X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • Malwina02 Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniWiosna szczęśliwego rozwiązania !

Cd56 ,cd138✅️
    29 lat👩‍🦰 30 lat 👨

preg.png
  • Emfanka Autorytet

Wysłany: 13 marca, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova wrote:
    Dziewczyny szczęśliwych rozwiązań!

U nas niestety złe wiadomości.. szyjka ma 12mm.... z Ułańskiej prosto na Polną, przyjęli mnie na RILE. Jutro od rana zakładamy szew ratunkowy. Chciałam się od chata dowiedzieć jak wygląda zabieg, jaki rodzaj znieczulenia najczęściej się stosuje, a on wyleciał już ze statystykami.. Staram się nie denerwować żeby jeszcze bardziej nie zaszkodzić ale łzy same lecą.. Tyle lat walczyliśmy o to Maleństwo, bardzo się boję..

Bezova trzymaj się dzielnie!!!

Na RILE zakładają sporo tych szwów - dziewczyny były zadowolone a co najważniejsze- pomagało - nawet jak wracały na kontrolę to nadal było ok :)

Mocne kciuki za Ciebie i za PaniWiosna!!!

Bezova lubi tę wiadomość

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

06.2022 💉 IVF krótki protokół
    2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌

08.2022 💉 IVF krótki protokół
    4 zarodki - 1 prawidłowy

Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami

04.2023 transfer nieudany 💔
    08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
    03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty

Zmiana kliniki

01.2025 💉 IVF krótki protokół
    5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️

03.2025 laparoskopia zwiadowcza
    usunięcie lewego jajowodu z powodu wodniaka/koagulacja zalążków endometrium otrzewnego/usunięcie zrostów
    ❄️ 5.1.1 transfer 9.06
    beta 9 dpt - 87,1 beta 11 dpt - 320 beta 14 dpt - 1168 (dla kliniki), beta 15 dpt - 1725, beta 16dpt - 3350
    ✅ 02.07 mamy serduszko
    ✅ 18.07 - USG kontrolne CRL 1,8 cm ❤️
    ✅ 31.07 - SANCO prawidłowe - będzie 🩵
    ✅ wszystkie prenatalne prawidłowe
  • Biobio3 Autorytet

Wysłany: 13 marca, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova ✊️✊️ dużo sił i walcz !

PaniWiosna powodzenia 🐻🐻

Bezova lubi tę wiadomość

2019 -32 tc synek 👼💔💔 (CC )
    Ivf 2 transfery ❌
    3 transfer 💙
    2025 -Sanco Pro🌈 chłopiec
    23.12.2025 trzecie badanie prenatalne 1700g
    26.02.2026🌈 Julian CC 3600 g 38+4
  • Paniwiosna Ekspertka

Wysłany: 13 marca, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj rano przyszły na świat Zosia i Celinka 🥰🥰 są cudowne nie miałyśmy wagi spadkowej później jedziemy we trzy na oddział 🙂

Bezova myślę o Was i pozdrawiam 😘

Dominikaaa, Dziewczynka, Bezova, Emfanka, Milka🙂, Ewelinamala, Login, Mama_Hani, Dotipik, Patisonek 25 lubią tę wiadomość

👩‍🦰32 l 👨‍🦰32 l
    Ivf
    08.09.2025 ♥️♥️ 1k2o
    Wolne Dna płodowe Zosia,Celina
    27.01.2026 1306 g i 1280g
    9.03.3026 ostatnia wizyta
    11.03.2026 przyjęcie do szpitala

13.03.2026 Zosia 🐼2310 g Celina 🐼2402 g 36+0
  • Bezova Ekspertka

Wysłany: 13 marca, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paniwiosna gratulacje dla Was! Duuuuuużo zdrowia ❤️

U nas szew założony, pierwszy raz nie miałam po narkozie zbyt wielu efektów ubocznych. Dr Kampioni przy okazji znalazła na USG coś w wodach płodowych i uznała, że muszę przejść jakąś długą antybiotykoterapię, a to się wiąże z minimum 10-14 dniowym pobytem. Z jednej strony nawet się cieszę, czuję się tu bezpieczniej niż pozostawiona sama sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 20:00

Dziewczynka, Emfanka, Wiktoria●, Malwina02 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Emfanka Autorytet

Wysłany: 13 marca, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova wrote:

U nas szew założony, pierwszy raz nie miałam po narkozie zbyt wielu efektów ubocznych. Dr Kampioni przy okazji znalazła na USG coś we wodach płodowych i uznała że muszę przejść jakąś długą antybiotykoterapię, a to się wiąże z minimum 10-14 dniowym pobytem. Z jednej strony nawet się cieszę, czuję się tu bezpieczniej niż pozostawiona sama sobie.

Na pewno będziesz dobrze zaopiekowana 🥰

Trzymam kciuki mocno nadal!

Pani Wiosna - gratulacje!!!

Malwina02, Bezova lubią tę wiadomość

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

06.2022 💉 IVF krótki protokół
    2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌

08.2022 💉 IVF krótki protokół
    4 zarodki - 1 prawidłowy

Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami

04.2023 transfer nieudany 💔
    08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
    03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty

Zmiana kliniki

01.2025 💉 IVF krótki protokół
    5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️

03.2025 laparoskopia zwiadowcza
    usunięcie lewego jajowodu z powodu wodniaka/koagulacja zalążków endometrium otrzewnego/usunięcie zrostów
    ❄️ 5.1.1 transfer 9.06
    beta 9 dpt - 87,1 beta 11 dpt - 320 beta 14 dpt - 1168 (dla kliniki), beta 15 dpt - 1725, beta 16dpt - 3350
    ✅ 02.07 mamy serduszko
    ✅ 18.07 - USG kontrolne CRL 1,8 cm ❤️
    ✅ 31.07 - SANCO prawidłowe - będzie 🩵
    ✅ wszystkie prenatalne prawidłowe
  • Wiktoria● Ekspertka

Wysłany: 13 marca, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniWiosna gratulacje ❤️❤️

Ona 31 lat On 33 lata
    PCOS,zespół APS,2x poronienia 8 /9 tc
    On zdrowy
    2020 Leoś 39+4
    Wizyta 8.04.2026 ⏳
    preg.png
  • Wiktoria● Ekspertka

Wysłany: 13 marca, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova wrote:

U nas szew założony, pierwszy raz nie miałam po narkozie zbyt wielu efektów ubocznych. Dr Kampioni przy okazji znalazła na USG coś we wodach płodowych i uznała że muszę przejść jakąś długą antybiotykoterapię, a to się wiąże z minimum 10-14 dniowym pobytem. Z jednej strony nawet się cieszę, czuję się tu bezpieczniej niż pozostawiona sama sobie.

Bezova 💞

Ona 31 lat On 33 lata
    PCOS,zespół APS,2x poronienia 8 /9 tc
    On zdrowy
    2020 Leoś 39+4
    Wizyta 8.04.2026 ⏳
    preg.png
  • Ewelinamala Ekspertka

Wysłany: 13 marca, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paniwiosna wrote:
    Dzisiaj rano przyszły na świat Zosia i Celinka 🥰🥰 są cudowne nie miałyśmy wagi spadkowej później jedziemy we trzy na oddział 🙂

Gratulacje 💐💐

👧30l🧑34l
    30.05.2025 Franciszek 🧑 ivf
    5.01.2026 7+4❤️ naturalny cud
    Sanco pro zdrowy chłopiec

preg.png
  • Ewelinamala Ekspertka

Wysłany: 13 marca, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova wrote:

U nas szew założony, pierwszy raz nie miałam po narkozie zbyt wielu efektów ubocznych. Dr Kampioni przy okazji znalazła na USG coś w wodach płodowych i uznała, że muszę przejść jakąś długą antybiotykoterapię, a to się wiąże z minimum 10-14 dniowym pobytem. Z jednej strony nawet się cieszę, czuję się tu bezpieczniej niż pozostawiona sama sobie.

Bezova trzymajcie sie dzielnie

👧30l🧑34l

preg.png
  • Ewelinamala Ekspertka

Wysłany: 13 marca, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dni bardzo szybko mijają 🙈 za dobrze mi się leży w łóżku 😅

👧30l🧑34l

preg.png
  • Malwina02 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paniwiosna wrote:

Gratulacje dla mamy I dziewczynek 🙂 Wszystkiego dobrego

Cd56 ,cd138✅️
    29 lat👩‍🦰 30 lat 👨

preg.png
  • Malwina02 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od poniedziałku koniec duphastonu zostaje sam cyclogest coraz dziwniej sie czuje 🤣 na poczatku były jeszcze dwa prolutexy ale taka kolej rzeczy

Cd56 ,cd138✅️
    29 lat👩‍🦰 30 lat 👨

preg.png
  • Mama_Hani Autorytet

Wysłany: 14 marca, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paniwiosna wrote:

Ogromne gratulacje 😍

Hania🧑
    14.10.2025 7+3 jest ♥️
    18.11.2025 pierwsze badanie prenatalne test panorama 💙 Staś

preg.png
  • Mama_Hani Autorytet

Wysłany: 14 marca, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova trzymaj się dzielnie 🫶 potwierdzam na RILE fantastyczna opieka byłam 5 dni pod koniec lutego doc akurat był na urlopie względnie nowy oddział ale są bardzo zgraną ekipą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 12:16

Hania🧑
    14.10.2025 7+3 jest ♥️
    18.11.2025 pierwsze badanie prenatalne test panorama 💙 Staś

preg.png
  • Bezova Ekspertka

Wysłany: 14 marca, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to prawda, opieka jest super. Pani profesor na obchodzie nawet mnie rozpoznała z operacji po punkcji. O 22 lekarz jeszcze nas zbadał, szew wygląda dobrze, na szczęście nic się nie sączy - najbardziej mnie nastraszyli możliwością przebicia błon płodowych. Okazało się, że po zabiegu powinnam mieć zostawiony cewnik i nikt nie zauważył, że go nie mam. Nie powiedziano mi też, że nie mogę się załatwiać normalnie, tylko na leżąco. Na szczęście nic się stało. Na pocieszenie lekarz powiedział, że w pokoju przede mną była pacjentka ze szwem założonym w ciąży o tydzień starszej i wytrzymała do 34 tygodnia ale wszystkie te miesiące leżała na oddziale. Zobaczymy jak u nas sytuacja się potoczy.

preg.png
  • OlgaW Autorytet

Wysłany: 14 marca, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio podczytuje nie dam rady odnieść się do każdej.

Bezova trzymam za Was mocno kciuki za każdy kolejny tydzień do odchaczenia ✊️ U mnie szew był zakładamy później wytrwaliśmy do 37 tc .Tak po szwie leżałam na podsuwaczu nie mogłam wstawać nie pamięć czy to była cała doba trochę krócej i doc mówił, że trzeba bardzo uważać na skurcze szew to ciało obce różnie organizm może zareagować poza tym było stabilnie .Z przebiciem błon wiadomo zawsze jest takie ryzyko ale im starsza ciąża tym większe nie pamietam dokładnie po 25/26/27 /28 tc ryzyko jest bardzo duże.

Bezova lubi tę wiadomość

Czekamy na synka 💙
    23tc szew ratunkowy
    37 tc ściągnięcie szwu
    37+2 Antoni 3510 g
  • Krokodyl Ekspertka

Wysłany: 14 marca, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniWiosna gratulacje 🥰

Bezova mocne kciuki✊️

Jestem następna do rozpakowania 🙈 Na ostatnie wizycie w 37 tc był tylko 1 cm rozwarcia ale umówiliśmy sie z doc szybciej na ostatnią wizyte nie mogę stać ani leżeć albo mi nie dobrze albo duszności wczoraj myślałam, że zemdleje i trzeba będzie wzywać pogotowie chciałam umyć okna ale brak sił 😫

Wszystkiego dobrego dziewczyny 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 14:01

preg.png

👩31 lat 👨32lata
    Ivf
    Poronienia nawykowe
  • Akacjowa_ Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniWiosna, gratulacje, super, że już jesteście w komplecie 🧡

Bezova, powodzenia 🍀 jesteś w dobrych rękach, a to najważniejsze w tej sytuacji, dacie radę 😊

Dziewczyny, mam pytanie odnośnie ifv - czytałam, że jednym z głównych aspektów objęcia refundacją jest udokumentowane 12 miesięcy leczenia - czy jest szansa, aby to obejść? Oboje z mężem mamy problemy w tej kwestii i wyniki są gorsze niż wtedy kiedy udało się zajść w ciąże, a nie chciałabym teraz rok podejmować się stymulacji, które raczej są spisane na niepowodzenie,tym bardziej, że czas też działa na niekorzyść

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹
  • Bezova Ekspertka

Wysłany: 15 marca, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    PaniWiosna, gratulacje, super, że już jesteście w komplecie 🧡

Bezova, powodzenia 🍀 jesteś w dobrych rękach, a to najważniejsze w tej sytuacji, dacie radę 😊

Dziewczyny, mam pytanie odnośnie ifv - czytałam, że jednym z głównych aspektów objęcia refundacją jest udokumentowane 12 miesięcy leczenia - czy jest szansa, aby to obejść? Oboje z mężem mamy problemy w tej kwestii i wyniki są gorsze niż wtedy kiedy udało się zajść w ciąże, a nie chciałabym teraz rok podejmować się stymulacji, które raczej są spisane na niepowodzenie,tym bardziej, że czas też działa na niekorzyść
    Wielu lekarzy nie trzyma się tego wymogu jeśli widzą, że nie ma sensu w to brnąć. Dwie moje koleżanki zostały zakwalifikowane tylko na podstawie słabych (ale nie beznadziejnych) wyników nasienia, które nie poprawiły się po krótkiej suplementacji. Jedna była w Medart, druga w Pastelovej. Polna nie jest kliniką, która próbuje wyciągnąć od pacjentów najpierw jak najwięcej kasy na bezsensowne procedury. Warto przejść się z aktualnymi wynikami na kwalifikację i spróbować. Z pewnością lekarz pomoże Wam wybrać optymalną opcję.

preg.png
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ