Przepływy w tętnicach macicznych
-
Cześć,
Znajoma, która nie mogła zajść w ciąże (kilka IUI i IVF), zrobiła sobie badania dopplerowskie przepływów w tętnicach macicznych. Wyszło jej kiepsko, więc wzięła leki na rozrzedzenie krwi i zaraz zaszła w ciąże. Wczoraj urodziła
Ja, za jej namową, zrobiłam sobie dziś takie badanie. Wyszło mi ponoć kiepsko.
Prawa tętnica: 5,1 z przepływem wstecznym,
Lewa: 5,6 z przepływem wstecznym.
Zadzwoniłam do mojego gina, a on powiedział, żeby się tym nie przejmować, bo nie wiadomo, jak to leczyć, itp.
Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia w tym temacie? Możecie coś podpowiedzieć?08.09 - transfer
-
nick nieaktualnyJa jestem sceptycznie do tego nastawiona. Swojego czasu napokmnełam o tym lekarzowi a on powiedzial, ze po 1) to nie jest jedyny czynnik diagnostyczny a po 2) leki na rozrzedzenie krwi moga wiecej narobic szkoda niz dobra. Poprzemysleniu doszłam do wniosku ze lekarza ma racje, natknelam sie tez kiedys na jakas wypowiedz lekarza z kiniki niepodlodnosci mial takie samo zdanie.
-
Bo ta gin od Dopplera, to mnie już dziś do jakiejś profesor odsyłała.
Nie jest to jedyny czynnik diagnostyczny. Ale jeśli wyniki wychodzą kiepskie, to to się chyba na coś przekłada?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 20:26
08.09 - transfer
-
Nie znam sie na przeplywach krwi ale wiem jedno ze wiekszosc klinik nieplodnosci i dla tych co podchodza do Ivf polecaja Acard 1x1.I zwroc uwage ze na wielu wykresach dziewczyny zaznaczaja ze biora Acard!!!Ja osobiscie rowniez(gdzies tam mowia ze pomaga w zagniezdzeniu ) wiec nie zaszkodzi Powodzenia
-
Anatolka ma racje-endometrium jest lepiej ukrwione.Ja podchodzilam do IVF i lekarz kazal mi brac Ale juz wczesniej wiedzialam od dziewczyn z forum i zawsze po @ bralam Ale jesli masz watpliwosci to przeciez nic nie musisz brac na wlasna reke,to sa tylko zalecenia niektorych lekarzy.Powodzenia
-