Potworniak jajnika
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzis dzwoniłam do lekarza w celu umówienia sie na zabiegi, lekarz na urlopie:/ wraca 22.09. Ale kazał zadzwonić do kliniki i tam umówić sie na zabieg w tym miesiącu bądź w następnym. I pani z która lekarz kazał sie skontaktować i ustalić termin powiedziała ze dogada sie z lekarZami i prowadzącym lekarzem i da znać w poniedziałek.
Dzis przyszła @, czyli 22.09 (kiedy lekarz kończy urlop) to mój 10 dc, mam nadzieje ze nie będzie za późno żeby zrobić zabiegi. Bo inaczej znów będę musiała czekać kolejny miesiąc. A chciałabym mieć juz to za sobą. Wiec czekam z niecierpliwością do poniedziałku. -
Dzis z gardłem lepiej ropy nie ma nawet zeszła opuchlizna :)będę siedzieć w domu na zwolnieniu do samego dnia zabiegu. Mam nadzieje ze sie odbędzie. Ze antybiotyki nie bedą przeszkoda. Badania jakie muszę zrobić ( myśle ze w piątek żeby w poniedziałek odebrać wyniki )to : morfologia, sód, potas, aspat, alt, bilirubina, mocznik, kwas moczowy, białko całkowite , układ krzepnięcia pt, aptt, inr. Anatolka jak znasz sie na tym to proszę o odpowiedz czy mam jakieś szanse żeby zabieg bądź operacja odbyła sie we wtorek ?
-
nick nieaktualnybarbara_d wrote:Adrenalino, jak się skończyła Twoja "przygoda" z potworniakiem"?
Będę wdzięczna za krótki opis, gdyż sama obecnie jestem po laparoskopii i zastanawiam się, co dalej?
Z góry dziękuję)
-
Alicjaa92 wrote:Ja również miałam potworniaka, usunięto go w czerwcu a teraz jestem w 9 tyg ciąży
)
Gratuluję Alicjoo92!!!
Czy po laparoskopii wszystko było OK? Tzn. okres przyszedł regularnie czy też wcześniej/później? Czy miałaś owulację jeszcze w tym samym cyklu kiedy była laparoskopia? Czy ten potworniak był główną przyczyną braku ciąży wcześniej?
Z góry dziękuję
-
nick nieaktualnybarbara_d wrote:Gratuluję Alicjoo92!!!
Czy po laparoskopii wszystko było OK? Tzn. okres przyszedł regularnie czy też wcześniej/później? Czy miałaś owulację jeszcze w tym samym cyklu kiedy była laparoskopia? Czy ten potworniak był główną przyczyną braku ciąży wcześniej?
Z góry dziękuję
Dziękuje
Tak okres przyszedł raczej normalnie, ja raczej nigdy nie czułam owulacji wiec nie wiem. Myśle ze sam potworniak nie był przyczyna, dziewczyny zachodzą w ciąże z potworniakami. Po laparo i hsg było wszystko w porządku. Zdecydowalismy się na ivf po kilku stymulacjach i iui wiec dokładnie nie wiemy co była przyczyna ze nie udawało się naturalnie. -
Czy usunięcie potworniaka jest zawsze konieczne? Dziś dowiedziałam się, że mam takiego o wymiarach 25×14mm. Lekarz powiedział, że na razie muszę zrobić marker Ca125 i kontrolować, czy torbiel nie rośnie. Powiedział, że usuwają takie od 4-5cm i że skoro staram się o ciążę to najlepiej to na razie zostawić.Pierwszy transfer - nieudany
Został 1 x ❄️ -