X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • Matołek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila15 wrote:
    My też musieliśmy podjąć decyzję, akurat byłam przed pierwszą procedurą jak sie dowiedziałam, że będzie likwidacja oddziału i lekarze odchodzą, byliśmy i dr D, zostaliśmy na dofinansowaniu jednak trafiliśmy do doc B i tak zostałam.

Ja nic nie wiedziałam. Procedura była w grudniu, po punkcji transfer. Po poronieniu D powiedział na jednej wizycie, że następnym razem widzimy się w nowym miejscu. Myślałam, że tylko zmienia gabinet. A tu kurla klinikę założyli. Na początku mówił, że mogę tak krążyć między nim a Polna. Ze na Polnej zostali jego koledzy, w dobrych stosunkach są i się mną, z dofinansowania, zajmą. A potem coś się wysypało. Niczego wprost nie powiedział, ale szło się domyślić.

• Matołek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo1111 wrote:
    My już trzecia ;( bo dwie nieudane we Wrocławiu i się przenieśliśmy. Ogólnie długa historia.
    U nas też póki co czynnik męski ;(
    My w poniedziałek jedziemy na polna na monitoring.
    Fajnie że dofinansowanie bo jednak to są duże koszty a kto by pomyślał że tak wyjdzie z tym wszystkim, że pójdą na swoje ;(

Do trzech razy sztuka☺️ My procedura podejście drugie. Do kogo z Polnej przeszłaś?

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo1111 wrote:
    A to u kogo miałaś transfer i u kogo się leczyłas?

Leczyłam sie u doc B, transfer miałam u prof S i doc B

• Mila15 Znajoma

Wysłany: 20 sierpnia 2022, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matołek wrote:
    Ja nic nie wiedziałam. Procedura była w grudniu, po punkcji transfer. Po poronieniu D powiedział na jednej wizycie, że następnym razem widzimy się w nowym miejscu. Myślałam, że tylko zmienia gabinet. A tu kurla klinikę założyli. Na początku mówił, że mogę tak krążyć między nim a Polna. Ze na Polnej zostali jego koledzy, w dobrych stosunkach są i się mną, z dofinansowania, zajmą. A potem coś się wysypało. Niczego wprost nie powiedział, ale szło się domyślić.

Tu osobiście uważam, że to powinni inaczej rozegrać, przecież to, że otwierają nową klinike to musieli wiedzieć od dawna bo to nie takie proste, że taka a taka sytuacja, a nie zaczynać procedury i potem zong, ale było minęło.

• Karo1111 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2022, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matołek wrote:
    Do trzech razy sztuka☺️ My procedura podejście drugie. Do kogo z Polnej przeszłaś?

Zapisalismy się do pawelczyka

• Karo1111 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2022, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila15 wrote:
    Tu osobiście uważam, że to powinni inaczej rozegrać, przecież to, że otwierają nową klinike to musieli wiedzieć od dawna bo to nie takie proste, że taka a taka sytuacja, a nie zaczynać procedury i potem zong, ale było minęło.
    Ogólnie szkoda, że nie wiedziałam, że to tak będzie wyglądać że nie można zarodków przenieść bo z mojej umowy to nie wynika

• Mila15 Znajoma

Wysłany: 20 sierpnia 2022, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo1111 wrote:
    Ogólnie szkoda, że nie wiedziałam, że to tak będzie wyglądać że nie można zarodków przenieść bo z mojej umowy to nie wynika

To powodzenia, my mieliśmy pierwszą procedure, trasfer i jak na razie wszystko jest dobrze, czekam na wizytę ciążową.

• Karo1111 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila15 wrote:
    To powodzenia, my mieliśmy pierwszą procedure, trasfer i jak na razie wszystko jest dobrze, czekam na wizytę ciążową.

A kto Wam robił transfer? Prywatnie też chodzicie do tego lekarza czy tylko na polna?

• Mila15 Znajoma

Wysłany: 20 sierpnia 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo1111 wrote:
    A kto Wam robił transfer? Prywatnie też chodzicie do tego lekarza czy tylko na polna?

Całą procedurę robił nam dr Brązert tak jak trafiliśmy, wizyty miałam na Polnej, po punkcji dr mi podał swój numer bo źle zniosłam i bylam raz u doktora w gabinecie na wizycie, teraz też czekam na ciążową u dr i chyba zostane bo nie mam swojego stałego ginekologa.

• Karo1111 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila15 wrote:
    Całą procedurę robił nam dr Brązert tak jak trafiliśmy, wizyty miałam na Polnej, po punkcji dr mi podał swój numer bo źle zniosłam i bylam raz u doktora w gabinecie na wizycie, teraz też czekam na ciążową u dr i chyba zostane bo nie mam swojego stałego ginekologa.
    Ogólnie w porządku lekarz? Słyszałaś coś na temat Pawelczyka?
    Gratuluję !
    U was czynnik męski tak?

• Mila15 Znajoma

Wysłany: 20 sierpnia 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo1111 wrote:
    Ogólnie w porządku lekarz? Słyszałaś coś na temat Pawelczyka?
    Gratuluję !
    U was czynnik męski tak?

Dziękuje 🙂 u nas mąż ma słabsze parametry, ja endometrioze, nie znam za długo doktora, ale jest konkretny, ma przemyślane decyzje i szybko podejmuje jakieś działania jak coś sie dzieje , spokojny, na temat Prof Pawelczyka nie słyszałam opini, ale dziewczyny tutaj też są od Prof po udanych trasferach.

• Karo1111 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2022, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila15 wrote:
    Dziękuje 🙂 u nas mąż ma słabsze parametry, ja endometrioze, nie znam za długo doktora, ale jest konkretny, ma przemyślane decyzje i szybko podejmuje jakieś działania jak coś sie dzieje , spokojny, na temat Prof Pawelczyka nie słyszałam opini, ale dziewczyny tutaj też są od Prof po udanych trasferach.

U nas też problem po stronie męskiej.
    Powiedz mi czy lekarz przepisał mężowi jakieś suplementy?
    Ze mną niby wszystko ok.
    Boje się tego, że nas mogą ,, gorzej'' traktować, bo procedurę chcieliśmy kończyć na pastelowej u swojego lekarza, już złożyliśmy dokumenty w sprawie przeniesienia zarodków. Jednak okazało się, że jest problem i zgodzilismy się na pozostanie na polnej.

• Mila15 Znajoma

Wysłany: 20 sierpnia 2022, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo1111 wrote:
    U nas też problem po stronie męskiej.
    Powiedz mi czy lekarz przepisał mężowi jakieś suplementy?
    Ze mną niby wszystko ok.
    Boje się tego, że nas mogą ,, gorzej'' traktować, bo procedurę chcieliśmy kończyć na pastelowej u swojego lekarza, już złożyliśmy dokumenty w sprawie przeniesienia zarodków. Jednak okazało się, że jest problem i zgodzilismy się na pozostanie na polnej.

Brał FertilMan Plus, obydwoje braliśmy omega 3, i stosował diete.
    Ja nie odczułam "gorszego" traktowania, jestem zadowolona z leczenia.

• calistas1 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2022, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
    Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję Ci bardzo serdecznie.

https://forms.gle/9Z2f2GCsugid9aCp6

• Karo1111 Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo1111 wrote:
    Hej,
    Czy są tutaj dziewczyny, które miały in vitro z dofinansowania na polnej i chcą przenieść zarodki na pastelowa? Ale na dzień dzisiejszy jest to niemożliwe?

Hallo czy ktoś jeszcze jest w takiej sytuacji?

• ........ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika88 i Izabella🌺 co tam u was kobietki,zaglądacie jeszcze tu pozdrawiam

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
  • Izabela🌺 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka hejka ☺️
    Ja zaglądam, czytam wasze komentarze. Kibicuje. Nic się nie odzywam bo nic nowego u mnie. Czekam na miesiączkę bo mam się umówić na wizytę na 12 DC. Cykl naturalny i będzie mój pierwszy Transfer 🥳🤞 oby udany ☺️

........, Mila15 lubią tę wiadomość

Ona 26

Starania od maja 2020 r.
    AMH 05.2022 r. :2,67
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, Trombofilia

On 28
    Obniżone parametry nasienia

Start IN VITRO - Czerwiec 2022r.
    SCRATCHING- Czerwiec 2022r.
    POLNA-POZNAŃ, I procedura(ICSI)/ krótki protokół, punkcja 14.07: pobrano 8 oocytów, 6 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 2 :) 4.2.2, 4.2.3
    tranfer nr 1 19.07 odwołany
    TRANFER Nr 1 08/09. 2022r?
  • ........ Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela🌺 wrote:
    Hejka hejka ☺️
    Ja zaglądam, czytam wasze komentarze. Kibicuje. Nic się nie odzywam bo nic nowego u mnie. Czekam na miesiączkę bo mam się umówić na wizytę na 12 DC. Cykl naturalny i będzie mój pierwszy Transfer 🥳🤞 oby udany ☺️

To będę trzymać kciuki.
    U mnie był udany ale niestety biochemia😪
    Ale będę walczyć dalej 💪na początku września mam wizytę u Prof. I pewnie transfer na początku października

Izabela🌺, Mila15 lubią tę wiadomość

Dla naszej Kamisi

age.png

• Karo1111 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........ wrote:
    To będę trzymać kciuki.
    U mnie był udany ale niestety biochemia😪
    Ale będę walczyć dalej 💪na początku września mam wizytę u Prof. I pewnie transfer na początku października
    U kogo się leczycie?

• ........ Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo1111 wrote:
    U kogo się leczycie?

U Prof. P

Dla naszej Kamisi

age.png

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ