Puregon 600 - krótki protokół in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja jutro mam transfer, czyli jestem po stymulacji IVF -
w 2 d.stymulacji elonva ampułkostrzykawka- potem cisza do 6-7 dnia i usg, po usg puregon 150 j., cetrotide 1 amp- i tak do 12 dnia stymulacji, 13 dnia stymulacji 2 x gonapeptyl odrazu , 14 dzien stymulacji nic...codziennie do tego steryd 0,005
idnia 15 punkcja; jak się czułam normalnie, jajniki delikatnie czułam ze pracuja, może wiecej spać mi się popoludniami chciało, ale glowa nie bolała, zawrotów nie było głowy, brzuch nie bolał, jest to moja 2 stymulacja poczawszy od IUI i w przeciągu poł roku przybrałam jakieś 3 kilo. Lekarz przy stymulacji powiedział, ze moze i nie rosna szybko pęcherzyki, bo dawek nie chce mi dawać większych w troske o hiperkę, w sumie pobrano mi osiem pęcherzyków, 7 sie nadawało, 6 zapłodnili, 4 walczą, jutro transfer...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 08:58
2010 r. usunięty jajowód z powodu wodniaka, niezawsze pękające pęcherzyki, Mąż nasienie- ok.
2 ostatnie lata starań...nieskutecznych,
Czerwiec 2016 sono HSG,
25.06.IUI-nieudana,
Październik 2016 decyzja do IVF IMSI, X stymulacja krótki protokół z antagonistą,
21.10. punkcja 26.10Transfer -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDawno tu nikogo nie bylo ale moze komus pomoze moj wpis jakies 4 lata temu po raz pierwszy wzielam putegon mala dawke 5 dni po 60j czyli w sumie puregon 300j od 3 dnia cyklu na usg widac bylo 2 pecherzyki na lewym jajniku i 3 na prawym ale lewy jajnik nie liczyl sie bo jajowod nie drozny z prawego pekly 2 i potem mialam ibseminacje ktora sie nie udala ale miesiac pozniej kiedy sie poddalam okazalo sie ze zaszlam w ciaze uwazam ze dzieki niemu moje jajniki dostaly kopa i zaczely same pracowac to bylo 4 lata temu.W tym miesiacu rowniez bralam puregon i taka sama dawke przyjelam rezultat jeden pecherzyk na lewym a dwa na prawym ale pekly te na prawym,lewy nie pekl.Jeszcze nie wiem czy sie udalo natomiast czuje sie bardzo spuchnieta w srodku czuje jajniki i jak siadam to jakbym jakies cisnienie w srodku mialai i bardzo bola mnie piersi ale to bardzo a rzadko mnie bola
Dodam ze zawsze mam podany pregnyl aby pecherzyki pekly
PozdrawiamKasiaC lubi tę wiadomość
-