momentu poronienia wszystko ok.

No właśnie z tym dofinansowaniem to nie wiadomo jak patrzeć. Niby jakoś pomaga, ale kto mógł przypuszczać, że stanie się z Polna jak się stało. I też twardo mówiłam, że idziemy na Pastelowa z resztą dobytku 😉 dobrze, że chociaż Brazert został i chyba do niego pójdę. On mi robił ostatnia punkcje. Jakoś nie lubię za bardzo afiszować się moim dołem 😅

Wy pierwsza procedura?

• Mila15 Znajoma

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matołek wrote:
    Tak, byłam. W 10tc okazała się tylko pustym jajem. Potem poronienie z covidem, szpital i tak mnie oczyścili, że endo do tej pory dochodzi do siebie, a to było w lutym.

No właśnie z tym dofinansowaniem to nie wiadomo jak patrzeć. Niby jakoś pomaga, ale kto mógł przypuszczać, że stanie się z Polna jak się stało. I też twardo mówiłam, że idziemy na Pastelowa z resztą dobytku 😉 dobrze, że chociaż Brazert został i chyba do niego pójdę. On mi robił ostatnia punkcje. Jakoś nie lubię za bardzo afiszować się moim dołem 😅

Wy pierwsza procedura?

My też musieliśmy podjąć decyzję, akurat byłam przed pierwszą procedurą jak sie dowiedziałam, że będzie likwidacja oddziału i lekarze odchodzą, byliśmy i dr D, zostaliśmy na dofinansowaniu jednak trafiliśmy do doc B i tak zostałam.

• Karo1111 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Nie ja już po trasferach z dziećmi na pokładzie, piszę od strony prawnej bo wiem jak to działa 🙂

A to u kogo miałaś transfer i u kogo się leczyłas?

• Karo1111 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matołek wrote:

Wy pierwsza procedura?

My już trzecia ;( bo dwie nieudane we Wrocławiu i się przenieśliśmy. Ogólnie długa historia.
    U nas też póki co czynnik męski ;(
    My w poniedziałek jedziemy na polna na monitoring.
    Fajnie że dofinansowanie bo jednak to są duże koszty a kto by pomyślał że tak wyjdzie z tym wszystkim, że pójdą na swoje ;(

• Karo1111 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila15 wrote:
    My też musieliśmy podjąć decyzję, akurat byłam przed pierwszą procedurą jak sie dowiedziałam, że będzie likwidacja oddziału i lekarze odchodzą, byliśmy i dr D, zostaliśmy na dofinansowaniu jednak trafiliśmy do doc B i tak zostałam.

My jak się dowiedzieliśmy to ja już byłam przed punkcja ;( wiec myślałam że jeszcze uda się zadziałać z transferem ale jednak zamrozili zarodki i zonk ;(

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ