X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Przyjmowanie witaminy C wpływ na zapłodnienie
Odpowiedz

Przyjmowanie witaminy C wpływ na zapłodnienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam. Podczas starań w okresie owulacji zażywałam wit C z rutyna 2xpo4tabletki, bo w pracy wszyscy chorzy. Czytałam, ze grypa może uniemożliwić zapłodnienie, tak wiec wolałam jej uniknąć. Aż tu, któregoś dnia, już po owulacji, ovufriend podpowiada mi, ze witamina C może uniemożliwić zajście bo zakwasza itd. Proszę o informacje, jak to jest. Czy mam już porzucić nadzieje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od witaminy C bezplodnosci sie nie nabawisz. Podstawa to badania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seleni80 wrote:
    witam. Podczas starań w okresie owulacji zażywałam wit C z rutyna 2xpo4tabletki, bo w pracy wszyscy chorzy. Czytałam, ze grypa może uniemożliwić zapłodnienie, tak wiec wolałam jej uniknąć. Aż tu, któregoś dnia, już po owulacji, ovufriend podpowiada mi, ze witamina C może uniemożliwić zajście bo zakwasza itd. Proszę o informacje, jak to jest. Czy mam już porzucić nadzieje?

pamiętam tę poradę na OF, była mowa o dawkach większych niż 1000mg
    chyba nie myślisz że mogłaś się "zaburzyć" się na stałe?
    nawet jeśli pH Ci troszkę spadło, to w przyszłym cyklu wszystko wróci do normy
    no i tak na prawdę nie wiesz jakie miałaś pH przed suplementacją a to też ma znaczenie

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ