X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Przeciwciała na koronowirusa
Odpowiedz

Przeciwciała na koronowirusa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ewelcia45 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2020, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pytanie 😁Czy w Waszych klinikach przed transferem lub przed in vitro wymagane jest zrobienie przeciwcial na koronowirusa ? U mnie w Fertinie jest wagane . Tylko zapomniałam zapytać czemu to ma służyć ? Koszt dwóch badań to 300 zł

ewelcia45
  • Maenka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, w Invicta też wykonują badania:

"Podczas leczenia, zwłaszcza na kluczowych jego etapach, pacjentów kierujemy na dodatkową diagnostykę wykluczającą infekcję koronawirusem (testy serologiczne i genetyczne). Przed procedurami diagnostycznymi i na początku leczenia zalecamy przynajmniej badania obecności przeciwciał przeciwwirusowych, a optymalnie badanie w kierunku obecności wirusa (test genetyczny). Przed interwencjami – zabiegami na śluzówce macicy, pobraniem komórek jajowych, podaniem zarodków itd. – wykonujemy pacjentom badania w kierunku obecności wirusa."

W dobie pandemii to dla nich ważna informacja. Może pacjentki z dodatkim wynikiem muszą być inaczej traktowane jeśli chodzi o leczenie.. Ja 2 dni przed transferem będę miała wymaz z policzka.

m3sxqqmzr2yat7k2.png

👱‍♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
    👨słabe parametry nasienia.

✨01.2019: FAMSI nr 1
    = ET + 3 ❄❄❄.
    23.02.19: ET morulki - 😥
    07.05.19: FET blastki - 😥
    21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥

✨09.12.19: FAMSI nr 2
    = 2 ❄️❄️.
    04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
    03.09.20: it's a boy! 👶
    02.2021: mamy nasz cud ❤
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ