Refundacja inseminacji
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania_84 wrote:warto podpytac bo z tego co opisuja to jest to cos co moze zastapic w łatwiejszych przypadkach in vitro
myjelsi nie znajdziemy plemnikow w biopsji to decydujac sie na dwace wlasnie z tej metody skorzystamy
Ja pytalam swojego lekarza o to i powiedzial mi szczerze co o tym mysli i, ze jego zdaniem te 30% mozna miedzy bajki wlozyc. Dlaczego? Bo takie szanse daje invitro i nigdy w zyciu nie uwierzy w to, ze iui tez. Powiedzial mi, ze statystyki, ktorymi sie chwala z duzym prawdopodobienstwem nie sa rzetelne. Prawdopodobnie do statystyk nie byly brane pary z problemami, takie, dla ktorych jest to kolekny etap leczenia i slabiej rokuja, ale zwyczajne zdrowe pary. Pyk IUI i 1 na 3 zdrowe kobiety zaskakuje za pierwszym razem. Powiedzial, ze taki sposob moze miec faktycznie wiekszy sens, jesli facet ma bardzo kiepskie nasienie. W moim przypadku nie ma takiego problemu i on uwaza, ze stosunek jakosci do ceny (2500 zl - dzwonilam i pytalam) nie przemawia za tym, zeby w moim przypadku warto bylo z tej opcji korzystac. No, ale wiadomo - kazdy musi przetrawic.Reni lubi tę wiadomość
-
ana90 wrote:Ja podchodziłam w Bocianie u doktora Mrugacza i mimo tak wielu pozytywnych opinii ja osobiście nie polecam. Ja ewidentnie zostałam naciągnięta na kasę. Zresztą to nie moja pierwsza negatywna przygoda z tą kliniką.
Najgorsze jest to, że jak za dużo wiesz i chcesz wyrazić swoje zdanie to nie masz takiej możliwości moje sugestie doktor skwitował "naczytała się i się wymądrzasz" mimo, że nie wie kim jestem z wykształcenia ani jaką wiedzę posiadam -
ana90 wrote:Ja podchodziłam w Bocianie u doktora Mrugacza i mimo tak wielu pozytywnych opinii ja osobiście nie polecam. Ja ewidentnie zostałam naciągnięta na kasę. Zresztą to nie moja pierwsza negatywna przygoda z tą kliniką.
Najgorsze jest to, że jak za dużo wiesz i chcesz wyrazić swoje zdanie to nie masz takiej możliwości moje sugestie doktor skwitował "naczytała się i się wymądrzasz" mimo, że nie wie kim jestem z wykształcenia ani jaką wiedzę posiadam
Mam takie same doświadczenia jak Ty, anu90 z moich rozmów z ginekologami, chociaż nie korzystałam z tej kliniki.. Niestety tak to już może musi być, że gdy problem "męski" dominuje to oni rozkładają ręce bo cóż, medycyna do tej pory skupiała się wokół hormonów kobiecych i ich stymulowania.
Płacę miesięcznie kilka tys składek zusowskich, ze świadomością że moje pokolenie nie doczeka godnej emerytury, więc większość tych pieniędzy idzie w błoto. Chciałabym żeby inseminacje były refundowane, a jeśli nie - to żeby ktoś mi (NFZ - ustami ginekologa któremu mówię że od tylu miesięcy nie zachodzę w ciążę) powiedział wprost jaką ścieżkę leczenia męża należy obrać krążąc po specjalistach, co jest refundowane przy tej okazji a co nie.Ania_84 lubi tę wiadomość
-
adrenalina wrote:A da radę wogole poprawić nasienie. Jakie leczenie faceta wchodzi w grę? My mamy słabe żaden lekarz nigdy nie powiedział ze da radę coś z tym zrobić. Jedynie iui póki co jak sie nie uda kilka razy to in vitro.
jak masz gdzies wyniki to napisz
jest sporo mozliwsoci jelsi chodzi o leczenie ale najpierw trzeba postawic diagnoze dlaczego sa one słabe..
co do sposobow to oprocz androvitu .. zdrowy tryb zycia wiecej ruchu unikanie obcislych gatek zero sauny ,, ograniczyc alkohol i palenie ..
co do leczenia to zalezy jelsi hormony sa ok, usg jader i posiewy tez .. to wstarczy suplementacj a..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 13:51
-
Upłynnienie -prawidłowe
Objętość -1,5 norma 2,0-6,0
PH - prawidłowe
Lepkość - w normie
Wygląd - prawidłowy
Aglutynacja- +
Ruch postępowy typ a - 2,0.
typ b - 9,4
typ c - 26,4
Liczba plemników 27,2ml.
Plemniki o prawidłowej budowie - 10%Ania_84 lubi tę wiadomość
-
obj mogla byc spowodowana stresem
Aglutynacja moze powodowac sklejanie plemnikow.. - wlasnie w takim wypadku pomocna jest iui
szybkosc mozna poprawic witaminkami oraz kawa lub cola przed no i chlodnym prysznicem dzonderek przed
prawidlowe plemniki - to rozumiem z emorfologia 10% super
generalnie wyniki nie sa zle
typ a+tyb b = 11,4 % z 27.2 mln to prawie 3 mln plemnikow zdolnych do zaplodnienia pod wzgledem szybkosci i 3 mln prawidlowych
niech maz pobierze te witaminki i powtorzcie sobie badania choc mozliwe ze np byl podziebiony lub zmeczony..albo wlansie zestresowany
adrenalina lubi tę wiadomość
-
Adrenalina obecnie chodzę do dr Gacuty nie przyjmuje w żadnej klinice tylko u siebie w domu i w szpitalu.Po pierwszej wizycie mam poczucie ze ktoś w końcu się nami interesuje ze naprawdę chce nam pomóc a nie wyciągnąć kasę i nawet jeśli nie uda się nam zajść w ciążę wiem ze ta doktor zrobi wszystko co może. Ja byłam tez pacjentka dr Pietrzyk i ego w bocianie i pacjentka Artemidy każdy lekarz mnie olal nie traktował poważnie co skutkuje tym ze od 4 lat staramy się o dziecko bo nikt nie próbował nam pomóc. Mimo że kilka kwestii jest tak oczywistych ze nic tylko leczyćstarania od lutego 2011
6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
Czerwiec 2015 - naprotechnologia
Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
WALCZYMY !! -
Ja w Bocianie jestem tak naprawdę od niedawna. Wcześniej trafiałam na lekarzy którzy czułam ze chcą pomoc ( być moze nauczeni są stwarzać takie pozory ) ale tak naprawdę nic nie wiedziałam i czułam ze naciągają mnie na kasę. Wiec postanowiliśmy ze pójdziemy fo kliniki. Pierwsze nasze spotkanie było dwa msc temu. Dzis jestem po laparoskopii i histetoskopii jestem po badaniach hormonów u w końcu czuje ze zaczyna sie coś dziać ( po dwóch latach ). Na koleją wizytę idę za 3 miesiące. Narazie tak naprawdę mogę zaufać tam lekarzowi. Nie mam wyjścia. Ale zobaczymy co przyniesie czas.
-
Ważne jest to żeby mieć poczucie ze ktoś coś robi, mi w bocianie zrobiono inseminacje na przerośnietym pęcherzyku, podczas silnej grzybicy pochwy, dzień abstynencji bo 4 dni wcześniej dr powiedział żeby się kochać bo "może się coś wydarzy" , nie miałam przed zrobionego nawet HSG w dodatku wcześniej nie reagowałam na zastrzyki na pęknięcie a same pęcherzyki mi nie pękają a po inseminacji nie miałam usg .Uważam że popełniono wszystkie możliwe błędy żeby tylko naciągnąć nas na kasęstarania od lutego 2011
6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
Czerwiec 2015 - naprotechnologia
Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
WALCZYMY !! -
ana90 wrote:Ważne jest to żeby mieć poczucie ze ktoś coś robi, mi w bocianie zrobiono inseminacje na przerośnietym pęcherzyku, podczas silnej grzybicy pochwy, dzień abstynencji bo 4 dni wcześniej dr powiedział żeby się kochać bo "może się coś wydarzy" , nie miałam przed zrobionego nawet HSG w dodatku wcześniej nie reagowałam na zastrzyki na pęknięcie a same pęcherzyki mi nie pękają a po inseminacji nie miałam usg .Uważam że popełniono wszystkie możliwe błędy żeby tylko naciągnąć nas na kasę
-
powiem tak.. ja tez po wpisach Any sie przestarszylam ze moze nas naciagaja.. ale co klinika to rozne opinie.. i kazdy ma jakies zle lub dobre wspomnienia..
u nas sprawa jest jasna glownie tam pomgajaja takim parom jak namm.. dr Wolski jako pierwszy robil mikro biopsje jader .. i dlatego ufam jemu a nie facetowi ktory po jednym badaniu nasienia powiedzial ze tylko dawca wchodzi w gre .. jesli nic nie znajdziemy no coz.. liczymy se z tym ..adrenalina lubi tę wiadomość