Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Mała_Mi79 Autorytet
    Postów: 724 398

    Wysłany: 31 października 2014, 13:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj :(
    Asiulek przytulam Cię mocno, tak mi przykro :(

    Czekaj teraz na @ ale potem ciąg dalszy :) Do skutku :)

    Nie wiem jak Ty, ale ja mam ogromną ochotę na kieliszek czerwonego wina ... już zapomniałam jak smakuje ;)

    Karolcia...przywołuję do porządku, proszę tutaj tymi wiruskami kichać częściej :) <3

    Jejku Asiulek, no nie wiem jak Ci ulżyć ... zdrowaśkować będę dalej, a jak chcesz to możesz na mnie wypsioczyć się za wszystkich i wszystko, albo wyryczeć ... Przyjmę wszystko na klatę :)

    f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • Pszczelka Autorytet
    Postów: 432 187

    Wysłany: 31 października 2014, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj a ja specjalnie weszłam przed końcem pracy ze moze wczesniejsze wyniki- no ale nie takich sie spodziewałam.
    Kochana teraz obie czekamy na @ i zaczynamy kolejny cykl.

  • anakonda Autorytet
    Postów: 4383 1380

    Wysłany: 31 października 2014, 14:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    India przykro mi :(
    Asiulek kurczę no myślałam ze uda Ci sie Trzymam kciuki za kolejny cykl

    Któraś pisała o estradiolu? Przy Gonadotropinach to wręcz konieczność badania go żeby sprawdzić jak dany lek na kogo działa Ja na Gonalu miałam coś 67 a na Menopurze 9 dlatego lekarz przepisał Lamette i poziom podniósł się do 116 choć i tak jeszcze nie jest to co chcieliśmy uzyskać. Chciałam żeby gin przepisał estrofem ale nie chce bo musi wiedzieć jak na dany lek reaguje moje ciało .

    Oj dziewczyny kurcze aż myśli mi krążą po głowie ze nam też się nie udało tak chop siup sie nie da bo przecież to nasz 1 cykl z owulką a po drugie estradiol też az tak wysoki nie był , po prostu mam czarne myśli :(

    Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 31 października 2014, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczelka wrote:
    India a który dzien po owu jestes?
    W jakich dniach cyklu bierzecie estrofem? Mi lekarka powiedziala ze nie moge go brac w tych dniach co clo bo się eliminują. Dopiero jak skończe clo i endo bedzie małe można brać.
    Czy któras z Was badala AMH? Dzwoniłam w Warszawie do 2 miejsc kwota 195-185 czas oczekiwania ok 10-14 dni. Pytałam moją sąsiadke bo od lat prowadza u mnie (mieszkam pod Warszawa) laboratorium medyczne i cena 97 zł i czas oczekiwania ok 5 dni. Się zastanawiam czy mowa o tym samym badaniu bo skad taaaka różnica

    Sa bardzo duze roznice w cenie amh. Ja placilam 110zl na Slasku, widzialam, ze w Wawie dziewczyny placily nawet 240, wiec warto podzwonic do roznych laboratoriow i popytac o ceny. Drogie sa odczynniki do tych badan.

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • Asiulek Autorytet
    Postów: 513 191

    Wysłany: 31 października 2014, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, nie łamię się, kolejny cykl, kolejna szansa, która teraz testuje??? Niech przyjdą w końcu jakieś dobre wieści :) :) :)

    Z tego wszystkiego takiego powera dostałam że poodkurzałam i wysprzątałam dcwa samochody :) mąż się ucieszy :)

    Mała Mi,dziękuje Kochana :* :* :* ... krzyczeć i płakać nie będę, choć nie ukrywam że trochę posmutniałam, ale czerwone wino to świetny pomysł :) napijmy się :)

    Pszczelko, może będziemy mniej więcej równo cykl miały ( chociaż może i nie, bo ja miesiaczke to koło 5 powinnam miec a Ty jakoś na dniach, jeśli w ogóle przyjdzie, ja cały czas mam nadzieję ze jednak ten test co robiłaś to był błędny :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 15:19

    ganns65gxgno0ohk.png
  • Asiulek Autorytet
    Postów: 513 191

    Wysłany: 31 października 2014, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam mały rekonesans i wychodzi mi jakoś tak :

    tulipanna dziś 18 dc (ma cykle 26) to testuje za ok tydzień

    india 21 dc

    anakonda 8 dni po pregnylu,

    kotka 2 dni po pregnylu

    Mała Mi 6 dc

    Agib 14 dc i 1 dzień po pregnylu

    werka 3 dc

    czekolada 11dc i 2 dzień po pregnylu
    anatolko, a TY?

    Pszczelka i ja czekamy na wredną @

    jeśli kogoś pominęłam albo coś źle przeoczłam, to przepraszam i niech poprawi mnie / albo się dopisze :)


    no to najbliżej testowania jest tulipanna i india -powtórz test :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 15:45

    czekolada lubi tę wiadomość

    ganns65gxgno0ohk.png
  • tulipanna Autorytet
    Postów: 4719 2090

    Wysłany: 31 października 2014, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z anakonda bedziemy testowaly w podobnym czasie. Ja dzis rzeczywiscie 18dc,7dni po pregnylu:)Sie zobaczy, za jakis tydzien bede testowac.Juz sie przekonalam ze wcześniej nie ma co.

    wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • india Autorytet
    Postów: 2226 2595

    Wysłany: 31 października 2014, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczelka wrote:
    India a który dzien po owu jestes?
    W jakich dniach cyklu bierzecie estrofem? Mi lekarka powiedziala ze nie moge go brac w tych dniach co clo bo się eliminują. Dopiero jak skończe clo i endo bedzie małe można brać.
    Czy któras z Was badala AMH? Dzwoniłam w Warszawie do 2 miejsc kwota 195-185 czas oczekiwania ok 10-14 dni. Pytałam moją sąsiadke bo od lat prowadza u mnie (mieszkam pod Warszawa) laboratorium medyczne i cena 97 zł i czas oczekiwania ok 5 dni. Się zastanawiam czy mowa o tym samym badaniu bo skad taaaka różnica

    11 dpo.
    Ja clo brałam od 3-7, a estrofem 4-9. Mi lekarz mówi, że tylko do owulacji mogę brać. A działania clo nie ograniczył, wręcz przeciwnie bym powiedziała.
    Nie robiłam jeszcze tego badania, ale chyba czas najwyższy

    ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet
    Postów: 2226 2595

    Wysłany: 31 października 2014, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek wrote:
    Hej!

    India...jeszcze nie wszystko przesądzone, powtórz test za jakieś 2,3 dni, kiedy masz termin @ ?

    Asiulek bardzo mi przykro :( oby następnym razem się udało

    @ OF wyznaczył mi na 4.11, choć wydaje mi się, że dostanę szybciej, bo ja mam zazwyczaj 12-13 od owu.

    Mała Mi zrobiłam test na zakończenie brania dupka, tak na wszelki wypadek ;) Testu nie bedę powtarzać, bo temperatura spada, więc @ tuż tuż

    ug378ribe4qdpu6z.png
  • czekolada Autorytet
    Postów: 1442 469

    Wysłany: 31 października 2014, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek wrote:
    Zrobiłam mały rekonesans i wychodzi mi jakoś tak :

    tulipanna dziś 18 dc (ma cykle 26) to testuje za ok tydzień

    india 21 dc

    anakonda 8 dni po pregnylu,

    kotka 2 dni po pregnylu

    Mała Mi 6 dc

    Agib 14 dc i 1 dzień po pregnylu

    werka 3 dc

    czekolada 11dc i 2 dzień po pregnylu
    anatolko, a TY?

    Pszczelka i ja czekamy na wredną @

    jeśli kogoś pominęłam albo coś źle przeoczłam, to przepraszam i niech poprawi mnie / albo się dopisze :)


    no to najbliżej testowania jest tulipanna i india -powtórz test :)


    WOW szalona jesteś :-) ja tak nie ogarniam ;-) minęło 25h po pregnyl i na razie bez szału nie czuję go oby zaczął działać za parę godzin.

    Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Asiulek Autorytet
    Postów: 513 191

    Wysłany: 31 października 2014, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladko... miałam chwilkę wolnego i prześledziłam wątek kilka stron wcześniej :)
    ...a to że nie czujesz, nie znaczy że nie działa :) także serduszkujcie :) :) :)

    ...tak sie zastanawiam, czy nie powinnam zmienić lekarza...bo w zasadzie żadnych badań hormonów itp mi nie zlecał tylko niektóre leki w ciemno daje, jakby miał rentgen w oczach...

    ja od następnego cyklu zaczynam mierzyć tempkę i może ten olej z wiesiołka ... czy przy clo, estrofemie, bromergonie i pregnylu można?

    No i koleżanki, jak się to pije/je/łyka , cokolwiek, bo ja nie w temacie wiesiołkowym...a na poprawę śluzu też by się przydało ...i czy mogę to bez nadzoru i zezwolenia lekarza brać? on ngdy mi tego nie proponował..


    ganns65gxgno0ohk.png
  • kotkapc Autorytet
    Postów: 341 148

    Wysłany: 1 listopada 2014, 01:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek Ty to Wariatka jednak jestes, jak Ci sie udało to wszystko zliczyc...
    Prosimy o tygodniowe raporty dla tych mniej ogarniajacych jak ja;)
    Na mnie w tym cyklu niestety nie liczcie, po 2 podejsciach do przytulania po prostu odpuściliśmy, bo zaczynało to przypominac jakas parodię.Tak więc ja tylko musze przebolec skutki pregnylu i czekam na @, no i sie relaksuje, i meza tez musze troche porelaksowac;). Ale czytam Was na bieżąco, za kazda trzymam kciuki!
    Czekolada ja tez mialam takie duze pecherzyki a bolec mnie zaczelo, wczoraj pod wieczor dopiero, jakies 36godz po zastrzyku, za to bolało mnie całą noc tak że nawet budziłam sie co godzinę. W tamtym cyklu tak nie mialam ale wtedy byly 2 male bąble tylko na jednym jajniku, choć nie wiem czy to ma z tym zwiazek.

  • Pszczelka Autorytet
    Postów: 432 187

    Wysłany: 1 listopada 2014, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj rano niespodzianie zapukała do mych drzwi
    Wcześniej niż oczekiwałam przyszły te czerwone dni :)

    Ja juz zaczęłam nowy cykl:)

  • czekolada Autorytet
    Postów: 1442 469

    Wysłany: 1 listopada 2014, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotkapc a ja myślałam, że ze mna/z nami jest coś nie tak. My w nocy zaczęliśmy działać większej ochoty nie miałam jeszcze na dodatek mega boli mnie kręgosłup po prawej stronie i z bólu to aż mój się przestraszył później niby było serduszko i zakończyło się w środku :-( ale porażka :-( ostatni taki cykl. Więc na mnie też nie liczcie. Od dziś relaksuje się. Pójdę w poniedziałek na wizytę dla czystej ciekawości bo ja w ogóle nie odczuwałam bólu tylko raz się obudziłam bo mnie podbrzusze baaardzo bolało jak na @.

    Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Pszczelka Autorytet
    Postów: 432 187

    Wysłany: 1 listopada 2014, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladko szanse masz, wystarczy jeden raz, także relaksuj sie i spokojnie czekaj te 2 tyg;) W sumie ja tez czekam 2 tyg czy w tym cyklu bedzie jakies jajko czy nic;/

  • Asiulek Autorytet
    Postów: 513 191

    Wysłany: 1 listopada 2014, 20:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :)

    Kotko, Czekoladko czasem takie cykle spisane na straty przynoszą duuuże niespodzianki :) i tego Wam życzę :)

    Pszczelko, trzymam mocno kciuki i mówię zdrowaśki aby tym razem się udało :)


    ...a ja uparcie ponawiam moje pytanko i proszę o wskazówki bardziej doświadczone koleżanki :) :


    "ja od następnego cyklu zaczynam mierzyć tempkę i może ten olej z wiesiołka ... czy przy clo, estrofemie, bromergonie i pregnylu można?

    No i koleżanki, jak się to pije/je/łyka , cokolwiek, bo ja nie w temacie wiesiołkowym...a na poprawę śluzu też by się przydało ...i czy mogę to bez nadzoru i zezwolenia lekarza brać? on ngdy mi tego nie proponował..[/QUOTE]"

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 20:48

    ganns65gxgno0ohk.png
  • tulipanna Autorytet
    Postów: 4719 2090

    Wysłany: 2 listopada 2014, 08:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, co do wiesiolka to nie pomogę bo sama mam uczulenie.Ja stosuje siemie polaczone z syropem guajazyl (mietowy) na poprawe sluzu.Siemie gotuje w garnku az zglucieje, przecedzam i gluciaka wypijam, mozna rozcienczyc woda jak komus taki glut nie odpowiada ale ja wypijam tak okolo 0,5 l. To od 4dc, mozna od 1dc.Do tego syrop- 3x2 lyzki stolowe.Tak ze 3-4 dni przed ovu w dzien ovu i jeden po ovu. Trzeba uwazac bo to ma alkohol.Ja jak jezdzilam rano to rezygnowalam z dawki.Musze Wam powiedziec ze pierwszy raz mialam sluz plodny.Aha! Samo siemie nie skutkowalo.

    wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • czekolada Autorytet
    Postów: 1442 469

    Wysłany: 2 listopada 2014, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-)
    Ja wczoraj wieczorem Obejrzałam nad życie a później złapał mnie taki ból podbrzusza przypominający przed @ albo jak na zapalenie pęcherza że w końcu zasnęłam i spałam całą noc więc zero serduszek.

    Asiulek co do oleju z wiesiołka to jego można zażywać tylko do owulacji także jeśli masz nieregularne cykle i nie wiesz kiedy może nastąpić to raczej odradzam ponieważ w II fazie może wywołać skurcze które doprowadzą do wczesnych poronień.
    Wydaje mi się że jeśli chodzi o poprawę śluzu to powinnaś łykać tabletki wiem, że też jest w postaci oleju ale to raczej ma inne zastosowanie.
    Przy twoich lekach spokojnie możesz zażywać przecież to jest na poprawę śluzu aby plemniczki miały większe szanse na dotarcie do celu :-D
    A może wprost zapytaj lekarza?

    Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 2 listopada 2014, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek wrote:
    anatolko, a TY?

    Hmm, ja jestem juz na innym etapie wtajemniczenia, kluje sie zastrzykami do ivf...
    Ale czasem tu zagladam i jak moge sie czyms podzielic to sie dziele :)
    Wiesiolka mozna brac od 1dc lub po okresie i tylko do owulacji. Po owulacji NIE MOZNA BRAC WIESIOLKA.

    Lekarza z rentgenem w oczach nalezaloby zmienic, nawet jak jest niesamowicie mily i fajny. To jest leczenie w ciemno, a tu nie mozna wrozyc z fusow.

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • Karolcia88 Autorytet
    Postów: 4174 2360

    Wysłany: 2 listopada 2014, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wiesiołka to ja po łyżeczkowaniu nie miałam płodnego śluzu. w Drugim cyklu pp zaczęłam łykać 3x2 tabletki. Od 1dc do owulacji. (potem nie można bo może powodować jakieś mikro skurcze macicy i może być problem z zagnieżdżeniem- o ile dobrze pamiętam). śluz się niby pojawił, ale nie był taki jak przed zabiegiem. W 3 cyklu (czyli w drugim brania wiesiołka) śluz powrócił do pełni sił.
    Ja wiesiołka brałam przy bromku. Ale, ale.. po wiesiołku miałam nudności, a przy połykaniu wieczornych 2 tabletek to już nawet odruch wymiotny miewałam.


    Dziewczyny, nie ma co spisywać cyklu na straty! My <3 tylko 2 dni przed owu, potem nawet po zastrzyku jakoś nic nie było bo się o coś mocno posprzeczaliśmy. i co, i rośniemy i mamy 3,8cm :)

    Przesyłam kolejną porcję wirusków <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

    czekolada lubi tę wiadomość

    Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego