X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Puregon 600 - krótki protokół in vitro
Odpowiedz

Puregon 600 - krótki protokół in vitro

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • majkownik82 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jutro mam transfer, czyli jestem po stymulacji IVF -
    w 2 d.stymulacji elonva ampułkostrzykawka- potem cisza do 6-7 dnia i usg, po usg puregon 150 j., cetrotide 1 amp- i tak do 12 dnia stymulacji, 13 dnia stymulacji 2 x gonapeptyl odrazu , 14 dzien stymulacji nic...codziennie do tego steryd 0,005
    idnia 15 punkcja; jak się czułam normalnie, jajniki delikatnie czułam ze pracuja, może wiecej spać mi się popoludniami chciało, ale glowa nie bolała, zawrotów nie było głowy, brzuch nie bolał, jest to moja 2 stymulacja poczawszy od IUI i w przeciągu poł roku przybrałam jakieś 3 kilo. Lekarz przy stymulacji powiedział, ze moze i nie rosna szybko pęcherzyki, bo dawek nie chce mi dawać większych w troske o hiperkę, w sumie pobrano mi osiem pęcherzyków, 7 sie nadawało, 6 zapłodnili, 4 walczą, jutro transfer...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 08:58

2010 r. usunięty jajowód z powodu wodniaka, niezawsze pękające pęcherzyki, Mąż nasienie- ok.
    2 ostatnie lata starań...nieskutecznych,
    Czerwiec 2016 sono HSG,
    25.06.IUI-nieudana,
    Październik 2016 decyzja do IVF IMSI, X stymulacja krótki protokół z antagonistą,
    21.10. punkcja 26.10Transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz jestem na puregonie. Brałam od 5 do 1 d.c. po 50 j. Dzisiaj 12 dzień i usg. Zobaczymy czy coś podziałało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno tu nikogo nie bylo ale moze komus pomoze moj wpis jakies 4 lata temu po raz pierwszy wzielam putegon mala dawke 5 dni po 60j czyli w sumie puregon 300j od 3 dnia cyklu na usg widac bylo 2 pecherzyki na lewym jajniku i 3 na prawym ale lewy jajnik nie liczyl sie bo jajowod nie drozny z prawego pekly 2 i potem mialam ibseminacje ktora sie nie udala ale miesiac pozniej kiedy sie poddalam okazalo sie ze zaszlam w ciaze uwazam ze dzieki niemu moje jajniki dostaly kopa i zaczely same pracowac to bylo 4 lata temu.W tym miesiacu rowniez bralam puregon i taka sama dawke przyjelam rezultat jeden pecherzyk na lewym a dwa na prawym ale pekly te na prawym,lewy nie pekl.Jeszcze nie wiem czy sie udalo natomiast czuje sie bardzo spuchnieta w srodku czuje jajniki i jak siadam to jakbym jakies cisnienie w srodku mialai i bardzo bola mnie piersi ale to bardzo a rzadko mnie bola
    Dodam ze zawsze mam podany pregnyl aby pecherzyki pekly
    Pozdrawiam :)

KasiaC lubi tę wiadomość

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ