Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Ninkaminka wrote:Kochane jeśli chcecie skorzystać z in vitro na Polnej to proponuję zadzwonić do administracji, ja od kilku miesiecy przygotowuje się do procedury, trochę się to przedłużyło i wczoraj byłam na próbnym transferze… okazalo się że robią jakąś listę chętnych o której nikt mi wcześniej nie powiedział i jestem wpisana jako 130 w kolejkę 😣 a dziwne jest to że żadna inna placówka w Poznaniu takich zapisów nie robi jeszcze
Doc B był ostatnio na konferencji w Ministerstwie więc może wie trochę więcej i już działają, powiem koleżance bo też czeka06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
Martaa5 wrote:Punkcje miałam w październiku a teraz w kwietniu dopiero transfer
Też bym powiedziała, że to od hormonów, okresowo2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️ -
PaulinaP wrote:Doc B był ostatnio na konferencji w Ministerstwie więc może wie trochę więcej i już działają, powiem koleżance bo też czeka
Mam wizytę ciążową i doc w poniedziałek to podpytam z czystej ciekawości2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️ -
Klarysa-1 wrote:PaulinaP widziałam, że pytałaś o Lutycką, rodziłam więc jak coś zapraszam na priv 🙂
Z chęcią, u mnie po prenatalnych wszystko ok więc pomału mogę się rozglądać za szpitalami06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
Dominikaaa wrote:Mam wizytę ciążową i doc w poniedziałek to podpytam z czystej ciekawości
Już są wuniki na gov, dostali prawie na równi fundusze z Medart, potem pozostałe kliniki.Promyczek 2024 lubi tę wiadomość
06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
Dziewczyny powodzenia ✊ dobra informacja z tym dofinansowaniem, nam się udał drugi trasfer po powrocie po po rodzeństwo na obstawie immunologii, jestem nadal bardzo zaskoczona, pierwsza ciąża i trasfer bez problemu, już kończymy ten etap 🙂
AgulaM lubi tę wiadomość
-
Ninkaminka wrote:Kochane jeśli chcecie skorzystać z in vitro na Polnej to proponuję zadzwonić do administracji, ja od kilku miesiecy przygotowuje się do procedury, trochę się to przedłużyło i wczoraj byłam na próbnym transferze… okazalo się że robią jakąś listę chętnych o której nikt mi wcześniej nie powiedział i jestem wpisana jako 130 w kolejkę 😣 a dziwne jest to że żadna inna placówka w Poznaniu takich zapisów nie robi jeszcze
Oj to muszę się orientować🙈 pierwszą procedure miałam w Medart i kolejnej już nie chce tam robić jak na Polnej się nie dostanę to będę musiała szukać innej w Poznaniu. -
Majka-majeczka wrote:Oj to muszę się orientować🙈 pierwszą procedure miałam w Medart i kolejnej już nie chce tam robić jak na Polnej się nie dostanę to będę musiała szukać innej w Poznaniu.
Też byłam w Medarcie, ale już się z tą placówką pożegnałam.
Mam to szczęście że mam wykształcenie medyczne, niestety Medart w niektórych kwestiach wciska kity, neguje zalecenia innych specjalistów, źle interpretuje pozyskane wyniki. Mają metody autorskie, często niezgodne z wytycznymi. Ale być może dotyczy to tylko tego lekarza który się nami zajmował.
Pastelova jeszcze jest ok
-
Ninkaminka wrote:Też byłam w Medarcie, ale już się z tą placówką pożegnałam.
Mam to szczęście że mam wykształcenie medyczne, niestety Medart w niektórych kwestiach wciska kity, neguje zalecenia innych specjalistów, źle interpretuje pozyskane wyniki. Mają metody autorskie, często niezgodne z wytycznymi. Ale być może dotyczy to tylko tego lekarza który się nami zajmował.
Pastelova jeszcze jest ok -
Ninkaminka wrote:Tak, lista dotyczy refundacji.2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Mimiiiś wrote:Możesz powiedzieć coś więcej o klinice, w czym zawiedli, lekarz ?
W gruncie rzeczy medart ma bardzo dobre wyniki leczenia metodą in vitro są dobrzy w procedurze bo opieraja swoją metodę na badaniu genetycznym zarodków. Myślę że ostatecznie udałoby mi się zajść u nich w ciążę z wykorzystaniem metody in vitro.
Tyle że zdecydowałam się na tę metodę niedawno, parę miesięcy po przejściu na Polną.
Co zawiodło?
Za bardzo byłam wkurzona tym, że w wielu wieeelu kwestiach mieli swoje własne interpretacje wyników - np endokrynologicznych, gastroenterologicznych - interpretacje zupełnie odmienne od wiedzy specjalistów w tych dziedzinach, stawianie diagnoz na podstawie błędnie zinterpretowanych wyników, niezgodności z wytycznymi… i wdrażanie restrykcyjnych diet - na podstawie.. własnych przekonań o których nie mówiły żadne doniesienia naukowe.
Może to komuś pasuje, natomiast dla mnie jako osoby związanej z medycyną było to dość ciężkie doświadczenie. -
Ninkaminka wrote:Też byłam w Medarcie, ale już się z tą placówką pożegnałam.
Pastelova jeszcze jest ok
Właśnie dokładnie mam to samo zdanie, lekarze są ogólnie ok, stymulację dobre ale mnie wykończyło ciągle branie leków, antybiotyków restrykcyjnych diet, z pestolova nie złapałam tego czegoś ( nie uznają immunologii a u mnie jest problem i jakoś tak mało konkretnie) byłam na konsultacji u doc B
chyba zostanę u Niego. Dziękuję za odpowiedź i życzę powodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja, 06:11
-
MuminkAa wrote:Dziewczyny powodzenia ✊ dobra informacja z tym dofinansowaniem, nam się udał drugi trasfer po powrocie po po rodzeństwo na obstawie immunologii, jestem nadal bardzo zaskoczona, pierwsza ciąża i trasfer bez problemu, już kończymy ten etap 🙂2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Martulek wrote:Hej, a jakie leki miałaś z immunologii jeśli mogę wiedzieć
Intralipid wlewy i prograf, Intralipid musiałam sobie ogarnąć u osoby która ma doświadczenie w podawaniu też ze względów mojego bezpieczeństwa w razie powikłań czy coś.Martulek lubi tę wiadomość
-
........ wrote:Aha a to może te 21 dni ale robocze oni liczą
No to trzymam kciuki za wyniki
........, Martulek lubią tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
Martaa5 wrote:Dziewczyny czy Wam też wypadały włosy po transferze ? Nigdy aż tak mi nie wypadały 😕👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna