Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
AgulaM wrote:A Ty kiedy masz podgląd?
Ja już po, była owulacja, transfer w środę
endometrium 15 mm 🙈 nigdy takiego nie miałam i się zastanawiam czy to nie od zwiększenia kwasów omega 3, większej ilości orzechów........, Kolorowanki, Klarysa-1, AgulaM lubią tę wiadomość
2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️ -
AgulaM wrote:No to super. To kciuki żeby jej się udało z zaleceniami 🙏✊️
A czy Litmanowicz jest warty ? Dostałam wszystkie leki, które powinnam brać, wiec myślę że warto
Jeszcze raz dzięki 🙂
AgulaM lubi tę wiadomość
2.08. ❄️ cykl naturalny
10dpt bhcg 189
14dpt bhcg 956
12.04.2022 Michalinka ❤️
22.08.2024 10dpt bhcg 201 -
Beta dziś 1663 ❤️ też nie śpię od tygodnia w nocy 🤪 i dostałam Accofil od transferu od dr Paśnika
AgulaM, ........, Karola9393 lubią tę wiadomość
2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Martulek wrote:Beta dziś 1663 ❤️ też nie śpię od tygodnia w nocy 🤪 i dostałam Accofil od transferu od dr Paśnika
Super ❤️
Mąż się na mnie patrzy jak na ufo 😅 ale mogę wszystko sprzątać, układać w szafach, spacerować po domu tylko nie spać 🙈 w dzień oczywiście trochę odrabiam nocny sen, doc B mówił aby czytać książki ale jakoś nie mogę się zebrać 😜 -
Martulek wrote:Beta dziś 1663 ❤️ też nie śpię od tygodnia w nocy 🤪 i dostałam Accofil od transferu od dr Paśnika👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
Dominikaaa wrote:Ja już po, była owulacja, transfer w środę
endometrium 15 mm 🙈 nigdy takiego nie miałam i się zastanawiam czy to nie od zwiększenia kwasów omega 3, większej ilości orzechów👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
AgulaM wrote:Super wieści 🥹 mogę wiedzieć jakie dostałaś leki i jakie dawki ?
Ja mam 2x1 cyclogest i 1x prolutex, jeżeli chodzi o pozostałe to jeszcze acard 150,clexane 0,8 i encortolon 10 mg, poprzednim razem i w ciąży wiele przerobiłam i luteina utrogestan mnie albo podrażniają /infekcje, duphastonu też nie tolerujeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2023, 07:48
AgulaM lubi tę wiadomość
2020 zmiana kliniki ivf
AgulaM wrote:Piekna beta ❤️ kiedy wizyta ?
Karola9393, ........, AgulaM lubią tę wiadomość
2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Cześć dziewczyny 🙂
Zastanawiam się nad podejściem do ivf na Polnej i jak dobrze czytać, że zmieniło się podejście do immunologii, jeszcze rok temu jak byłam w poradni to Pani doktor mówiła, że szef nie wierzy w immunologie i nas nie wysyła na szkolenia i się zastanawiałam ale teraz jak czytam to myślę, że warto.AniaAnia🙂🙂, AgulaM, Karola9393 lubią tę wiadomość
-
ZOSIA92 wrote:Cześć dziewczyny 🙂
Zastanawiam się nad podejściem do ivf na Polnej i jak dobrze czytać, że zmieniło się podejście do immunologii, jeszcze rok temu jak byłam w poradni to Pani doktor mówiła, że szef nie wierzy w immunologie i nas nie wysyła na szkolenia i się zastanawiałam ale teraz jak czytam to myślę, że warto.
Tutaj się zgadzam, że zmiana i rozwój Polnej był i jest potrzebny, tego nigdy się nie dowiemy co się podziało, że ekipa się rozpadła ale podobno osiągnęli wszystko co było możliwe na Polnej i koniec -
Niby już uspokoiłyście mnie, że mogą być bóle w pierwszym trymestrze ale i tak mnie to martwi 🤪 mam tak rozgrzane ciało i mini skurcze dosłownie jak przed miesiączką mam nadzieję, że to nic złego tylko tak musi być 🥹 nospa po jakimś czasie pomaga2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Martulek wrote:Niby już uspokoiłyście mnie, że mogą być bóle w pierwszym trymestrze ale i tak mnie to martwi 🤪 mam tak rozgrzane ciało i mini skurcze dosłownie jak przed miesiączką mam nadzieję, że to nic złego tylko tak musi być 🥹 nospa po jakimś czasie pomaga
Na ostatniej wizycie doktor mi mówił, że są kobiety co odczuwają od początku do końca ciąży skurcze, twardnienia, pytanie czy powodują jakieś skutki uboczne dla ciąży, jak nie to aż tak się nie martwić, u mnie tez od początku a mam już zaraz 15 tydzień, ładnie beta Ci rośnie więc myślę, że jest ok.Martulek lubi tę wiadomość
-
Dominikaaa wrote:Ja mam 2x1 cyclogest i 1x prolutex, jeżeli chodzi o pozostałe to jeszcze acard 150,clexane 0,8 i encortolon 10 mg, poprzednim razem i w ciąży wiele przerobiłam i luteina utrogestan mnie albo podrażniają /infekcje, duphastonu też nie toleruje👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
AgulaM wrote:Czyli masz podobne leki;) ja mam jeszcze duphaston 3×1, prograf i accofil i clexane też mam 0.8 😵💫 dostałaś może refundacje na niego ?
Hematolog tłumaczył, że z clexana jest tak jak z innymi lekami, przed ciąża refundacja jest dla pacjentów po chorobie zakrzepowo - zatorowej, z trombofilią nabytą, wrodzoną, objawy kliniczne plus dodatnie np przeciwciała, jakieś choroby współistniejące które predysponuja do powstawania zakrzepów, choroby reumatologiczne, nowotworowe, mutacja Mthfr i Pai nie sa wskazaniem, nie jest to trombofilia jak lekarz będzie miał kontrolę to jest problem bo dał bezpodstawnie refundacje (przy samej mutacji Mthfr, Pai) wskazaniami też są poronienia nawykowe ale jedni uważają 3 inni dopiero po 4, i też ciąże muszą być udokumentowane, dopiero w ciąży clexana za darmo albo refundowana tak teraz jest, ja mam refundowaną po przebytej zakrzepicy i z zespołem antyfosfolipidowym.2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
Dominikaaa wrote:Hematolog tłumaczył, że z clexana jest tak jak z innymi lekami, przed ciąża refundacja jest dla pacjentów po chorobie zakrzepowo - zatorowej, z trombofilią nabytą, wrodzoną, objawy kliniczne plus dodatnie np przeciwciała, jakieś choroby współistniejące które predysponuja do powstawania zakrzepów, choroby reumatologiczne, nowotworowe, mutacja Mthfr i Pai nie sa wskazaniem, nie jest to trombofilia jak lekarz będzie miał kontrolę to jest problem bo dał bezpodstawnie refundacje (przy samej mutacji Mthfr, Pai) wskazaniami też są poronienia nawykowe ale jedni uważają 3 inni dopiero po 4, i też ciąże muszą być udokumentowane, dopiero w ciąży clexana za darmo albo refundowana tak teraz jest, ja mam refundowaną po przebytej zakrzepicy i z zespołem antyfosfolipidowym.
Jaka blastke transferujecie ?🥹👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
AgulaM wrote:Tak, wiem że musi być udokumentwoana choroba, żeby dostać refundacje ja w invimedzie dostałam na Ryczałt, od immunologa płatne 100%, stąd moje pytanie .
Jaka blastke transferujecie ?🥹
4.1. 1.
Tutaj niestety wszystko zależy od lekarza ale NFZ kontrolę robi, moja znajoma w "swojej" klinice miała taką sytuację, że dostali bana od NFZ na lek bo nadmierne był przepisywany i nie mogli dawać przez jakiś czas refundacji.2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
Dominikaaa wrote:4.1. 1.
Tutaj niestety wszystko zależy od lekarza ale NFZ kontrolę robi, moja znajoma w "swojej" klinice miała taką sytuację, że dostali bana od NFZ na lek bo nadmierne był przepisywany i nie mogli dawać przez jakiś czas refundacji.
Idziesz do apteki po cyclogest, prolutex, prograf i accofil, wszystko po jednym opakowaniu, czyli dawka na 7-10 dni i zostawiasz prawie tysiaka.
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
Dziewczyny mam beżowe plamienie bardzo się boje2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Martulek wrote:Dziewczyny mam beżowe plamienie bardzo się boje
Plamienia są bardzo częste, ale jak się mocno martwisz to możesz podjechać na IP, teraz wszystko jest mocno ukrwienie i np podczas aplikacji leków dopochwowych może pójść naczyńko i są plamienia też jak zarodek coraz bardziej się "wgryza" to mogą być plamienia od pękniętego naczynka, jak to się mówi martwimy się krwawieniem żywo czerwona krew.Martulek lubi tę wiadomość
2020 zmiana kliniki ivf
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️