Refundacja clexane...
-
WIADOMOŚĆ
-
Na pewno sporobuje kochane będę walczyła o swoje bo chce urodzić zdrowego dzidziusia ale tez nie zbankrutowac przy tym ... Llallka dziękuje Ci bardzo kochana za wyjaśnienie niestety wiemy jakie są polskie realia i to ze nie każdy lekarz chce wystawić na ryczałt dużo kobiet się wypowiada ze pomimo kilku poronień i np samej mutacji tej refundacji nie dostają niestety co jest dla mnie wielkim przegieciem
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Dziewczyny , zamieniłyście clexane na tańszy , polski neoparin? Mam stwierdzona trombofilie wrodzona i moj ginekolog pozwolił zamienić bez problemu. Nawet nie wiedział , ze jest tak duża różnica w cenie przy refundacji.
Jakie sa Wasze doświadczenia?1 ciąża-w 1cs- 11tc [*]
staramy się od 2.2017
trombofilia wrodzona i mutacja MTHFR -
Asiafaj wrote:Dziewczyny , zamieniłyście clexane na tańszy , polski neoparin? Mam stwierdzona trombofilie wrodzona i moj ginekolog pozwolił zamienić bez problemu. Nawet nie wiedział , ze jest tak duża różnica w cenie przy refundacji.
Jakie sa Wasze doświadczenia?
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Dziewczyny, pospamuje trochę
Mam do sprzedania:
- Lametta, cały blister (sztuk 10), 2,5mg
- fragmin 5000jm, całe opakowanie, 10 szt
- encorton 20mg, 2 opakowania po 20 sztuk w blistrze (w jednym jest 18)
- agulutin, 1 pełne opakowanie (5 sztuk) i jedno niepełne (4 sztuki)
- utrogestan 100mg, 3 opakowania po 30 sztuk
Jeśli któraś zainteresowana to dajcie znać najlepiej na priv, chętnie pozbędę się tych leków z mojej półki i kupię witaminy prenatalneProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
oliwcia, zapytałam farmaceutę , twierdzi, że to dokłądnie to samo, tylko clexanowi się skończył patent na lek po 15 latach. Podobno są nawet produkowane w tej samej fabryce.
Zapytam mojego hematologa przy najbliższej okazji i dam Wam znać, co powiedział1 ciąża-w 1cs- 11tc [*]
staramy się od 2.2017
trombofilia wrodzona i mutacja MTHFR -
To dokladnie to samo. Maz jest predstawicielem.
Asiafaj lubi tę wiadomość
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
blubeata wrote:Witam
Jeśli, któraś z Was potrzebuje Clexane to mam do odstąpienia 3 opakowania
Pozdrawiam -
blubeata wrote:Witam
Jeśli, któraś z Was potrzebuje Clexane to mam do odstąpienia 3 opakowania
Pozdrawiamstarania od sierpnia 2015, 01/16- polip szyjkowy, 04/16- laparoskopia torbiel łagodna endometrioza, 05/16-02/17 stymulacje zespół LUF, 03/17- 1sza IUI , 04/17- 2ga IUI 05/17 I IVF Imsi 8B i 8A ;( 06/17 histero 23.08.17 start długi protokół gonapeptyl. Cd4/cd8 mthfr homo, pai-1 hetero -
Proszę o kontakt na maila [email protected] to dogadamy szczegóły
Ja jestem ze Szczecina, ale oczywiście mogę wysłać pocztą -
Dziewczyny skoro jest mowa o clexanie/neoparinie to możecie mi powiedzieć od którego momentu zaczełyście przymować zastrzyki? Mam stwierdzoną trombofilie i zalecone zastrzyki neoparin ale od 16-25dc, czyli jeszcze przed stwierdzeniem ciąży. Cały cykl mam brać acard. Oczywiście 25dc mam zrobić B-HCG jeśli będzie wzrastać mam zwiększyć dawkę z 0,4 na 0,60. Gdzieś przeczytałam, że nie powinno się brać zastrzyków przed stwiedzeniem ciąży bo mogę się wykrwawić i jestem przerażona,a u lekarza mam się pojawić dopiero za 3 miesiące.Myszka_6
-
Myszka_6 wrote:Dziewczyny skoro jest mowa o clexanie/neoparinie to możecie mi powiedzieć od którego momentu zaczełyście przymować zastrzyki? Mam stwierdzoną trombofilie i zalecone zastrzyki neoparin ale od 16-25dc, czyli jeszcze przed stwierdzeniem ciąży. Cały cykl mam brać acard. Oczywiście 25dc mam zrobić B-HCG jeśli będzie wzrastać mam zwiększyć dawkę z 0,4 na 0,60. Gdzieś przeczytałam, że nie powinno się brać zastrzyków przed stwiedzeniem ciąży bo mogę się wykrwawić i jestem przerażona,a u lekarza mam się pojawić dopiero za 3 miesiące.
-
Cześć,
Mam do oddania 10 opakowan Clexane za darmo (tzn. za koszt przesyłki, ewentualnie odbiór osobisty w Wawie). Po wszystkich zrobionych przeze mnie badaniach okazało się, że absolutnie nie mam problemów z krzepliwością, problem jest gdzieś indziej. Nie mniej jednak po drugiej ciąży zostało mi całkiem sporo tego, a nie chciałabym wyrzucać. Może się komuś przydać. Zainteresowanych proszę o kontakt [email protected]
Pozdrawiam -
nennie wrote:Cześć,
Mam do oddania 10 opakowan Clexane za darmo (tzn. za koszt przesyłki, ewentualnie odbiór osobisty w Wawie). Po wszystkich zrobionych przeze mnie badaniach okazało się, że absolutnie nie mam problemów z krzepliwością, problem jest gdzieś indziej. Nie mniej jednak po drugiej ciąży zostało mi całkiem sporo tego, a nie chciałabym wyrzucać. Może się komuś przydać. Zainteresowanych proszę o kontakt [email protected]
PozdrawiamMTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -