X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • Mama_Hani Autorytet

Wysłany: 15 marca, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    PaniWiosna, gratulacje, super, że już jesteście w komplecie 🧡

Bezova, powodzenia 🍀 jesteś w dobrych rękach, a to najważniejsze w tej sytuacji, dacie radę 😊

Dziewczyny, mam pytanie odnośnie ifv - czytałam, że jednym z głównych aspektów objęcia refundacją jest udokumentowane 12 miesięcy leczenia - czy jest szansa, aby to obejść? Oboje z mężem mamy problemy w tej kwestii i wyniki są gorsze niż wtedy kiedy udało się zajść w ciąże, a nie chciałabym teraz rok podejmować się stymulacji, które raczej są spisane na niepowodzenie,tym bardziej, że czas też działa na niekorzyść

Jeśli krótki czas innych działań (pomijając czynniki bezwzględne które kierują z automatu daną parę na klasyfikacje )nie przyniesie rezultatu przed ivf to jak najbardziej nie jest potrzebny rok starań plus rozmowa z lekarzem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca, 05:43

Hania🧑
    14.10.2025 7+3 jest ♥️
    18.11.2025 pierwsze badanie prenatalne test panorama 💙 Staś

preg.png
  • Mama_Hani Autorytet

Wysłany: 15 marca, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodyl jeszcze trochę 💪u mnie pierwszy poród długo się rozkręcał 🙈 to jest chyba najgorsze w tym całym oczekiwaniu zobaczymy chociaż obecną sytuacja medyczna bardziej się nastawiam na CC.

Hania🧑
    14.10.2025 7+3 jest ♥️

preg.png
  • Milka🙂 Koleżanka

Wysłany: 15 marca, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny 🙂

Potrzebowałam wiecej czasu aby dojść do siebie po punkcji jest ok w tym cyklu leki z immunologii w kolejnym trasfer .

Akacjova jest szansa u mojej koleżanki lekarz powiedział, że dla Niego najlepszą opcją w danym momencie pary jest ivf oni nie byli gotowi z różnych względów chcieli poczekać podziałać jeszcze naturalnie ostatecznie wrócili na ivf .Jest szansa w różne strony jeśli jakieś działania były podejmowane .

Słoneczko🌼 lubi tę wiadomość

• Paniwiosna Ekspertka

Wysłany: 15 marca, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:

Bezova, powodzenia 🍀 jesteś w dobrych rękach, a to najważniejsze w tej sytuacji, dacie radę 😊

Dziewczyny, mam pytanie odnośnie ifv - czytałam, że jednym z głównych aspektów objęcia refundacją jest udokumentowane 12 miesięcy leczenia - czy jest szansa, aby to obejść? Oboje z mężem mamy problemy w tej kwestii i wyniki są gorsze niż wtedy kiedy udało się zajść w ciąże, a nie chciałabym teraz rok podejmować się stymulacji, które raczej są spisane na niepowodzenie,tym bardziej, że czas też działa na niekorzyść

Dziękuję 😘 Jutro wychodzimy do domu jest wszystko dobrze ale widać, że są całkowicie różne pod względem charakteru niby ten sam materiał genetyczny Celinka grzeczna ,je ,śpi mało płacze Zosi od poczatku nic nie pasuje 🤣🤣

Kwestia pytanie nie pomogę u mnie był czynnik jajowodowy i jeszcze inne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca, 08:15

Mama_Hani, Wiktoria●, Patisonek 25 lubią tę wiadomość

👩‍🦰32 l 👨‍🦰32 l
    Ivf
    08.09.2025 ♥️♥️ 1k2o
    Wolne Dna płodowe Zosia,Celina
    27.01.2026 1306 g i 1280g
    9.03.3026 ostatnia wizyta
    11.03.2026 przyjęcie do szpitala

13.03.2026 Zosia 🐼2310 g Celina 🐼2402 g 36+0
  • Słoneczko🌼 Nowa

Wysłany: 15 marca, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka🙂 wrote:
    Witajcie dziewczyny 🙂

Potrzebowałam wiecej czasu aby dojść do siebie po punkcji jest ok w tym cyklu leki z immunologii w kolejnym trasfer .

Akacjova jest szansa u mojej koleżanki lekarz powiedział, że dla Niego najlepszą opcją w danym momencie pary jest ivf oni nie byli gotowi z różnych względów chcieli poczekać podziałać jeszcze naturalnie ostatecznie wrócili na ivf .Jest szansa w różne strony jeśli jakieś działania były podejmowane .

Cześć. Podczytuje Was od dłuższego czasu ale dopiero teraz postanowiłam napisać. Życzę powodzenia również przygotowuje się do transferu mieliśmy zacząć procedurę w listopadzie ale będąc na wizycie u doc B gdzie przyjmował zaledwie 4/5 pacjentem dziennie i przerwami o określonych godzinach wszyscy jesteśmy tylko ludźmi stwierdziliśmy, że poczekamy i tak pod koniec stycznia zaczęliśmy procedurę .U mnie endometrioza 🙂

• Milka🙂 Koleżanka

Wysłany: 15 marca, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko🌼 wrote:
    Cześć. Podczytuje Was od dłuższego czasu ale dopiero teraz postanowiłam napisać. Życzę powodzenia również przygotowuje się do transferu mieliśmy zacząć procedurę w listopadzie ale będąc na wizycie u doc B gdzie przyjmował zaledwie 4/5 pacjentem dziennie i przerwami o określonych godzinach wszyscy jesteśmy tylko ludźmi stwierdziliśmy, że poczekamy i tak pod koniec stycznia zaczęliśmy procedurę .U mnie endometrioza 🙂

Również życzę powodzenia 🙂 Niestety nawet lekarzy nie omijają problemy zdrowotne .Najważniejsze, że na dany moment wszystko dobrze .Moj fizjo od kilku lat walczyliśmy z chorobą nowotworową niestety przerzuty jeden z lepszych fizjo w Poznaniu wykładowca na AWF .

• Mama_Hani Autorytet

Wysłany: 15 marca, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:

Widzę, że podchodzicie do UIU jeśli nie przyniosą rezultatu 2/3 kolejnym krokiem może być ivf .Nie bierzemy tak dosłownie roku starań jako ciągłych stymulacji , UIU

Hania🧑
    14.10.2025 7+3 jest ♥️

preg.png
  • Mama_Hani Autorytet

Wysłany: 15 marca, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko🌼 wrote:

Moja pierwsza Pani dr ginekolog pewnego dnia bardzo ciężko zachorowała dwa dni przed operacją jeszcze była w gabinecie z uśmiechem akurat miałam wizyte później przeszła operacje usunięcia guza pnia mózgu do dnia dzisiejszego mamy kontakt . Prawie 10 lat każdego dnia walczy o sprawność i powrót uśmiechu nic nie jest już takie samo.

Hania🧑
    14.10.2025 7+3 jest ♥️

preg.png
  • Wiktoria● Ekspertka

Wysłany: 15 marca, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla nowych dziewczyn ✊️✊️

Ona 31 lat On 33 lata
    PCOS,zespół APS,2x poronienia 8 /9 tc
    On zdrowy
    2020 Leoś 39+4
    Wizyta 8.04.2026 ⏳
    preg.png
  • Wiktoria● Ekspertka

Wysłany: 15 marca, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety choroba może dosięgnąć każdego 😪 Kilka lat temu okulistka naszego syna najlepsza w Poznaniu również dla wcześniaków bardzo polecana nagle przyszedł nowotwór byłam w ogromnym szoku niestety w Polsce nie miała szans wyjechała do Berlina nie wiem czy wróciła do pracy .Najważniejsze, że doc wrócił do zdrowia .

Ona 31 lat On 33 lata
    PCOS,zespół APS,2x poronienia 8 /9 tc
    On zdrowy
    2020 Leoś 39+4
    Wizyta 8.04.2026 ⏳
    preg.png
  • AniaAniaAnia🙂🙂🙂 Ekspertka

Wysłany: 15 marca, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniWiosna gratulacje dla Ciebie i dziewczynek powodzenia 🥰🥰

Dzisiaj zdrowie to pewna forma " luksusu" i warto doceniać każdego dnia niestety nie jest dane na zawsze .

37 tc Anielka i Aleksander 1.10.2025.
    Staś starszy brat
  • Akacjowa_ Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedzi, podpytam doc. jak on to widzi na następnej wizycie 😊

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹
  • AniaAniaAnia🙂🙂🙂 Ekspertka

Wysłany: 15 marca, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    dzięki za odpowiedzi, podpytam doc. jak on to widzi na następnej wizycie 😊

Cześć. Czy mogę do Ciebie na priv ? Mój synek również z 2023 po postach chyba wiem o kogo chodzi oczywiście jeżeli chcesz 🙂 byłyśmy razem na forum .Potem zakładałam dwa razy konto niestety nie mogłam sobie przypomnieć hasła 🙈🤣Synek na początku lutego skończył 3 latka 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca, 15:59

37 tc Anielka i Aleksander 1.10.2025.
    Staś starszy brat
  • Akacjowa_ Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAniaAnia🙂🙂🙂 wrote:
    Cześć. Czy mogę do Ciebie na priv ? Mój synek również z 2023 po postach chyba wiem o kogo chodzi oczywiście jeżeli chcesz 🙂 byłyśmy razem na forum .Potem zakładałam dwa razy konto niestety nie mogłam sobie przypomnieć hasła 🙈🤣Synek na początku lutego skończył 3 latka 🙂
    jasne 😊

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹
  • Malwina02 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia ✊️

Dzusuaj ciężki temat szczerze sama miałam lekka refleksje w listopadzie ja docent wrócił po 6 tugodniach w pojedyńcze dni było widać, że jest bardzo zmęczony zaczynaliśmy przygotowania do transferu trzeba sie cieszyć tym co tu i teraz nigdy nie wiemy co nas czeka .

Dobrego tygodnia dziewczyny szkoda ,że nie ma słoneczka ale za to ciepłe herbaty 🙂

Cd56 ,cd138✅️
    29 lat👩‍🦰 30 lat 👨

preg.png
  • Ewelinamala Ekspertka

Wysłany: 15 marca, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szlachetne zdrowie, nikt się nie dowie, jako smakujesz, aż się zepsujesz” taki cytat mi się przypomniał.

Dziewczyny staraniowe powodzenia 💪

Na szczęście doc już w swojej dawnej formie jak za dawnych czasów od połowy lutego .

U mnie zostały dwa dni leżenia tylko wstawanie do łazienki liczę że w środę będzie lepiej żadnych krwawień nie mam krwiak niestety bardzo duży

👧30l🧑34l
    30.05.2025 Franciszek 🧑 ivf
    5.01.2026 7+4❤️ naturalny cud
    Sanco pro zdrowy chłopiec

preg.png
  • Krokodyl Ekspertka

Wysłany: 16 marca, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinamala powodzenia w środę ✊️ ja mam dzusuaj liczę, że bedzie jakiś postęp 🙈

PaniWiosna powodzenie w domu i wiele radości z dziewczynek 😍

Za pozostałe dziewczyny mocne ✊️

preg.png

👩31 lat 👨32lata
    Ivf
    Poronienia nawykowe
  • Słoneczko🌼 Nowa

Wysłany: 16 marca, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka dziękuję i również powodzenie 🙂 U mnie najwięcej czasu zajęła immunologia nie było pierwsze podejście do ivf pozniej znaleźć miejsce w Poznaniu gdzie podają immunoglobuliny nie było łatwo ostateczne się udało

• Milka🙂 Koleżanka

Wysłany: 16 marca, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko🌼 wrote:
    Milka dziękuję i również powodzenie 🙂 U mnie najwięcej czasu zajęła immunologia nie było pierwsze podejście do ivf pozniej znaleźć miejsce w Poznaniu gdzie podają immunoglobuliny nie było łatwo ostateczne się udało

Ciężko mi było wrócić do działania 🫣 Miałam bardzo długą przerwę najpierw musiałam zakończyć leczenie u dr Janowca ale pomału się rozkręcam 💪

• Mama_Hani Autorytet

Wysłany: 16 marca, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodyl powodzenie 🤞 również mam dzisiaj wizytę późnym popołudniem .Ostatnie tygodnie przelatują jak pstryknięcie palcem święta tuż tuż później majówka i coraz bliżej terminu porodu u mnie nadciśnienie i inne rozwiązanie jeszcze szybciej .

Hania🧑
    14.10.2025 7+3 jest ♥️

preg.png
‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ