Refundacja clexane...
-
WIADOMOŚĆ
-
Na pewno sporobuje kochane będę walczyła o swoje bo chce urodzić zdrowego dzidziusia ale tez nie zbankrutowac przy tym ... Llallka dziękuje Ci bardzo kochana za wyjaśnienie niestety wiemy jakie są polskie realia i to ze nie każdy lekarz chce wystawić na ryczałt dużo kobiet się wypowiada ze pomimo kilku poronień i np samej mutacji tej refundacji nie dostają niestety co jest dla mnie wielkim przegieciem

Synek Piotruś 2019
Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017 
Aniołki

Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Dziewczyny , zamieniłyście clexane na tańszy , polski neoparin? Mam stwierdzona trombofilie wrodzona i moj ginekolog pozwolił zamienić bez problemu. Nawet nie wiedział , ze jest tak duża różnica w cenie przy refundacji.
Jakie sa Wasze doświadczenia?1 ciąża-w 1cs- 11tc [*]
staramy się od 2.2017
trombofilia wrodzona i mutacja MTHFR -
Ja biorę Clexane i nie planuje zmieniać na tańszy zamiennik jak sama nazwa moi jest to zamiennik różne maja zdania Dziewczyny ja popieram zdanie mojego ginekologa clexan jest lepszy tym bardziej ze ty masz trabofilie ja bym nie ryzykowalaAsiafaj wrote:Dziewczyny , zamieniłyście clexane na tańszy , polski neoparin? Mam stwierdzona trombofilie wrodzona i moj ginekolog pozwolił zamienić bez problemu. Nawet nie wiedział , ze jest tak duża różnica w cenie przy refundacji.
Jakie sa Wasze doświadczenia?
Synek Piotruś 2019
Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017 
Aniołki

Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Dziewczyny, pospamuje trochę

Mam do sprzedania:
- Lametta, cały blister (sztuk 10), 2,5mg
- fragmin 5000jm, całe opakowanie, 10 szt
- encorton 20mg, 2 opakowania po 20 sztuk w blistrze (w jednym jest 18)
- agulutin, 1 pełne opakowanie (5 sztuk) i jedno niepełne (4 sztuki)
- utrogestan 100mg, 3 opakowania po 30 sztuk
Jeśli któraś zainteresowana to dajcie znać najlepiej na priv, chętnie pozbędę się tych leków z mojej półki i kupię witaminy prenatalne
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
oliwcia, zapytałam farmaceutę , twierdzi, że to dokłądnie to samo, tylko clexanowi się skończył patent na lek po 15 latach. Podobno są nawet produkowane w tej samej fabryce.
Zapytam mojego hematologa przy najbliższej okazji i dam Wam znać, co powiedział
1 ciąża-w 1cs- 11tc [*]
staramy się od 2.2017
trombofilia wrodzona i mutacja MTHFR -
To dokladnie to samo. Maz jest predstawicielem.
Asiafaj lubi tę wiadomość
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI
krótki protokół
2 pICSI
długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Za ile?blubeata wrote:Witam
Jeśli, któraś z Was potrzebuje Clexane to mam do odstąpienia 3 opakowania
Pozdrawiam -
Byłabym chętna jak cosblubeata wrote:Witam
Jeśli, któraś z Was potrzebuje Clexane to mam do odstąpienia 3 opakowania
Pozdrawiam
starania od sierpnia 2015, 01/16- polip szyjkowy, 04/16- laparoskopia torbiel łagodna endometrioza, 05/16-02/17 stymulacje zespół LUF, 03/17- 1sza IUI
, 04/17- 2ga IUI
05/17 I IVF Imsi 8B i 8A ;( 06/17 histero 23.08.17 start długi protokół gonapeptyl. Cd4/cd8 mthfr homo, pai-1 hetero -
Proszę o kontakt na maila [email protected] to dogadamy szczegóły

Ja jestem ze Szczecina, ale oczywiście mogę wysłać pocztą -
Dziewczyny skoro jest mowa o clexanie/neoparinie to możecie mi powiedzieć od którego momentu zaczełyście przymować zastrzyki? Mam stwierdzoną trombofilie i zalecone zastrzyki neoparin ale od 16-25dc, czyli jeszcze przed stwierdzeniem ciąży. Cały cykl mam brać acard. Oczywiście 25dc mam zrobić B-HCG jeśli będzie wzrastać mam zwiększyć dawkę z 0,4 na 0,60. Gdzieś przeczytałam, że nie powinno się brać zastrzyków przed stwiedzeniem ciąży bo mogę się wykrwawić i jestem przerażona,a u lekarza mam się pojawić dopiero za 3 miesiące.Myszka_6
-
A z ktorego miejsca masz zamiar krwawic?Myszka_6 wrote:Dziewczyny skoro jest mowa o clexanie/neoparinie to możecie mi powiedzieć od którego momentu zaczełyście przymować zastrzyki? Mam stwierdzoną trombofilie i zalecone zastrzyki neoparin ale od 16-25dc, czyli jeszcze przed stwierdzeniem ciąży. Cały cykl mam brać acard. Oczywiście 25dc mam zrobić B-HCG jeśli będzie wzrastać mam zwiększyć dawkę z 0,4 na 0,60. Gdzieś przeczytałam, że nie powinno się brać zastrzyków przed stwiedzeniem ciąży bo mogę się wykrwawić i jestem przerażona,a u lekarza mam się pojawić dopiero za 3 miesiące.
-
Cześć,
Mam do oddania 10 opakowan Clexane za darmo (tzn. za koszt przesyłki, ewentualnie odbiór osobisty w Wawie). Po wszystkich zrobionych przeze mnie badaniach okazało się, że absolutnie nie mam problemów z krzepliwością, problem jest gdzieś indziej. Nie mniej jednak po drugiej ciąży zostało mi całkiem sporo tego, a nie chciałabym wyrzucać. Może się komuś przydać. Zainteresowanych proszę o kontakt [email protected]
Pozdrawiam -
Chętne jestem.nennie wrote:Cześć,
Mam do oddania 10 opakowan Clexane za darmo (tzn. za koszt przesyłki, ewentualnie odbiór osobisty w Wawie). Po wszystkich zrobionych przeze mnie badaniach okazało się, że absolutnie nie mam problemów z krzepliwością, problem jest gdzieś indziej. Nie mniej jednak po drugiej ciąży zostało mi całkiem sporo tego, a nie chciałabym wyrzucać. Może się komuś przydać. Zainteresowanych proszę o kontakt [email protected]
PozdrawiamMTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -