Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się z pomocą medyczną › Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • joajsza Debiutantka

Wysłany: 11 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki ja tez jestem niecierpliwa :P i chyba zrobie jak mówisz :) boje się ,ze to pozostalosc po Pregnylu.. staramy się już 20 cykli w tym ten drugi z Cloo,a pierwszy z Pregnylem.. a bez zabezpieczenia na przerywanym 5 lat...ja mam lekko podwyzszona prolaktynę ok 50 przy normie do 30 a mąz ma 3 % sprawnych plemnikow ,ale przy dużej liczbie plemników bo 150 milionow. U mnie podejrzewają PCO ale procz nieregularnych miesiączek to nic charakterystycznego nie ma. Czasem zaburzenie owulacji ,czasem dużo pęcherzyków..a czasem normalnie..

• monik Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie możliwe żeby to było po pregnylu z uwagi na to że sami lekarze karzą testować po 14dniach wiec po 15 u Ciebie tym bardzie pregnylu nie powinno byc :-)

• joajsza Debiutantka

Wysłany: 11 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obyś miała racje ;)

• joajsza Debiutantka

Wysłany: 11 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może luteina blokuje mi miesiaczke??

• monik Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joajsza wrote:
    a może luteina blokuje mi miesiaczke??

Luteina chyba nie blokuje slyszałam że dużo dziewczyn dostaje ja właśnie na wywołanie miesiączki

Idziesz dziś na bete??

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteina i nie blokuje. jak ma sie za pozno podaną to okres przyjdzie w czasie brania.

M&M
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joajsza wrote:
    Czesc dziewczyny. Może mi pomożecie. Jestem dziś w 32 dc. w dniach 5-12dc brałam clo. w 15 dniu dostałam Pregnyl 5000j. Miałam testować wczoraj(sikany).Nie wytrzymałam i zrobiłam przedwczoraj Bete- wyszła 2,2. Dzis zrobiłam sikany i nic zero. Biore od 17 dc luteina 2x 100 dopochwowo. Okresu brak, piersi wielkie bolesne.. co sądzicie? jest szansa?? Gin powiedział żeby powtórzyć bete za tydzień, a ja do tego czasu zwariuje... dzięki za podpowiedzi.

Hejka, beta 2 to trochę mało, po co się męczyć i czekać, leć powtórz wynik, jak będzie większy chociażby 20 to wiadomo że rośnie i trzeba zacząć na siebie uważać, no a jak mniejszy albo dalej dwa to przynajmniej mniej nerwów cię czeka. Ja bym tak zrobiła.
    Asiulku ja wiem co czujesz, mam tak samo nawet bez badań męża, a takie ładne te nasze cykle były. No nic, jeszcze wrócą nam humory.

• joajsza Debiutantka

Wysłany: 11 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba pojdę jutro.. ja brałam na wywołanie doustnie i dostawałam zawsze jak odstawiłam

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, beta na poziomie 2 wcale nie świadczy o ciąży.. stanowczo za mało.
    Powtórz i wtedy sytuacja będzie klarowna.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • joajsza Debiutantka

Wysłany: 11 marca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ginekolog powiedział mi wczoraj,ze implantacja w najgorszym wypadku może trwac ok 21 dni więc cien nadzieji jest.. dziś jest 15 dzień po owulacji

• monik Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Dziewczyny, beta na poziomie 2 wcale nie świadczy o ciąży.. stanowczo za mało.
    Powtórz i wtedy sytuacja będzie klarowna.

Karolcia ja nie twierdze ze to ciaża...
    Napisałam że SZANSA jest jak beta bedzie rosła

• anakonda Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    Asiulek kurcze to tak jak u mojego M słabsze ale to było po miesiac teraz zobaczymy co tam wyjdzie . Ja mojemu teraz jeszcze daje olej lniany i ja też pije . Z takimi wynikami to tylko IUI
    Mała Mi myślałam ze tobie sie uda :( mała a iui macie bo M ma słabe nasienie czy dla zwiekszenia szans
    betty wow gratuluje
    Monik a ty podchodzisz jeszcze do IUI czy IVF
    A propo luteiny czy duphastonu jeśli bierze sie na wywołanie @ to się po 10 dniach odstawia a jeśli się starasz o dziecko to bierze sie aż nie przyjdzie @ .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupka bierzesz 10 dni, robisz test jak negatywny to odstawiasz i czekasz na okres.

M&M
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :-)

ale się u Was dzieje :-)

Betty, Cziłała Gratulację :-)

Suzii cieszę się że jesteś już po i że wszystko w porządku, bo jest prawda ??

Aiulek ściskam Cię mocno :-)

Kotka a jak u Ciebie ??

Pszczelka, jak tam ??
    ?
    Monik, jak się czujesz?? Rozumiem że podchodzisz do iui?

Anakonda powodzenia w nowym cyklu :-)

Mała Mi dzięki że pytasz. a u mnie co...nie wiem czemu ale jakoś spisałam ten cykl na marne. ha nawet nie zaczęłam dni płodnych a juz skreśliłam go. Mąż chory, kuruje go witaminkami, coldrex, mnie czeka ciężki przyszły weekend akurat jak wypadną te dni. w pracy będę cały dzień i 2 dni z rzędu nocki, więc myślę że będziemy się mijać.
    Tempka skacze jak szalona. aahhh szkoda gadać.

Czytam was codziennie :-) i Trzymam kciuki za Was <3 <3 <3

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj dużo stron ma ten wątek, chyba nie dam rady całego przeczytać :)
    Ja podejrzewam, że będę miała przyjemność skorzystać z tego leku jakim jest pregnyl.
    Według moich obserwacji mam LUFa jak się patrzy.

• joajsza Debiutantka

Wysłany: 11 marca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej..no i dupa :( beta poniżej 2...nic już nie rozumiem..lekarz chce w tym cyklu zrobić inseminacje co mnie trochę przeraza..mam mieszane uczucia..chciałabym odpuscic może w owulacje gdzies wyjechać zajac się czyms oczyscic glowe..a z drugiej strony boje się ,ze to jakiś grubszy problem , a czas leci..

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joajsza przykro mi :(

Ja jakos na razie nie moge uwierzyc, ze mogło sie udac. Zaraz polece na bete i za pare godzin bedzie wiadomo co i jak. Dziewnie sie czuje, jajniki-szczególnie niedrozny-kłuja mnie przy kichaniu,czy przy pełnym pecherzu. Nie wiem czy to normalne, czy moze mam torbiel bo w lewym naprodukowalam jajek. najgorsze, ze jestem teraz na etapie jak w poprzedniej ciazy i nie moge pozbyc sie złych mysli-wtedy się ona zakonczyła. No ale nic, zobaczymy, nie bede biadolić.

A co u Was z rana?

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jak u wam mija poranek? Ja noc miałam :( kiepska prawie nic nie spalam caly czas się budziłam a o 3 to chyba z 3 razy się obudziłam a o 5:30 pobudka :( .padam chce mi się spac .jutro usg :) ciekawa jestem jak tam urosłam :).

betty czekam na wiadomości :) kiedy będziesz mieć wynik?

czilala , mala mi ,asiulek ,anakondo co u was?i oczywiście o innych dziewczyn tez się zwracam :)

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Anakondo , Czekoladko :-)

Ja czuje sie dobrze a wręcz mogę nawet powiedzieć że ie cieszę że mogę znowu zacząć starania :-)
    Dziś mam wizyte u nowego gina i jak wszystko będzie ok to w przyszłą sobote będzie IUI

Anakdna , Mała mi,Czekoladko, Asiulku, Kotkapc i Indio musi sie nam teraz udać!!! jak to któraś z Was kiedyś napisała chyba India nie pamietam - wybaczcie :-) ; W MARCU WSZYSTKIE ZACHODZIMY W CIĄŻE :-D

Mam nadzieje ze o nikim nie zapomnialam hmm Pszczelko ty to nie wiem czy możesz w marcu ale za to Twój bedzie Kwiecień :-)

A co sie dzieje z Asia-m-b ????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 12:33

czekolada lubi tę wiadomość

• Asiulek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki! :)

Ja dzisiaj na wolnym, nadrabiam zaległości bycia mamą i cały dzień dzisiaj poświęcam na zabawy, przytulaski, spacery i same przyjemności :) Właśnie wróciłyśmy z Hanią ze spacerku i zasnęła, więc ja zaglądam do Was :)

ponadrabiałam wszystko i zaczynam alfabetycznie żeby nikt nie czuł się poszkodowany ;)

anakondo, Ty dzisiaj w 4 dc a ja w 5 :) będziemy szły prawie równo, albo i nie bo ja mam dłuugie cykle, trzymam kciuki za Twoje III podejście :) i mocno wierzę że będzie szczęśliwym i ostatnim! :). No i faktycznie nie wiem czemu po tym całym profertilu nasienie się osłabiło, po 3 miesiacach...moze kupiłam jakiś lewy w tej aptece na allegro? Kochana,a ten olej lniany to w jakich dawkach i jak pijecie? tak na żywo, czy do sałatek? I na co on pomaga?

Anatolko, fajnie ze do nas zaglądasz :) napisz na jakim etapie jesteś i jakie plany?

Betty, jak Twoje samopoczucie? czekam z niecierpliwością na dzisiejszy wynik bety i mocno trzymam kciuki :) (Betty,czekamy na wynik bety...nieźle sie spasowało :) )

Czekoladko, dziękuję, a Twój cykl dopiero się zaczął i mimo że Ty spisałaś go na straty, ja i myślę że reszta dziewczyn również trzymamy kciuki żeby Cię zaskoczył zieloną okrąglutką niespodzianką! :)

Cziłała, zmajstruj i wstaw jakiś wykresik ciążowy w podpisie, tak miło mi się na nie patrzy :) jak się czujesz? masz jakieś objawy?

fryzjerko, dziękuję za pamięć.Twój wykresszaleje, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i usg:)

India, 8 dzień po owu, tempereatura jak zwykle baluje i trzyma w napięciu. Jak długie Ty masz cykle Kochana? Jeszcze wszystko się może zdarzyć :) zdrowaśkuję!

Izik, musisz o siebie dbać i uważać szczególnie w pierwszych 3 miesiącacale to napewno wiesz. Będzie dobrze, głowa do góry :) DZIEWCZYNY TRZYMAMY MOCNO KCIUKI ZA JUTRZEJSZĄ WIZYTĘ IZIK!!! Na pewno będzie wszytko dobrze :)

joajsza, witaj u nas :) przykro mi, wiem jak boli rozczarowanie, ale nie załamuj się i nie rezygnuj! Ja mam zaawansowane pcos, mój mąż 3 lata temu miał 2% prawidłowych plemkników i mamy 1,5 roczną Hanię :)
    Teraz niestety jest trudniej...ale ciągle mam nadzieję że się uda i tego się kurczowo trzymam!

kotka, czemu nie prowadzisz wykresu? ;p nie wiem na bieżąco co u Ciebie, a i niewiele piszesz :( Napisz szybko! Ale już!

Karolcia, na Twój suwaczek nie mogę się napatrzeć...i tak miło mi jak sobie pomyślę że towarzyszymy Ci praktycznie od początku ciąży a to już ostatnich 10 tygodni :) i niedługo maleństwo będzie na świecie :) toż to dopiero będą emocje :) boisz się?

Mała Mi, a jednak przyszła...przykro mi...wierzyłam że to Twój cykl...przytulam :{}

Monik, Kochana,o której masz wizytę? czekam na wieści...:) oby nowy gin okazał sie dobrym specjalistą! kciukam mocno :)

Nikita, u mnie temp spada w pierwszym dniu @, w tym cyklu rano o 6 miezryłąm, a o 10 już @ była.. Wykres masz piękny, jak nic będzie zielono! :) trzymam kciuki :)

Pszczelko, dobrze że już w domku jesteś :) bóle i dolegliwości ustąpią i zagoją się, w końcu nie codzień oddaje się tak drogocenne kamienie :)

Suzii, czyli masz czas dla siebie i na regenerację :) a od czerwca do dzieła! zleci szybko,zobaczysz :)

Klara bella, adelo, witajcie :) powodzenia Wam życzę :)

A Opu i asia-m-b to na sjuż chyba na dobre opuściły...eh

****************************************************************************
    Kochane, a ja dziękuję Wam wszystkim i każdej z osobna za ciepłe słowa otuchy i drogocenne rady :) Cieszę się bardzo że jesteście, i choć nie pisze może często, wiedźcie że czytam na bieżąco :)
    Kupiłam cynk,wit c resztę kupię jutro, tzn. mam zamiar jeszcze dodać lkarnitynę no dalej profertil. Będzie dobrze!

joajsza, Izik, czekolada lubią tę wiadomość

ganns65gxgno0ohk.png
‹‹ ‹ 144 145 146 147 148 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ