POMOCY...Mentlik w głowie "Duphaston"
-
WIADOMOŚĆ
-
czesc dziewczynki.Mam pytanie odnosnie odstawienia duphastonu. Biorę go już 4 cykle i zawsze po 2 dniach od odstawienia przychodziła @. Dzis jest juz czwarty dzien od odstawienia, raz na jakis czas odczuwam bóle miesiączkowe a @ jak nie widac tak nie ma. Zaznaczam, że robilam testy w dniu miesiączki i dzis- oba negatywne.a tempka też się w sumie utrzymuje na stałym poziomie... czy któras z Was była w takiej sytuacji? Sama nie wiem co mam robić...
Kiciiaaa lubi tę wiadomość
-
Annabelle ja też zawsze dostawałam @ na 2-3 dni po odstawieniu duphastonu, a przy ostatnim cyklu okres przyszedł dopiero na 6 dzień. Temperaturę miałam ciągle wysoką. Testy wychodziły negatywne. Okres jednak przyszedł ..
-
Hej i ja dołączam do dupkowych cykli to mój pierwszy, mam brać od 16 do 25dc.
i jak przyjdzie 26-28dc @ no to... dupa.a ja nie przyjdzie to radość zobaczymyLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
hej
ja brałam przez 3 miesiące duphaston od 16 do 25 dc, średnio zakłada się owulację na 14 dc więc pewnie dlatego miałam tak przepisane, żeby wszystko się uregulowało i w razie gdyby udało się zajść..
później już miałam monitoringi więc duphaston miałam przypisany po owulacji,
teraz w 6 cyklu biorę od 18 dc przez 10 dni, jak się okaże, że test da II krechy, to będę brać bez przerwy dupka
-
cześć Dziewczyny ma pytanie bo nie bardzo wiem jak zrobić, napisze w skrócie otóż ten cykl miał być na luzie bez spiny i patrzenia na objawy ponieważ miałam infekcję i razem z M się leczymy tzn już się doleczmy bo już żadnych objawów nie mamy i ginka tym razem nie zaleciła mi CLO ( miałam w poprzednim cyklu ) właśnie ze względu na infekcję aby ja wyleczyć więc ten cykl to po prostu jest i tylko obserwuje czy owulacja była bo często miałam cykle bezowulacyjne no i kurde chyba była wczoraj tak mi się wydaje po objawach szczyt śluzu, mega ból jajników szczególne lewego i ta tempka, no właśnie dzisiaj skoczyła do góry....Co do duphastonu ginka w tym cyklu zaleciła mi go brać od 16dc do 25dc pewnie na wyregulowanie cyklu, ale no właśnie jak mam go brać bo z tego co wiem to po owulacji bierze się się od 3 dnia wyższych temperatur ? jeśli miałam owulkę w 9dc i jeśli temperatura będzie wysoka to mam zacząć brać duphaston na pomoc w zagnieżdżeniu się zarodka jeśli by się udało od 12dc ? Pomóżcie proszę jeśli posiadacie wiedzę co w takiej sytuacji zrobić będę wdzięczna ps. moja ginka na urlopie teraz
-
Ja bym zaczeła brac wczesniej skoro zaznaczyłaś pozytywny test owu,czyli od tego 12dc.Ale z drugiej strony mi np lekarz każe brac dupka od 6 dnia po owu więc u ciebie by wyszło akurat tak jak ci gin zaleciła.Sprawa indywidualna jak widac,każdy lekarz inaczej zaleca :p Wez jak uważasz, jak zaczniesz tego 12dc to na pewno nie zaszkodzi
czarownica222 lubi tę wiadomość
-
Witam. Dzisiaj moja ginekolog wypisała mi lek Duphaston. Od tygodnia niemam okresu, zrobiła mi usg, niestety nie wynalazła ciąży, więc ten lek przepisała mi na wywołanie okresu. Mam go brac 3x dziennie po 1 tabl przez 4 dni. Mam jednak cichą nadzieję, że może ta ciąża jest, lecz jeszcze jej nie udało się wykryć , bo jest zbyt wczesnie, ale to moje marzenia takie małe... Robiłam 3 testy ciążowe. Wynik 1 kreska - niestety...Chcę tylko 2 kresek do szczęścia, nic więcej...
-
Stefka wrote:Hmm... powiem Ci, że dla mnie sprawa Duphastonu jest bardzo zamotana. Mi z kolei gin rozkazał brać go na podtrzymanie ciąży Niestety bez powodzenia. Więc teraz to mam w głowie mały bałagan
Jeśli chodzi o duphaston to podtrzyma on ciążę tylko wtedy, jeśli występuje niedobór progesteronu. Jeśli zarodeczek miał wady, albo coś z kropką było nie tak, to niestety duphaston nie pomoże.
Życzę Ci powodzenia w kolejnych cyklach -
czesc dziewczyny! Mi gin przepisał duphaston na uregulowanie. Każdy mój cykl wygląda zupełnie inaczej, więc stwierdził, że 2 opakowania powinny pomóc. Mam brać od 16dc. Po 1 tabl przez 12 dni (gin albo sie pomylił, albo jest jasnowidzem, bo powiedział, że już nie ma opakowań 20 tabl tylko po 12, więc akurat dla mnie. ) Po 2-3 dniach ma przyjść @ (albo i nie:))
I ponownie mam czekać do 16 dc i zacząć 2 opakowanie. Ciekawe czy coś z tego będzie ... -
Witam, mam problem z dupasthonem, lekarz mi go przepisal poniewaz staramy się o dzidziusia, tylko że czytaja rozne fora, nigdzie się nie spotkałam z takim dawkowaniem jak ja mam. ze od 1 dnia miesiaczki przez 7 dni mam go brac dwa razy dziennie, strosowala któraś z WAS w ten sposob ten lek? wydaje mi się ze chyba cos jest nie tak 2 cykle go bralam i nic.. POMOCY.babyboom
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny