Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolaY wrote:Oki) mam nadzieję że więcej ode mnie))
Tak, mam dobry wynik, ale dziś zostało tylko 5 z czego 3 tylko dobrze się rozwijają. Także może nie będzie co transferować 🤯 już mam takie myśli, masakra. Jak dożyć do soboty? Nie wiem.
Się leczę w Klinice Pastelowa u Pana Derwicha.
Bądź dobrej myśli 🙏
Rozmawiałam we wtorek z dziewczyną, krorej zarodki umierały 3 doby i tylko jeden się ostał - i to jest jej kochany synuś ♥️
Ja nie dzwonię na embriologię, wole dowiedzieć się w niedzielę. 🍀Zadzwonią sami jak coś pójdzie nie tak - tfu tfu oby nie 🤞Starania od 09.2021
🔸03.2023 HSG-lewy niedrożny, prawy o wątpliwej drożności
🔸04.2023 zakwalifikowani do ivf- czynnik jajowodowy
🔸06.2023 protokół długi
🔸07.2023 świeży transfer
🔸Beta 10dpt: 129
🔸36 t.c. Czekamy na spotkanie z naszą córeczką 🤱🏻💞
♀️AMH:2,9 ♂️ Morfologia:4% -
K!n!aa wrote:Bądź dobrej myśli 🙏
Rozmawiałam we wtorek z dziewczyną, krorej zarodki umierały 3 doby i tylko jeden się ostał - i to jest jej kochany synuś ♥️
Ja nie dzwonię na embriologię, wole dowiedzieć się w niedzielę. 🍀Zadzwonią sami jak coś pójdzie nie tak - tfu tfu oby nie 🤞2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Martulek wrote:Dajcie znać co u was ❤️
Niedziela okazała się szczęśliwa 💕 Wszystkie zapłodnione komórki przeżyły, nie wiem jak to się stało 🤞🍀 W poniedziałek wróciłam do pracy i staram się żyć normalnie do bety, bez sikaczy 🙉
Mój mąż był ze mną przy naszym pierwszym transferze, cudowne przeżycie 💕💕💕........, Martulek lubią tę wiadomość
Starania od 09.2021
🔸06.2023 protokół długi
🔸07.2023 świeży transfer
Dziewczyny 🙉 Beta 129mlU/ml 10 dzień po świeżym transferze 💕
3 sierpnia jadę na usg na Polną 🤞
Po rozmowie z położnymi, wynika, że dalsze prowadzenie ciąży jest niemożliwe w klinice. Kurczę przywiązałam się do tej naszej Polnej..........., Martulek, Magdalena_MS, Karola9393, Blanka31 lubią tę wiadomość
Starania od 09.2021
🔸06.2023 protokół długi
🔸07.2023 świeży transfer
K!n!aa wrote:Dziewczyny 🙉 Beta 129mlU/ml 10 dzień po świeżym transferze 💕
Po rozmowie z położnymi, wynika, że dalsze prowadzenie ciąży jest niemożliwe w klinice. Kurczę przywiązałam się do tej naszej Polnej...
Super gratulacje 🎊 i trzymam 🤞🤞🤞 za dalsze przyrosty bety 😘K!n!aa lubi tę wiadomość
-
........ wrote:Super gratulacje 🎊 i trzymam 🤞🤞🤞 za dalsze przyrosty bety 😘
Kochana właśnie powiedz mi, czy badać co drugi dzień betę? Zadzwoniłam do położnych i mówiły, że nie ma takiej potrzeby i teraz usg.Starania od 09.2021
🔸06.2023 protokół długi
🔸07.2023 świeży transfer
K!n!aa wrote:Kochana właśnie powiedz mi, czy badać co drugi dzień betę? Zadzwoniłam do położnych i mówiły, że nie ma takiej potrzeby i teraz usg.
Ja kochana badałam do 16 dpt co drugi dzień sprawdzalam czy przyrasta i czy prawidłowo.
Możesz sobie sprawdzić jeszcze raz tylko Decyzja do ciebie należy 😘😉🤞
Sorka ja nawet do 20dpt sprawdzalam 🙈🙈🙈 teraz sprawdziłamWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2023, 19:53
-
K!n!aa wrote:Dziewczyny 🙉 Beta 129mlU/ml 10 dzień po świeżym transferze 💕
Po rozmowie z położnymi, wynika, że dalsze prowadzenie ciąży jest niemożliwe w klinice. Kurczę przywiązałam się do tej naszej Polnej...
Super 🥰🥰🥰🥰 wielkie gratulacje kochana 🥰🥰🥰🥰😘😘😘 trzymam mocno kciuki dalej !!!K!n!aa lubi tę wiadomość
-
K!n!aa wrote:Kochana właśnie powiedz mi, czy badać co drugi dzień betę? Zadzwoniłam do położnych i mówiły, że nie ma takiej potrzeby i teraz usg.
Ja się tak wtrącę, że tez robiłam co drugi dzień Np poniedziałek - środa i patrzyłam na przyrost 😎........ lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny!
Czy któraś z Was ma może umówioną wizytę do prof. P. w MotiMed między 7-10 sierpnia? Chciałabym się zamienić terminami. Ja mam termin 27.07 do oddania. Byłabym wdzięcznaK: 30 lat, M: 30 lat
AMH 1,85
2020 - rozpoczęcie starań
12.2020 - HSG
06.2021 laparoskopia (torbiel krwotoczna lewy jajnik)
I IVF POZNAŃ POLNA
05.2023 stymulacja do ivf
06.2023 punkcja jajników (pobrano 11 komórek, 6 dojrzałych, 3 niedojrzałe, 2 zdegenerowane; zapłodniono 6) - mamy 4 mrozaczki
10.07.2023 transfer ♥️
(euthyrox, encorton, duphaston, prolutex, cyclogest, wlew domaciczny z osocza, zivafert, acard)
5dpt beta 45,06 mIU/ml
8dpt beta 128,40 mIU/ml
10dpt beta 298,50 mIU/ml progesteron 40,9 ng/ml
22dpt beta 18 865,56 mIU/ml
29dpt mamy ❤️ 10 mm
15w2d będzie chłopak 💙 116g urwisa
19w3d pierwsze delikatne odczuwalne ruchy
26w4d czas odpocząć l4
30w3d pierwsze skurcze przepowiadające
Czekają: ❄️❄️❄️
-
Sprzedam
Luteina 200mg 3 opakowania po 30 tabletek - 70 zł za opakowanie 08.2025
Luteina 100mg 1op. (60 tabletek) + 45 tabletek - całość za 70 zl 04.2025
Utrogestan 200mg 1 op. (15 tabletek) - 50 zł 11.2024
Wysyłka olx, vinted.
Oddam za symboliczną kwotę gonapeptyl dialy 6 strzykawek -trzymane w lodówce 05.2024 odbiór osobisty Poznań i okolice.
Kontakt
[email protected]25.11.2019r. - IVF transfer (1 blastka 3.3.3)
20.07.2020r. - Leon
26.05.2022r. IVF transfer moruli - nieudany
01.07. 2022 24dc beta HCG 20
04.07.2022 27dc beta HCG 192
06.07.2022 29dc beta HCG 527 -
Jak tu cichutko. Żyjecie dziewczyny ?
Ja idę pod koniec sierpnia złożyć papiery o 2 dofinansowanie do in vitro na Polnej ale byłam u immunologa, zrobiłam mnóstwo badań i mam rozwalone cytokiny ( stan zapalny organizmu) - mój organizm atakuje zarodek 🙈 i kategorycznie miałam odstawić Encorton - podobno mi nie służy i przyczynił się w moim przypadku do szkód. Teraz biorę jakieś leki na zwalczenie stanu zapalnego, znów badania po miesiącu i do immunologa. Tak cholernie wypadają mi włosy odkąd odstawiłam Encorton że będę łysa 🙃2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Martulek wrote:Jak tu cichutko. Żyjecie dziewczyny ?
Ja idę pod koniec sierpnia złożyć papiery o 2 dofinansowanie do in vitro na Polnej ale byłam u immunologa, zrobiłam mnóstwo badań i mam rozwalone cytokiny ( stan zapalny organizmu) - mój organizm atakuje zarodek 🙈 i kategorycznie miałam odstawić Encorton - podobno mi nie służy i przyczynił się w moim przypadku do szkód. Teraz biorę jakieś leki na zwalczenie stanu zapalnego, znów badania po miesiącu i do immunologa. Tak cholernie wypadają mi włosy odkąd odstawiłam Encorton że będę łysa 🙃
Martulek jeśli mogę wiedzieć to u jakiego immunologa byłaś? Planuje zeobic przez 3 podejściem kiry i immunofenotyp i będę potrzebowała konsultacji a wiem, że sporo się czeka za taką wizyta.
A przede wszystkim pozwolicie ze tu przycupne ?👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
AgulaM wrote:Hej dziewczyny ! 29 sierpnia mamy wizyte kwalifikująca do trzeciego dofinansowania z woj Wlkp. Wcześniej mieliśmy dwie procedury w Invimedzie. Zapisałam nas do doktora P. Możecie mi coś o nim napisać?
Martulek jeśli mogę wiedzieć to u jakiego immunologa byłaś? Planuje zeobic przez 3 podejściem kiry i immunofenotyp i będę potrzebowała konsultacji a wiem, że sporo się czeka za taką wizyta.
A przede wszystkim pozwolicie ze tu przycupne ?
Ja też miałam 2 procedury w invimed u doc S na 3 proc. Zmieniłam właśnie na Polna I wybrałam właśnie Prof. P i dzięki niemu Tule właśnie 2 miesięcznego Synusia. Nie pisze tak bo mi się udało tylko miałam porównanie podejścia i zaangażowania lekarza aby się udało.
Więc będziesz w dobrych rękach życzę i będę trzymać 🤞 aby Twoje marzenie się spełniło.
Ost właśnie myślałam o tobieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2023, 18:00
AgulaM lubi tę wiadomość
-
AgulaM wrote:Hej dziewczyny ! 29 sierpnia mamy wizyte kwalifikująca do trzeciego dofinansowania z woj Wlkp. Wcześniej mieliśmy dwie procedury w Invimedzie. Zapisałam nas do doktora P. Możecie mi coś o nim napisać?
A przede wszystkim pozwolicie ze tu przycupne ?
Ja mogę od siebie skromnie napisać.. lepiej nie mogłaś trafić 🥰 profesor ma serce na dłoni. Trafiłam do niego od razu, wcześniej nigdzie nie miałam żadnych prób co prawda , ale „przeszłam” przez tylu lekarzy , którzy mi dawali złudne nadzieje i powtarzali „ dajcie sobie rok, dajcie sobie tyle i tyle”. A trzeba było działać i zadziałał 😊 udało się przy drugim transferze mrożaczka i czekamy na dziewczynkę👧
tylko in vitro wchodzi u mnie w grę. Nie robiłam żadnych badań u immunologa czy tym podobne , wiec w tym temacie nie pomogę
........, Blanka31, AgulaM lubią tę wiadomość
-
........ wrote:Ja też miałam 2 procedury w invimed u doc S na 3 proc. Zmieniłam właśnie na Polna I wybrałam właśnie Prof. P i dzięki niemu Tule właśnie 2 miesięcznego Synusia. Nie pisze tak bo mi się udało tylko miałam porównanie podejścia i zaangażowania lekarza aby się udało.
Więc będziesz w dobrych rękach życzę i będę trzymać 🤞 aby Twoje marzenie się spełniło.
Ost właśnie myślałam o tobie
Generalnie mieliśmy w tym roku już nie podchodzić do żadnej procedury, bo jesteśmy bankrutami🫣 ale jak usłyszałam że na Polnej sa jeszcze miejsca na dofinansowanie to pokombinowalismy i mamy kasę. To nasza ostatnia szansa i chce ja wykorzystać maksymalnie......... lubi tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
Magdalena_MS wrote:Ja mogę od siebie skromnie napisać.. lepiej nie mogłaś trafić 🥰 profesor ma serce na dłoni. Trafiłam do niego od razu, wcześniej nigdzie nie miałam żadnych prób co prawda , ale „przeszłam” przez tylu lekarzy , którzy mi dawali złudne nadzieje i powtarzali „ dajcie sobie rok, dajcie sobie tyle i tyle”. A trzeba było działać i zadziałał 😊 udało się przy drugim transferze mrożaczka i czekamy na dziewczynkę👧
tylko in vitro wchodzi u mnie w grę. Nie robiłam żadnych badań u immunologa czy tym podobne , wiec w tym temacie nie pomogę
Mega stresuje mnie zmiana kliniki a najbardziej to, że kolejna procedura skończy się brakiem zarodków a jak widzicie po mojej stopce, żaden z 5 trzyniowcow się nie zainstalowal👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
A przede wszystkim pozwolicie ze tu przycupne ?AgulaM lubi tę wiadomość
2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
AgulaM wrote:Ooooo miło mi ❤️ już Bobasek ma 2 miesiące? Jezus, jak ten czas leci ❤️ jak sobie radzisz jako mama?
Generalnie mieliśmy w tym roku już nie podchodzić do żadnej procedury, bo jesteśmy bankrutami🫣 ale jak usłyszałam że na Polnej sa jeszcze miejsca na dofinansowanie to pokombinowalismy i mamy kasę. To nasza ostatnia szansa i chce ja wykorzystać maksymalnie.
Myślę że sobie jak na razie daje rade uczymy się siebie nawzajem 😊 Oj tak czas leci jak szalonyAgulaM lubi tę wiadomość
-
AgulaM wrote:Nawet nie masz pojęcia jak mnie uspokoil Twój post🫶🫶
Mega stresuje mnie zmiana kliniki a najbardziej to, że kolejna procedura skończy się brakiem zarodków a jak widzicie po mojej stopce, żaden z 5 trzyniowcow się nie zainstalowal
Ja wcześniej tez pytałam się jak i Ty, ale to co pisały dziewczyny, sprawdziło się co do jego osoby 😊
Może zmiana lekarza, leków, podejścia będzie miała znaczenie ? Trzymam kciuki i za Ciebie, nie można sie poddawać to jest najważniejsze .. a pieniądze to rzecz nabyta tak mi zawsze powtarzała rodzina jak oferował ktoś bliski pomoc , ale na TO zawsze sie znajdzie, odmawia się dużo rzeczy i później mówisz „było warto „ 💛
Jeszcze chciałam napisać, ze nie stosowałam żadnych diet, nie chodziłam do innych lekarzy oprócz endokrynologa bo mam problemy z tarczyca , ale tez nie chodziłam na siłownie i takie tam 🫣 stosowaliśmy się jedynie z mężem do zaleceń i leków od profesora i nic poza tym........ lubi tę wiadomość