Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • monik Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik super :-)

A może zwiększ duphaston do 3x1 ?? a najlepiej zapytaj sie gina :-)

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SCAN to po naszemu USG sorki chyba nie wspomniałam ,że mieszkam w UK.

dziś dzwoniłam do szpitala aby zapisali mnie na scan tzn usg :P bo dostałam @ a jutro zaczyna brac Clomid przez 5 dni. teraz czekam na wiadomość kiedy mam przyjść na usg

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Izik Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro gin 13.00 i am happy;-)

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik super :)
    Takich wiadomości proszę tutaj więcej i częściej zamieszczać :)
    Dbaj teraz o siebie i o Waszego "fasolka" :)
    Ale super...szczęśliwych 9 miesięcy kochana :*

Fryzjerka...nieźle z tym skanem..ja to już widziałam Ciebie pod tomografem albo rezonansem dlatego się trochę przestraszyłam o co chodzi z tym skanem :)
    W takim razie uspokoiłaś mnie :) Umawiaj się na usg i śmigaj w dalsze podboje ... zbieramy wiruski od świeżozafasolkowanej Izik i weteranki Karolci :)

Ale się cieszę no :)

Izik lubi tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India - nie idę już na USG, bo mi gin nie kazał, a ja też nie nalegałam. Może uznał, że u mnie pęcherzyki pękają i nie ma takiej potrzeby... Oby ;)
    Izik - to z tych emocji się trzęsiesz :) Gratulacje!!! Ale fajnie, dopiero drugi dzień marca, a już się zaczyna robić zielono :) Chciałabym dołączyć do grona szczęśliwców ;)
    Mój mąż dziś spytał czy już jestem w ciąży czy trzeba poprawić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 21:23

czekolada lubi tę wiadomość

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!

Jestem, jestem. Ja taka cichutka , skromniutka i malutka , myślałam że jak zniknę na troszkę to nikt się nie kapnie :) A jednak moje kochane pamiętają, dziękuję :)

No to lecimy alfabetycznie:

anakonda: 2 iui, 12 dni po pregnylu, czekamy na testowanie :)

Betty Boop: 1 iui, 9 dni po pregnylu, wykres piękny, w piątek śmiga na betę :)

chihuahua: wczoraj test negatywny, ale @ nie ma, wiec jeszcze nadzieja jest!

czekolada: dzisiaj rozpoczęła nowy cykl, marcowy więc musi być szczęśliwy!

fryzjerka: również od dzisiaj nowy cykl, razem z Czekoladką, będzie Wam raźniej :)

India: cykl po laparo, wykres szaleje jak i nasza india, dzisiaj 4 dzień po owulacji? coś wcześnie ta owulka?! W czwartek wizyta u gina.

Izik: GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wiedziałam! Nie mogło być inaczej!!!!!!!!!!!! :) :) :) rośnijcie zdrowo :)

Mała Mi: 1 iui, 6 dzień po pregnylu, temp na wykresie pięknie idzie w górę :) czekam z niecierpliwością na piękną zieloną kropeczkę :)

Margo001, witaj! chyba dzisiaj miała 1 iui :) Mam nadziej,ę ze poszło sprawnie i bezboleśnie :) poprosimy sprawozdanie :)

Monik: w oczekiwaniu na @ i nowy cykl.... a, koniecznie wystrzel swojego gina w kosmos i udaj się do innego, bo takie traktowanie woła o pomstę! Jak można sobie zrobić przerwę od monitoringów??? Przytulam Cię najmocniej jak potrafię :{}

monekk: witaj u nas! po pregnylu nie jest lekko i wesoło, ale raczej w pierwszych dniach, 10 dni po to może już się fasolinka zagnieżdżać :) tego Ci życzę , kiedy testujesz?

Nikita: Jak patrzę na Twój szalejący wykres.. to jedno mi się nasuwa na myśl: Ty to chyba razem z naszą Indią balowałaś ;)... 3 dni po pregnylu...czekamy na testowanie!

Pszczelka: niedziela- Ważny Dzień i to nie tylko dlatego ze Dzień Kobiet! Ale Ci się trafił termin :) w takim dniu wszystko musi się udać!!!! :) Absolutnie!!! :)

Suzii: 9 marca zabieg histeroskopii . Monik podrzuciła świetny pomysł z tym zamrożeniem żołnierzyków :)

Agib? mrulinka? co u Was?

Kotka? a Ty się oderwij na chwilę od roboty i skrobnij coś! mała przerwa od forum nawet wskazana, ale Ty przekroczyłaś już limit nieobecności ;) tęsknimy!

Karolcia, głaszczę brzuszek :)

Oki, mam nadzieję ze o nikim nie zapomniałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 21:50

czekolada, Betty Boop, Mała_Mi79 lubią tę wiadomość

ganns65gxgno0ohk.png
  • india Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Asiulek jak zwykle dałaś czadu http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/wet-kiss-smiley.gif
    A ja chucham i dmucham aby Twoja tempka poszła w górę <3

Kochane ja już zmykam, bo jutro czeka mnie dłuuugi dzień...
    Dobranoc

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek - od 14 do 22 lutego byłam na nockach w pracy, więc temp. nie była sprawdzana solidnie... No i w tym tyg. byłam chora... Ale teraz obiecuje poprawę ;)

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • Chihuahua Znajoma

Wysłany: 2 marca 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikito właśnie tak staram sie myśleć nowy cykl, nowa szansa, na wiosne wszystko sie rodzi :) Mi w 10,11 dniu po pregnylu test wyszedł negatywny, ale to moj pierwszy raz z zastrzykiem i 5000 j. Co do testów owu u mnie sie nie sprawdzały, zaniechałam juz ich kupowania.
    Fryzjerka bardzo mi przykro że sie meczysz oby szybko mineły bole.
    Pszczelka kwiecień/maj to dobry czas na miłośc hihi duzo miłości :)
    Monik sama czekam na @ jak na zbawienie żeby zacząć nowy cykl :)
    Izik: no gartulacje kochana :) ta trzęsiawka to emocjonalna napewno; ale doskonale rozumiem sama bym chyba cała sie telepała z tej radości :D

Izik lubi tę wiadomość

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik wspaniale, gratuluję!
    Asiulek, wow, niezła robota z tym podsumowaniem.

Dziewczęta myslicie ze w czwartek moge juz na bete poleciec?To bedzie 12 dzien. Wiecie, mam brac dupka po 1 tbl do czwartku wlasnie i co dalej? jakbym byla w ciazy to bym kontyuowala a jak nie? Czy dopóki go biore to @ nie przyjdzie? nie mam z nim doswiadczenia.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty - możesz iść na bete. Jak ma przyjść @ to i tak przyjdzie, nawet jeśli bierzesz tabl.

Betty Boop lubi tę wiadomość

3jgx43r822pbo9ro.png

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nikita, w takim razie chyba w czwartek polece bo juz jestem ciekawa. Jesli wyjdzie ujemna to po prostu przestane brac i już.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty - no dokładnie. Daj znać koniecznie jaka beta wyszła! :)

3jgx43r822pbo9ro.png

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonila do mnie pielegniarka i USG mam 13marca haha w piatek wiec czekamy

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik, gratuluję Bety :-)

Suzii, ja też czytałam że należy powstrzymać się od starań w cyklu z histeroskopią, ale mnie lekarz zapytał się czy <3 mówię że tak a on bardzo dobrze. Dostałam antybiotyk ale nazwy Ci nie powiem.

Co do mnie kolejny cykl odpuszczam. Jestem trochę zła i płakać mi się chce ale widocznie muszę pogodzić się z tą decyzją.
    Otóż: oddzwoniłam wszystkie najbliższe szpitale i tak albo już nie wykonują hsg, albo nie mają miejsc albo zapraszają za miesiąc bo remont. Za miesiąc akurat wypadnie na same święta, i chyba że od razu dzień po świętach ktoś się zgodzi.
    Pozostaje mi tylko czekać...:-(

Myślę, żeby w tym cyklu zacząć brać wiesiołek ale z tego wszystkiego nawet nie chce mi się jechać do apteki :-(

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada a dzwoniłaś po warszawskich szpitalach? Dzwoniłam przed chwila do bielańskiego. Przychodzi sie na izbę przyjec, lekarz ogląda skierowanie i decyduje kiedy zabieg. Ja pamietam ze mialam w zasadzie odrazu jak mogłam zaraz po miesiączce chyba. Ale jakie teraz sa terminy nie wiem. Ale może warto przyjechać ?

• anakonda Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane
    Ja mam doła jutro mam wizytę po leki do ostatniej IUI nie mam więcej siły i rano testuje choć wynik i tak wiem jaki jest :((((((((((((((((

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, anakonda, co się dzieje ? Dlaczego z testowania ma nic nie wyjść? Nie masz udostępnionego wykresu i nie wiemy co się dzieje :(
    Głowa do góry kochana, kciukamy z całych sił i wierzymy, że szybko i Ty zaczniesz nas zarażać ciążowymi wiruskami :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała wiem ze się nie udało. W końcu zbyt pięknie by było. Rano dam znać jak test wyszedł. Wykresu nie prowadzę nie mierze tempki czasami coś zaznaczę.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda może Twoje przeczucia Cię myla. Poczekaj do jutra i zobaczymy.

Ja dzis 10 dnien i mialam nie kupowac testów i co? kupilam. Oczywiscie zacheca mnie aby na niego nasikac jutro z rana ;) Myślicie, że jest sens?
    Kurcze powiem Wam, że mogło sie udac ale boje sie to glosno powiedziec. mam jeden objaw, który mialam tylko raz w zyciu jak zaszlam pierwszy raz i to on mi daje nadzieje. Ale moze to po tym pregnylu takie zmyłki? Sama nie wiem i boje sie zobaczyc negatywny wynik bo tak to żyje nadzieją :P

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ