Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
tak tak już wszystko zaplanowane w pon beta i progesteron a we wtorek wizyta a ta karolcia jak sie skonczyło
ja lecze sie w novum u dr TaszyckiejWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 18:44
4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
3tygodniowe indukowanie poronienia
zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
niedoczynność tarczycy
tyłozgięta, zrotowana macica
05.2021 poronienie 6tc
STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito -
Izik .... Karolci tak się skończyło, że za osiemdziesiąt parę dni przywita na świecie córeczkę
Jest to nasza dobra dusza, która nas nie opuszcza i przesyła ciążowe wiruski Za co jesteśmy jej wszystkie dozgonnie wdzięczne
Tak swoją drogą ... widzę śliczny suwaczek u Ciebie Pięknie to wygląda
Margo witaj
Co do twojego leku to nie słyszałam o nim jednak jeśli lekarz kazał Ci samej sobie zrobić zastrzyk to na pewno w brzuch więc w aptece musisz kupić strzykawkę i igłę insulinową... zresztą jak powiesz Pani, że masz go sobie sama zapodać to obdaruje Cię całym kompletem
Jeśli byłby to zastrzyk domięśniowy to dałby Ci gin skierowanie na wykonanie zastrzyku. Ja tak przynajmniej miałam pierwszy raz z pregnylem....
Konia z rzędem tej, która jest w stanie samej sobie zrobić zastrzyk w tyłek
Jeśli się mylę to proszę resztę żeby mnie poprawiła !!!Izik lubi tę wiadomość
Jezu, Ty się tym zajmij ! -
Mała_Mi79 wrote:Izik .... Karolci tak się skończyło, że za osiemdziesiąt parę dni przywita na świecie córeczkę
Jest to nasza dobra dusza, która nas nie opuszcza i przesyła ciążowe wiruski Za co jesteśmy jej wszystkie dozgonnie wdzięczne
Tak swoją drogą ... widzę śliczny suwaczek u Ciebie Pięknie to wygląda
Margo witaj
Co do twojego leku to nie słyszałam o nim jednak jeśli lekarz kazał Ci samej sobie zrobić zastrzyk to na pewno w brzuch więc w aptece musisz kupić strzykawkę i igłę insulinową... zresztą jak powiesz Pani, że masz go sobie sama zapodać to obdaruje Cię całym kompletem
Jeśli byłby to zastrzyk domięśniowy to dałby Ci gin skierowanie na wykonanie zastrzyku. Ja tak przynajmniej miałam pierwszy raz z pregnylem....
Konia z rzędem tej, która jest w stanie samej sobie zrobić zastrzyk w tyłek
Jeśli się mylę to proszę resztę żeby mnie poprawiła !!!
dziękuję za odpowiedź, internet przekopany i faktycznie zastrzyk w brzusio :)Choragon to po prostu odpowiednik pregnylu, działanie dokładnie takie same
-
Izik, Dziewczyny mają doskonałą pamięć 11 dni po pregnylu miałam betę 85, ale lekarz powiedział, żebym powtórzyła więc ja w gorącej wodzie kąpana dwa razy w ciągu tego samego dnia zrobiłam betę na cito- w diagnostyce patrzyli na mnie jak na wariatkę, bo nawet zmiana się nie zdążyła zmienić ale urosło i była ogromna radość- ale też wielki strach bo 3 miesiące wcześniej poroniłam.
A teraz rośniemy w szerz i czekamy z niecierpliwością na maj
skoro mowa o wiruskach, to zgodnie z planami na wiosnę mają być same zielone kropeczki
molestujcie mężówWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 22:12
Nikita2, Izik, Martoszka, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
Załamałam się, moj wykres dawał nadzieje.... dzisiaj wieczorem sprawdziłam tempke i zaczeła gwałtownie spadać od 37 a za chwile była już 36,4 i biegunka- masakra . Czyżby nie najpierw było zagnieżdżenie a po 2 dniach koiniec?? Pewnie to przez moją torbiel jednak zabieg nieunikniony ((( Żałamałam się znowu dopiero próby od czerwca - tyle czasu zmarnowanego .....AMH 1.8 endomenda 1st
HSG -ok
ivf 07.2016 invicta gdańsk
15.02 laparo
3IUI clo
2016 IVF
2017 IVF
Crio????? -
Suzii przykro mi;-(
ja dzis spałam 2 godz nie wiem czemu czuje ze tetno mam 200 ale zrobiłam test i piękna czerwona krecha wiec teraz to juz musi być dobrze;-)Mała_Mi79 lubi tę wiadomość
4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
3tygodniowe indukowanie poronienia
zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
niedoczynność tarczycy
tyłozgięta, zrotowana macica
05.2021 poronienie 6tc
STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito -
Dziewczynki dzis 1 marca-witam Was i oby to był nasz miesiąć. Za 9 dni bede stara (urodzinki) hahaha ale jakos sie nie martwie, zyje nadzieją, że IUI przyniesie rezultaty i beda to najwspanialsze urodziny.
Mała Mi super ze popekały. Nam wszystkim sie wydaje ze nie pekly, ze torbiele, a tu proszę. Oby tak zostalo, ze panikujemy ale wszystko sie dobrze uklada.
Udanego marcowego testowania!Martoszka lubi tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Mała Mi widzę, że poszło super! cieszę się, ze Twoje obawy się nie potwierdziły i pęcherzyk ładnie pękł Teraz piekny weekendowy relaks i niebawem zielony groszek. Mam naprawdę dobre przeczucia
Kochana ja o wątku pamiętam, ale miałam szalony tydzień nie dość, ze powrót do pracy dał mi w kosć, bo niestety pojawiły się nadgodziny więc wracałam wykończona. Dodatkowo na urlopie w PL jest mój szwagier i przyjaciółka, więc spotkaniom nie ma końca. Trzeba korzystać, bo za tydzień wyjeżdzają. No i na dodatek imprezy, takiego odreagowania potrzebowąłam
Asiulek u Ciebie tak pięknie aż mordka mi się śmieje jak patrzę na Twój wykresik http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/wet-kiss-smiley.gif
czekoladko widzę, że dobre nastwienie po wizycie, cieszę się. Dobrze, że torbielka się wchłonęła i HSG na horyzoncie, będziesz przynajmniej kolejny krok do przodu
Pszczelka jak u Ciebie? Termin usuwania kamieni ustalony?
karolcia no mam nadzieję, ze od samego patrzenia na Twój brzuszek za chwilę będziemy miały podobny tak w ogóle ślicznie wyglądasz, bardzo zgrabnie i seksownie
Izik gratulacje kochana! Super, że się udało
Nikita za Ciebie również kciuki
Suzii nie ma się co poddawać, jeszcze wszystko się moze zdarzyć
monik u mnie życie nabrało tempa, niestety straciłam dobre przeczucia co do cyklu
Betty Boop witam i zaciskam kciuki, na pewno będzie piekny prezent.
PS. moja mamcia też ma urodziny 9.03
anakonda te bociany to na pewno dobry znak
a wcześniejsze doświadczenia z ginem to jakiś koszmar
Agib kciukasy za poprawę i wzmocnienie nasionek
cziłała jak tam? jutro teścik?
Ja niestety mam obawy co do mojego cyklu, aż się boję, że może być bezowulacyjny Niestety jajników nie czuję, typowo płodnego śluzu brak, gdzieś tam "wygrzebałam" rozciągliwy, ale niestety mleczny i zupełnie inny niż zwykle, powiedziałabym, że kiepskiej jakości. Poza tym przez to imprezowanie temperatura trudna do ogranięcia i wykres szalejeBetty Boop lubi tę wiadomość
-
Karolcia wcla sie nie dziwię jakbym była w ciąży mogłabym bete co godzinę robić żeby widzieć ten piękny przyrost
Suzii bardzo mi przykro i....witamw klubie, pomimo ogromnej wiary zrobilam test, negatywny, teraz już 3 dni bez tabsów czekam na @, no i powoli zaczyna mnie pobolewać już jak na okres. No nic będe walczyć dalej, teraz plan @--> od 3 dnia lametta, oby pęcherzyk ładnie urósł---> pregnyl i znowu czekanie mam nadzieję że wiosna/ lato to będzie dla mnie dobry czas jak i zreszta nie tylko dla mnie kochane -
Suzii - tak mi przykro, ale nie poddawaj się i walcz dalej...
Izik - czekam z niecierpliwością na wyniki bety
India - wielkie dzięki za podsumowanie!
Cziłała - nowy cykl, nowa nadzieja, kciukam!
Jak wygląda marcowe testowanie? Która kiedy?
Ja zrobiłam dziś test owu i wyszedł pozytywny. Czy to możliwe, skoro już w piątek był pozytyw, żeby jeszcze nie było owulki? Może pęcherzyk nie pękł i przerodził się w torbiel Czułam tylko w niedz. rano taki skurcz, jakby mnie kolka złapała, ale nie mocno i nie długo.. Może to przespałam w nocy z sob. na niedz.? Martwię się
Zrobiłam też dziś test ciążowy żeby sprawdzić Pregnyl (bo ostatnio w 7 dniu już go nie miałam). Najpierw klarowała się tylko jedna kreseczka, ale po 5 min. wyszła SŁABA druga kreska. Kurcze, dostałam podwójną dawkę Pregnylu, a już po 3 dniach mam go tak mało w organizmie...? U niektórych z Was utrzymuje się 3-4 razy dłużej... Spodziewałam się 2 grubych i wyraźnych kresek...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 08:59
"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
-
Nikita nie martw sie
Ja miałam podobnie ,u mnie testy owu przez 4 dni wychodziły pozytywnie az wreście poszłam do lekarza i nigdy nie miałam torbieli wiec sie nie mart i nie zawierzaj testom owu
A co do pregnylu to u mnie tez szybko sie ulatnia z organizmu.
Wydaje mi sie że każdy organizm reaguje po swojemu
A 2grube i wyrazne kreseczki zobaczysz w terminie spodziewanej @ która nie nadejdzie
Suzi , Fryzjerka tule mocnoNikita2 lubi tę wiadomość
-
Suzi, fryzjerka ... przytulam
Mam nadzieję, że jak Chihuahua będziecie miały siły do dalszej walki
Suzi, po zabiegu aż na 3 miesiące wyskakujesz ze starań?? Długo ...
Fryzjerka... na jaki scan się umawiasz?? nie wiem czy coś mi umknęło ... pierwszy raz słyszę o scanie...
Izik...wynik bety dawaj bo czekam jak na swoją
Pszczelka :)oj będziemy to Alleluja głośno śpiewać i to już niedługo, jak tylko wytną Ci te drogocenne kamyki, załapiesz się na program i będziesz miała wyznaczony termin transferu
Nikita2 - ja tam nigdy nie sprawdzam kiedy ulotni się ze mnie pregnyl :)jak widzisz u jednych trzyma się i 12 dni a u innych po 4 dniach nie ma śladu
Wydaje mi się, że gdyby nie było takiej konieczności (patrz: nie byłoby właściwej wielkości pęcherzyków) nie dostałabyś pregnylu na pęknięcie.
U mnie też temp. świrowała i myślałam, że nici z pęknięcia a tu niespodzianka po usg i dziwne, bo dopiero po wpisaniu dzisiejszej temp. ovu wyznaczyło mi owulację.
Tak więc...pęcherzyk był, pregnyl był, serduszka były bo mąż dał Ci się zmolestować więc...czekaj 14 dni i testuj z nami
Jestem pewna, że za kilka dni ovu też Ci zaznaczy owulację na wykresie
India... Twój wykres chyba za bardzo się zsolidaryzował z Twoim życiem imprezowym...tańczy jak mu się podoba Tylko za bardzo nie imprezuj, bo teraz po laparo masz misję ciążową do spełnienia...więc przywołuję Cię do porządku, jak na grzeczną mamuśkę przystało
Monik, a Ty dlaczego twierdzisz, że cykl stracony?? Kochana nie poddawaj się tak łatwo Mi nie pozwalasz więc ja Tobie też nie pozwolę...możesz być tego pewna
Jezu, Ty się tym zajmij !