X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • Cień Ekspertka

Wysłany: 13 września, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery0211 wrote:
    Wszystko jak na złość, ale ja też tak mam często i ciagle musimy czekać. Zdrówka życzę i mam nadzieję że czas szybko zleci

Dziękuję, pozdrawiam 😊

Mery0211 lubi tę wiadomość

🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | MTHFR C677T (heterozygota) | heterozygota 4G/5G w PAI-1|🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 → ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔 | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum)
  • Luli1 Nowa

Wysłany: 14 września, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie jestem nowa na tym forum. Powróciłam po kilku latach, ale od czasu do czasu Was poczytuje i kibicuje. Nie udało nam się na własnych komórkach. Teraz chcemy spróbować na KD. Ile obecnie czeka się na wybór dawczyni? Jak wygląda gwarancja zarodków? Na ich stronie są dwa cenniki.

Luli1
  • Róża_walczy Nowa

Wysłany: 20 września, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Witam Was wszystkie…
    Odważyłam się napisać na forum chociaż nasza sytuacja jest „dość niestandardowa”…
    Mam 36 lat i obudziłam się że jak nie teraz to potem może być za późno…
    Ostatnie lata wogole nie dopuszczałam myśli o dziecku bo od 8 lat jesteśmy skupieni na walce o powrót Męża do najpierw życia a teraz zdrowia(wypadek)…
    Od roku zaczęliśmy myśleć, analizować czy damy radę (Mąż wymaga mojej pomocy we wszystkich w sumie czynnościach dnia codziennego)…
    Tak jak rok temu porzuciłam marzenia bo w PL nie mamy szans(Mąż musiał być ubezwłasnowolniony po wypadku ponieważ był w śpiączce przez pół roku i musiałam to zrobić żeby móc cokolwiek działać w szpitalach) tak teraz wszystko wróciło z podwójną mocą…
    Chęć posiadania dziecka zrobiła się niewyobrażalnie silna ale niestety w PL nie mamy szans chyba.. Mąż ma problem z wytryskiem nie wiemy czy od leków czy od spastyki… w poniedziałek idziemy do polecanego uro/androloga Dzikowskiego może coś nam podpowie…
    Ale i tak szukamy pomocy w Czechach bo tam ubezwłasnowolnienie nie obowiązuje…

Boję się w sumie invitro, myślimy mocno nad inseminacja ale zapewne potrzebowalibyśmy biopsji jądra…

Mogłybyście nam coś poradzić?wiem że jesteśmy dość niestandardowi ale nie tylko standardowi ludzie pragną zostać Rodzicami 🩷

Jestem całkowicie zagubiona-szukam na fb różnych informacji, na grupach i forach…
    Nie spodziewałam się że chęć zostania Matką tak mnie zaatakuje bo mimo wszystko mieliśmy już ułożone spokojne życie…

👩 '89
    AMH 1.83 (01.2024 - 4.04)
    niedoczynność tarczycy
    hashimoto
    IO

👨 '86
    Testosteron 21 nmol/l
    AMH 12.31 MG/ml ⬆️
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 20 września, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luli1 wrote:
    Cześć dziewczyny, nie jestem nowa na tym forum. Powróciłam po kilku latach, ale od czasu do czasu Was poczytuje i kibicuje. Nie udało nam się na własnych komórkach. Teraz chcemy spróbować na KD. Ile obecnie czeka się na wybór dawczyni? Jak wygląda gwarancja zarodków? Na ich stronie są dwa cenniki.
    Nie wiem jak jest aktualnie, bo podchodziliśmy do procedury na początku 2023 roku. Wtedy praktycznie nie czekało się na dawczynię, jedynie na jej okres i stymulację. Z tego co pamiętam, to była gwarancja 2 zarodków. My uzyskaliśmy 7, ale tylko 5 było najwyższej klasy i tyle ostatecznie zamrożono.
    Nie wiem, gdzie znalazłaś na ich stronie dwa cenniki. Ja widzę jeden i cena KD to aktualnie 5500€. U nas wyszło więcej, bo dobraliśmy dodatkowych rzeczy plus badaliśmy zarodki.

age.png

preg.png
  • Mery0211 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luli1 wrote:
    Hej, też jestem nowa i świeżo po konsultacji. 5.500 euro plus dodatkowo mrożenie słomek jeśli będzie więcej zarodków i dodatkowa selekcja plemników jest płatna jeśli wyniki nasienia będą kiepskie.

12.10.2024- transfer 2 dniowego zarodka
    27dpt- 🖤
    21.03.2025 transfer ❄️
    21dpt 🖤
  • Filiżanka8 Autorytet

Wysłany: 23 września, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Leczy się ktoś teraz w Reprofit ? Zastanawiam się między nim a Eurofertil .
    Chyba chciałabym dać nam szansę na naszych komórkach.
    Jesteście zadowolone?
    Jak to teraz wygląda?
    Da się wycenić jakoś stymulację i transfer? Czytam wątek od początku i oglądałam stronę. Cennikiem ale niecelne czego się po ludzku spodziewać.

*Starania 2017
    *Stymulacja1: 4 zarodki po PGTA
    *Transfery 11.22 i 12.22 nieudane
    *Transfer3. Lipiec 2023❤️ Ciąża prawidłowa do 26 tyg💔😭
    *06.2024 stymulacja 2-ga- 0
    *09.2024Stymulacja3: 3 zarodki, po PGTA zero:(
    *25.11.2024 transfer, beta zero
    *22.01.2025 stymulacja4:2zarodki, po PGTA 1 zdrowy
    *16.05.2025 transfer, beta zero
    *06.2025 cdn
  • Izek Znajoma

Wysłany: 25 września, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Mam do sprzedania z apteki czeskiej
    3 opakowania x estrofem 2 mg 28 tabletek
    2opakowania x clexane opakowania 40 mg + 1 sztuka opakowania otwarta i zostało 8 zastrzyków
    4opakowania x amelgen (cyclogest) 400 mg 45 sztuk w jednym opakowaniu + jedno opakowanie otwarte około 41 sztuk
    Jakby co proszę pisać
    Iza
    [email protected]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września, 16:22

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 1 października, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża_walczy wrote:
    Dzień dobry,
    Witam Was wszystkie…
    Odważyłam się napisać na forum chociaż nasza sytuacja jest „dość niestandardowa”…
    Mam 36 lat i obudziłam się że jak nie teraz to potem może być za późno…
    Ostatnie lata wogole nie dopuszczałam myśli o dziecku bo od 8 lat jesteśmy skupieni na walce o powrót Męża do najpierw życia a teraz zdrowia(wypadek)…
    Od roku zaczęliśmy myśleć, analizować czy damy radę (Mąż wymaga mojej pomocy we wszystkich w sumie czynnościach dnia codziennego)…
    Tak jak rok temu porzuciłam marzenia bo w PL nie mamy szans(Mąż musiał być ubezwłasnowolniony po wypadku ponieważ był w śpiączce przez pół roku i musiałam to zrobić żeby móc cokolwiek działać w szpitalach) tak teraz wszystko wróciło z podwójną mocą…
    Chęć posiadania dziecka zrobiła się niewyobrażalnie silna ale niestety w PL nie mamy szans chyba.. Mąż ma problem z wytryskiem nie wiemy czy od leków czy od spastyki… w poniedziałek idziemy do polecanego uro/androloga Dzikowskiego może coś nam podpowie…
    Ale i tak szukamy pomocy w Czechach bo tam ubezwłasnowolnienie nie obowiązuje…

Boję się w sumie invitro, myślimy mocno nad inseminacja ale zapewne potrzebowalibyśmy biopsji jądra…

Mogłybyście nam coś poradzić?wiem że jesteśmy dość niestandardowi ale nie tylko standardowi ludzie pragną zostać Rodzicami 🩷

Jestem całkowicie zagubiona-szukam na fb różnych informacji, na grupach i forach…
    Nie spodziewałam się że chęć zostania Matką tak mnie zaatakuje bo mimo wszystko mieliśmy już ułożone spokojne życie…

Cześć :)

Rozumiem że nie badaliście jeszcze nasienia męża ?
    Czy jest w ogóle taka możliwość ? Czy może być to utrudnione ?
    Myślę że dobrze gdybyście po konsultacji z andrologiem umówili się na konsultację w Reprofit (są po polsku i darmowe).
    Możliwości jest wiele możesz być stymulowana i jeśli jest problem z mężem zapłodnić komórki nasieniem dawcy, jeśli problem jest u ciebie - masz niskie AMH albo nie reagujesz na stymulację a z wynikami męża jest ok możecie skorzystać z komórek jajowych dawczyni i zapłodnić je nasieniem męża.
    Jest również 3 opcja że korzystacie z adopcji zarodka ( w Reprofit od młodych zdrowych dawców).
    Jak widzisz opcji jest wiele :) pytanie na co jesteście gotowi. Polecam konsultacje w Reprofi na pewno coś doradzą

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    ❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
    ✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼
  • Cara Ekspertka

Wysłany: 10 października, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn które korzystały z KD w Reprofit- czy tez miałyście tak lakonicznie określony kolor włosów? Co to znaczy u nich brązowe? W PL rozróżniają na ciemny brąz, brąz, ciemny blond. To wszystko jest kolor brązowy, no ale jest różnica między ciemną blondynką a brunetką ;) miałyście wiedzę o strukturze włosów, czy proste czy kręcone?

‹‹ 1016 1017 1018 1019 1020
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ