X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pomocy co zrobic
Odpowiedz

Pomocy co zrobic

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • anastazja22 Koleżanka

Wysłany: 4 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki pigułka :)

• anastazja22 Koleżanka

Wysłany: 5 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za wspracie .

Podjęłam decyzje co do obecnej Pani doktor .

Wniosek ? Zmiana jej !!

a dlaczego ? ....

Uświadomiłam sobie , że przy niej "wiem , że nic nie wiem "
    Po co robimy monitoringi cyklu ? a po to , żeby sprawdzić czy pęcherzyki są , rosną , pękają ? a co ja wiem po moim monitoringu?

że w 20 dc pęcherzyk miał 19 mm i zostałam bez badań i odpowiedzi co się z nim stało . doszłam do wniosku że gdyby potem kazała jeszcze przyjść to miałabym odpowiedź czy owulacje mam późną , czy wcale przez nie pękający pęcherzyk.

Proste i logiczne dla mnie a jestem w tych sprawach zielona jak groszek .

kobieta zapisuje mi progesteron w 16 dniu cyklu , PRZECIEZ w 20 dc nie było owulacji to po co progesteron ?? HELLO on ponoć hamuje ją i podaje się ten lek po stwierdzeniu .

Jedyne co mi trafiła to , to że mam niedobór progesteronu 0,93 w 21 dc .

Moje postanowienie :

Wracam do lekarza , który zapisał mi wczesniej metfornine i bromergon .
    Jest on ginekologiem-endokrynologiem i jednoczesnie trudnym człowiekiem .
    którego chciałam uniknąć.

Ale naprawde sorry, chodzę do kobiety 5 mc a ona nie wie czy owulacja jest , czy jej nie ma ? czy późno czy wczesnie . ze jajniki wygladaja na pco...

Dziewczyny , wszystkim Wam życzę sukcesu , do którego wspólnie dążymy , wiem że taki jest los. inni mnożyć by się mogli co roku a my niestety musimy się pomęczyć . Ale jak zajdziemy w ciąże to będziemy kochać dzieci najbardziej na świecie i dbać aby im nic nie brakowało.

Dzisiaj sama czuje znów siłę do walki .

Asana lubi tę wiadomość

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ