X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną pomoc w interpretacji wyników hormonów
Odpowiedz

pomoc w interpretacji wyników hormonów

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomożecie? Stresuję się, a lekarza mam dopiero za 3 tyg.

Badania robione w 6 dc, cykle 35-40 dniowe.

TSH 1,36 (normy 0,27-4,20)
    Prolaktyna 351,4 (normy 127-637)

FSH 8,02
    faza folikularna 3,5-12,5
    faza owulacyjna 4,7-21,5
    faza lutealna 1,7-7,7

LH 11,36
    faza folikularna 2,4-12,6
    faza owulacyjna 14-95,6
    faza lutealna 1,0-11,4

Estradiol 28,36
    faza folikularna 12,5-166
    faza owulacyjna 85,8-498
    faza lutealna 43,8-211

Nie mialam nigdy robionego monitoringu, program na wykresie zaznacza owulację ale czy tak jest naprawde, nie wiem.

W poprzednim cyklu po przypuszczalnej owu bylam na monitoringu, byl widoczny slad po pęknięciu pęcherzyka, progesteron 7 dpo wyniósł 19,1.

Martwi mnie poziom lh:fsh i estradiol ....

Z góry dzięki za jakąkolwiek wypowiedź! :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ