Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Malwina02 wrote:Dziewczyny help!
Czy któraś z Was ma przełożoną wizytę ciążową z 30 marca docent dał znać, że Go nie będzie Panie dzisiaj dzwoniły mam 25 marca ale zapomniałam , że nie dam rady dojechać wczesnym popołudniem.Ten sam dzień godziny wieczorne , późne popołudnie?🙏
Jak coś również mam 25 wizytę ciążową ale planową wcześniej niż Mama- Hani również mogę się zamienić.
Malwina02 lubi tę wiadomość
-
Paniwiosna,Krokodyl gratulacje 🥰
Pozostałe dziewczyny mocne kciuki ✊️Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 18:56
Endometrioza 4 stopień po operacji leczenie dr Janowiec.Trzy procedury ivf.
Transfer 11.06.2025
8.07.2025 jest ♥️
Sanco Pro czekamy na chłopca 🐻
14.02.2026 38+2 CC Iwo 🩵🩵 -
Bezova - Mocne kciuki za Was. Przesyłamy dużo pozytywnej energii!!!
Krokodyl - gratulacje!!!
Bezova lubi tę wiadomość
🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
06.2022 💉 IVF krótki protokół
2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌
08.2022 💉 IVF krótki protokół
4 zarodki - 1 prawidłowy
Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami
04.2023 transfer nieudany 💔
08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty
Zmiana kliniki
01.2025 💉 IVF krótki protokół
5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️
03.2025 laparoskopia zwiadowcza
usunięcie lewego jajowodu z powodu wodniaka/koagulacja zalążków endometrium otrzewnego/usunięcie zrostów
❄️ 5.1.1 transfer 9.06
beta 9 dpt - 87,1 beta 11 dpt - 320 beta 14 dpt - 1168 (dla kliniki), beta 15 dpt - 1725, beta 16dpt - 3350
✅ 02.07 mamy serduszko
✅ 18.07 - USG kontrolne CRL 1,8 cm ❤️
✅ 31.07 - SANCO prawidłowe - będzie 🩵
✅ wszystkie prenatalne prawidłowe -
Ewelinamala powodzenia na wizycie ✊️
Krokodyl wysłałam zaproszenie jeśli znajdziesz chwilę bym chciała zapytać o Lutycką również planuje tam rodzić ze względu na położną którą znam z pierwszego porodu z Polnej . -
Wiktoria● wrote:Ewelinamala powodzenia na wizycie ✊️
Krokodyl wysłałam zaproszenie jeśli znajdziesz chwilę bym chciała zapytać o Lutycką również planuje tam rodzić ze względu na położną którą znam z pierwszego porodu z Polnej .
Jasne 🙂 Ogólnie bardzo polecam ♥️ okropnie bałam się porodu SN nawet w 37 tc jak jeszcze omawialiśmy z doc plan porodu pytał który wybrałam szpital chciałam mówić o CC za to wczoraj " umawialiśmy się na kolejny poród" oczywiście miałam momenty i prosiłam męża aby nagrał moje słowa i później przypomniał , że nigdy więcej nie rodzę 🙃😅 -
Wiktoria● wrote:Ewelinamala powodzenia na wizycie ✊️
Krokodyl wysłałam zaproszenie jeśli znajdziesz chwilę bym chciała zapytać o Lutycką również planuje tam rodzić ze względu na położną którą znam z pierwszego porodu z Polnej .
Dziekuje 🙂 Dopiero wieczorem .W piątek miałam OCT u okulistki wszystko dobrze również dzisiaj liczę na dobre wieści. -
Wczoraj był bardzo długi dzień krwiak na szczęście się zmniejsza łożysko na dany moment zakrawa całe ujście szyjki dalej obserwacja i się oszczędzać. Franio coraz lepiej znosi " naszą rozłąkę " .
Wiktoria jak sie czujesz?
Bezova jak mijają dni w szpitalu ?
Mama_Hani, Wiktoria●, Bezova lubią tę wiadomość
-
Ewelinamala wrote:Wczoraj był bardzo długi dzień krwiak na szczęście się zmniejsza łożysko na dany moment zakrawa całe ujście szyjki dalej obserwacja i się oszczędzać. Franio coraz lepiej znosi " naszą rozłąkę " .
Bardzo bardzo dobrze🙂 . Zbliża się pierwszy dzień wiosny wymieniam szafę na sukienki plus rzeczy męża i synka dzisiaj mnie oświeciło za dwa tygodnie święta nie wiem co się stało w tym roku 😅czekam na środową wizytę w poprzedniej ciąży był to okres pełen różnych emocji .Jak u Was ? -
PaniWiosna, Krokodyl gratulacje 💐💐
Bezova nieustanie ✊️❤️
U nas minęły 3 tygodnie nie wiem kiedy 🥹🥹
Bezova, Patisonek 25 lubią tę wiadomość
2019 -32 tc synek 👼💔💔 (CC )
Ivf 2 transfery ❌
3 transfer 💙
2025 -Sanco Pro🌈 chłopiec
23.12.2025 trzecie badanie prenatalne 1700g
26.02.2026🌈 Julian CC 3600 g 38+4 -
Ewelinamala wrote:Wczoraj był bardzo długi dzień krwiak na szczęście się zmniejsza łożysko na dany moment zakrawa całe ujście szyjki dalej obserwacja i się oszczędzać. Franio coraz lepiej znosi " naszą rozłąkę " .
Rodzina i znajomi starają się wypełnić mi czas, psycholog bardzo się mną zaopiekował. Dostałam leki żeby się trochę uspokoić i móc spać. Założyliśmy dodatkowo pessar i od tego momentu nie czuję już szwu, więc faktycznie musiał odciążyć szyjkę. Czekam niecierpliwie kiedy zrobią mi kontrolne USG, bo póki co badają tylko palpacyjnie. Była u mnie dr Joanna w jeden dzień i już słyszałam wcześniej, że szpital chce przejąć prowadzenie ciąży. Umówiłyśmy się, że będę chodzić naprzemiennie na kontrole na oddział i do CMU. Pani profesor na obchodzie bardzo surowo wypowiedziała się o tej umowie. Powiedziała, ze nie zgadza się żebym chodziła do innych lekarzy, stała w poczekalni itp.. Nie do końca mi to pasuje, wierzę, że na Ułańskiej mogłabym poczekać w pokoju do ktg w razie opóźnienia w leżącej pozycji. A tak poza tym to antybiotyki bardzo źle podziałały na układ pokarmowy i teraz dostaję dużo osłonowych plus przyplątała się jakaś infekcja intymna, bo mam tak wszystko wyjałowione. Nie ma nudy. -
Bezova wrote:Rodzina i znajomi starają się wypełnić mi czas, psycholog bardzo się mną zaopiekował. Dostałam leki żeby się trochę uspokoić i móc spać. Założyliśmy dodatkowo pessar i od tego momentu nie czuję już szwu, więc faktycznie musiał odciążyć szyjkę. Czekam niecierpliwie kiedy zrobią mi kontrolne USG, bo póki co badają tylko palpacyjnie. Była u mnie dr Joanna w jeden dzień i już słyszałam wcześniej, że szpital chce przejąć prowadzenie ciąży. Umówiłyśmy się, że będę chodzić naprzemiennie na kontrole na oddział i do CMU. Pani profesor na obchodzie bardzo surowo wypowiedziała się o tej umowie. Powiedziała, ze nie zgadza się żebym chodziła do innych lekarzy, stała w poczekalni itp.. Nie do końca mi to pasuje, wierzę, że na Ułańskiej mogłabym poczekać w pokoju do ktg w razie opóźnienia w leżącej pozycji. A tak poza tym to antybiotyki bardzo źle podziałały na układ pokarmowy i teraz dostaję dużo osłonowych plus przyplątała się jakaś infekcja intymna, bo mam tak wszystko wyjałowione. Nie ma nudy.
Bezova polna niestety tak robi z tego co zauważyłam praktycznie każdy oddział przejmuje prowadzenie ciąży sama byłam 5 dni na obserwacji I to usłyszałam ale powiedziałam Pani prof, że jestem pod opieką lekarzy z Krakowa,Warszawy, hematologicznie ,kardiologicznie i nie potrzebuje dodatkowych zaleceń medycznie sobie poradzę 🤪 itd doc też nic nie mówił jak mam zachowaną ciągłość opieki przez specjalistów jedynie w słowach ubrałam dość lekko aby doc nie miał problemów. Musicie z dr Joanna dobrze przegadać sprawę jak trafi się nagły szpital po wizycie na Ułańskiej przed planowanym na Polnej to Pani prof może być " wściekła " ale nie ma co się przejmować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca, 18:09
-
No właśnie tak się zastanawiam na ile to całkowite prowadzenie ciąży jest podyktowane troską, a na ile chęcią zapewnienia sobie stałego dochodu. Tym bardziej że oddział cierpi na brak pacjentek z tego co słyszałam od położnych. Wczoraj tu lakierowali podłogi i jak tak policzyłam łóżka na korytarzu to mam wrażenie, że więcej było wolnych niz zajętych. Ja od tygodnia jestem sama w pokoju.
-
Bezova wrote:No właśnie tak się zastanawiam na ile to całkowite prowadzenie ciąży jest podyktowane troską, a na ile chęcią zapewnienia sobie stałego dochodu. Tym bardziej że oddział cierpi na brak pacjentek z tego co słyszałam od położnych. Wczoraj tu lakierowali podłogi i jak tak policzyłam łóżka na korytarzu to mam wrażenie, że więcej było wolnych niz zajętych. Ja od tygodnia jestem sama w pokoju.
Pani prof kiedyś pracowała na PRIM1 oni mieli taki schemat prowadzenia przyjęcia co miesiąc/ trzy ,dwa zależy od sytuacji obecnie robi na swoim oddziale ale PRIM2 też tak zaczął działać w przypadku cukrzycy ,nadciśnienia itd .Dacie radę z dr Joanna 💪💪 chociaż u Ciebie mogą być pobyty np na pompę z magnezem w późniejszym etapie aby wyciszać skurcze i inne leki nagłe niespodziewane