Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Klarysa-1 wrote:To super 🙂 w poniedziałek urodziłam, już jesteśmy w domku, wszystko dobrze, ogarniamy nowe życie 🙂
Ooo no to gratulacje ❤️2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️ -
........ wrote:Super ze jest ok i że dziewczynki rosną 🥰🥰
Trzymaj się cieplutko i w miarę możliwości dużo odpoczywaj choć wiem że to nie łatwe przy dziecku
No właśnie to nie takie proste 🙈 synek ma nianie na kilka h dziennie bo muszę trochę zwolnić to jako taka funkcjonuje jak mnie nie widzi, nie ma mamozy i siedzę zamknięta w jednym pokoju 🙈🙈🙈 po kilku dniach już zaczęłam dostawać na głowę w zamknięciu 🙈, ale jedzenie jakoś muszę robić jak tylko słyszy jakieś kroki to mama i koniec 🙈 teraz jeżdżą na jakieś zajęcia to ciut lepiej.2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
Dominikaaa wrote:No właśnie to nie takie proste 🙈 synek ma nianie na kilka h dziennie bo muszę trochę zwolnić to jako taka funkcjonuje jak mnie nie widzi, nie ma mamozy i siedzę zamknięta w jednym pokoju 🙈🙈🙈 po kilku dniach już zaczęłam dostawać na głowę w zamknięciu 🙈, ale jedzenie jakoś muszę robić jak tylko słyszy jakieś kroki to mama i koniec 🙈 teraz jeżdżą na jakieś zajęcia to ciut lepiej.
Rozumiem 😊
Mój też jest grzeczny jak mnie nie widzi jak tylko wrócę np. Z zakupów czy od kosmetyczki i mnie zobaczy to też do mnie ciągnie i piszczy🙈
Dużo zdrówka Pozdrawiam -
........ wrote:Rozumiem 😊
Mój też jest grzeczny jak mnie nie widzi jak tylko wrócę np. Z zakupów czy od kosmetyczki i mnie zobaczy to też do mnie ciągnie i piszczy🙈
Dużo zdrówka Pozdrawiam
Chyba płeć męska pod tym względem mamozy ma bardziej nasilone jak rozmawiam z koleżankami od dziewczynek to też, ale jakoś tak więcej idzie wytłumaczyć też ciągnie do mamy, ale są w stanie zaakceptować, że np teraz mama pracuje i nie przeszkadzamy a jak rozmawiałam z przyjaciółką co też ma syna i pracuje z domu to ostatecznie musi się zamykać na klucz w pokoju jak ma ważne rozmowy bo synek jej wchodzi potrafi 40 minut piszczeć pod drzwiami, że chce zobaczyć mamę i nie ma bata aby coś pomogło, wiadomo też zależy od dziecka.2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
Dominika u mnie też widzę różnice między synem a córką, mieliśmy taki etap, że nawet mąż nie mógł zmienić pieluchy, usypiać tylko ja.
Ps:tak przyszłościowo mało już zaglądam, szczęśliwego rozwiązania 😘1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
Klarysa gratulacje ♥️♥️♥️♥️
Dziewczyny czy któraś z Was się orientuję czy ruszyły już zapisy na refundację rządowa ?Klarysa-1 lubi tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
AgulaM wrote:Klarysa gratulacje ♥️♥️♥️♥️
Dziewczyny czy któraś z Was się orientuję czy ruszyły już zapisy na refundację rządowa ?
Czy ruszyły to jeszcze nie wiem ale jak ost dzwoniłam żeby się upewnić ile kosztuje opłata za zarodek,to zapytałam się czy u nich też będzie darmowe transfery itp to mi powiedziała że jeszcze nie wiedzą ale wzięli udział i czekają,ale myśli że będzie więc może jeszcze nie ruszyły ale warto zadzwonić sobie i zapytać.
AgulaM będę trzymać kciuki
Jak można zapytać jak wyszła histeroskopia czy nadal czekasz na wynik, PozdrawiamAgulaM lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy któraś z Was się orientuję czy ruszyły już zapisy na refundację rządowa ?
AgulaM trzymam ✊✊
Z tego co wie moja koleżanka to będą brali udział w rzadowy ale doc Brazert mówił, że jeszcze dokładnie nie jest wszystko poplanowane i będą dawać znać w najbliższym czasie
AgulaM lubi tę wiadomość
1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
........ wrote:Czy ruszyły to jeszcze nie wiem ale jak ost dzwoniłam żeby się upewnić ile kosztuje opłata za zarodek,to zapytałam się czy u nich też będzie darmowe transfery itp to mi powiedziała że jeszcze nie wiedzą ale wzięli udział i czekają,ale myśli że będzie więc może jeszcze nie ruszyły ale warto zadzwonić sobie i zapytać.
AgulaM będę trzymać kciuki
Jak można zapytać jak wyszła histeroskopia czy nadal czekasz na wynik, Pozdrawiam
No nic, poczekam jeszcze jeden cykl a później będziemy myśleć co robić dalej👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
AgulaM wrote:Miałam zabieg 26 kwietnia i nadal czekam za wynikiem 🫣 niby miało być 21 dni, ale pewnie przez to że po drodze była majówka to maja lekka obsuwę.
No nic, poczekam jeszcze jeden cykl a później będziemy myśleć co robić dalej
Aha a to może te 21 dni ale robocze oni liczą
No to trzymam kciuki za wynikiAgulaM lubi tę wiadomość
-
W czerwcu będzie wiadomo, tak mnie zastanawia jak to będzie wyglądało na chwilę obecną są same ogólniki w kwestii nawet badań co zleci bo to jest przecież defakto czasami przegląd całego organizmuAgulaM lubi tę wiadomość
-
Martaa5 wrote:Dziewczyny czy Wam też wypadały włosy po transferze ? Nigdy aż tak mi nie wypadały 😕
Ja bym powiedziała że to hormony, tarczyca, żelazo /ferrytyny, dodatkowo dochodzi stres, a bym poczekała z cykl, dwa jak nie będzie poprawy zrobiła badania czy się jakieś niedobory nie zrobiły albo poprostu chwilowo od hormonów.06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
Kochane jeśli chcecie skorzystać z in vitro na Polnej to proponuję zadzwonić do administracji, ja od kilku miesiecy przygotowuje się do procedury, trochę się to przedłużyło i wczoraj byłam na próbnym transferze… okazalo się że robią jakąś listę chętnych o której nikt mi wcześniej nie powiedział i jestem wpisana jako 130 w kolejkę 😣 a dziwne jest to że żadna inna placówka w Poznaniu takich zapisów nie robi jeszcze
-
Ninkaminka wrote:Kochane jeśli chcecie skorzystać z in vitro na Polnej to proponuję zadzwonić do administracji, ja od kilku miesiecy przygotowuje się do procedury, trochę się to przedłużyło i wczoraj byłam na próbnym transferze… okazalo się że robią jakąś listę chętnych o której nikt mi wcześniej nie powiedział i jestem wpisana jako 130 w kolejkę 😣 a dziwne jest to że żadna inna placówka w Poznaniu takich zapisów nie robi jeszcze2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏