pregnyl, clo, duphastan, estreva- nie pomogły teraz laparoskopia
-
Witam serdecznie
Kochane chciałam się poradzić, może któraś miała podobne problemy i poradziłą sobie z nimi w nieznany mi jeszcze sposób. Dwa lata temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i zaczęły się cyrki.. cykle powyżej 40 dni- na początku "Pani dr" przepisała mi luteine i która miała załatwić sprawę... Poszłam do innego lekarza który stwierdził u mnie pierwotną niepłodność spowodowaną brakiem produkcji jajeczek przez mój organizm. Najpierw zaczęłam stymulację zastrzykami Pregnylu 3zastrzyki w 8, 10 i 12dc- po 4 miesiącach pojawiło się jajeczko jednak dwa miesiące pozniej przestymulowane jajniki i potrzeba zmiany leków, zaczęłam brać Clo (3dc-x1, 4dcx1, 5dcx2) i organizm od razu chwycil ten lek i jajeczka się pojawiły, dodatkowo brałam od 17 dnia cyklu duphastan przez 8 dni 2 razy dziennie i wcieram estrevę w udo, jednak starania nie przyniosły dzidziusia po 6 miesiącach z Clo brak reakcji jajników i potrzeba przerwy. Lekarz zalecił żebym w czasie przerwy zrobiła zabieg laparoskopowy aby potwierdzić czy jajowody są drożne i ew. je udrożnić. Za tydzień idę na zabieg pełna obaw... Już nie wiem sama co robię źle że cały czas nie wychodzi...
Pozdrawiam i życzę wszystkim duuużo wytrwałości i cierpliwościEmiliana
Starania od 09.2014r. Po inseminacji 30.05:
Poziom bety: 10dpo- 18, 11dpo- 36, 14dpo - 253, 16dpo- 612, 22dpo- 8622
Novomedica Mysłowice, ciąża bliźniacza termin porodu 25.02.2017 :* -
To nie miałaś wcześniej sprawdzonej drożności? najpierw powinno sie zrobić hsg a potem stymulować bo jak niedrożne jajowody to nie ma sensu być stymulowanym tylko najpierw trzeba je udrożnić, ale do tego różnie lekarze podchodzą...
Podobno laparoskopia to nic strasznego mozna dzieki temu znaleźć przyczyne problemu i ją wyeliminować.
A miałaś robione jakieś badania? Mąż badał nasienie? -
nick nieaktualny
-
tak mąż badał nasienie i u niego wszystko jest w najlepszym porządku.
Robione miałam badania hormonalne + monitoring pęcherzyka co miesiąc.
HSG z kontrastem nie mialam robionego, mój lekarz stwierdził dopiero teraz że warto sprawdzić jajowody bo to ostatnie ogniwo gdzie może jeszcze coś być nie tak.
A co do pregnylu to tak było, trafiłam z cyklami bez jajeczek a po 4 miesiącach z pregnylem pojawił się pęcherzyk wzrostowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 15:15
Emiliana
nick nieaktualnyEmiliana wrote:tak mąż badał nasienie i u niego wszystko jest w najlepszym porządku.
Robione miałam badania hormonalne + monitoring pęcherzyka co miesiąc.
HSG z kontrastem nie mialam robionego, mój lekarz stwierdził dopiero teraz że warto sprawdzić jajowody bo to ostatnie ogniwo gdzie może jeszcze coś być nie tak.
A co do pregnylu to tak było, trafiłam z cyklami bez jajeczek a po 4 miesiącach z pregnylem pojawił się pęcherzyk wzrostowy. -
Aszka a powiedz mi po co mam robić hsg po laparoskopii? Laparoskopia z tego co wiem jest dokładniejszym badaniem - przynajmniej tak twierdzi mój lekarz dlatego się na nią zdecydowałamEmiliana
Emiliana wrote:Aszka a powiedz mi po co mam robić hsg po laparoskopii? Laparoskopia z tego co wiem jest dokładniejszym badaniem - przynajmniej tak twierdzi mój lekarz dlatego się na nią zdecydowałam
W czasie laparoskopii mozna sprawdzic droznosc i osobne hsg nie jest wtedy potrzebne-masz racje. Co do tego, ze jest to ostatnie ogniwo gdzie moze byc cos nie tak to raczej nie... To jest powiedzialabym ostatnie z podstawy podstaw przy szukaniu braku ciazy... Adrenalina ma racje, z watku o laparoskopii duzo sie dowiesz -
SĄ wyniki po laparoskopii. Lewy jajowód niedrozny i nie byli w stanie go podreperować a od pol roku po clo kazda owulację miałam z prawego jajnika. Lewy podobno jest ok tylko tam nie ma jajeczka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 11:12
Emiliana
nick nieaktualny
-
IDE dopiero w kwietniu do mojego lekarza. Powiedział ze 2-3 miesiące po laparoskopii mam się zgłosić. Pewnie jeszcze z pol roku cło i może jakies jajeczko w lewym jajniku się pojawi a jak nie to in vitroEmiliana